Maya, la 12 November 2010 - 01:05 AM, a spus:
Sa incep cu frumusetea alba,deci asta:
A stat într-un loc,în care daca afara era soare,era luminata bine,dar daca nu era soare...avea lumina dar nu prea multa dupa cum se pare.Alaltaieri cînd am vrut s-o ud,pur si simplu am ramas cu ea în mîna(ca s-o citez pe Simona,cu care am discutat despre asta).
Cu 4-5 zile înainte nu am observat nimic,iar cînd am vrut s-o ud alaltaieri,a picat pur si simplu.
Cînd am vazut cum arata,am crezut ca e vreo ciuperca si ma gîndeam sa nu ia si celelalte.
Am scris repede Simonei,care ma ajuta de fiecare data!

În final se pare ca lumina insuficienta a omorît-o!Pur si simplu îmi pare atit de rau dupa ea,ca imi vine sa pling.Era superba!
Deci grija!Phalaele chiar daca nu au nevoie de lumina directa,nici nu le place chiar deloc nepalite de soare.
Am facut poze la frunzele picate/partea de la baza unde prezenta ruptura moale încercuita de negreala.
Daca ar fi facut vreo pata,sau s-ar fi ingalbenit frunzele,mi-as fi dat seama ca ceva nu e în regula cu ea,si as fi întrebat mai repede,as fi mutat-o...
Pur si simplu s-a "stricat" baza si a picat tot jos!
Uitati ce frunze sanatoase avea:
(astea nu-s singurele,a avut mai multe)
Am mai multe Phalae de ani de zile,si niciodata nu am avut probleme cu vreuna

Imediat dupa cele doua Phalae,am primit si un dendrobium,caruia îi merge tare bine.Am mai avut si înainte unul,dar nu a vrut.Nu mai înflorea deloc si l-am dat altcuiva...a înflorit.Nu stiu de ce nu i-a placut la mine.Acum sînt curioasa ce o sa faca asta.
Ca sa nu uit : odontoglossum are doua tije!Ma bucur tare mult! Credeam ca nu mai vrea sa faca flori!
Abia astept sa înfloreasca!Florile aveau o mieasma usoara de crin!
Asa,sa trec din nou la frumoasele mele:
Asta are o gramada de culori de la visiniu la maroniu toate nuantele,roz,galben,ruginiu(nu e pe duca,asa e culoarea)si are un parfum superb.Daca aveti idee ce fel de orhidee este,nu ma lasati în ceata.O sa-i scriu mîine si Simonei(sper sa nu o zapacesc cu florile mele

Asa îi arata frunzele:
vedere din spate:
Acum cealalta necunoscuta:
Asta are un parfuma de adoarme,cumva exotic.
Frunzele le are ca cealalta de sus doar ca-s mai lungi si putin mai late.
Spate
Nu stiu daca se vede,dar la mijloc emana un lichid,care e parfumat.
La fel si cealalta.
Daca mai înfloreste si Oncidium,sînt fericita.Dar înca nu da semne ca vrea.Totusi mai sper ca nici odontoglossum nu vroia si acum are doua tije mari cu bobocei

Ce-mi place cadoul tau