Piure de post...Geany Reteta de la bunica...
#21
Postat 15 November 2012 - 11:54 PM
#22
Postat 16 November 2012 - 08:23 AM
#23
Postat 16 November 2012 - 08:42 AM
Lapona Enigel, la 16 November 2012 - 08:23 AM, a spus:
Sincer nu stiu si nu mai am nici o cutie acum in casa sa ma uit(momentan am un bulion bun facut de matusa mea din rosii de gradina si ma strange-n spate ca mi se termina )dar o sa ma interesez si-ti spun !
Sunt acum o gramada de firme care produc bulion ( de la olimpia,de tecuci,aro etc) dar multe au si amidon in compozitie,eu cum am zis ma uit la concentratie sa aiba 24% si dintre toate,care se gasesc pe la noi cel putin, asta sultan e mai folosit de catre cunostintele mele
L-au scumpit si pe asta eu gaseam(cutia mai mica de 420 de gr. parca)cu 4 lei 4,20,acum am vazut 5,6
#24
Postat 16 November 2012 - 09:29 AM
#25
Postat 16 November 2012 - 09:44 AM
#26
Postat 16 November 2012 - 09:53 AM
Geany, la 15 November 2012 - 11:54 PM, a spus:
eu am gasit la kaufland bulion cu 99% rosii....daca aveti magazin prin orasul vostru
#27
Postat 16 November 2012 - 09:53 AM
Zice ca e din jud. Prahova asta, ashea' asta-i sultanul din prahova care va sa zica
Pret 2,2 lei
#28
Postat 16 November 2012 - 09:56 AM
Patrick968, la 16 November 2012 - 09:53 AM, a spus:
Geany, la 15 November 2012 - 11:54 PM, a spus:
eu am gasit la kaufland bulion cu 99% rosii....daca aveti magazin prin orasul vostru
Da cred ca este si la noi!Doar ca eu nu am hipermarketuri aproape (in zona) in plus daca ma duc am tendinta sa cumpar f. multe si ce nu-mi trebuie asa ca iau doar strictul necesar de la magazinele de la scara blocului si din imprejurimi!
#29
Postat 16 November 2012 - 10:21 AM
Ce ma enervez cand gasesc un produs bun si apoi il strica astia (nu mai respecta reteta)
#30
Postat 28 December 2012 - 09:29 PM
Am vazut azi la prova del cuoco (emisiunea favorita pe rai uno) o reteta de cartofi care chiar m-a inspirat..
Lipesc aici eu o sa-i fac cat de caurand si nu vreau sa uit
Patate alla ghiotta..
http://www.youtube.c...h?v=BYUMMm2qEck
http://www.youtube.c...h?v=BYUMMm2qEck
ngredienti per scaloppine di vitelo al san giovezi: 400g di fettine di vitello, farina q.b., una noce di burro, ½ bicchiere di vino San Giovese q.b., sale e pepe q.b.
(ingrediente pt. snitele de vitel al san giovezi: 400 g de felii de carne de vitel,faina cat cuprinde,o nuca de unt,1/2 pahar de vin san giovezi,sare si piper dupa gust)
Se infaineaza feliile de vitel se inabusa in unt,se scot deoparte,se adauga vinul in tigaie se face reductie,se mai adauga o nuca de unt rece ,se adauga carnea..
Per le patate alla ghiotta: 3 patate, 50g di burro, 300g cdi passata pomodoro,
Pt. cartofi 3 cartofi 50 de gr. de unt ,300 gr. sos de rosii.
Se taie cartofii rondele se auresc in unt ,se adauga sos de rosii sare piper si busuioc la sf.
Mie mi-au placut f. mult cartofii ,pt. varianta de post cred ca merge in loc de unt ceva ulei de masline,servite ca atare sau alaturi de peste..