Seara buna!
Am vazut azi la prova del cuoco (emisiunea favorita pe rai uno) o reteta de cartofi care chiar m-a inspirat..
Lipesc aici eu o sa-i fac cat de caurand si nu vreau sa uit
Patate alla ghiotta..
http://www.youtube.c...h?v=BYUMMm2qEck
http://www.youtube.c...h?v=BYUMMm2qEck
ngredienti per scaloppine di vitelo al san giovezi: 400g di fettine di vitello, farina q.b., una noce di burro, ½ bicchiere di vino San Giovese q.b., sale e pepe q.b.
(ingrediente pt. snitele de vitel al san giovezi: 400 g de felii de carne de vitel,faina cat cuprinde,o nuca de unt,1/2 pahar de vin san giovezi,sare si piper dupa gust)
Se infaineaza feliile de vitel se inabusa in unt,se scot deoparte,se adauga vinul in tigaie se face reductie,se mai adauga o nuca de unt rece ,se adauga carnea..
Per le patate alla ghiotta: 3 patate, 50g di burro, 300g cdi passata pomodoro,
Pt. cartofi 3 cartofi 50 de gr. de unt ,300 gr. sos de rosii.
Se taie cartofii rondele se auresc in unt ,se adauga sos de rosii sare piper si busuioc la sf.
Mie mi-au placut f. mult cartofii ,pt. varianta de post cred ca merge in loc de unt ceva ulei de masline,servite ca atare sau alaturi de peste..