Anny, am facut-o iar aseara...
Multumesc frumos!
Tort de ciocolata (fara oua) pentru micul dejun si nu numai
#82
Postat 13 March 2013 - 11:00 PM
Sorinelu' tre' sa-l fac si eu si o sa-i pun si eu ca voi migdale . Bravo, foarte frumos !
#83
Postat 13 March 2013 - 11:35 PM
Vrei sa razi?
Mi-am speriat fetele cu migdalele... mama, da' ce sunt alea? Migdale, mama!
Nimic frate. Ele care mananca migdale cu pumnul si tortul asta il topesc de obicei, cu noile haine nu a avut deloc succes.
Au zis pas maimutele. Ei, lasa, ca-i mai mult pt mine.
Mi-am speriat fetele cu migdalele... mama, da' ce sunt alea? Migdale, mama!
Nimic frate. Ele care mananca migdale cu pumnul si tortul asta il topesc de obicei, cu noile haine nu a avut deloc succes.
Au zis pas maimutele. Ei, lasa, ca-i mai mult pt mine.
Sorina
#84
Postat 06 April 2013 - 08:06 PM
acelasi tip de blat cu alte ingrediente (retetele sunt luate de pe adresa data de Any_annette):
Cu cioco
150 gr de zahar
200 gr faina 00
200 gr di ciocolata topita
450 gr lapte
30-40 gr ulei
1 pachet praf de copt
Cu cafea solubila:
125 gr faina
157 gr zahar
282 gr lapte
5|8 gr praf de copt
47 gr cafea solubila
25 gr ulei
Blat alb
280 gr faina 00
210 gr zahar
40 gr ulei
450 gr lapte
1 pachet praf de copt
Cu suc de portocale:
275 gr faina 00
250 gr zahar
200 gr lapte
250 gr suc de portocale
circa 40 gr ulei
1 praf de copt
coaja razuita de la 2 portocale
Procedeul de executie:
Se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, + restul ingredientelor solide in functie de fiecare tip de blat ales.
Apoi se adauga uleiul si laptele si restul ingredientelor lichide in functie de blatul ales.
Se amesteca toate ingredientele bine (se poate folosi doar o lingura de lemn, spatula ori mixuril, robotul-voi hotarati) si se toarna intr-o tava cu diametru de 24 cm(pe fundul tavii se poate pune hartie de copt daca doriti).
Se pune in cuptorul static-fara ventilatie la 150-160 grade pentru 40 de minute si inca pentru 5 min ridicati temperatura la 170 grade
Blatul nu creste foarte mult. Daca doriti sa fie mai inalt blatul puneti-l intr-o tava cu diametru de 22 cm.
Daca doriti un blat cu o consistenta mai seaca coaceti-l pt 35-40 min la 170 grade intr-un cuptor ventilat.
Cu ricotta sau branza de vaci (pt copii mai ales):
280 g faina
210 g zahar
40 g ulei
250 g ricotta (de vaca), branza de vaca
60 g lapte
1 fiola aroma de portocale (cred ca merge bine)
1 pachet praf de copt
Amestecati intr-un bol faina, zahar si branza cu mixerul si apoi adaugati restul ingredientelor. Coaceti-l intr-o tava unsa cu unt sau ulei si faina pentru 50 min 160°(pt un cuptor cu ventilatie).
Cu cioco
150 gr de zahar
200 gr faina 00
200 gr di ciocolata topita
450 gr lapte
30-40 gr ulei
1 pachet praf de copt
Cu cafea solubila:
125 gr faina
157 gr zahar
282 gr lapte
5|8 gr praf de copt
47 gr cafea solubila
25 gr ulei
Blat alb
280 gr faina 00
210 gr zahar
40 gr ulei
450 gr lapte
1 pachet praf de copt
Cu suc de portocale:
275 gr faina 00
250 gr zahar
200 gr lapte
250 gr suc de portocale
circa 40 gr ulei
1 praf de copt
coaja razuita de la 2 portocale
Procedeul de executie:
Se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide: faina, zaharul, praful de copt, + restul ingredientelor solide in functie de fiecare tip de blat ales.
Apoi se adauga uleiul si laptele si restul ingredientelor lichide in functie de blatul ales.
Se amesteca toate ingredientele bine (se poate folosi doar o lingura de lemn, spatula ori mixuril, robotul-voi hotarati) si se toarna intr-o tava cu diametru de 24 cm(pe fundul tavii se poate pune hartie de copt daca doriti).
Se pune in cuptorul static-fara ventilatie la 150-160 grade pentru 40 de minute si inca pentru 5 min ridicati temperatura la 170 grade
Blatul nu creste foarte mult. Daca doriti sa fie mai inalt blatul puneti-l intr-o tava cu diametru de 22 cm.
Daca doriti un blat cu o consistenta mai seaca coaceti-l pt 35-40 min la 170 grade intr-un cuptor ventilat.
Cu ricotta sau branza de vaci (pt copii mai ales):
280 g faina
210 g zahar
40 g ulei
250 g ricotta (de vaca), branza de vaca
60 g lapte
1 fiola aroma de portocale (cred ca merge bine)
1 pachet praf de copt
Amestecati intr-un bol faina, zahar si branza cu mixerul si apoi adaugati restul ingredientelor. Coaceti-l intr-o tava unsa cu unt sau ulei si faina pentru 50 min 160°(pt un cuptor cu ventilatie).
#85
Postat 23 May 2014 - 09:08 PM
Any, multumesc pentru reteta,absolut delicios ! Eu l-am facut sub forma de tort cu crema caramel,o nebunie.
Enjoy the silence!
#87
Postat 15 March 2017 - 04:02 PM
Azi am făcut și ciocolatosul lu' matale. Am respectat rețeta și nu l-am transformat pentru că e un cadou.
Nici nu a apucat bine să se răcească, dar peste o oră îl mărit spre o familie cu 3 copii.
Mămica mă ajută cu Mara, miercurea după cor mi-o aduce acasă... Așa că azi le aștept în stradă și facem trocul, eu îmi iau fata iar ele își iau tortul.
Mulțumesc, Any!
Nici nu a apucat bine să se răcească, dar peste o oră îl mărit spre o familie cu 3 copii.
Mămica mă ajută cu Mara, miercurea după cor mi-o aduce acasă... Așa că azi le aștept în stradă și facem trocul, eu îmi iau fata iar ele își iau tortul.
Mulțumesc, Any!
Sorina
#88
Postat 15 March 2017 - 05:37 PM
sorinadaniela, la 15 March 2017 - 04:02 PM, a spus:
Azi am făcut și ciocolatosul lu' matale. Am respectat rețeta și nu l-am transformat pentru că e un cadou.
Nici nu a apucat bine să se răcească, dar peste o oră îl mărit spre o familie cu 3 copii.
Mămica mă ajută cu Mara, miercurea după cor mi-o aduce acasă... Așa că azi le aștept în stradă și facem trocul, eu îmi iau fata iar ele își iau tortul.
Mulțumesc, Any!
Nici nu a apucat bine să se răcească, dar peste o oră îl mărit spre o familie cu 3 copii.
Mămica mă ajută cu Mara, miercurea după cor mi-o aduce acasă... Așa că azi le aștept în stradă și facem trocul, eu îmi iau fata iar ele își iau tortul.
Mulțumesc, Any!
ce frumos din partea matale. un gest foarte frumos.