Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii Povestea porcului . :))
#21
Postat 08 December 2011 - 12:03 AM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#22
Postat 08 December 2011 - 12:11 AM
Piscotel, la 07 December 2011 - 11:24 PM, a spus:
Cozonac,placinte ,taietei de casa si carnati.
Sa-nteleg ca io mi-am trait veacu'? Carnati faceam inca de prin liceu, fie cu mama, fie cu vara-mea sau cu o matusa... Ca deh, era nevoie de mai multi, unu' singur nu prea dovedeste la carnatit.
Placinte, taitei de casa si cozo, am facut.... Destul de des, as zice!
#23
Postat 08 December 2011 - 12:13 AM
#24
Postat 08 December 2011 - 10:32 AM
Dar raman cu gandul la carnati.
Ai facut primul pas:
incerc pancetta.Dau si la prieteni.Prietenii spun: wow, vrem si noi!
Step two:
am pus deja la sararit tura a doua de slana pentru noi si prietini.
Abia astept sa-ti arat(sa va arat) ce poti sa faci cu pancetta asta.Sigur va place.
Va tin in suspans.
Io carnati n-am facut, dar la cate pancette am facut ma simt Femeie cu F mare.
#25
Postat 08 December 2011 - 12:53 PM
Arata extraordinar si una si alta! Bravo, m-ai lasat paf .t
Ka-ul alre accesoriu pentru facut carnati, trebuie neaparat sa-l cumpar, problema e ca n-am unde sa-i afum .
#26
Postat 08 December 2011 - 01:39 PM
Maya, la 08 December 2011 - 12:03 AM, a spus:
Eu nu fac cozonac ,sa mai raman fata lui mama .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#27
Postat 08 December 2011 - 01:41 PM
Foxyy, la 08 December 2011 - 12:11 AM, a spus:
Piscotel, la 07 December 2011 - 11:24 PM, a spus:
Cozonac,placinte ,taietei de casa si carnati.
Sa-nteleg ca io mi-am trait veacu'? Carnati faceam inca de prin liceu, fie cu mama, fie cu vara-mea sau cu o matusa... Ca deh, era nevoie de mai multi, unu' singur nu prea dovedeste la carnatit.
Placinte, taitei de casa si cozo, am facut.... Destul de des, as zice!
Aia nu se pun .
Tre sa-i faci singura sau cu Omul .Asa ca nu dispera.
Esti inca foarte tanara .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#28
Postat 08 December 2011 - 01:42 PM
zerda, la 08 December 2011 - 12:13 AM, a spus:
Bine ca a mai rams ceva nefacut.
Esti si tu o fetita .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#29
Postat 08 December 2011 - 01:43 PM
Eataly, la 08 December 2011 - 10:32 AM, a spus:
Dar raman cu gandul la carnati.
Ai facut primul pas:
incerc pancetta.Dau si la prieteni.Prietenii spun: wow, vrem si noi!
Step two:
am pus deja la sararit tura a doua de slana pentru noi si prietini.
Abia astept sa-ti arat(sa va arat) ce poti sa faci cu pancetta asta.Sigur va place.
Va tin in suspans.
Io carnati n-am facut, dar la cate pancette am facut ma simt Femeie cu F mare.
Astept cu sufletul la gura .
Sigur vii iar cu o minunatie .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#30
Postat 08 December 2011 - 01:45 PM
any_annette, la 08 December 2011 - 12:53 PM, a spus:
Arata extraordinar si una si alta! Bravo, m-ai lasat paf .t
Ka-ul alre accesoriu pentru facut carnati, trebuie neaparat sa-l cumpar, problema e ca n-am unde sa-i afum .
Anny ,
Fa doar cateva kg,sa vezi cum ies.
Poti sa ii congelezi cruzi si apoi ii prajesti .
Ca sa nu crape la prajit ,pui ulei ,dar si putina apa .
E OK .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#31
Postat 08 December 2011 - 02:59 PM
Piscotel, la 07 December 2011 - 11:17 PM, a spus:
Ioana ,
Cand faci prima data e bine sa faci din carne mai putina ,pana "iti faci mana ".
Si trebuie sa recunosc ca nu i-am facut singura.La umplut trebuie doi oameni.
Omul alimenta masina ,eu la capatul celalalt .
Cat despre babic ...noi mai facem o varianata cu 70 % porc +30 % vita .Varianata care iese mult mai light ,iar carnatul uscat e babic curat.
Cu fulgi de chilli si boabe de ienupar si piper mojarate foarte putin .Se vad prin carnat cand tai felii .
Peripetiile mele au fost legate de umplut si tocat, la modul ca n-aveam masina, am imprumutat de la o cunostinta da mi-a dat-o fara cutit, m-am chinuit a o toc in Thermomix, in fine,pana la urma am bagat-o la congelator si am facut carnatii dupa anul nou cand mi-am cumparat masina mea ca sa nu mai depind de nimeni.
Piscotel, la 07 December 2011 - 11:24 PM, a spus:
Maya, la 07 December 2011 - 05:54 PM, a spus:
Arata fantastic!
Maya , este o vorba :
Fiecare Femeie trebuie sa faca intr-o viata :
Cozonac,placinte ,taietei de casa si carnati .
Cine a zis-o ?
Eu .
Eu mai am de dovedit cozonacul ,pe care inca mi-l face mama .
deci eu am facut de toate, inclusiv carnatii, de la tocat carnea, framantat curatat mate, suflat in ele(ce-mi placea cad era mica sa suflu in ele), si normal impreuna cu soata din dotare care baga si presa carnea(noroc ca e masina electrica si nu tb dat la manivela)
Asadar sunt tare
astia sunt carnatii mei, nu asa aratosi, ca deh era prima data cand ii faceam, da acu stiu,plus ca anul asta am sa iau si mate mai subtiri ca pt cabanosi
si uscati timp de 2 luni
#32
Postat 08 December 2011 - 03:06 PM
#33
Postat 08 December 2011 - 03:44 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#34
Postat 08 December 2011 - 03:52 PM
Maya, la 08 December 2011 - 03:44 PM, a spus:
in macelarii n-am gasit, dar am comandat pe net de la o macelarie.Anul asta am zis ca am sa intreb prin zona pe la tarani,daca nu tot de unde am luat anul trecut comand,ca de acolo am luat si mate si burta si sorici pt toba si am fost foarte multumita de ei.
#35
Postat 08 December 2011 - 04:33 PM
Ioana, la 08 December 2011 - 02:59 PM, a spus:
Piscotel, la 07 December 2011 - 11:17 PM, a spus:
Cand faci prima data e bine sa faci din carne mai putina ,pana "iti faci mana ".
Si trebuie sa recunosc ca nu i-am facut singura.La umplut trebuie doi oameni.
Omul alimenta masina ,eu la capatul celalalt .
Cat despre babic ...noi mai facem o varianata cu 70 % porc +30 % vita .Varianata care iese mult mai light ,iar carnatul uscat e babic curat.
Cu fulgi de chilli si boabe de ienupar si piper mojarate foarte putin .Se vad prin carnat cand tai felii .
Peripetiile mele au fost legate de umplut si tocat, la modul ca n-aveam masina, am imprumutat de la o cunostinta da mi-a dat-o fara cutit, m-am chinuit a o toc in Thermomix, in fine,pana la urma am bagat-o la congelator si am facut carnatii dupa anul nou cand mi-am cumparat masina mea ca sa nu mai depind de nimeni.
Piscotel, la 07 December 2011 - 11:24 PM, a spus:
Maya, la 07 December 2011 - 05:54 PM, a spus:
Arata fantastic!
Maya , este o vorba :
Fiecare Femeie trebuie sa faca intr-o viata :
Cozonac,placinte ,taietei de casa si carnati .
Cine a zis-o ?
Eu .
Eu mai am de dovedit cozonacul ,pe care inca mi-l face mama .
deci eu am facut de toate, inclusiv carnatii, de la tocat carnea, framantat curatat mate, suflat in ele(ce-mi placea cad era mica sa suflu in ele), si normal impreuna cu soata din dotare care baga si presa carnea(noroc ca e masina electrica si nu tb dat la manivela)
Asadar sunt tare
Tu nu esti tare ,esti Superwoman .
astia sunt carnatii mei, nu asa aratosi, ca deh era prima data cand ii faceam, da acu stiu,plus ca anul asta am sa iau si mate mai subtiri ca pt cabanosi
si uscati timp de 2 luni
Abia astept sa se uste si ai mei.
Anul trecut am pus si eu mai multa parika ,dar unii s-au plans ca cica era prea multa . Dadeau spre chorizo .
Mie mi-au placut ,dar trebuie sa multumeasc pe toata lumea .
Anul asta am redus doza de boia.Om vedea dupa o luna cum arata sexiunea mea.
Sunt un pic ingrijoarat ca la noi ploua si a crescut temperatura la 5 grade.Sper sa nu fie probleme ca nu i-am afumat decat putin .
Cat despre mate ,mie chiar imi plac mai grosi.
Daca gasesc mate de vitel ,vreau sa fac si salam .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#36
Postat 08 December 2011 - 06:15 PM
Esti Mare Maestra!!!! Jos clopu, arata fantastic si slana si carnatii.
#37
Postat 08 December 2011 - 07:13 PM
Ioana, la 08 December 2011 - 03:52 PM, a spus:
Maya, la 08 December 2011 - 03:44 PM, a spus:
in macelarii n-am gasit, dar am comandat pe net de la o macelarie.Anul asta am zis ca am sa intreb prin zona pe la tarani,daca nu tot de unde am luat anul trecut comand,ca de acolo am luat si mate si burta si sorici pt toba si am fost foarte multumita de ei.
Da si mie un link. Merci
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#38
Postat 08 December 2011 - 07:38 PM
La-Chef-A, la 08 December 2011 - 06:15 PM, a spus:
Esti Mare Maestra!!!! Jos clopu, arata fantastic si slana si carnatii.
Io nu stiu daca ma pricep ,dar vorba lui Zozo ,insist si persist .
Si cateodata imi iese .
Vai ce-mi place avatarul de Chef-Xmas .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#39
Postat 08 December 2011 - 07:41 PM
Uitai sa te intreb .
Ai afumatoare ?Daca ai ,fa-i o poza s-o vad si eu .
Ca la anul nu ma mai las si-l pun pe Om sa faca una .
Acuma umblam cu carnatii prin vecini .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#40
Postat 08 December 2011 - 08:03 PM
Piscotel, la 08 December 2011 - 04:33 PM, a spus:
Tu nu esti tare ,esti Superwoman .
as vrea eu sa fiu, mai am atatea de invatat,da ma fac eu mare;)
Maya, la 08 December 2011 - 07:13 PM, a spus:
Ioana, la 08 December 2011 - 03:52 PM, a spus:
Maya, la 08 December 2011 - 03:44 PM, a spus:
in macelarii n-am gasit, dar am comandat pe net de la o macelarie.Anul asta am zis ca am sa intreb prin zona pe la tarani,daca nu tot de unde am luat anul trecut comand,ca de acolo am luat si mate si burta si sorici pt toba si am fost foarte multumita de ei.
Da si mie un link. Merci
uite aici :http://www.umdiewurst.de/
anul trecut i-am gasit,nu faceau livrari decat pe o rasa de 50 km parca, eu totusi le-am scris si am raspuns ca se gandesc, dupa o zi au zis ca-i ok.De atunci vad ca si-au imunatatit si seit-ul;)
eu am fost multumita, calitatea ok, trimis in recipient cu pungi inghetate, gen elementi.in afara de mate am luat si carne, capatana, organe, efectiv tot ce aveam nevoie pt toba, piftie si carnati.Au pana si sange pt sangerete.
Piscotel, la 08 December 2011 - 07:41 PM, a spus:
Uitai sa te intreb .
Ai afumatoare ?Daca ai ,fa-i o poza s-o vad si eu .
Ca la anul nu ma mai las si-l pun pe Om sa faca una .
Acuma umblam cu carnatii prin vecini .
nu , n-am, asta vb si cu Adriana de afumatoarea ei, o sa vad cum ar arata una improvizata poate face al meu ceva pana cumpar