Forum Culinar: Orhideele noastre - Forum Culinar

Salt la continut

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Orhideele noastre

#561 Useril este offline   AIexa 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 11-September 12

Postat 24 September 2013 - 10:28 PM

Vezi postareaManeki Neko, la 24 September 2013 - 09:16 PM, a spus:

Vezi postareaAIexa, la 24 September 2013 - 02:17 PM, a spus:

Bine v-am regasit! In primavara ma plangeam si imi faceam mari griji ca s-ar putea sa pierd o orhidee, din cauza ca avea o tija terminala si sanse prea mari de dezvoltare mai departe nu ii dadeam. Eh, a reusit sa ma surprinda, iar acum isi dezvolta nou frunzulite. Zilele viitoare o sa revin si cu poze, pentru ca mi-a facut o bucurie tare mare si trebuie sa o vedeti.

Pe langa asta, as avea o intrebare. Trebuie sa imi mut orhideele in niste ghivece de plastic transparente nitel mai mari, pentru ca nu mai au loc pentru radacini in cele actuale. Stiti unde as putea sa gasesc unele? Am cautat la Brico si Practiker pana acum, fara sanse de reusita.

Eu am luat de la Auchan ghivece transparente, iar coaja din aia de copac in care stau am gasit la Obi. E drept ca a trecut ceva timp de cand am luat, dar poate mai gasesti. Ale mele nu mai vor sa faca tije si flori. Cred ca de un an stau asa, doar cu frunzele, mai pica o frunza, doua, dar cam la asta se reduce "activitatea" lor :thumleft:. Imi vine sa le arunc, ma deprima cand le vad asa, chele si fara de tije.

O sa incerc si la Auchan, poate am noroc.

In legatura cu orhideele tale, poate au nevoie de ceva stimulent. Eu le mai pun ingrasamant cateodata, din acela sub forma de betisor de lemn care se baga intre radacini. Le-am avut pline de flori din primavara pana acum si le-a mers tare bine.

#562 Useril este offline   Maneki Neko 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 25 September 2013 - 03:50 PM

Sa caut atunci ingrasamant. Nu m-am gandit ca de asta au nevoie, merci mult! Imagine postata

#563 Useril este offline   AIexa 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 25 September 2013 - 09:51 PM

Vezi postareaManeki Neko, la 25 September 2013 - 03:50 PM, a spus:

Sa caut atunci ingrasamant. Nu m-am gandit ca de asta au nevoie, merci mult! Imagine postata

Cu mare placere! Nu garantez ca asta este neaparat solutia, insa cu siguranta le va hrani putin mai mult fata de ce au momentan in ghiveci. Plus ca nu are ce sa le faca rau!

#564 Useril este offline   carminap 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 50
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 26 September 2013 - 09:15 AM

Bine v-am regasit! In primavara ma plangeam si imi faceam mari griji ca s-ar putea sa pierd o orhidee, din cauza ca avea o tija terminala si sanse prea mari de dezvoltare mai departe nu ii dadeam. Eh, a reusit sa ma surprinda, iar acum isi dezvolta nou frunzulite. Zilele viitoare o sa revin si cu poze, pentru ca mi-a facut o bucurie tare mare si trebuie sa o vedeti.

Pe langa asta, as avea o intrebare. Trebuie sa imi mut orhideele in niste ghivece de plastic transparente nitel mai mari, pentru ca nu mai au loc pentru radacini in cele actuale. Stiti unde as putea sa gasesc unele? Am cautat la Brico si Practiker pana acum, fara sanse de reusita.

Eu am gasit la Carrefour!Au diferite marimi si culori si sunt dintr-un plastic de calitate!

#565 Useril este offline   AIexa 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 26 September 2013 - 09:36 AM

Vezi postareacarminap, la 26 September 2013 - 09:15 AM, a spus:

Eu am gasit la Carrefour!Au diferite marimi si culori si sunt dintr-un plastic de calitate!

Da, cred ca stiu la ce te referi. Insa eu deja am masti pentru ghivece, mie imi trebuie ghiveci de plastic ca cel in care vin orhideele, numai ca putin mai mare. Intre timp, am gasit pe un site din Galati exact ce vroiam. Daca mai are cineva nevoie, o sa las linkul: http://www.tulipshop...ci-orhidee.html

#566 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143

Postat 16 October 2013 - 12:31 PM

Din cate am citit / inteles, orhideele nu se muta in ghivece mai mari. Chiar daca ti se pare ca sunt prea mici ghivecele actuale, lasa-le acolo. Eventual, le scoti, le cureti radacinile vechi si uscate si apoi le pui inapoi. Eu asa am procedat. Dupa ce-am aruncat radacinile uscate, am observat ca intra bine-mersi in acelasi ghiveci. :notworthy:
edit: In plus, o parte din radacini trebuie sa fie afara din vas, sa fie aerisite / aerate bine.

#567 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 October 2013 - 01:03 PM

Vezi postareaFoxyy, la 16 October 2013 - 12:31 PM, a spus:

Din cate am citit / inteles, orhideele nu se muta in ghivece mai mari. Chiar daca ti se pare ca sunt prea mici ghivecele actuale, lasa-le acolo. Eventual, le scoti, le cureti radacinile vechi si uscate si apoi le pui inapoi. Eu asa am procedat. Dupa ce-am aruncat radacinile uscate, am observat ca intra bine-mersi in acelasi ghiveci. :notworthy:
edit: In plus, o parte din radacini trebuie sa fie afara din vas, sa fie aerisite / aerate bine.

Eu asa fac de peste 11 ani, si înca am prima orhidee de atunci în ghiveciul original. Ma refer la cel transparent în care am primit-o. Bineînteles ca vasele de ceramica s-au schimbat cu ani, în functie de zugraveli, perdele... ce stiu eu :biggrin:
Nu le pun pamînt, decît coaja de pin macinata. De hranit folosesc betigase special pentru orhidee si cîteodata îngrasammînt lichid dizolvat în apa, ambele aceeasi marca.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#568 Useril este offline   AIexa 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 16 October 2013 - 11:31 PM

Vezi postareaMaya, la 16 October 2013 - 01:03 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 16 October 2013 - 12:31 PM, a spus:

Eu asa fac de peste 11 ani, si înca am prima orhidee de atunci în ghiveciul original. Ma refer la cel transparent în care am primit-o. Bineînteles ca vasele de ceramica s-au schimbat cu ani, în functie de zugraveli, perdele... ce stiu eu :biggrin:
Nu le pun pamînt, decît coaja de pin macinata. De hranit folosesc betigase special pentru orhidee si cîteodata îngrasammînt lichid dizolvat în apa, ambele aceeasi marca.

Le-as fi pus si eu in aceleasi ghivece, insa la mine aveau atatea radacini si scoarta deloc, nu aveam cum sa mai inghesui nimic intre radacini. Oricum, ghivecele noi sunt mai mari doar cu 2 cm in diametru, mare diferenta nu e :cheers:

#569 Useril este offline   miki photomania 

• Bucataras
  • Pip
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 26-December 13

Postat 27 December 2013 - 11:51 AM

Fisier atasat  ORHI3.jpg (59.7K)
Number of downloads: 1

Vezi postareaIoana, la 08 February 2011 - 02:04 PM, a spus:

Si eu vreau sa curat Cymbidium,ca nu-mi plac unele radacini cum arata,plus ca nu mi-a mai inflorit de un an :rolleyes: si as vrea sa-l divid, cine stie cum se face, mai ales ca e destul de compact in "bulbi"
O alta intrebare ar fi la dendrobium nobile ma uit ca tijele unde au fost flori acum nu ami sunt cu frunze, sa le las asa sau sa le tai?

Eu am zis ca le-as curata in primavara ,acum nu stiu daca se merge pe acelas principiu ca la florile normale.

#570 Useril este offline   miki photomania 

• Bucataras
  • Pip

Postat 27 December 2013 - 04:11 PM

Fisier atasat  ORHI2.jpg (53.45K)
Number of downloads: 2

Vezi postareamiki photomania, la 27 December 2013 - 11:51 AM, a spus:

Atasament ORHI3.jpg

Si eu vreau sa curat Cymbidium,ca nu-mi plac unele radacini cum arata,plus ca nu mi-a mai inflorit de un an :) si as vrea sa-l divid, cine stie cum se face, mai ales ca e destul de compact in "bulbi"
O alta intrebare ar fi la dendrobium nobile ma uit ca tijele unde au fost flori acum nu ami sunt cu frunze, sa le las asa sau sa le tai?

Eu am zis ca le-as curata in primavara ,acum nu stiu daca se merge pe acelas principiu ca la florile normale.

#571 Useril este offline   miki photomania 

• Bucataras
  • Pip

Postat 30 December 2013 - 08:57 AM

Vezi postareamiki photomania, la 27 December 2013 - 11:51 AM, a spus:

Atasament ORHI3.jpg

Si eu vreau sa curat Cymbidium,ca nu-mi plac unele radacini cum arata,plus ca nu mi-a mai inflorit de un an :-* si as vrea sa-l divid, cine stie cum se face, mai ales ca e destul de compact in "bulbi"

Bine v-am gasit! Ma intereseaza de f. mult timp acest capitol extrem de captivant si va citesc cu deosebit interes! Am atasat doua fotografii cu orhideea mea pe care o am de aproximativ doua luni de zile,...insa sunt trista ca brusc au inceput una cate una sa cada florile...( mentionez ca o ingrijesc cam o data la 8-9 zile...adica cufund ghiveciul cu floarea circa 10-15 secunde intr-un vas cu apa,apoi cu un pulverizator ii aplic un fertilizant NPK 4-4-8.... Poate cineva sa ma ajute si eventual sa imi explice de ce brusc au inceput sa cada florile...( cam care este durata de viata a florilor,cam cat rezista??!) Multumesc mult,va doresc un an nou cu multa sanatate si multe bucurii alaturi de cei dragi voua! "La Multi Ani"!

#572 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 30 December 2013 - 10:13 AM

E normal sa-i cada florile si dupa aia sa se usuce tija pe care au fost.In cateva luni o sa dea alta tija si v-a face alte flori :-*
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#573 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 February 2014 - 12:16 PM

dumneaei e Ludisia, o orhidee pe care mi-au cazut ochii intimplator intr-o zi de ianuarie

n-am rezistat farmecului din coloritul si stralucirea frunzelor ei, iar cind am adus-o acasa in ianuarie era doar in faza de boboc :P

Fisier atasat  0 ludisia1.jpg (109.36K)

dupa 2 saptamini mi-a facut bucuria de-a inflori si a-mi oferi niste flori pe cit de micute si elegante, pe atit de parfumate

Fisier atasat  0 ludisia4.jpg (66.34K)

o ador ! :read2:

Fisier atasat  0 ludisia5.jpg (85.69K)

#574 Useril este offline   AIexa 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 01 March 2014 - 02:18 AM

Vezi postareaDan@, la 26 February 2014 - 12:16 PM, a spus:

dumneaei e Ludisia, o orhidee pe care mi-au cazut ochii intimplator intr-o zi de ianuarie

n-am rezistat farmecului din coloritul si stralucirea frunzelor ei, iar cind am adus-o acasa in ianuarie era doar in faza de boboc :)

Atasament 0 ludisia1.jpg

dupa 2 saptamini mi-a facut bucuria de-a inflori si a-mi oferi niste flori pe cit de micute si elegante, pe atit de parfumate

Atasament 0 ludisia4.jpg

o ador ! :)

Atasament 0 ludisia5.jpg

Foarte frumoasa! Nu am mai vazut o asa orhidee pana acum :)

#575 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 01 March 2014 - 09:25 PM

Vezi postareaDan@, la 26 February 2014 - 12:16 PM, a spus:

n-am rezistat farmecului din coloritul si stralucirea frunzelor ei, iar cind am adus-o acasa in ianuarie era doar in faza de boboc :)

o ador !:pupic:

Eu o stiam sub numele de orhideea bijuterie. Cel putin asa scria pe eticheta celei pe care am cumparat-o acum vreo 4-5 ani. Momentan e la mama, dar o sa caut prin poze, sa vad daca o si gasesc... Intr-adevar, e tare finuta si frumoasa! :wacko:

#576 Useril este offline   Bulinuta 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 March 2014 - 12:03 AM

Dedicatie pentru voi!
Imi bucura ochii si sufletul in fiecare zi! Le ador!

Fisiere atasate

#577 Useril este offline   Bulinuta 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 30
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 17 March 2014 - 12:03 AM

Dedicatie pentru voi!
Imi bucura ochii si sufletul in fiecare zi! Le ador!

#578 Useril este offline   AIexa 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip

Postat 17 March 2014 - 12:06 AM

Foarte frumoase, am si eu acasa orhidee ca primele doua din poze :rolleyes:.

#579 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 March 2014 - 11:32 AM

Frumoase orhideele, Dana, minunata bijuteria, n-am mai vazut pana acum asa.

Ale mele din pacate nu pot spune ca o duc f bine, am pierdut in ultimul timp vreo 4.Nu prea le merge bine aici.Nu am decat 2 pervaze( in rest numai usi) din care unul unde si stau e orientat catre rasarit si acolo le cam tin ingramadite pe o parte din ele, iar celalalt e cam insorit dupa amiaza si nu ma risc sa le tin acolo.

Ma uitam dimineata ca la una dintre ele care mai are tijele vechi de la ultima inflorire, la al treilea nod de unde le tai de fel i-a dat o noua ramnificatie si mai are inca o noua tija.Atat ma bucura cand vad ca unele se incapataneaza si rezista.

La o alta pe tija veche s-a creat un pui, ar trebuii sa il desprind de planta mama dar imi e cam frica.

Ce am mai constatat dimineata ca una dintre orhidee a re pe spatele frunzei niste brobonele lipicioase. ce sa-i fac?
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#580 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Postari: 14,430
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 March 2014 - 08:19 PM

Vezi postareaIoana, la 17 March 2014 - 11:32 AM, a spus:

iar celalalt e cam insorit dupa amiaza si nu ma risc sa le tin acolo.

De ce Ioana, ti-e teama ca le e prea cald? Eu am soare pe geam de la amiaza pina tirziu, din cauza lor geamul acela il tin mereu inchis vara ca sa nu aiba soarele direct, desi tragem jos perdeaua mare de soare de pe balcon, si stau acolo dintotdeauna, fara probleme. Fereastra e inspre sud.

Tre sa le fac o poza si eu ca-s 4 inflorite.
Soacra-mea e ucigasa de orhidee, tot le primeste cadou tot le omoara, cel putin 3 a omorit pina acu, daca ii zic sa le ude putin le ineaca, daca ii zic sa nu le ude mult le usuca, dupa care mi le da mie sa le inviez, acu a inflorit ultima pe care mi-a dat-o, pe cea omorita dupa asta a luat-o doamna care vine sa ne faca curatenie.

Arata acest topic

• 37 Pagini +
  • « Prima
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul