Orhideele noastre
Postat 09 February 2011 - 11:06 AM
Ce e de facut?Va multumesc anticipat.
Postat 09 February 2011 - 06:29 PM
Anca_B, la 09 February 2011 - 11:06 AM, a spus:
Ce e de facut?Va multumesc anticipat.
Asta suna a paraziti/pureci/paduchi.
Pe cale naturala,poti eventual sa o clatesti bine cu apa,sa o speli usor cu degetele/sa cureti bine si s-o stergi foarte bine/uscata cu servete moi de hîrtie sau de bumbac fin.Acelasi tratament sa le aplici si frunzelor.
Parazitii astia posibil sa nici nu-i vezi,pot fi si în pamînt...ceea ce ar însemna sa o scoti din ghiveci,si sa o scuturi usor de pamînt/scoarta sau ce are,si la fel o speli bine si sa-i pui pamînt(cu asta ma refer la ce amestec folosesti tu pt. orhidee) nou.
Daca nu mai apar picaturi lipicioase,si îsi revine,e salvata...
Daca nu,atunci trebuie cumparat ceva de sprituit împotriva acestor purecei

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 16 February 2011 - 11:47 AM

Cea galbena e cea mai veche daca imi amintesc bine si a stat inflorita o gramada, apoi i-am taiat tijele, acum in sfirsit i-a crescut una si a inflorit.
Postat 16 February 2011 - 11:55 AM
Adriana, la 16 February 2011 - 11:47 AM, a spus:

Si eu la fel!!!Eu asa am asteptat cu Dendrobium;nu facea nimic,numai frunze.Acum are flori.
Doue Phalae au si la mine tije noi si se vad urme de boboci,dar mai au multicel pana infloresc.
Cea alba si lila care au inflorit acum ceva vreme,sunt inca inflorite,dragele de ele

Postat 16 February 2011 - 01:33 PM
Ioana, la 08 February 2011 - 02:04 PM, a spus:
Eu am zis ca le-as curata in primavara ,acum nu stiu daca se merge pe acelas principiu ca la florile normale.
Lasa-le asa, daca nu sunt uscate nu le taia. Tija veche este "deposit" de apa si nutrienti.

Postat 16 February 2011 - 02:33 PM
alpha, la 16 February 2011 - 01:33 PM, a spus:
Ioana, la 08 February 2011 - 02:04 PM, a spus:
Eu am zis ca le-as curata in primavara ,acum nu stiu daca se merge pe acelas principiu ca la florile normale.
Lasa-le asa, daca nu sunt uscate nu le taia. Tija veche este "deposit" de apa si nutrienti.
am sa le las asa atunci.Am vazut ca ii dau alte tije noi

Oricum pe zi ce trece ma minunez de ele, le merge asa de bine, nu ma asteptam sa "ne intelegem" asa minunat.In fiecare zi le admir si le felicit

Mai noi sambata cand aveam ora de dragosteala am constatat ca Miltoniei ii dau bobocei.Observasem acum ceva timp o noua "tufa" de frunze, iar sambata am obs ca din tufa aceea creste o tija cu bobocei.
Adriana, frumoase timidele tale

Postat 01 March 2011 - 11:10 AM
La restul am schimbat deja.Una cred ca se duce de tot.Aia galben-portocaliu-verzuie ce am cumparat-o in ultima tura.Mi s-a parut mie ceva in neregula cu ea de la inceput.Prea aveau florile o culoare nemaivazuta,si cum cadeau,adica cum se ofileau inainte de cadere se faceau cu dungi negre,pe cuvant.La nici una n-am mai patit asa.Acum nu am mai pus-o in ghiveci,am pus-o intr-un pahar cu apa.Oare mai face radacini?Mai are numai o tentativa de radacina,mica de tot.Restul au fost uscate.De ce,nu stiu,ca doar la fel le ingrijesc pe toate

Oare o mai fi ceva de ea?Sa o las in pahar sau pot sa o pun in "pamant"?
Postat 16 March 2011 - 05:17 PM

In rest arata tare bine, iarasi are muguri de floricele.
Tb sa trec si eu la curatarea lor ca timpul.
Postat 17 March 2011 - 02:54 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 28 March 2011 - 10:01 PM
Postat 29 March 2011 - 10:25 AM
Adriana, la 28 March 2011 - 10:01 PM, a spus:
Ohhh,mi-ai adus aminte ca nu m-am laudat cu florile ce le-au facut orhideele mele.Fug sa fac poza

Eu m-am necajit saptamana trecuta cand am vazut la Baywa orhidee albastre.Radacinile erau pline de cerneala,sau asa ceva,colorant,nu stiu,erau albastre in orice caz la radacina.Cred ca si a mea aia portocalio-verde a fost colorata artificial cu ceva,ca mi-a murit la scurt timp dupa ce am cumparat-o

Am revenit cu poze.
Tare mandra is de dragutele mele.Imi inveselesc locuinta,dragele de ele.
Anul trecut in iulie le-am cumparat/primit,inflorite,si acum iarasi au inflorit:
Ciclamela:

Number of downloads: 1
Albaroza:

Albaroza si-a facut de cap si a crescut in doua directii opuse

Postat 29 March 2011 - 06:37 PM
Asta e cea noua cumparata ieri

si asta e cea roz veche care pierduse toate tulpinile, i-a crescut alta mica si a inflorit acum

Postat 30 March 2011 - 06:32 PM
asta azi si-a pierdut ultimile flori, statea inflorita din septembrie, acum ii da alta tija

asta galbena de anul trecut din ianuarie stat mereu inflorita(bine asta ca i-a mai dat o tija si n-a apucat sa ramana cheala

uite Diana, si asta a mea a avut strambe tijele si erau asa lasate de cate flori avea, acum i-a dat o tija noua, dar de micuta am prins-o ca sa se mai indrepte

maine mai am o tura de curatat.
Postat 08 May 2011 - 07:18 PM
Orhideea primita cadou acum un an (saru'mana, Ioana!

Number of downloads: 3
Postat 18 May 2011 - 07:58 PM
Postat 22 May 2011 - 02:01 PM
Foxyy, la 18 May 2011 - 07:58 PM, a spus:
a fost daruita din suflet

Dendrobium nobile a inforit iara, oare pt a cata oara anul asta?sa fie cam a 3-a oara.Il ador

Number of downloads: 2

in perioada asta nu mai am asa multe inflorite, doar dendrobium si inca doua phalae inflorite si inca doua care au boboci