Forum Culinar: Matambre - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Matambre

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 December 2011 - 12:53 PM

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13245499808262.jpg

Matambre e o specialiatate argentina .Numele e o prescurtare de la "Matar Hambre ".Daca dati o cautare prin lumea vasta a internetului veti gasi mai multe variante, umpluturi.

E o rulada de carne usor de facut si o puteti servi in diverse moduri.

Seamana cu Bruciuluni lui Any.
Aveti nevoie de o bucata de carne de vita sau vitel, taiata astfel incat sa obtineti un dreptunghi aproximativ.Eu o gasesc deja gata taiata, special pentru rulade (tasca).
Am batut-o usor.Am uns-o cu carne de pui macinata, am asezat ouale fierte tari si bastonase de morcov usor oparite.

Am rulat strans si am sigilat capetele bine cu scobitori.Am legat fedeles.

Eu l-am pus la fiert intr-o oala cu apa, morcovi, tije de telina si o cepusoara mica.

Dupa ce a fiert l-am scos din supa, i-am asezat o greutate deasupra si l-am lasat la racit.

Il feliati rece si-l asezati pe platou.Serviti.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13245508599277.jpg

Sau il puteti servi in aspic.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13245508888571.jpg

Eu am folosit agar agar si supa obtinuta din fiert pentru aspic.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13245509275872.jpg

Sau il puteti servi intr-un sandwich.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13245509746274.jpg

Eu am facut o maioneza aromatizata cu rosii uscate.Rosiile uscate din ulei, le-am blenduit si pireul obtinut l-am amestecat cu maioneza.

Ce sa va mai zic, dati frau liber imaginatiei.Si la umplutura si la servire.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13245510850906.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 December 2011 - 12:58 PM

Superba idee! :D
Da' e musai de folosit carnea de vita? Pe aici nu cred ca am sanse sa gasesc muschi de ala bun-bun sa fac rulada. Poate doar la preturi astronomice. :D

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 December 2011 - 01:01 PM

Nu e musai.Poti sa aplici tratamentul asta si unui muschi de porc, unui piept de pui sau unei pulpe de curcan, miel. :D

#4 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 22 December 2011 - 01:02 PM

Vezi postareaEataly, la 22 December 2011 - 01:01 PM, a spus:

Nu e musai.Poti sa aplici tratamentul asta si unui muschi de porc, unui piept de pui sau unei pulpe de curcan, miel. :D

Perfect! :D Sar'na pentru informatii! :D

#5 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 December 2011 - 01:15 PM

Am uitat sa spun ca bucata de rulada dupa procesul de "turtire", am invelit-o intr-o foaie subtire de sunca(prosciutto cotto) si am glasat sunca cu o pensula inmuiata in aspicul cald.Astfel sunca nu se usuca si ramane proaspata si apetisanta.Nu se vede bine ca-i in spatele gattò-ului(gateau) de cartofi.la fel puteti proceda si cu feliile de pe platou-Le glasati usor cu aspicul cald, feliile raman fresh si nu se usuca.

Imagine atasata: monthly_12_2011/post-9-13245523803342.jpg

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 December 2011 - 01:37 PM

Foarte interesant!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 December 2011 - 05:09 PM

Asa mi s-a parut si mie. :D
Se poate face si la cuptor, gen friptura, cu vin si legume.
Dar am zis sa-l incerc fiert si mai vedem.

#8 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2011 - 06:44 PM

Lili ce faci, probe de sarbatori?
Foarte fain arata si e comod ca se poate servi rece.

#9 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 December 2011 - 06:47 PM

S-a salvat !

Il fac cu prima ocazie festiva .Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#10 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 December 2011 - 09:22 PM

Vezi postareaPiscotel, la 22 December 2011 - 06:47 PM, a spus:


Il fac cu prima ocazie festiva .Imagine postata

de Revelion :D


Foarte frumos arata rulada, Eataly. Dar in aspic arata grozav :scratch:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#11 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 December 2011 - 10:07 PM

Vezi postareaany_annette, la 22 December 2011 - 06:44 PM, a spus:

Lili ce faci, probe de sarbatori?
Foarte fain arata si e comod ca se poate servi rece.


Da mai!Mai mai ca-l fac iar!
Si-mi ramane si zama pentru un risotto!

Vezi postareaPiscotel, la 22 December 2011 - 06:47 PM, a spus:

S-a salvat !

Il fac cu prima ocazie festiva .


Asa sa faci! :D

Vezi postareaaura, la 22 December 2011 - 09:22 PM, a spus:




Foarte frumos arata rulada, Eataly. Dar in aspic arata grozav :scratch:


Da si mie mi-a placut.Mie felia mi-a incaput in forma de silicon de inimioara, ca nu-s eu chiar asa de romanticoasa! :D

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,202
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 December 2011 - 10:29 AM

Ce faina idee, macelarul de obicei are "tasca" deja umpluta :) tre sa-i zic sa-mi dea una goala :)

#13 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 December 2011 - 11:08 AM

Vezi postareaAdriana, la 23 December 2011 - 10:29 AM, a spus:

Ce faina idee, macelarul de obicei are "tasca" deja umpluta :) tre sa-i zic sa-mi dea una goala :)


Sau o bucata pentru "rollata".Ca aia sigur nu o are umpluta.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi