Matambre
#1
Postat 22 December 2011 - 12:53 PM
Matambre e o specialiatate argentina .Numele e o prescurtare de la "Matar Hambre ".Daca dati o cautare prin lumea vasta a internetului veti gasi mai multe variante, umpluturi.
E o rulada de carne usor de facut si o puteti servi in diverse moduri.
Seamana cu Bruciuluni lui Any.
Aveti nevoie de o bucata de carne de vita sau vitel, taiata astfel incat sa obtineti un dreptunghi aproximativ.Eu o gasesc deja gata taiata, special pentru rulade (tasca).
Am batut-o usor.Am uns-o cu carne de pui macinata, am asezat ouale fierte tari si bastonase de morcov usor oparite.
Am rulat strans si am sigilat capetele bine cu scobitori.Am legat fedeles.
Eu l-am pus la fiert intr-o oala cu apa, morcovi, tije de telina si o cepusoara mica.
Dupa ce a fiert l-am scos din supa, i-am asezat o greutate deasupra si l-am lasat la racit.
Il feliati rece si-l asezati pe platou.Serviti.
Sau il puteti servi in aspic.
Eu am folosit agar agar si supa obtinuta din fiert pentru aspic.
Sau il puteti servi intr-un sandwich.
Eu am facut o maioneza aromatizata cu rosii uscate.Rosiile uscate din ulei, le-am blenduit si pireul obtinut l-am amestecat cu maioneza.
Ce sa va mai zic, dati frau liber imaginatiei.Si la umplutura si la servire.
#2
Postat 22 December 2011 - 12:58 PM
Da' e musai de folosit carnea de vita? Pe aici nu cred ca am sanse sa gasesc muschi de ala bun-bun sa fac rulada. Poate doar la preturi astronomice.
#3
Postat 22 December 2011 - 01:01 PM
#4
Postat 22 December 2011 - 01:02 PM
#5
Postat 22 December 2011 - 01:15 PM
#7
Postat 22 December 2011 - 05:09 PM
Se poate face si la cuptor, gen friptura, cu vin si legume.
Dar am zis sa-l incerc fiert si mai vedem.
#8
Postat 22 December 2011 - 06:44 PM
Foarte fain arata si e comod ca se poate servi rece.
#9
Postat 22 December 2011 - 06:47 PM
Il fac cu prima ocazie festiva .
http://povesticulinare.blogspot.com/
#10
Postat 22 December 2011 - 09:22 PM
Piscotel, la 22 December 2011 - 06:47 PM, a spus:
Il fac cu prima ocazie festiva .
de Revelion
Foarte frumos arata rulada, Eataly. Dar in aspic arata grozav
#11
Postat 22 December 2011 - 10:07 PM
any_annette, la 22 December 2011 - 06:44 PM, a spus:
Foarte fain arata si e comod ca se poate servi rece.
Da mai!Mai mai ca-l fac iar!
Si-mi ramane si zama pentru un risotto!
Piscotel, la 22 December 2011 - 06:47 PM, a spus:
Il fac cu prima ocazie festiva .
Asa sa faci!
aura, la 22 December 2011 - 09:22 PM, a spus:
Foarte frumos arata rulada, Eataly. Dar in aspic arata grozav
Da si mie mi-a placut.Mie felia mi-a incaput in forma de silicon de inimioara, ca nu-s eu chiar asa de romanticoasa!
#12
Postat 23 December 2011 - 10:29 AM
#13
Postat 23 December 2011 - 11:08 AM