Forum Culinar: Orhideele noastre - Forum Culinar

Salt la continut

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orhideele noastre

#361 Useril este offline   carminap 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 21 July 2011 - 03:53 PM

Lizura, ai cumparat orhideea?
Pun o poza cu una din orhideele mele(am cinci).Este la a doua inflorire.Am primit-o cadou in ianuarie si dupa ce au trecut florile pe care le avea atunci,asa arata dupa ce am ingrijit-o eu.Pe langa cele doua tije avute i-a mai crescut una si fiecare are cate 2-3 ramificatii.Poza e de de acum doua saptamani,acum are 38 de flori si 8 boboci!
Si mie mi se pareau scumpe dar merita! :icon_twisted:

Fisier atasat  IMG_0382 - Copy.JPG (153.73K)
Number of downloads: 1

#362 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 21 July 2011 - 09:43 PM

E superba.Si au am acum 4 phalae înflorite în diferite stadii.Una din ele are pe o tija care s-a ramificat în trei,vreo 25 de flori.Vreo 3 mai de la baza au picat deja,dar înca mai are boboci.Sînt atît de frumoase florile astea!
Cu toate ca pahalae e cea mai ordinara rasa dintre toate,au cele mai frumoase flori!Cu toate ca am si altele mai exotice,mai nobile...phalaele au ceva aparte.Bogatia,culorile,sînt pline de viata,fine,senzuale...ca niste doamne :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#363 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 26 July 2011 - 08:15 AM

Am luat si eu o puiuta mica de orhidee.
Nu am udat-o inca, desi am luat-o saptamina trecuta, dar o sa incerc miine.
Nici nu stiu ce specie este exact.

Fisiere atasate

Imagine postata
Imagine postata

#364 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 26 July 2011 - 11:02 AM

Frumoase floricele mai aveti! :cheers:
Si orhideea mea e bine-mersi, face floricele, ii cresc frunze mari si frumoase....

Cateva poze cu floricele, primite prin mail:

Fisier atasat  Orhidee 1.pps (1.87MB)
Number of downloads: 12

Fisier atasat  Orhidee 2.pps (1.51MB)
Number of downloads: 4

#365 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 27 July 2011 - 09:19 PM

Vezi postareaLizura, la 26 July 2011 - 08:15 AM, a spus:

E o Phalaenopsis,si e taaare frumoasa!
Daca e cald bine la tine,nu mai astepta si da-i apa.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#366 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 31 July 2011 - 04:42 AM

Vezi postareaMaya, la 27 July 2011 - 09:19 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 26 July 2011 - 08:15 AM, a spus:

E o Phalaenopsis,si e taaare frumoasa!
Daca e cald bine la tine,nu mai astepta si da-i apa.

Maya mai am o intrebare...e intr-un ghiveci de ceramica dar radacinile propriu-zise sint intr-un invelis deplastic, ca o punga de plastic groasa si nu stiu ce sa fac?
sa o scot de acolo si sa o pun in pamint si untr-un ghivecel o tzira mai mare? sau sa o las asa cu radacinile constrinse si cocosate in plasticul ala?
Imagine postata
Imagine postata

#367 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 24 September 2011 - 11:23 PM

Ieri am ajuns acasa cu doua orchidee.Nu vroiam neaparat,ca mai am in culorile astea,dar au fost reduse la 3€ bucata,la Kaufland,si mi-a fost mila de ele,ca ma gandeam ca or sa le arunce;si asa erau cam ciufulite,sarmanele.Cele vechi imi imbucura in permanenta ochii si inima.Le merge atat de bine,cum nici nu imi imaginam vreodata!Nu li se termina o tura de flori,ca fac alti boboci.

Am primit de la soacra-mea cateva care ii stateau in cale,iar una dintre ele are un keiki(?) cred.Arata ca o alta planta pe tija.Aia o fi?Va arat saptamana viitoare;pana atunci,sa nu uit de ce am scris:

Fisier atasat  _MG_0190.JPG (234.53K)
Number of downloads: 0

Fisier atasat  _MG_0194.JPG (217.25K)
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#368 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329

Postat 18 October 2011 - 04:01 PM

va rog frumos, am si eu nevoie de sfaturile voastre

am primit o
Fisier atasat  P1010020mod.jpg (85.97K)
Number of downloads: 1

nu stiu cum se numeste si nu stiu cum sa o ingrijesc

va multumesc anticipat
fiica dacilor

#369 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 18 October 2011 - 05:10 PM

Vezi postareabristena, la 18 October 2011 - 04:01 PM, a spus:

va rog frumos, am si eu nevoie de sfaturile voastre

am primit o
Atasament P1010020mod.jpg

nu stiu cum se numeste si nu stiu cum sa o ingrijesc

va multumesc anticipat

Phalaenopsis. Îi place lumina multa, dar nu soare direct. Apa 1-2 x saptamîna. Nu are voie sa balteasca. În perioadele calde/caniculare, îi place scufundata( 1-2 ori pe an) si hidratata în apa care sa acopere radacinile exterioare. Ale mele stau doar în coaja de pin groaba. Le place un ghiveci mai aerisit. Pamînt dens neaerat duce la boala, ciuperci, putrezire...etc. Nu le mai dau îngrasamînt lichid, ci doar betigase la radacina(special pentru orhidee). Functioneaza foarte bine.
Dupa ce cad toate florile de pe o tija, asteapta pîna începe a se usca putin vîrful, apoi tai-o de tot. Înainte lasam 2-3 ochiuri. Nu e nevoie. Pentru siguranta poti pudra ciontul de la tija taiata, cu ceva praf de scortisoara care are rol antiseptic. Eu nu o mai fac. Folosesc o foarfeca sterila. Nu s-a întîmplat niciodata nimic. Phalae, înfloresc des si tin mult. Daca mai e ceva, întreaba :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#370 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 18 October 2011 - 05:29 PM

dacă nimereşti locaţia care le place, poţi să nu le faci nimic, decât să le pui apă rece de la robinet, cum procedez eu :)
ale mele primesc apă cam la 10-14 zile, atâta cît să se umple vasul de dedesubt. în rest nu le ating, sunt încă în ambalajul original, decana de vârstă având cam 10 ani

#371 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 08:12 AM

Vezi postareaMaya, la 18 October 2011 - 05:10 PM, a spus:

Phalaenopsis. Îi place lumina multa, dar nu soare direct. Apa 1-2 x saptamîna. Nu are voie sa balteasca. În perioadele calde/caniculare, îi place scufundata( 1-2 ori pe an) si hidratata în apa care sa acopere radacinile exterioare. Ale mele stau doar în coaja de pin groaba. Le place un ghiveci mai aerisit. Pamînt dens neaerat duce la boala, ciuperci, putrezire...etc. Nu le mai dau îngrasamînt lichid, ci doar betigase la radacina(special pentru orhidee). Functioneaza foarte bine.
Dupa ce cad toate florile de pe o tija, asteapta pîna începe a se usca putin vîrful, apoi tai-o de tot. Înainte lasam 2-3 ochiuri. Nu e nevoie. Pentru siguranta poti pudra ciontul de la tija taiata, cu ceva praf de scortisoara care are rol antiseptic. Eu nu o mai fac. Folosesc o foarfeca sterila. Nu s-a întîmplat niciodata nimic. Phalae, înfloresc des si tin mult. Daca mai e ceva, întreaba :D

multumesc, Maya, deocamdata am inteles
acuma sta pe masa din salon, nu are soare direct, are lumina, am primit-o acum doua saptamani si nu am udat-o deloc, aseara i-am pus putina apa in ghiveci, pe radacinile exterioare, sper sa nu fac vre-un pocinog ca tare rau mi-ar parea, mai ales ca e prima mea orhidee

Vezi postareaDexter, la 18 October 2011 - 05:29 PM, a spus:

dacă nimereşti locaţia care le place, poţi să nu le faci nimic, decât să le pui apă rece de la robinet, cum procedez eu :D
ale mele primesc apă cam la 10-14 zile, atâta cît să se umple vasul de dedesubt. în rest nu le ating, sunt încă în ambalajul original, decana de vârstă având cam 10 ani

Dexter, multumesc
si eu am lasat-o inca in ambalajul original, aseara -dupa doua saptamani de cand am primit-o, i-am pus putina apa pe radacinile exterioare, rau am facut? cum am scris mai sus, deocamdata locul e pe coltul mesei din salon, lumina destul de multa, dar nu direct in soare
fiica dacilor

#372 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,442
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 October 2011 - 08:26 AM

Nu le mai dau îngrasamînt lichid, ci doar betigase la radacina(special pentru orhidee).

Imi cauti o poza pe net sa vad cum arata ca ma enerveaza ingrasamintul ala lichid si as prefera altceva.

#373 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 October 2011 - 08:57 AM

Vezi postareaAdriana, la 19 October 2011 - 08:26 AM, a spus:

Nu le mai dau îngrasamînt lichid, ci doar betigase la radacina(special pentru orhidee).

Imi cauti o poza pe net sa vad cum arata ca ma enerveaza ingrasamintul ala lichid si as prefera altceva.

Adriana, uite ceva de genul asta, gasisem la Lidl anul trecut, era universal, eu cred ca se gasesc pe la magazinele specializate
Fisier atasat  img_nutrival_bastoncini.jpg (45.9K)
fiica dacilor

#374 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 19 October 2011 - 09:10 AM

Da, pe astea le stiu dar nu's daca sa le pun si la orhidee, ca de ele am cea mai mare grija :D

#375 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 19 October 2011 - 01:06 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 October 2011 - 09:10 AM, a spus:

Da, pe astea le stiu dar nu's daca sa le pun si la orhidee, ca de ele am cea mai mare grija :floare:

Sorella, eu astea le folosesc, si sînt excelente!

Imagine postata

Mi-a facut chiar si Oncidium ala cu flori galbene pitice, o tija. Sper sa ajunga la maturitate ca tare frageda e. Credeam ca se duce pe pluta,dar de cînd le-am pus la toate scoarta de pin macinata si betigasele astea, merg tare bine.
Acum toate au tije noi, si alea exotice care deja anul asta au fost înlorite, acum fac iar flori. Phalaele nu mai zic. Cum se duce o tija apare alta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#376 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 19 October 2011 - 01:08 PM

Mersi, o sa le caut in magazinul mare de linga mine ca are un sector dedicat integral lor. Ale mele momentan hiberneaza toate, tot le mai ud si le mai rup cite o frunza.

#377 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 19 October 2011 - 02:57 PM

Maya,am sa caut si eu din asta.Doar ca nu stiu cum sa-l pun,dar poate arata pe pachet.
Nu de alta,dar deja vreo 3 au disparut :scratch: .Si nu le 'ud' decat 1 data pe saptamana cu 1-2 cuburi de gheata(citisem pe undeva ca le face bine) si cam la 3 saptamani le cufund pentru vreo jumatate de ora in apa.Nu stiu de ce,dar la astea pe care le-am pierdut le-a cazut pe rand cate o frunza,dupa care ramanand cate o frunza,doua li se inmuiau radacinile si clar ca,au murit.Am incercat salvatul cu pachetul,dar nu mi-a mers.Am niste pitice,alea merg mai bine,au facut chiar si muguri in timpul infloririi.Alea mari-enigma.

Am si eu ingrasamant lichid pentru orhidee,oare pot sa-l folosesc la alte flori,daca gasesc din ala uscat?

