Forum Culinar: Tort de ciocolata (fara oua) - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tort de ciocolata (fara oua) pentru micul dejun si nu numai

#41 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 December 2011 - 11:29 PM

Lili l-a facut prajiturele http://artaculinara..../page__st__1920
Inspirata tot de ea, eu l-am umplut cu gem de caise.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13231205161021.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-13-13231205327987.jpg

Merci mult de tot :)

#42 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 December 2011 - 12:51 PM

Mamma mia cum arata! :-*

#43 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 December 2011 - 03:45 PM

Vezi postareaEataly, la 06 December 2011 - 12:51 PM, a spus:

Mamma mia cum arata! :scratch:


Numai ca n-am mai acoperit cu ciocolata ca nu aveam.
Dar asa cu dulceata e iarasi bun, plus ca dulceata de caise e printre preferatele mele, una dintre cele mai parfumate.

#44 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 06 December 2011 - 08:32 PM

Vezi postareadorateo, la 19 November 2011 - 09:01 PM, a spus:

Am facut prajitura de post, am inlocuit laptele cu lapte de soia. Nu am poze ...dar a iesit super!


L-am facut si eu cu lapte de soia, e la fel de bun, nu se simte absolut nici o diferenta :hello: .

#45 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 December 2011 - 01:55 AM

La mine a fost cu peripetii ca era de jumatate de ora in cuptor si s-a oprit curentul :toothy9; Eram fiarta, dar pana la urma a iesit bine ca era subtire, am turnat-o intr-o tava mai mare. Eu am facut-o sub forma de prajitura, cu crema ganache la mijloc si o duc maine la petrecerea de craciun de la scoala. Trebuie sa o repet si pentru noi, acasa, ca e tare buna (am gustat marginile :D ).

Any :D
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#46 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 December 2011 - 03:19 PM

Vezi postareaaura, la 08 December 2011 - 01:55 AM, a spus:

La mine a fost cu peripetii ca era de jumatate de ora in cuptor si s-a oprit curentul :floare: Eram fiarta, dar pana la urma a iesit bine ca era subtire, am turnat-o intr-o tava mai mare. Eu am facut-o sub forma de prajitura, cu crema ganache la mijloc si o duc maine la petrecerea de craciun de la scoala. Trebuie sa o repet si pentru noi, acasa, ca e tare buna (am gustat marginile :105: ).

Any =))


Ma bucur ca ti-a placut Aura =)) , la scoala cum a mers, s-a mancat, a placut?

#47 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 December 2011 - 09:59 PM

a placut, sigur. Acum vreau sa mai fac o tura si pentru la biserica :floare: Dar o las simpla, poate o pun in forma de muffins, ma mai gandesc. Mie personal imi place asa simpla.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#48 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 December 2011 - 10:01 PM

Vezi postareaaura, la 09 December 2011 - 09:59 PM, a spus:

a placut, sigur. Acum vreau sa mai fac o tura si pentru la biserica :floare: Dar o las simpla, poate o pun in forma de muffins, ma mai gandesc. Mie personal imi place asa simpla.


Si mie imi place mult de tot simpla, sotului meu de ex ii place cu crema de patiserie deasupra, in farfurie peste felie (ca poza de pe pag 1).

#49 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 09 January 2012 - 04:12 PM

Ieri l-am facut iar. Si a plecat si la o proaspata mamica la maternitate. :)
Manu l-a servit cu visine Brioschi.

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-9-13261183071453.jpg

#50 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 January 2012 - 04:34 PM

Vezi postareaEataly, la 09 January 2012 - 04:12 PM, a spus:

Ieri l-am facut iar. Si a plecat si la o proaspata mamica la maternitate. :)
Manu l-a servit cu visine Brioschi.

Atasament IMG_1519.JPG



Frumos din partea ta, ma bucur!
Manu imi da idei :D . Visine am.

#51 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 February 2012 - 09:24 AM

Ma oftic de moarte...
Se face o vanzare de dulciuri la noi in sat la biserica si le-am promis ceva dulce. Trebuie sa o duc in dimineata asta, asa ca am facut tarta lu' matale aseara.
Totul bine si frumos, da' parca a stiut ca e de dus in sat... e uraaaattttaaaaa tare... unde-i omuletu care plange cu lacrimi de crocobaur?
E urata, bre, mi s-a crapat. Am dat eu cu un praf de zahar farin ca sa-i mai iau ochii, da' tot urata e.
Ce sa fac? O mai duc? De buna e buna, da' e urata? Ma fac de cacao!
Sorina

#52 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 18 February 2012 - 10:13 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 18 February 2012 - 09:24 AM, a spus:

Ma oftic de moarte...
Se face o vanzare de dulciuri la noi in sat la biserica si le-am promis ceva dulce. Trebuie sa o duc in dimineata asta, asa ca am facut tarta lu' matale aseara.
Totul bine si frumos, da' parca a stiut ca e de dus in sat... e uraaaattttaaaaa tare... unde-i omuletu care plange cu lacrimi de crocobaur?
E urata, bre, mi s-a crapat. Am dat eu cu un praf de zahar farin ca sa-i mai iau ochii, da' tot urata e.
Ce sa fac? O mai duc? De buna e buna, da' e urata? Ma fac de cacao!



Sorina, nu poti taia in doua, pui un gem sau dulceata si partea de deasupra - care presupun ca e cea urata/ crepata - o pui invers si il cosmetizezi cu o glazura
sau cosmetizeaza-l direct cu glazura in 2 culori - daca ai cioco alba si cu lapte sau neagra faci doua glazuri si pui un rand de glazura alba, unul neagra apoi le amesteci cu o furculita/lingura inainte de a se intari glazura
ai inteles ceva din tata polologhia mea?
hai ca-s aici pentru eventuale lamuriri
ceva de genul
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-142-13295526897532.jpg Imagine atasata: monthly_02_2012/post-142-13295527066039.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-142-13295527219499.jpg

sau si mai simplu - ca acum mi-a venit ideea - imbalsameaza-l in frisca
fiica dacilor

#53 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 February 2012 - 11:16 AM

Cu frisca nu se poate, ca nu avem voie sa vindem chestii cu crema si altele care au nevoie dpdv legal de frigobaur.
Iti multumesc mult!
Daca as fi avut timp as fi bibilit glazura. Cum nu am avut, am trantit repede o glazura simpla facuta din ciocolata cu lapte si le-am dus-o asa calduta si neinchegata.
Gata eu am scapat de 'problema', acum e a lor.
Sorina

#54 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 February 2012 - 10:58 PM

Sorina eu am facut-o aseara :hug: !
Cum de ti-o fi crapat oare, la cate grade ai dat-o?
Am vazut la han c-ai reparat-o chiar fain! Foarte bine ai "machiat-o" si a fost chiar aratoasa :appl: !

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-13295986816989.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-13-1329598699471.jpg

#55 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 20 February 2012 - 11:11 AM

Vezi postareasorinadaniela, la 30 November 2011 - 06:23 PM, a spus:

A, am uitat sa va spun... Prima data am pus cuptorul la 160°C si a trebuit sa las toarta inauntru aproape o ora. A doua oara am setat cuptorul pe 180°C si l-am lasat 40min ca-n reteta.



Vezi postareaany_annette, la 18 February 2012 - 10:58 PM, a spus:

Sorina eu am facut-o aseara :occasion14: !
Cum de ti-o fi crapat oare, la cate grade ai dat-o?
Am vazut la han c-ai reparat-o chiar fain! Foarte bine ai "machiat-o" si a fost chiar aratoasa :occasion15: !



Am pus cuptorul la 180°C ca si datile trecute... ma rog, am rezolvat-o cumva.

Ce frumoasa e a ta! sa va fie de bine!
Sorina

#56 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2012 - 03:09 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 20 February 2012 - 11:11 AM, a spus:

Vezi postareasorinadaniela, la 30 November 2011 - 06:23 PM, a spus:

A, am uitat sa va spun... Prima data am pus cuptorul la 160°C si a trebuit sa las toarta inauntru aproape o ora. A doua oara am setat cuptorul pe 180°C si l-am lasat 40min ca-n reteta.



Vezi postareaany_annette, la 18 February 2012 - 10:58 PM, a spus:

Sorina eu am facut-o aseara :71: !
Cum de ti-o fi crapat oare, la cate grade ai dat-o?
Am vazut la han c-ai reparat-o chiar fain! Foarte bine ai "machiat-o" si a fost chiar aratoasa :lol: !



Am pus cuptorul la 180°C ca si datile trecute... ma rog, am rezolvat-o cumva.

Ce frumoasa e a ta! sa va fie de bine!


Merci Sorina, eu o dau tot timpul la 160 cum am scris in reteta.

#57 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 22 February 2012 - 09:57 PM

Am facut si eu tortul de ciocolata. Sotul a zis ca-i o negresa, si-i cea mai buna de pana acum.
Am pus si niste nuca, este foarte bun, doar ca trebuia sa il mai las putin la cuptor.

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1290-13299407228043.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1290-13299407547588.jpg


Edit: Am uitat sa pun pozele.

#58 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 February 2012 - 11:56 PM

Foarte frumos ti-a isit Ela :biggrin: !
Ma bucur mult ca l-ai incercat.
Sa stii ca asa trebuie sa fie in interior mai umed, probabil de aia zici ca trebuia sa-l mai lasi la cuptor?
Nu m-am gandit sa-i pun nuci, dar data trecuta l-am mancat cu visine de la borcan alaturi, dupa ideea lui Eataly.

#59 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 23 February 2012 - 08:22 AM

Atunci ramane pe data viitoare... ca l-am facut si eu aseara. Migdale scrie pe el...

Editez... ca am adus dovada...

Fata-n fata cu monstrul monti F1:

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-133-13299871386315.jpg
Sorina

#60 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 February 2012 - 11:26 AM

Sorinaaaa deci l-ai facut si pentru tine! Super!!
Monstrul monti F1 - adica e de Formula 1 :pupic: si are viteza la facut si la mancat :( !

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi