Orhideele noastre
Postat 16 December 2012 - 07:54 PM

Postat 26 February 2013 - 04:54 PM

Number of downloads: 2

Number of downloads: 0
Deja imi faceam planuri ca saptamana asta le curat radacinile,le schimb ghivecele....o laie,ca de azi dimineata ninge aproape non-stop si curatarea ar trebui sa o fac in balcon,dar inghet si eu si orhideele

Postat 02 March 2013 - 05:03 PM

Postat 03 March 2013 - 12:43 PM
Dendrobiumul si oncidiumul au inflorit toata iarna. Dendrodium nobile care l-am despartit in doua in loc sa faca flori face pui pe tulpini si phalele stau. A inflorit una si are o (1) floare : D . Abia astept sa se mai incalzeasca sa le pot curata

Postat 11 March 2013 - 05:09 PM

Si acum, am si eu o mica problema. Am primit acum de 8 Martie o orhidee superba, mov inchis cu 4 tije florale, iar la fiecare ramificatie de pe tije face noi tije

Postat 12 March 2013 - 12:15 AM

Astept in continuare sugestii in legatura cu acea tija terminala, poate ma ajuta cineva

Postat 12 March 2013 - 05:11 PM
Alexia, lasa asa cum este tija, oricum a doua oara e posibil sa nu mai faca la fel.
Alpa, nu mai stiu ai aratat poze cum ai despartit dendrobium?vreau si eu ca e maricel si ma cam tem.
Eu mi-am marit familia, 2 mi le-a luat mama de sf Ion si 3 al meu sot, plus eu inca una

de la mami o Phalaenopsis

si oncidium

de la sot tot o Phalaenopsis

o Cambria

si o Brassada mivada

eu mi-am luat o Miltonia

si Dendrobium meu nobile de care mami era indragostita

si un ansambu de phale

Postat 17 March 2013 - 04:28 PM
Noua pe forum, am intrat pt ca ma interesa subiectul cu orhideele. Aveti flori fff frumoase. Am si eu 5, din care 4 inflorite.
Izuk, am vazut poza cu cea mov, parca. Intrebarea mea este: le taiati tija dupa ce se usuca florile? Pt ca la voi am vazut ca pe aceeasi tija cresc apoi ramurele mai mici care fac flori si arata minunat asa, pline de flori. Pe alte site-uri am gasit ca tija tb taiata dupa uscarea florilor. Din experienta voastra, cum procedati? Multumesc.
Mada
Postat 17 March 2013 - 04:33 PM
elle77, la 17 March 2013 - 04:28 PM, a spus:
Noua pe forum, am intrat pt ca ma interesa subiectul cu orhideele. Aveti flori fff frumoase. Am si eu 5, din care 4 inflorite.
Izuk, am vazut poza cu cea mov, parca. Intrebarea mea este: le taiati tija dupa ce se usuca florile? Pt ca la voi am vazut ca pe aceeasi tija cresc apoi ramurele mai mici care fac flori si arata minunat asa, pline de flori. Pe alte site-uri am gasit ca tija tb taiata dupa uscarea florilor. Din experienta voastra, cum procedati? Multumesc.
Mada
Buna, Mada, si bine ai venit!
Sa stii ca eu nu tai niciodata tijele de pe care au cazut florile, abia atunci cand incep ele sa se usuce. Si atunci cand se usuca, tai de la al treilea nod de jos si pudrez taietura cu scortisoara. Vreau sa iti spun ca asa am procedat cu prima mea orhidee, iar la urmatoarea inflorire de la al treilea nod a iesit o noua ramificatie pe tija.
Si nu stiu ce se intampla acum, poate e primavara de vina, dar orhideele mele au innebunit (in sensul bun)! Am 2 frumoase care au ramas fara flori, iar acum pe tijele golase la cateva noduri dau noi ramificatii.
Asa ca eu zic sa nu le tai, decat cand e necesar. Nu se stie ce surprize iti rezerva!
Alexa
Postat 20 March 2013 - 09:22 AM

Elle,nici eu nu tai tijele de pe care au cazut florile,cel mult tai partea care se usuca,dar mai las cativa mm din ea,astfel nu mai trebuie nici sa pudrez cu scortisoara.Tot asa am auzit ca se taie de la nu stiu cate noduri,si asa am facut la inceput,pana am taiat o tija si de la un nod(in partea care am indepartat-o) am vazut ca iesea tija noua

Postat 21 March 2013 - 09:15 PM
Petunie,vad ca tu le pulverizezi cu apa,inclusiv si pe frunze.Ce faci dupa? Le absorbi fiecare picatura sau le lasi asa,pentru ca citisem parca ca nu le place apa pe frunze si putrezesc de la ea.
Si-nc-o intrebare pentru toate lumea.Daca luati orhideea din magazin cu 2-3 tije,dupa ,la a doua,treia etc inflorire face musai 2-3 tije sau doar 1?
Postat 22 March 2013 - 09:41 AM
Ellani, la 21 March 2013 - 09:15 PM, a spus:
Petunie,vad ca tu le pulverizezi cu apa,inclusiv si pe frunze.Ce faci dupa? Le absorbi fiecare picatura sau le lasi asa,pentru ca citisem parca ca nu le place apa pe frunze si putrezesc de la ea.
Si-nc-o intrebare pentru toate lumea.Daca luati orhideea din magazin cu 2-3 tije,dupa ,la a doua,treia etc inflorire face musai 2-3 tije sau doar 1?
Eu le bag sub dus de doua-trei ori pe an(pentru ca sunt prea lenesa sa curat frunza,cu frunza de praf

Mie cele cu doua tije,mi-au facut tot doua tije,dar nu deodata,adica a iesit prima,apoi cand a fost aproape inflorita a iesit a doua,dar nu cred ca e o regula.Am avut si caz cand la una cu o tija a iesit tija noua,si de pe tija noua inca o tija.
Postat 23 March 2013 - 10:35 PM
petunie, la 22 March 2013 - 09:41 AM, a spus:
Eu le bag sub dus de doua-trei ori pe an(pentru ca sunt prea lenesa sa curat frunza,cu frunza de praf

Am inteles.Credeam ca le faci asa la fiecare saptamana sau 2.Deci tot se lasa cu absorbit.
Mie cele cu doua tije,mi-au facut tot doua tije,dar nu deodata,adica a iesit prima,apoi cand a fost aproape inflorita a iesit a doua,dar nu cred ca e o regula.Am avut si caz cand la una cu o tija a iesit tija noua,si de pe tija noua inca o tija.
De ce-ntrebam e pentru ca la florarie o vanzatoare mi-a zis ca daca vreau sa faca mai multe tije ulterior, trebuie sa cumpar din alea cu 2 sau mai multe tije,altfel nu voi avea mai multe tije inflorite niciodata.Ei,o laie,caci acum a inflorit o orhidee la mine, pe care-am cumparat-o cu 2 tije,si fix una a facut acum si nu cred ca mai face alta tija la tura asta de-nflorire.Numai vanzatori sa nu crezi

Multumesc de raspuns

Postat 23 May 2013 - 03:04 PM
Anul asta Oncidium, Miltoniile, Odontoglossum si Dendrobium nobile(asta l-am supus la tratament acum

nu vor si pace. Mai au timp, doar nu e gata anul... desi acusi e la jumatate.
Phalaele au "rodit" ca de obicei, cum altfel? Pîna nu îsi termina ciclul asta, va mai arat ce a ramas pe tije. Tijele noi deja-s pe drum

Încep cu batrîna mea, care cred ca a facut anul asta 9 sau 10 ani. Nu mai stiu, dar o sa caut în arhiva.
Înca face cele mai mari flori, diametrul lor fiind de 10-12 cm, si e mereu plina. Momentan mai are doar o tija cu cîteva flori, cealalta a trecut de tot.

Asta e cea pitica, care în fiecare an creste cîte putin

Florile sînt deja mari, dar tijele nu cresc prea lungi.
(Asta e cea de care-i spuneam D@nei, ca fu pitica, dar cu anii s-a dezvoltat cîte putin).

Asta e una care a fost aproape moarta, dar acum e o harnicie vie!
Mai are cîteva flori înca, pe doua tije lungi tare. A fost plina de flori!

Îmi pare rau ca nu am pozat vanilata (asa-i spun eu) cînd era încarcata!
Tot mai are cîteva înflorite si bobocei

Cu colega... pe la spate

Altele care fac tije...

Dendrobium a mai avut o tija, asta e a doua. Altadata face si cîte 2-3 tije deodata.

Degarmoara ( hibrid între Brassia, Miltonia si Odontoglossum), asta ma fericeste într-o veselie.
Înfloreste de la 2-4 ori pe an, cîte 2-3 tije deodata a 5-6 flori si tin mult. O am de peste 3 ani parca.
Cred ca a intrat în al patrulea. Parfumul nu e totdeauna la fel de intensiv. De data asta însa ma doboara.
Un amestec îmbatator de liliac, crin, frezie... greu de spus. Ametitor pur si simplu!
Daca va uitati bine, in stînga se mai vad înca doua tije cu boboci, care îi apartin.

Pacat ca nu va pot "arata" parfumul!

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 24 May 2013 - 08:51 AM
Postat 29 May 2013 - 06:21 PM

Oncidium e si el la fel de linistit precum Miltoniile, iar Odontoglossum doar o data pe an. Incepe sa faca tije cu boboci la sfîrsitul lui Nov, iar de ziua Umei ( punct de reper

-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
Postat 24 September 2013 - 02:17 PM
Pe langa asta, as avea o intrebare. Trebuie sa imi mut orhideele in niste ghivece de plastic transparente nitel mai mari, pentru ca nu mai au loc pentru radacini in cele actuale. Stiti unde as putea sa gasesc unele? Am cautat la Brico si Practiker pana acum, fara sanse de reusita.
Postat 24 September 2013 - 09:16 PM
AIexa, la 24 September 2013 - 02:17 PM, a spus:
Pe langa asta, as avea o intrebare. Trebuie sa imi mut orhideele in niste ghivece de plastic transparente nitel mai mari, pentru ca nu mai au loc pentru radacini in cele actuale. Stiti unde as putea sa gasesc unele? Am cautat la Brico si Practiker pana acum, fara sanse de reusita.
Eu am luat de la Auchan ghivece transparente, iar coaja din aia de copac in care stau am gasit la Obi. E drept ca a trecut ceva timp de cand am luat, dar poate mai gasesti. Ale mele nu mai vor sa faca tije si flori. Cred ca de un an stau asa, doar cu frunzele, mai pica o frunza, doua, dar cam la asta se reduce "activitatea" lor