Forum Culinar: Pesto-uri de tot soiul - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pesto-uri de tot soiul Sosuri de frunza-verde si nu numai

#81 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 10 June 2011 - 11:16 AM

Vezi postareapansy, la 10 June 2011 - 02:53 AM, a spus:


trambita piticului ?adica pleurotus ? sau sunt gresita ?


As zice ca da.
Craterellus cornucopioides
.
Imagine postata
.

Uscate (cumparate din Carrfour) au o aroma foarte puternica.
Eu pun la uscat vara si urechiuse / galbiori / chanterelles, dar nu prea ajung in mancaruri, caci impreuna cu fetita pe care am avut placerea sa o facem :hungry: le rontaim la televizor.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#82 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 July 2011 - 07:59 PM

Pesto cu mazare

1 cup mazare fiarta si racita
2 lg de migdale
1/2 cup parmezan
1/3 cup ulei de masline
1 catel usturoi

Se amesteca toate in blender, mai putin uleiul care se adauga spre sfarsit in fir subtire.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-13100612669898.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#83 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 July 2011 - 09:08 PM

Foarte interesant, mersi de idee :drunken:

#84 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 27 July 2013 - 05:41 PM

Pt. prima oara am anul asta productie proprie pe balcon la ghiveci de busuioc proaspat,sunt inca la capitolul experimente,am luat si rasad si am si plantat eu din seminte,i-am dat si mamii si matusii :biggrin: (undeva in capat se vede si un ardei iute care se inrosesete de rusine ca am in spate si un rasad de ardei iuti) :biggrin:

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-405-13749394296699.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-405-13749394615049.jpg

La cererea mamii am facut pesto din busuioc,si i-am dat un borcanel,eu mi-am oprit doar ce se vede in poza ca pot sa-mi fac proaspat cand doresc

Imagine atasata: monthly_07_2013/post-405-13749395228292.jpg

Am folosit mixerul vertical,am pus frunze de busuioc,miez de nuca usor prajit si frecat intre palme sa-i iau cojitza,parmezan(o crusta am avut) si am pus si putina telemea de oi ,sare mare,ulei de masline si putina apa minerala ,e foarte gustos!


Imagine atasata: monthly_07_2013/post-405-13749404520893.jpg

#85 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 28 July 2013 - 08:32 AM

cel mai tare imi place direct pe paine neagra prajita. dar sunt multe moduri in care-l poti folosi. bravo, Giani!
cu experimentul tau mi-ai dat curaj sa-mi plantez si eu niste busuioc.

#86 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 28 July 2013 - 09:17 AM

Cel mai sigur si mai comod e daca gasesti rasad ,eu am gasit in piata 1 leu bucata il dadea cu tot cu oleaca de pamant intr-un pahar de plastic si acasa l-am pus in ghiveci,s-a prins f. bine si creste ca nebunul,mereu ii rup varfurile dar in asa fel incat sa nu afectez tulpina,si frunze mari eu le tai cu forfecuta tot de langa tulpina dar am grija sa las cam 2 mm. de codita ca de acolo tot se fac alte buchetele (ii da frunzulite mici in locul ala imediat),am citit si eu pe net ca ardeiul iute si cu busuiocul fac casa buna impreuna(si rosiile cu busuioc de altfel) asa ca am pus in ghiveciul cu pricina si un rasad de ardei iute cumparat tot din piata ,si le merge f.f. bine impreuna ardeiul a facut si ardei care se inrosesc acum,ce am plantat din seminte e mult de asteptat si sunt mult mai firave , dar mi-au iesit toate semintele si merge si asa .

Aaa!! si am obtinut si din butash(sper sa nu ma fi exprimat gresit dar cred ca asa se chiama),am taiat la un moment dat varful ca ,crestea pre mult in inaltime,de unde l-am taiat apoi s-a ramificat,varful taiat l-am pus intr-un paharut cu apa si dupa vreo trei zile i-au dat mustati asa ca l-am plantat si pe el in acelasi ghiveci si s-a prins si ala creste si face si flori...

Si mama ieri tot pe paine prajita a degustat pesto ,inainte sa-i pun si usturoi ,ca sa vada gustul si a zis ca-i optim asa nu a mai vrut si usturoi.
Eu o sa-mi fac niste paste ,macaroane ceva de genul :biggrin:

Uleiul care e pe langa normal nu trebuia sa fie chiar asa dar il pusesem in borcanel si am pus un deget de ulei de masline deasupra ca sa-l sigileze,apoi m-am gandit sa va trag si voua o poza si nu l-am mai scurs ,l-am lasat asa :biggrin:

#87 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 July 2014 - 02:48 PM

Am facut simbata un pesto cu rosii mici, rosii uscate, caju, citeva frunze de busuioc si parmigiano
Imagine atasata: monthly_07_2014/post-4-14058604450697.jpg

#88 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2016 - 12:35 PM

Pesto de dovlecei!

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-9-1461580479003.jpg

Baby dovlecei.

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-9-14615804974303.jpg

#89 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 25 April 2016 - 12:40 PM

Ai omorat puiul de dovlecel!!! :headbang:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#90 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 April 2016 - 02:30 PM

:headbang:

Daaaa, aici apar primii de dimensiunea care o vezi.
Un fir de ulei, sare si baby zucchini, 15-20 de minute la cuptor si nu mai vrei cartofi prajiti.

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi