Forum Culinar: Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carnati si Slanina de casa cu piper si mirodenii Povestea porcului . :))

#61 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 27 December 2011 - 04:55 PM

 Eataly, la 27 December 2011 - 11:36 AM, a spus:

Deci:
pesto di lardo
sau
battuto di lardo

am dat o bucata de pancetta prin masina de tocat, am ras doi catei de usturoi si frunze tocate de rozmarin proaspat.Voi, dati frau liberi imaginatiei.
Se amesteca si se da la frigider.
Se serveste cu paine prajita calda.
Daca faceti mai mult bagati mingiute in congelator si folositi la nevoie la o friptura, la cartofi la cuptor.
N-am poza cu produsul final ca l-am ras intr-un sfert de secunda.Dar mai fac, ca merita.


Daca pancetta e cruda, ai uitat sa scri de sare.
Chiar: Pancetta e cruda(complet nepreparata), sau marinata(ori poate si afumata)?

La noi i se cam zice chisatura
Si difera complet :)
Slanina afumata, ceapa rosie, sare(in functie de cat de sarata a fost slanina),optional si piper.
Tocate din satar pana se fac alifie.
Unii pun si un ou fiert. Eu nu.
Recomand sa se prepare doar cat se mananca la masa respectiva. A doua zi ceapa i da un gust usor amar.
Tot cu pita prajita.
Da' si cu moare de varza.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#62 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 December 2011 - 10:12 PM

 W Mamadeus Paparotti, la 27 December 2011 - 04:55 PM, a spus:

[

Daca pancetta e cruda, ai uitat sa scri de sare.
Chiar: Pancetta e cruda(complet nepreparata), sau marinata(ori poate si afumata)?




N-am uitat.Pentru mine a fost buna asa.Voi daca vreti, puneti.

Eu am facut-o cu pancetta mea, deci aia post sararita, piperita si uscata.
I-am eliminat crusta, si atat.Am ales partea cu mai putina carnita, mai alba.

Eu o prefer usturoiata, nu-i mai trebuie ceapa, deci se mentine la frigider.Si daca nu, bagati la congi si folositi la fripturi si o sa ma pomeniti. :floare:

#63 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 January 2012 - 03:39 PM

productia de anul asta
carnati de casa(pe alocuri se mai vad bucatele de grasime,da nu-s ce e a avut masina ca nu mi-a tocat cum trebuie, la anul imi iau la KA masina ca daca nu albesc cu asta), au iesit cum ne plac noua, nu foarte grasi si putin condimentati, al meu sot a spus ca-s perfecti.Din 6 mai avem 4, care acum s-au cam uscat.Unul il las sa se usuce de tot ca sa-l folosesc pe post de mezelic,restul il bag la congelator

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-479-132602989791.jpg

si slaninuta (romaneasca semi afumata) pusa la usturoi

Imagine atasata: monthly_01_2012/post-479-13260299394595.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#64 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 February 2012 - 07:22 PM

Mai tineti minte muschiuletul imbalsamat ,piperat de la pagina 3 ?


Imagine atasata: monthly_02_2012/post-48-1328462346894.jpg


Asa arata acum :


Imagine atasata: monthly_02_2012/post-48-13284620317907.jpg



Imagine atasata: monthly_02_2012/post-48-13284620882716.jpg


Conservati doar cu sare ,condimente + ierburi,si uscati in camara in crusta de piper .
E deja foarte uscat .
Ceilalti trei s-au mancat de Revelion si s-au impartit in familie .

O sa mai fac o portie ,pentru ca a fost o experienta reusita .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#65 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 05 February 2012 - 07:31 PM

Felicitari, ai devenit mama lor :love7: !
Bravo!

#66 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 February 2012 - 09:29 AM

 any_annette, la 05 February 2012 - 07:31 PM, a spus:

Felicitari, ai devenit mama lor Imagine postata !
Bravo!



Multumesc Any .

Inca experimentez .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi