Forum Culinar: Discutie despre tigai - Forum Culinar

Salt la continut

  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Discutie despre tigai dry cooker, captusite cu ceramica, doubletta....

#61 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 03:58 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 14 March 2013 - 09:43 PM, a spus:

Cu ulei, Maya.
Mie la asta de la delimano cu ulei in ea si tot mi se prinde oul.
Mentionez ca am plita vitro-ceramica.


Poi nu stiu ce sa zic iulia, eu sunt foarte multumita de delimano. trebuie sa lasi sa de faca rosIE banda de la miner si atunci sti ca este destul de fierbinte tigaia. Eu la fripturi nu pun nici un strop de ulei, ptr ca iese din carne . Daca fac in ea cartofi, ung cartofii cu putin ulei dar nu sa prins niciodata nimik in ea. Egal ce plita ai tot tre sa se infierbinte.

#62 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 18 March 2013 - 04:01 PM

Vezi postareaiulia nicoleta, la 14 March 2013 - 08:17 PM, a spus:


Stie cineva ceva despre tigaile astea. Adica daca prajesc un ou mi se prinde?



Eu sunt sigura ca daca pui in ea ulei mult si il infierbanti bine, nu se prinde. Daca crezi ca vei face oul fara ulei in tigaia smaltuita, vei fi dezamagita frecand apoi tigaia.Eu zic sa ii mai dai o sansa la Delimano. Nu cred ca doar tu ai ghinion sa se prinda ce faci in ea.

#63 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 18 March 2013 - 05:18 PM

Vezi postareaMaya, la 14 March 2013 - 09:47 PM, a spus:

Azi mi-am luat o oala pitica (1 L) din vitroceramica, Pyroflam/France. Sînt curioasa cum se comporta. Am luat-o ca înlocuitor a olitelor teflonate de la Berndes, care le am de peste 10 ani, si daca vi le arat o sa credeti ca sînt noi! Cu toate astea o sa ma desparte de ele.

sa o folosesti cu placere, sanatoasa! sunt curioasa de feed-back-ul tau. Mie imi plac mai ales ca sunt versatile: direct de pe plita in cuptor (eu nu mai aveam ceva de genul asta). Merg si in congelator si apoi direct pe foc, dar eu nu le-am bagat ca nici nu am atata spatiu si pt ca nu sunt prea mare adepta a congelatului (mai ales mr. Dani). Sunt multumita de ele, dar nu am incercat frigerea, ca daca nu au forma de tigaie ... . Insa calitul cu capac merge bine. Ai grija la capace, ca la mine, cineva indemanatic mi-a ciobit deja unul :pupic:.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#64 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 January 2014 - 08:47 AM

fete dragi (si baieti), aduc in prim plan subiectul pentru ca trebuie sa-mi cumpar tigaie si nu stiu ce sa aleg intre stonewell sau ceramica ... sau ...
ce parere aveti de stonewell? pe net opiniile sunt impartite
fiica dacilor

#65 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2014 - 11:38 AM

Eu zic stonewell.

#66 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 January 2014 - 12:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 January 2014 - 11:38 AM, a spus:

Eu zic stonewell.



multumesc, Adriana

inclin sieu spre stonewell, mai am putin timp sa ma decid care stonewell
fiica dacilor

#67 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 January 2014 - 05:05 PM

Eu am doua, una mai micuta si mai inaltuta pe care am luat-o de la unii de la care iau in fiecare an oalele din amestecul ala de fonta cu aluminiu cred, antiaderente, anul asta aveau pentru prima data si pe astea cu piatra. Vind doar la piete cind e sfintul patron al oraselului de linga noi, ar trebui sa fie facute in Italia.
Sunt extrem de multumita de ea, pun cartofi cu un cirnat afumat romanesc plin de carne nu de grasime si ii amestec de citeva ori, la foc mare si cu capac si ies minunat, crocanti si prajiti bine, desi prajit nu e corect ca nu e strop de grasime.
Si mai am o tigaie Risoli pe care am luat-o pentru ca e made in Italy, are 28 de cm de diametru si am platit-o 22 de euro pe Showroomprive, ei ziceau ca ar fi trebuit sa coste 55 dar la siteurile astea am mereu teama ca umfla pretul initial ca sa te atraga cu reducerea mare pe care o fac chipurile. Si in asta am facut pieptul de pui fara nimic si iese ca pe gratar.
Plus ca, daca se arde ceva fare o pojghita neagra care se indeparteaza extrem de simplu.
Asta cel putin e experienta mea.

Cu invelis de ceramica am avut una gen olcica de care tot am scris ca era excelenta, asa de buna ca mi-a luat-o mama, mai am citeva dar sunt de proasta calitate, s-a zgiriat imediat ceramica. Vorbesc de oale de astea doar cu strat, nu de Creuset ca ala deja e alt domeniu :floare:

#68 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 03 January 2014 - 06:57 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 January 2014 - 05:05 PM, a spus:

Eu am doua, una mai micuta si mai inaltuta pe care am luat-o de la unii de la care iau in fiecare an oalele din amestecul ala de fonta cu aluminiu cred, antiaderente, anul asta aveau pentru prima data si pe astea cu piatra. Vind doar la piete cind e sfintul patron al oraselului de linga noi, ar trebui sa fie facute in Italia.
Sunt extrem de multumita de ea, pun cartofi cu un cirnat afumat romanesc plin de carne nu de grasime si ii amestec de citeva ori, la foc mare si cu capac si ies minunat, crocanti si prajiti bine, desi prajit nu e corect ca nu e strop de grasime.
Si mai am o tigaie Risoli pe care am luat-o pentru ca e made in Italy, are 28 de cm de diametru si am platit-o 22 de euro pe Showroomprive, ei ziceau ca ar fi trebuit sa coste 55 dar la siteurile astea am mereu teama ca umfla pretul initial ca sa te atraga cu reducerea mare pe care o fac chipurile. Si in asta am facut pieptul de pui fara nimic si iese ca pe gratar.
Plus ca, daca se arde ceva fare o pojghita neagra care se indeparteaza extrem de simplu.
Asta cel putin e experienta mea.

Cu invelis de ceramica am avut una gen olcica de care tot am scris ca era excelenta, asa de buna ca mi-a luat-o mama, mai am citeva dar sunt de proasta calitate, s-a zgiriat imediat ceramica. Vorbesc de oale de astea doar cu strat, nu de Creuset ca ala deja e alt domeniu :floare:



saru'mana pentru detalii, o sa caut made in italy, am vazut pe un site, dar sunt in vacanta pana in 5 ianuarie
fiica dacilor

#69 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 March 2019 - 10:58 AM

Are cineva gratarul asta Creuset?
Ce fac eu si nu fac bine? Se lipeste tot, deci nu-mi vine a face nimic in el. Dimpotriva, nu-l folosesc de cativa ani.
Trebuie tratat si asta indelung la fel ca tigaia de fier?

Imagine atasata: monthly_03_2019/post-13-0-77805300-1552121790.jpg

Asta e din seria cum sa cheltui banii prost.
In afara faptului ca se lipeste tot in el, e foarte incomod. Chiar si rece cand iti poti baga dejtele in manerele alea, risti sa-ti ramana acolo.

#70 Useril este offline   dragos 

  • Ratatouille
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationZierikzee, NL

Postat 09 March 2019 - 11:17 AM

Daca nu este incinsa bine, orice pui pe tigais aia se va lipi.
"Pamantul s-ar fi dus, hainul,
De-a berbeleacul, vorba ceea,
De n-ar fi fost pe lume vinul,
Tutunul, dracul si femeia!"

#71 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 March 2019 - 11:21 AM

Vezi postareadragos, la 09 March 2019 - 11:17 AM, a spus:

Daca nu este incinsa bine, orice pui pe tigais aia se va lipi.


Pai e super incinsa cand pun carnea pe ea, de aia zic ca nu se poate, gresesc eu pe undeva ori e ea defecta.

#72 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 March 2019 - 05:11 PM

Any, eu am tigaie fara riduri de la Creuset si ca sa nu se lipeasca folosesc spray cu ulei, citeva fîsuri sa acopere suprafata. altfel se lipeste tot, incins sau ne incins

#73 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2019 - 05:14 PM

any daca eventual vrei sfat si marca pentru spray cu ulei eu sint pe faza, numa sa ceri :-*

#74 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 09 March 2019 - 05:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 09 March 2019 - 05:14 PM, a spus:

any daca eventual vrei sfat si marca pentru spray cu ulei eu sint pe faza, numa sa ceri :-*


Dex asa am sa fac.
Adriana, am am am 🤣! M-am dus sa vad pe unde e, ca nu mai retineam daca l-am aruncat sau nu. Lasasem mult timp ulei inauntru fara sa-l folosesc si ma gandeam ca n-o sa se curete ca lumea. Cred ca l-am pus in masina de spalat vase ca sa se curete cum trebuie. Dar il am si o sa-l folosesc.

#75 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 March 2019 - 06:59 PM

Vezi postareaany_annette, la 09 March 2019 - 05:26 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 09 March 2019 - 05:14 PM, a spus:

any daca eventual vrei sfat si marca pentru spray cu ulei eu sint pe faza, numa sa ceri :-*


Dex asa am sa fac.
Adriana, am am am 🤣!


deci voi puneti ulei intr-un recipient?
eu credeam ca e intr-un spray. la noi nu exista si parca as necesita :-*

#76 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 March 2019 - 07:05 PM

eu nu folosesc ulei in recipient ci un "flacon" ca un deodorat cu fîs - google dupa PAM sa vezi cum arata

#77 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 March 2019 - 07:21 PM

Vezi postareamoatza, la 09 March 2019 - 06:59 PM, a spus:

deci voi puneti ulei intr-un recipient?
eu credeam ca e intr-un spray. la noi nu exista si parca as necesita :-*

moatza ti-am raspuns aici ca sa nu ne indepartam prea mult de la tigai
https://www.artaculi...post__p__250600

#78 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2019 - 02:26 PM

Scriu si aici ce am spus la meniuri
https://www.artaculi...post__p__254797
m-a entuziasmat atit de mult tigaia aceea incit am mai luat-o si pe asta
https://www.amazon.i...0?ie=UTF8&psc=1
Imagine atasata: monthly_08_2019/post-4-0-78352000-1564921475.jpg
ieri am facut dovlecei, vinete si piept de pui si s-a comportat excelent, am spalat-o frumos si e ca noua.
pe amazon vad ca sint si citeva recenzii proaste, sa speram ca se va comport bine, deocamdata imi place foarte mult

#79 Useril este offline   mino 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,748
  • Inregistrat: 04-December 09
  • LocationAcasa

Postat 04 August 2019 - 08:29 PM

Ce misto e asta, ultima! Sa o folosesti cu spor! Mie imi plac maxim astea cu rizuri de ies toate ca la gratar.

Aceasta postare a fost editata de mino: 04 August 2019 - 08:30 PM


#80 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 August 2019 - 10:49 PM

tre sa cumpar o fleica zdravana si sa incerc s-o fac, sa vedem cum daca iese bine
problema cu astea facute asa, ca mai am nus' cite, e ca sint greu de spalat

Arata acest topic


  • 5 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi