Tort de ciocolata (fara oua) pentru micul dejun si nu numai
#1
Postat 09 November 2011 - 11:52 AM
Poate fi mancata ca atare sau folosita ca blat, taiata si umpluta cu nutela, creme de ciocolata, etc.
E foooarte moale, umed, nu e sec absolut deloc.
Edit Inlocuind laptele cu lapte de soia, poate fi mancata si de cei alergigi la lactoziu.
Ingrediente:
200 gr de faina
250 gr de zahar
75 gr de cacao amara
450 gr de lapte
40 gr de ulei de floarea soarelui
un plic de praf de copt
Am amestecat intr-un castron faina, zaharul, cacaoa, praful de copt.
Am adaugat laptele si uleiul, am amestecat bine si am turnat intr-o tava unsa cu unt si presarata cu cacao iar pe fundul tavii am pus hartie de copt.
Am dat la cuptor la 160 de grade pentru 40 de minute
#3
Postat 10 November 2011 - 03:46 PM
#6
Postat 11 November 2011 - 11:50 PM
Imagini atasate
#7
Postat 11 November 2011 - 11:55 PM
Tu esti o specialista in materie de dulciuri, deci o garantie!
Eu azi l-am terminat si in momentul in care am mancat ultima felie, am scos ingredientele din dulap si l-am facut din nou, sa fie gata pentru maine dimineata.
Eu as vrea sa fac o crema ganache de ciocolata, chiar daca ne place mult si crema de vanilie.
Edit m-am luat cu vorba si am uitat sa-ti zic ca ti-a iesit minunat !
#9
Postat 16 November 2011 - 03:23 PM
Buna rau... seamana la nebunie cu negresa pe care ne-o facea mama cand eram mici. O bunatate!
A, bine-inteles ca eu am monticizat-o. In loc de:
- 200g faina am pus 100g faina integrala si 100g tarate de ovaz
- 250g zahar am pus 150g fructoza (data viitoare cred ca am sa pun mai putin)
- 450g lapte cu lapte monti (smantana diluata cu apa).
Si gata, in rest am respectat reteta.
Nu stiu daca am timp in seara aceasta sa o refac, ca am o reuniune (de fapt doua) cu parintii. Cred ca-i mai bine asa. E asa de buna ca iar o pap pe toata. Au apreciat-o si mofturosii mei.
Multumesc mult Anny! Tot ce am furat de la tine a devenit o obisnuinta in casa noastra. De abia astept sa o incerc si pe cea cu dulceata.
#10
Postat 16 November 2011 - 05:38 PM
sorinadaniela, la 16 November 2011 - 03:23 PM, a spus:
Buna rau... seamana la nebunie cu negresa pe care ne-o facea mama cand eram mici. O bunatate!
A, bine-inteles ca eu am monticizat-o. In loc de:
- 200g faina am pus 100g faina integrala si 100g tarate de ovaz
- 250g zahar am pus 150g fructoza (data viitoare cred ca am sa pun mai putin)
- 450g lapte cu lapte monti (smantana diluata cu apa).
Si gata, in rest am respectat reteta.
Nu stiu daca am timp in seara aceasta sa o refac, ca am o reuniune (de fapt doua) cu parintii. Cred ca-i mai bine asa. E asa de buna ca iar o pap pe toata. Au apreciat-o si mofturosii mei.
Multumesc mult Anny! Tot ce am furat de la tine a devenit o obisnuinta in casa noastra. De abia astept sa o incerc si pe cea cu dulceata.
Multumesc Sorina !
Ma bucur tare mult Sorina ca ai adaptat-o si ai facut-o Monti sa te poti bucura si tu de ea !
Eu am facut-o de 2 ori una dupa alta, la cererea sotului care-i tare ciocolatos.
#11
Postat 16 November 2011 - 05:58 PM
Eu iti multumesc tie!
#12
Postat 16 November 2011 - 06:22 PM
sorinadaniela, la 16 November 2011 - 05:58 PM, a spus:
Eu iti multumesc tie!
Spor la treaba !
#13
Postat 18 November 2011 - 04:20 PM
Am facut din nou aseara, una monti pt mine di una pt marele bobor. De fapt din compozitia normala care ai dat-o tu am facut doua checulete. Unul l-am dus azi la munca (s-au batit ca turcii pe el) si unul a ramas acasa pt fameleon. Au dat gata jumatate din el azi dimineata la micul dejun.
A, si pt ei am folosit faina integrala... spre rusinea mea nu mai am faina alba prin casa. Zaharul se mai lipeste de mana mea din cand in cand, dar faina alba am si uitat prin ce rafturi mai este (vorba vine).
Iti multumesc din nou!
#14
Postat 18 November 2011 - 04:27 PM
sorinadaniela, la 18 November 2011 - 04:20 PM, a spus:
Am facut din nou aseara, una monti pt mine di una pt marele bobor. De fapt din compozitia normala care ai dat-o tu am facut doua checulete. Unul l-am dus azi la munca (s-au batit ca turcii pe el) si unul a ramas acasa pt fameleon. Au dat gata jumatate din el azi dimineata la micul dejun.
A, si pt ei am folosit faina integrala... spre rusinea mea nu mai am faina alba prin casa. Zaharul se mai lipeste de mana mea din cand in cand, dar faina alba am si uitat prin ce rafturi mai este (vorba vine).
Iti multumesc din nou!
Cu placere Sorina ma bucur tare mult ca l-ai refacut si ca nu l-ai mancat singura , eu trebuie sa fac ceva pe maine dimineata, sa vedem poate un tort de mere, nu stiu, tre' sa ma mai gandesc.
#19
Postat 19 November 2011 - 09:01 PM
#20
Postat 20 November 2011 - 01:19 PM
dorateo, la 19 November 2011 - 09:01 PM, a spus:
Dorateo ma bucur mult ca ti-a placut, urmatoarea o fac si eu tot cu lapte de soia !
Eu am mai facut alte dulciuri cu lapte de soia, crema de patiserie, etc si nici nu se simte diferenta, are acelasi gust prajitura ca si cu laptele de vaca.