Daniella, la 19 April 2016 - 12:28 AM, a spus:
Nu stiam. Bietele! Intr-o iarna au rezistat....doar pana iarna urmatoare insa....
Daca voi mai primi sa vad cum le randuiesc pe viitor, ca in casa toata iarna am jaluzelele trase (pentru izolare mai buna de frig), nu-i lumina....
Ale voastre sunt i frumusete! Minunatii!
Orhideele sunt plante tropicale. Le place umiditatea, caldura si semi-umbra. Accepta intunericul, dar nu pe cel deplin.. Daca stau in plin soare li se pot arde frunzele. Si pot sa moara si ele, de la prea mult soare.
Daca o iei logic si te gandesti la mediul lor natural, ai sa vezi ca orhideele sunt chiar relativ usor de intretinut. Practic, ele sunt plante parazite - cresc pe copaci, la imbinarea dintre crengi cu trunchiul, sau acolo unde se ramifica crengile - de asta cer acel "pamant" special, tip scoarta.
Crescand pe trunchi, printre frunze si ramuri - nu le bate soarele in mod direct - semi-umbra e mediul lor ideal.
Fiind zona tropicala - in aer e multa apa, umiditatea e crescuta. Este cald chiar si in sezonul rece, tocmai datorita umezelii. La noi gerurile sunt uscate, de multe ori. Iar orhideele n-au nici o sansa sa reziste intr-o camera neincalzita.
O verisoara de-a mea nu le pune deloc apa in ghiveci. In schimb le pufaie de cateva ori pe zi. Cand trece pe langa "zona" orhideelor mai spreiaza putina apa pe ele. Si uite-asa are flori muuuuuuulte si rezistente.