#378 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 19 October 2011 - 03:17 PM

Vezi postareaEllani, la 19 October 2011 - 02:57 PM, a spus:

Maya,am sa caut si eu din asta.Doar ca nu stiu cum sa-l pun,dar poate arata pe pachet.
Nu de alta,dar deja vreo 3 au disparut =)) .Si nu le 'ud' decat 1 data pe saptamana cu 1-2 cuburi de gheata(citisem pe undeva ca le face bine) si cam la 3 saptamani le cufund pentru vreo jumatate de ora in apa.Nu stiu de ce,dar la astea pe care le-am pierdut le-a cazut pe rand cate o frunza,dupa care ramanand cate o frunza,doua li se inmuiau radacinile si clar ca,au murit.Am incercat salvatul cu pachetul,dar nu mi-a mers.Am niste pitice,alea merg mai bine,au facut chiar si muguri in timpul infloririi.Alea mari-enigma.

Am si eu ingrasamant lichid pentru orhidee,oare pot sa-l folosesc la alte flori,daca gasesc din ala uscat?

Betisoarele se introduc usor prin substrat, cît mai aproape de radacina, si da, explica si pe ambalaj ce si cum :scratch:
1x pe saptamina e ok, dar nu prea multa apa. Eu nu folosesc cuburi de gheata. Alor mele le pace caldurica. Toate stau pe geamuri cu soare, desi nu nu este indicat. Se mai arde cîte o frunza, dar asta e singura chestie, pentru ca adora lumina puternica.
De scufundat, le scufund doar vara cînd e cald, în rest nu. Ai grija cu scufundatul sa nu ajunga apa între frunze! daca ramîne acolo putrezesc la baza si se duc pe pluta. Daca intra apa între frunze, scoate-o/usuca-le cu colturi de servetele sucite. Sug bine apa din cele mai strîmte încheieturi ale frunzelor.
Dupa cum se aude, ale tale au murit de prea multa apa, sau apa ramasa între frunze...
Mai bine le înveti mai uscate.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#379 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 19 October 2011 - 04:18 PM

Multumesc de explicatii,Maya! :scratch:
Tu le uzi direct in vas,adica pe scoarta?
Am grija mare sa nu le ajunga apa la frunze si le scufund,dar apa e minim 1cm sub marginea vasului.
Adevarat ca au ramas cu sotul vreo 3saptamani vara si l-am tot invatat cum sa le ude,dar nu m-ar mira sa le fi udat direct,pe frunze si pe unde vrei.Cred ca alea raman pe constiinta lui(desi,n-am vazut cum le-a udat,asa ca nu pot sa-i pun vina in carca)
Eu sunt patita cu statul in geam la soare,ca una s-a 'topit'de la o zi la alta si-am inteles ca soarele direct a fost de vina.In umbra am vazut ca stagneaza si nu se dezvolta deloc.
Pe unde am mai citit,zicea ca daca in casa e cald,mai mult de 20-22 grade,nu e bine,ca nu le place si le trebuie umezeala mai mare.De curent tot le pazesc,daca le ud mai rar,se usuca bobocii si cad.Nu mai stiu cum sa le fac sa le fie bine si sa-nteleg de ce celor pitice,care-s ingrijite in aceleasi conditii le merge bine,iar celorlalte-nu?

De aia si ziceam sa le caut ingrasamant din ala,pentru ca la cat imi plac,trebuie sa le gasesc secretul sa le fie bine.

#380 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 19 October 2011 - 05:15 PM

La noi clima lipsita de prea mult soare, si nici ala prea puternic, plus umezeala ridicata datorita locatiei mele lipita de padure... deci mai mult racoare, cred ca e un avantaj pentru orhidee. Soarele direct bate doar pe partea de jos a ghivecelor si de aia se mai arde cîte o frunza, dar si asta rar. Imediat fac frunze noi. Mie una singura mi-a crapat, si aia din cauza lipsei de lumina. A fost prea întuneric pentru ea... în curent nu stau, ca nu mi-l place nici mie, dar la fereastra rabatata le place.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21