Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...
Postat 29 March 2011 - 07:08 PM
Postat 29 March 2011 - 07:20 PM
Postat 30 March 2011 - 03:33 PM
Adriana, la 29 March 2011 - 08:01 PM, a spus:

o schimbam ca tb.Toscana am "calcat-o " in ultimii 5 ani an de an, pe saraca Sicilia am si uitat cum arata de cand n-am mai vazut-o

Si on topic, ia ghicici voi ce am gasit eu???Nutella, daaaaa, asa ca am comis-o

no acum ce sa zic, noroc ca fu nutella mica,fiinca era pacat sa o dau de colo pana colo.Nu-i pt mine,e prea moale cafeaua apoi.Macar mi-am facut damblaua si am "scapat de-o grija"

Postat 30 March 2011 - 04:29 PM
Ioana, la 30 March 2011 - 03:33 PM, a spus:
Nu-i pt mine,e prea moale cafeaua apoi.Macar mi-am facut damblaua si am "scapat de-o grija"

Maaai, pai asta nu e de cafea, e de desert

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 30 March 2011 - 06:19 PM
Postat 01 April 2011 - 04:02 PM

Mai lasati ciocolatele alea, ca vine vara!

Postat 02 April 2011 - 08:52 AM
Postat 02 April 2011 - 02:05 PM

Maya, de unde ai achizitionat canuta aia frumoasa? Vreau sa-i cer una cadou sotului de ziua mea. Miercuri pleaca la Bonn via Frankfurt. Pe undeva o gasi el...
Postat 03 April 2011 - 12:55 PM
boabe de cafea, la 02 April 2011 - 02:05 PM, a spus:

Maya, de unde ai achizitionat canuta aia frumoasa? Vreau sa-i cer una cadou sotului de ziua mea. Miercuri pleaca la Bonn via Frankfurt. Pe undeva o gasi el...
Canuta o am din Enzinger(un magazin de electronice, din zona unde locuiesc), dar canute faine se gasesc peste tot.
În primul rînd, în toate magazinele de electronice(chiar si Media Markt) acolo unde au si masinile de cafea, espressoare... etc, sau magazine de mobila(Segmüller, chiar si Ikea) în partea unde au portelan, sticla, vesela, pahare, articole decor... etc
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 03 April 2011 - 01:37 PM
Maya, la 03 April 2011 - 12:55 PM, a spus:
boabe de cafea, la 02 April 2011 - 02:05 PM, a spus:

Canuta o am din Enzinger(un magazin de electronice, din zona unde locuiesc), dar canute faine se gasesc peste tot.
În primul rînd, în toate magazinele de electronice(chiar si Media Markt) acolo unde au si masinile de cafea, espressoare... etc, sau magazine de mobila(Segmüller, chiar si Ikea) în partea unde au portelan, sticla, vesela, pahare, articole decor... etc
Multumesc! Am transmis calatorului. Speram ca a inteles mesajul subtil...

Postat 02 May 2011 - 10:11 PM
Cine imi poate spune si mie un capuccino bun dar fara cofeina?
In afara de Nescafe care mi se pare tare.
Multumesc.
Postat 02 May 2011 - 10:56 PM
Nataly, la 02 May 2011 - 10:11 PM, a spus:
Cine imi poate spune si mie un capuccino bun dar fara cofeina?
In afara de Nescafe care mi se pare tare.
Multumesc.
Bun venit la noi

De ce nu îti faci tu din cafea fara cofeina, cu spuma de lapte, iar deasupra presari putintica cacao.
La amestecuri din astea gata facute, nu ma pricep. Am probat si eu cîteva, dar nu mi se pare tare niciunul.
-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 03 May 2011 - 07:42 AM
Postat 03 May 2011 - 04:01 PM
Am trecut pe Inka (cea de care vorbeste si Lizura) pe care o preparam cu lapte, deci ceva in genul cum spui Maya, dar m-am plictisit de ea intre timp si vreau ceva nou.
Dar pana la urma nu am ce face si revin la Inka...
Multumesc de primire

Postat 15 November 2011 - 03:41 PM

Nu mai vreau masinarie de asta compacta cu toate alea integrate care costa o gramada de sute, si nu tine cît trebuie, asa ca m-am hotarît pentru o Gaggia mai mica de espresso. Din pacate nu am gasit-o în niciun magazin, asa ca am comandat-o acu' cîteva ceasuri din internet. Sper sa ajunga cu bine si repede. Pe lînga masina am luat si o rîsnita de macinat cafea.
Cautînd dupa masinarii de astea, clar ca am citit si o gramada de recenzii. Majoritatea sînt încîntati de cafeaua care iese din espressoarele astea. Toti spun ca rezultatul este de enshpe ori mai bun decît cel obtinut la o cafetiera ca cea care s-a stricat. Ramîne de vazut. Pîna la proba contrarie, nu-mi pot da cu parerea.
N-o fi confortul asa mare ca la o cafetiera, unde se apasa doar pe un bumb pentru a obtine un espresso, dar eu sper sa fie mai bun daca e mai bibilit si batucit manual

Asta este masinuta. Mica, simpla... sper sa fie buna. Daca nu, o trimit 'napoi

(poza de pe net)

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 15 November 2011 - 03:46 PM
Si cafeaua e chestie de gust.Sau de obisnuinta.
Ca si in cazul aparatelor fotografice: nu tu le-ai ales, ci ele te-au ales pe tine.

De multe ori pentru o cafea buna nu-i responsabila masina, ci cfeaua(macinata).
In cazul tau, ca ti-ai luat si rasnita, incearca mai multe marci.De cafea boabe.
Macina in cantitati mici si ce-ti ramane baga in frigider.
Postat 15 November 2011 - 04:09 PM
Eataly, la 15 November 2011 - 03:46 PM, a spus:
Si cafeaua e chestie de gust.Sau de obisnuinta.
Ca si in cazul aparatelor fotografice: nu tu le-ai ales, ci ele te-au ales pe tine.

De multe ori pentru o cafea buna nu-i responsabila masina, ci cfeaua(macinata).
In cazul tau, ca ti-ai luat si rasnita, incearca mai multe marci.De cafea boabe.
Macina in cantitati mici si ce-ti ramane baga in frigider.
Da, normal ca e chestie de gust, cafeaua. Dar asta nu e o problema ca pîna acum am tot probat. Deci ce cafea îmi place, stiu deja. Cel mai mult Illy, urmata de Lucaffe negru, rosu, apoi Lavazza... si altele. Toate le cumpar de ani de zile doar boabe. De la cafetiera am observat ca, cu cît mai fin gradul de macinare, cu atît mai densa crema. Vorbesc de espresso, ca noi doar din asta bem. De rîsnit, voi rîsni doar cît ne trebuie aproximativ într-o zi, deci nu prea o sa ajunga resturile în frigider

Pe mine nu ma dernajeaza nici modul de preparare, în sensul ca e mai mult de lucru în comparatie cu cafetiera unde apasam doar pe bumb. Sper doar sa fie buna masina. Zic asta, pentru ca nu am avut ocazia sa o vad live, s-o ating, s-o miros...

-D'ale pisicilor-☀
― Jorge Luis Borges
Postat 15 November 2011 - 05:41 PM

Da, Gaggia asta editie mult mai veche noi am avut-o dupa ce a avut-o Stefano la birou, si acu am dat-o de pomana dar nu stiu daca mai merge, singurul lucru care se stricase si a trebuit schimbat a fost pompa de apa. Mie nu-mi placea pentru ca era prea grea de folosit pentru minuta mea

Nu mai tin minte daca tu iti cumparasesi masina automata inaintea mea, eu cind se strica tot pe asta o vreau ca poate face oricine cafeaua, pina si Puffy daca o invat

In ceea ce priveste cafeaua pentru mine dupa toate cele pe care le-am incercat cea mai buna ca raport calitate-pret e cea Coop, adica marca supermaketului cu acelasi nume. Acum insa o folosesc pe cea fara cofeina, prima am cumparat-o in Internet marca Segafredo si era buna, acu am luat alta nu's ce marca e ca era varsata intr-un magazin de cafele, la bar o beau cel mai des marca Vergnano, asta e o marca foarte buna dupa mine si e locala, o macina pe moment si imi face cafeaua, e foarte buna. In alt bar deschid dozele si le folosesc si aia nu-mi place deloc.
Spor la cafele si sper sa fie buna achizitia.