Cristina, bravo pentru idei, vad ca ai nimerit-o pe Bobita!
Scrisoare pentru Mos Craciun...
Postat 13 December 2012 - 08:54 PM
Postat 13 December 2012 - 08:55 PM
Foxyy, la 13 December 2012 - 08:50 PM, a spus:
Pastaile de Tonka se folosesc fie intregi, in infuzii fierbinti (lapte, smantana lichida), urmand a fi scoase inainte de folosirea lichidului parfumat, fie sub forma de pulbere fina, dupa ce sunt rase pe razatoarea cu gauri mici (cum ar fi de exemplu, razatoarea pentru nucsoara). In preparate reci, cum ar fi inghetata, pastaile de Tonka ofera un gust de caramel si miere, iar in preparate fierbinti aroma este de vanilie si migdale. Desi nu sunt multe retete specifice acestui ingredient, va sfatuim sa le folositi in locul vaniliei, de exemplu. Se potrivesc foarte bine cu ciocolata, in creme si inghetate. 2-3 boabe de tonka sunt de ajuns pentru a aroma 300-500 ml de lichid.
Si ceata se ridica!
Sar'na Foxy!
Zoazorico, lasa mama ca vin si io cu tine la colt, ca iaca-s culinareasa cu lectiile nefacute!
Postat 13 December 2012 - 08:59 PM
Postat 13 December 2012 - 09:00 PM
Sper sa ajunga si pachetul meu la timp !!!
Si abia astept sa vina si mosul meu!!!!!
Frumoase cadouri atzi primit, fetelor!
Postat 13 December 2012 - 09:00 PM
Foxyy, la 13 December 2012 - 08:54 PM, a spus:
Multumesc!
Eu folosesc Photoshop si le-am micsorat cat am putut de mult. O sa modific setarile aparatului sau le micsorez in alt program mai mult pt forum.
Postat 13 December 2012 - 09:07 PM
Tonka este un condiment care provine din America de Sud si Caraibe, provine de la arborele tonka si este sub forma de boabe, asa cum a spus Foxyy, venind de la o pastaie. La consistenta seamana cu boabele de cafea si se spune ca ar avea si un iz asemanator cafelei. Se foloseste in special in deserturi insa exista si ceva retete de feluri principale. Tonka aici la noi este un exotism si se gaseste in farmacii ori in magazinele speciale de condimente. Fiind un fruct tropical, e si normal.
Au o aroma foarte intensiva, motiv pentru care se foloseste destul de putina pulbere in felurile de mancare.
De regula se folosesc in deserturi, in fursecuri, biscuiti, prajituri uscate, dar se pot combina si in cartofi, cu dovleac, sau se pot pune in supa crema de morcov ori pire de morcov ori alte radacinoase. De asemenea se poate pune in punch aromat cu fructe uscate ori chiar in vin fiert, dar atentie, foarte putin
Boabe, te-au nimerit de minune boabele de tonka!
Postat 13 December 2012 - 09:07 PM
boabe de cafea, la 13 December 2012 - 09:00 PM, a spus:
Multumesc!
Eu folosesc Photoshop si le-am micsorat cat am putut de mult. O sa modific setarile aparatului sau le micsorez in alt program mai mult pt forum.
Pai in Photoshop poti sa zici dimensiunile exacte, 800x600 sau 640x480. Ale tale nu era micsorate deloc, avea 4000x2000...
Nu trebuie sa modifici setarile aparatului, trebuie doar sa zici dimensiunile in Photoshop si apoi sa salvezi.
Postat 13 December 2012 - 09:08 PM
Postat 13 December 2012 - 09:27 PM
Cadoul meu:

Inspector enervat ca i-am luat ambalajele din gherute, deci a primit si ea cadou

Critic apreciativ si meditativ deasupra unei minunate carti despre Intelectualii la cratita si a unui set de rogojini de bambus negre, care inclina spre serenitate!

In incheiere ii multumesc unei minunate Boabe de Cafea si sa nu se supere, dar ce a scris in felicitare a fost cel mai frumos cadou!
Postat 13 December 2012 - 09:40 PM
zerda, la 13 December 2012 - 09:27 PM, a spus:
Cadoul meu:
Inspector enervat ca i-am luat ambalajele din gherute, deci a primit si ea cadou
Critic apreciativ si meditativ deasupra unei minunate carti despre Intelectualii la cratita si a unui set de rogojini de bambus negre, care inclina spre serenitate!
In incheiere ii multumesc unei minunate Boabe de Cafea si sa nu se supere, dar ce a scris in felicitare a fost cel mai frumos cadou!
Postat 13 December 2012 - 10:02 PM
Bobita, pe Zerda chiar ai nimerit-o!Bravo pentru inspiratie!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
Postat 13 December 2012 - 10:05 PM
zoazorel, la 13 December 2012 - 10:02 PM, a spus:
Bobita, pe Zerda chiar ai nimerit-o!Bravo pentru inspiratie!
Postat 13 December 2012 - 10:08 PM
Foxyy, la 13 December 2012 - 09:07 PM, a spus:
boabe de cafea, la 13 December 2012 - 09:00 PM, a spus:
Multumesc!
Pai in Photoshop poti sa zici dimensiunile exacte, 800x600 sau 640x480. Ale tale nu era micsorate deloc, avea 4000x2000...
Nu trebuie sa modifici setarile aparatului, trebuie doar sa zici dimensiunile in Photoshop si apoi sa salvezi.
Am impresia ca e ceva cu el. Am incercat sa fac si un logo de dimensiune presetata pt blog si cand sa-l salvez era cu mult mai mare decat stiam eu ca i-am dat. Poate vrea musiu laptop sa reinstalez PS
Postat 13 December 2012 - 10:13 PM
Lapona Enigel, la 13 December 2012 - 09:07 PM, a spus:
Tonka este un condiment care provine din America de Sud si Caraibe, provine de la arborele tonka si este sub forma de boabe, asa cum a spus Foxyy, venind de la o pastaie. La consistenta seamana cu boabele de cafea si se spune ca ar avea si un iz asemanator cafelei. Se foloseste in special in deserturi insa exista si ceva retete de feluri principale. Tonka aici la noi este un exotism si se gaseste in farmacii ori in magazinele speciale de condimente. Fiind un fruct tropical, e si normal.
Au o aroma foarte intensiva, motiv pentru care se foloseste destul de putina pulbere in felurile de mancare.
De regula se folosesc in deserturi, in fursecuri, biscuiti, prajituri uscate, dar se pot combina si in cartofi, cu dovleac, sau se pot pune in supa crema de morcov ori pire de morcov ori alte radacinoase. De asemenea se poate pune in punch aromat cu fructe uscate ori chiar in vin fiert, dar atentie, foarte putin
Boabe, te-au nimerit de minune boabele de tonka!
Si cred ca stiu ce fac de Craciun
Am niste ciocolata belgiana care ar merge de minune intr-un tort cu tonka
Postat 13 December 2012 - 10:20 PM
Zerdulino, frumos, frumos! Sa te bucuri de ele si sa ne mai spui si noua de la carte
Postat 13 December 2012 - 10:35 PM
Acum ii dau cu cartea in cap omului care o data s-a trezit vorbind: Esti cea mai inteligenta femeie pe care o cunosc si tie cel mai tare iti place sa gatesti!
Deci mi-a venit cu sifon, dar cum m-ati vazut cu replica nu stau prost: Daca vrei sa te simti Demiurg, incearca sa gatesti ceva!( asta era de la R.A.R)
Acum pot sa-i dau citate si din altii pe care-i apreciaza:tongue3:
Postat 13 December 2012 - 10:53 PM

Postat 13 December 2012 - 11:00 PM
zerda, la 13 December 2012 - 10:35 PM, a spus:
Acum ii dau cu cartea in cap omului care o data s-a trezit vorbind: Esti cea mai inteligenta femeie pe care o cunosc si tie cel mai tare iti place sa gatesti!
Deci mi-a venit cu sifon, dar cum m-ati vazut cu replica nu stau prost: Daca vrei sa te simti Demiurg, incearca sa gatesti ceva!( asta era de la R.A.R)
Acum pot sa-i dau citate si din altii pe care-i apreciaza:tongue3:
Postat 13 December 2012 - 11:34 PM

Ajutor