Forum Culinar: Fursecuri ..."Elena" - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri ..."Elena" ...lipite cu dulceata

#21 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 05 December 2011 - 03:01 PM

si eu tot bezele vreau sa fac cu albusurile. O sa am nevoie de ele la decorat rulada de craciun :rolleyes:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#22 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 December 2011 - 11:27 PM

Le-am copt azi, mai zic o data, aluatul e exceptional, se lucreaza splendid. Le-am lipit cu marmelada si miine le glazurez cu ciocolata, mi-au iesit doar 35 de bucati, e de munca dar sunt frumoase
Imagine postata

#23 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 December 2011 - 11:07 PM

Azi le-am decorat cu ciocolata cu siringa noua si am facut alta compozitie dubla.
Ma gindeam sa le tai in forma de brad de exemplu si pe ele crude cum ai facut tu cu omusorii sa pun ornamentele astea
Imagine postata

#24 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 08 December 2011 - 04:37 PM

Foarte frumoase ti-au iesit si ma bucur ca ai refacut aluatul.Imagine postata
Ai mai facut bradutii?

Si eu o sa mai fac saptamana viitoare si ii le umplu cu diverse :
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#25 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 December 2011 - 05:03 PM

Inca nu, azi tre sa termin bradul si de impodobit casa. Aluatul e la frigider.

#26 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 December 2011 - 07:05 PM

Reteta mea de la mama e cu
600 gr faina
400 g unt sau margarina
200 g zahar
2 oua
zahar vanilat si diverse mirodenii dupa gust.

Las doar 30 min la rece, minim.
Ca asa aratau alea de anul trecut umplute cu gem home made

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-479-13233639397639.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#27 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 December 2011 - 11:27 PM

Am terminat bradul si inainte de cina mi-a ramas un pic de timp asa ca...
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13233795414487.jpg

#28 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 December 2011 - 08:39 AM

Vezi postareaIoana, la 08 December 2011 - 07:05 PM, a spus:

Reteta mea de la mama e cu
600 gr faina
400 g unt sau margarina
200 g zahar
2 oua
zahar vanilat si diverse mirodenii dupa gust.

Las doar 30 min la rece, minim.
Ca asa aratau alea de anul trecut umplute cu gem home made



Se aseamana retetele,numai la cantitati difera putin.Foarte faine is si ale tale :thumleft:


Vezi postareaAdriana, la 08 December 2011 - 11:27 PM, a spus:

Am terminat bradul si inainte de cina mi-a ramas un pic de timp asa ca...


Vaiii ce frumos stau aliniate.Foarte frumoase au iesit :drool:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#29 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 December 2011 - 05:21 PM

Mersi, decoratiile acelea fac toti banii, aproape ca am terminat bradutii, acu vreau sa incerc forma de brad de anul trecut.

#30 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 December 2011 - 01:27 PM

Le-am facut si eu , fursecurile/biscuitii Elena, pus la pachete deja...super reteta . Merci petu

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-16-1324293996152.jpg
  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-16-13242940145014.jpg


#31 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 19 December 2011 - 02:31 PM

Wow ce frumoase ti-au iesit! :thumleft:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#32 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 19 December 2011 - 06:35 PM

Dupa cum am promis, le-am facut si noi, foarte bune, multumim.


Imagine atasata: monthly_12_2011/post-639-13243124847329.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-639-13243124977625.jpg

#33 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 19 December 2011 - 09:39 PM

Foarte frumoase au iesit!
:pupic: ajutoarelor
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#34 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2011 - 09:44 PM

Am uitat sa pun poza cu bradutii facuti cu acelasi aluat
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-4-13243238526177.jpg

#35 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 19 December 2011 - 10:32 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 December 2011 - 09:44 PM, a spus:

Am uitat sa pun poza cu bradutii facuti cu acelasi aluat
Atasament alberello.jpg


Wowwww ce frumosi sunt!!!Si tare de efect,eleganti,exact cum sunt eu invatata cu ce faci tu :pupic:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#36 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 December 2011 - 11:52 PM

Multumesc frumos :pupic: meritul e al aluatului care e excelent.
dar... eu ii vad plini de imperfectiuni :D am facut 6 si abia salvez unul, e extrem de important ca aluatul sa fie intins uniform si copt la fel, inca nu mi-a facut Stefano cadru din lemn in care sa intind aluatul ca sa fie egal :) apoi la asamblat am tot apasat pe ei ca sa se lipeasca si aproape toti mi s-a rupt steaua de la baza, noroc ca sunt destul de inalti :)

#37 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 21 December 2011 - 09:42 PM

am facut si eu fursecurile si sunt grozave. Mi-a placut si mie aluatul, s-a lucrat usor, cu toate ca era cam tare cand l-am scos din frigider, dar pana la urma s-a mai relaxat...

Nu au iesit perfecte, dar sunt minunate la gust. merci Petu.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-341-13244966397541.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#38 Useril este offline   Bia 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 24
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationWN

Postat 24 December 2011 - 11:33 AM

Ceau Dia, mersi pentru reteta, ieri le-am facut, foarte bune!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_12_2011/post-145-13247192081259.jpg


#39 Useril este offline   Cami 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 693
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrasov - Dubai

Postat 27 December 2011 - 02:42 PM

Am facut si eu fursecurile astea (jumate de portie), dar nu le-am mai lipit cate 2, le-am lasat singure si le-am stropit cu ciocolata.
Am lasat aluatul peste noapte la odihit, si dimineata era atat de tare, incat a trebuit sa-l las vreo ora pe masa, sa se inmoaie, sa-l pot lucra. Si fursecurile mi s-au rupt intr-o veselie. Le taiam cu forma si cand sa le iau de pe masa, se rupeau. In cele din urma am intins aluatul intre folii alimentare si l-am lucrat mai usor. E normal sa se rupa asa? Am respectat cantitatile la gram, mi-am luat si cantar de bucatarie special pentru fursecuri.
Poze:
Imagine atasata: monthly_12_2011/post-30-13250679519592.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-30-13250679649819.jpg

#40 Useril este offline   cris31 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 27 December 2011 - 07:28 PM

Am facut si acu doua saptamani fursecurile astea. Aratau foarte dragut, dar pe parcurs s-au fragezit cam tare de la gem si zaharul pudra s-am ami topit. Cu siguranta o sa le mai fac dar le finisez numai cu o zi inainte de a le folosi si o sa le fac mai grosute un pic pe cele ce vor fi asamblate cu gem. Asa nu se vor patrunde prea tare.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-476-13250067636484.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-476-13250068219572.jpg

si asa aratau dupa doua saptamani

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-476-13250068873738.jpg

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi