Forum Culinar: Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele - Forum Culinar

Salt la continut

  • 28 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cafepedia & Cafeaua noastra, cea de toate zilele cafele, cafetiere, espressoare, moduri de preparare...

#41 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 March 2011 - 10:51 PM

Vezi postareaPiscotel, la 08 March 2011 - 09:47 PM, a spus:

Numai ca eu am alta metoda.
Pun numai apa la fiert.
Cand fierbe,iau de-o parte,pun cafeaua si invart .Cu atentie sa nu dea pe afara.
Las pe foc 1 minut,adun caimacul in cana si mai las un minut la fiert.
Iau de pe foc si-i pun 3 stropi de apa rece,sa se lase zatul,si apoi pun in cana.

Nu stiu daca e vre-o diferenta,dar pe mine asa m-a invat mama si nu pot sa o contrazic.Imagine postata


Piscotel, exact asa face si tatal meu! Si la petrecerile in familie e apreciat ca fiind "expertul in cafea". :floare: M-a invatat si pe mine, dar de cand nu am mai prestat ... aproape ca uitasem...tot ma gandeam cum era cu caimacul si cu stropii de apa ... noroc ca ai postat si mi.am amintit :floare: .

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#42 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 March 2011 - 11:37 PM

Vezi postareaPiscotel, la 08 March 2011 - 09:47 PM, a spus:

eu am alta metoda.
Pun numai apa la fiert.
Cand fierbe,iau de-o parte,pun cafeaua si invart .Cu atentie sa nu dea pe afara.
Las pe foc 1 minut,adun caimacul in cana si mai las un minut la fiert.




Asa fac si eu alte cafele la ibric, de frica sa nu dea in foc pentru ca, de obicei, ma iau cu treaba si uit ibricul pe foc. Pe asta, insa, mi-e drag s-o "descint" exact asa cum scrie la reteta de pe punga :)

#43 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2011 - 10:38 PM

As vrea sa se sparga farfuriile ca sa le schimb dar nu se sparg :rolleyes:
In schimb se sparg cescutele de cafea, tot caut ceva sa-mi placa mult si nu gasesc.
In lipsa le-am cumparat pe astea ca erau simpatice :lol:
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-1299789521122.jpg

#44 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 10 March 2011 - 10:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 March 2011 - 10:38 PM, a spus:

As vrea sa se sparga farfuriile ca sa le schimb dar nu se sparg Imagine postata
In schimb se sparg cescutele de cafea, tot caut ceva sa-mi placa mult si nu gasesc.
In lipsa le-am cumparat pe astea ca erau simpatice Imagine postata


Dragute foc canile Adriana.
Imi plac.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#45 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 March 2011 - 10:50 PM

Vezi postareaPiscotel, la 10 March 2011 - 10:43 PM, a spus:

Dragute foc canile Adriana.
Imi plac.

Grazie :rolleyes:

#46 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 March 2011 - 05:50 PM

Faine paharelele de espresso. Si eu le-am vazut în Jesolo, dar erau asa scumpe... era un magazin de portelanuri de asta mai fitos. Totul era foarte scump acolo.

Azi am savurat în sfîrsit un espresso dublu in canita unsa cu nutella!
De necrezut, dar a fost dragoste de la prima înghititura!!!!!!!!! :biggrin:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#47 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2011 - 07:55 PM

Vezi postareaMaya, la 11 March 2011 - 05:50 PM, a spus:

De necrezut, dar a fost dragoste de la prima înghititura!!!!!!!!! :hug:

Brava :lol:

#48 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 March 2011 - 09:06 PM

Azi am baut o canuta de nutella cu cafea! :)
Nu cafea cu nutella, da? :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#49 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2011 - 11:04 PM

Ai inversat dozele? :)

#50 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2011 - 10:22 AM

Daca mergi iar la Venezia, si-l ceri la bar, mai mult ca probabil or sa dea din umeri.Nu in toata Italia este cunoscut.Daca nu ma insel in partea Romei, au ceva ce se cheama espressino, dar trebuie sa o intrebam pe Bristena, eu mai jos de Viareggio(toscana) n-am coborat pe cizma Italiei.

Cred ca marocchino se inrudeste cu o alta bautura specifica orasului Torino, si anume: bicerin.

Bicerin se prepara cu ciocolata calda, cafea si frisca sau spuma de lapte( aceiasi de la capuccino).Acum la barurile din torino ti-l aduce deja pregatit, dar in trecut iti aduceau pe masa cele trei ingrediente separat si tu iti puneai din fiecare cantitatea pe care o doreai.Poza de pe net.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-13005228588331.jpg

Daca dati un google search, o sa gasiti si un lichior de ciocolata, chemat tot Bicerin.Bineinteles, torinez si el. :)

#51 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 March 2011 - 12:37 PM

Da, Italia se mai distinge si prin faptul asta, ca are jdemii de feluri si variante ale cafelei si acelasi lucru in diferite parti ale Italiei se numeste in feluri diferite.
Po' sa zic si eu ceva, ca prea imi place bicerin-ul :D
Eu si cu prietena mea,suparate foc pentru ca ne-am dus sa bem un bicerin in barul cel mai faimos din Torino care poarta si acest nume, si era inchis :D
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13005305894311.jpg
Asa ca ne-am dus intr-altul la fel de vechi si de faimos, doar ca poza cu bicerinul nu e deloc focusata, Mulasano. Dupa care ni l-am facut singurele acasa :D
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-4-13005310179263.jpg

#52 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 March 2011 - 01:19 PM

Wow, ai si pahare de bicerin?!Musai sa mi le cumpar si eu.

Eu prefer bicerinul cu spuma de lapte, decat cu frisca.

#53 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 March 2011 - 01:33 PM

Vezi postareaEataly, la 19 March 2011 - 01:19 PM, a spus:

Wow, ai si pahare de bicerin?!Musai sa mi le cumpar si eu.

Eu prefer bicerinul cu spuma de lapte, decat cu frisca.

Pai exista ceva ce eu sa n-am? :D
Nu stiu daca aveam pe vremea aceea masina asta de cafea ca sa fac spuma, era 2006.
Cu spuma e mai placut ca e mai lejer :D

#54 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 March 2011 - 01:07 AM

Despre cum se face cafeaua la nisip, unde se face si ce se mai face prin zona :D
E si unul dintre locurile mele preferate, mai ales pentru cafea, suberek si baclavale. Si pentru atmosfera tihnit- orientala care domneste acolo, mai ales in extrasezon, cind poti sa stai o dupa-amiaza intreaga la cafele far' sa-ti aduca nimeni aminte ca ai treaba pe-acasa :biggrin:

http://webtv.realita...utam-in-olimp-i

Dar din cite stiu eu si din cite am experimentat, cafeaua turceasca e departe de a fi "cea mai tare din lume"...


De la minutul 4.20 se vorbeste despre "popasul pescarilor", despre care vorbeam la alt subiect, o sa pun link-ul si acolo ;)

#55 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 20 March 2011 - 10:26 AM

Imi savurez cafeaua si citesc Cafepedia :biggrin:

Adriana cat de dulci sunt cescutelele cele 2 colorate.

M-ati inebunit cu cafea cu nutella,am avut un borcan vre-un an in frigider si l-am aruncat ca nu manancaca nimeni,da la cum vb de cafeaua asta parca m-ar risca sa iau un borcan mic sa incerc si eu.Eu mai beau cateodata cu bucati de cioco amaruie in cafea.


Imagine atasata: monthly_03_2011/post-479-13006095286916.jpg

genul asta de cesti am tot cautat si n-am gasit :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#56 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2011 - 08:55 PM

N-are rost sa cumperi un borcanel numai pentru asta, poti topi o bombonica ciocolatica, daca e cu gust de alune si mai bine, ungi peretii cescutei cu ea si versi cafeaua =))

Asa cescute mi-ar place si mie, sunt ideale, micute, groase si colorate.

#57 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 20 March 2011 - 09:51 PM

Vezi postareaIoana, la 20 March 2011 - 10:26 AM, a spus:

Imi savurez cafeaua si citesc Cafepedia =))

Adriana cat de dulci sunt cescutelele cele 2 colorate.

M-ati inebunit cu cafea cu nutella,am avut un borcan vre-un an in frigider si l-am aruncat ca nu manancaca nimeni,da la cum vb de cafeaua asta parca m-ar risca sa iau un borcan mic sa incerc si eu.Eu mai beau cateodata cu bucati de cioco amaruie in cafea.


Atasament espresso.jpg

genul asta de cesti am tot cautat si n-am gasit =))

Ceascuta asta este modelul Roma/sau Roma Marone(Cilio), si o gasesti aici sau aici set de 6 canute.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#58 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 March 2011 - 10:55 PM

grazie sorella =))

#59 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 March 2011 - 01:24 PM

Adriana, nici cioco cu alune n-am, ca eu pap numai neagra :)),da ma descurc eu cumva.

Maya, merci, arunc un ochi acolo acum.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#60 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 21 March 2011 - 04:23 PM

Carmella, mersi mult de tot pentru link! Eu planuiesc o tura de zile mari in tara, de profil geografic, asa ca pe vremurile studentiei si m.as bucura sa mai vii cu tips-uri despre litoral. Iubirea mea este Sulina si Delta in general. Poate nu ar fi rau sa deschidem un topic ciu atractiile si locurile frumoase de la noi.

Ma iertati de off, fetelor!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

Arata acest topic


  • 28 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi