felicitari, Dex si multumim ca ai impartasit cu noi.
Mai ai poze cu meniuri zilnice ?
Sper sa nu mai aman inceperea dietei mai mult de inca o saptamana.
zerda,
am vazut ca tragi cu ochiul si la monti, uite ce spune si MM despre consumul de lactate si asimilarea calciului:
Intrebarea nr. 1: Se absoarbe suficient calciu daca se diminueaza consumul de lactate/branzeturi?
Raspuns: Calciul se gaseste in cantitate suficienta intr-o alimentatie echilibrata. Exista calciu peste tot, in toate alimentele si indeosebi in apa de baut, cat si in legume (salata, spanac fiert, patrunjel, varza, ceapa, usturoi, ridichi, morcov, sfecla rosie, mazare, andive, fasole verde, pastarnac, patrunjel, rosii etc), peste si fructe de mare, oua, fructe (portocale, oleaginoase, smochine, migdale etc), susan etc.
Recomandarea de a consuma multe lactate pentru a satisface necesitatile noastre este fara fundament stiintific. Este doar un argument comercial inventat acum 50 de ani si care a fost mentinut pana acum cu complezenta naiva a corpului medical. Studiile epidemiologice pe care le avem de atunci la dispozitie sunt categorice: osteoporoza este cvasi-inexistenta la populatiile care nu consuma traditional produse lactate. Astfel a fost cazul Japoniei/Chinei etc intr-o buna perioada de timp. Invers, tari cum ar fi Finlanda/USA care se numara intre mai mari consumatoare de lapte/lactate ale planetei sunt campioanele lumii la osteoporoza si la diabet juvenil, cancer la san etc.
Poate daca ai carente de calciu ar fi bine de eliminat daca e cazul (parca retin ca nu bei cafea etc), "alimentele" care ne "fura" calciul: sarea, fainoasele albe, alcool, bauturi acidulate (inclusiv un banal sifon, apa minerala), cacao/cafea/cafeina, alimente acide, zaharuri. Hipocalcemia este, de asemenea, prevenita prin consumul zilnic de legume si fructe proaspete crude (nu cele acide: rosie, citrice), carne la gratar/fiarta/cuptor (exclus prajita), paine si alte preparate doar din faina integrala (exclus alba), evitarea bauturilor acidulate + sucuri, expunerea corecta la soare, consumul de multa apa (bun si la litiaza), tratarea cauzei (bolilor) care duce la hipocalcemie.
In detox nimeni nu te opreste sa mananci cat mai putina proteina si cat mai multe legume, legumele nefiind limitate cantitativ.
Cat despre fosfor, spanacul nu e obligatoriu si nici preponderent in aceasta dieta, usturoiul e un condiment permis, dar nici el nu e obligatoriu ori recomandat in exces, iar fasolea verde nu-i in lista.
In afara de asta:
Alături de calciu, fosforul este cel mai abundent mineral din organism. Aceste 2 elemente nutritive importante colaboreaza strâns împreună pentru a construi oase si dinti puternici. Aproximativ 85% din fosforul din organism poate fi găsit în oase si dinti, dar este, de asemenea, prezent în celule și țesuturi în întreg organismul.
Fosforul ajuta la filtrarea toxinelor din rinichi și joacă un rol esențial în modul în care organismul stocheaza si foloseste energie. De asemenea, ajută la reducerea durerii musculare după un antrenament greu. Fosforul este necesar pentru creșterea, întreținerea și repararea tuturor țesuturilor și celulelor, precum și pentru producția de grupuri genetice, ADN și ARN-ului. Fosforul este, de asemenea, necesar pentru a ajuta la echilibrarea și folosirea altor vitamine si minerale, inclusiv vitamina D, iod, magneziu si zinc. Sursa: http://www.medicinasanatate.ro
De ce s-ar apuca o persoana cu litiaza renala/afectiuni renale de detox, fara acordul prealabil al medicului, cand litiaza renala in sine presupune respectarea unui regim specific? Nici cat esti afectat de o simpla raceala nu este deloc recomandat sa te apuci de o dieta. In cazul bolilor renale, nu ai voie sa iei fara recomandarea medicului nici macar un supliment nutritiv, ce sa mai zic de vitamine/minerale. E treaba serioasa!
Deci, da ai punctat foarte bine: ca sa incepi orice dieta, inclusiv pe aceasta, trebuie sa fii sanatos, si/sau sa ai avizul medicului, ceea ce scrie si pe prima pagina a topicului.
Ii dau dreptate 100% lui Dex: fiecaruia i se potriveste o anumita dieta, intr-o anumita perioada de timp, iar starea de sanatate nu poate fi trecuta cu vederea in momentul inceperii oricarei diete.
Unele din beneficiile acestei diete, sunt ca nu fac parte dintre cele proteice (poti manca legume in cantitati nelimitate, crude sau gatite), dintre cele hipocalorice, sau rapide (sunt 9 saptamani), dar nici nu e pe viata.