Gambas al ajillo O reteta simpla cu creveti
#1
Postat 12 November 2011 - 03:25 PM
Azi am facut Gambas al ajillo (s-ar traduce creveti cu usturoi). Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa, tipica in restaurante si baruri de "tapas" in Spania.
Avem nevoie de:
Creveti
Usturoi
Ardei iute uscar
Patrunjel
Putin ulei de masline
Tocam usturoiul fin si il punem la foc cu ardeiul iute. Se lasa la foc mic pana incepe devine auriu.
Adaugam crevetii si ii lasam cateva minute.
Se serveste cu patrunjel.
Pofta buna!
La restaurant, aici, se aduce la masa foarte fierbinte, in craticioara de lut in care s-a facut reteta. Mie imi e teama sa o pun pe a mea pe foc, asa ca o bag cateva minute in cuptor si ii transfer din tigaie.
Sosul care se formeaza este foarte bun cu paine.
#2
Postat 12 November 2011 - 03:46 PM
Si se potriveste cu mai toate fructele de mare.
La scoici, calamari sau caracatita mai scap si tasnitura din vre-o lamaie, sau imi tremura mana ce duce la gura paharul cu vin
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#3
Postat 12 November 2011 - 04:36 PM
Acum cativa ani am mancat intr-un restaurant asa ceva si de atunci ii prepar si eu, singura deosebire e ca adaug suc de lamaie la sfarsit si un pic de unt. Daca nu te deranjeaza, am sa pun si eu o poza cu crevetii mei.
#4
Postat 12 November 2011 - 11:14 PM
#5
Postat 12 November 2011 - 11:26 PM
Ria, la 12 November 2011 - 04:36 PM, a spus:
Acum cativa ani am mancat intr-un restaurant asa ceva si de atunci ii prepar si eu, singura deosebire e ca adaug suc de lamaie la sfarsit si un pic de unt. Daca nu te deranjeaza, am sa pun si eu o poza cu crevetii mei.
Cum sa ma deranjeze? Cu siguranta reteta ta e foarte gustoasa...Tu ii scurgi de ulei cand ii mananci? In castronasul tau nu se vede ca au sos. E pacat sa-l arunci..e tare bun
#6
Postat 12 November 2011 - 11:27 PM
Adriana, la 12 November 2011 - 11:14 PM, a spus:
Multumesc. Sper sa o incerci.
#7
Postat 12 November 2011 - 11:34 PM
#8
Postat 13 November 2011 - 06:11 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#9
Postat 13 November 2011 - 07:17 PM
Titirimundi, la 12 November 2011 - 11:26 PM, a spus:
Ria, la 12 November 2011 - 04:36 PM, a spus:
Acum cativa ani am mancat intr-un restaurant asa ceva si de atunci ii prepar si eu, singura deosebire e ca adaug suc de lamaie la sfarsit si un pic de unt. Daca nu te deranjeaza, am sa pun si eu o poza cu crevetii mei.
Cum sa ma deranjeze? Cu siguranta reteta ta e foarte gustoasa...Tu ii scurgi de ulei cand ii mananci? In castronasul tau nu se vede ca au sos. E pacat sa-l arunci..e tare bun
Nuuu, nu-i scurg. Repartizez sosul in fiecare bol, peste gambas si-l luam cu paine prajita (si frecata cu usturoi daca se poate ) ... e partea cea mai buna
#10
Postat 13 November 2011 - 08:19 PM
Daniella, la 13 November 2011 - 06:11 PM, a spus:
Multumesc.
Da. Se face direct pe foc. Am vazut de cateva ori in restaurant cand faceau, si aveam si eu acum ceva timp un vas de lut care il puneam direct pe foc, insa cel de acum nu l-am pus niciodata si nu stiu cum ar reactiona. De asta folosesc tigaia.
#11
Postat 13 November 2011 - 08:58 PM
Imagini atasate
#12
Postat 14 November 2011 - 09:44 AM
stella, la 13 November 2011 - 08:58 PM, a spus:
Ti-au placut Stella?
#13
Postat 14 November 2011 - 12:32 PM
#14
Postat 14 November 2011 - 12:35 PM
O sa incerc si varianta ta.
#19
Postat 01 December 2011 - 01:07 PM
stella, la 01 December 2011 - 01:06 AM, a spus:
Imi pare bine ca va plac! Si eu fac aproape in fiecare saptamana. Imi place mult sosuletul cald cu paine neagra
#20
Postat 01 December 2011 - 01:25 PM
Ma gandesc ca trebuie luati in cantitate mare, ca nu te saturi asa cu te miri ce, atat sunt de buni.