Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1381 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 23 January 2013 - 06:07 PM

eu am făcut salată de dovlecel crud tăiat subţire (cu peelerul), cu balsamic şi ceva ierburi mirositoare, dar nu la detox. mi-a plăcut ...

oana, welcome şi jos toxina, te aşteptăm cu pompoane :thumleft:

#1382 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 January 2013 - 08:47 PM

tocmai ce-am inceput un program de întindere şi tonifiere al muşchilor care îmi place la maxim şi mi se potriveşte foarte bine, mai ales in contextul detoxului, cînd nu este recomandat să începi un program de fitness dacă nu aveai deja unul.
este foarte blând, dar foarte eficace. principiul mi se pare foarte solid. idea este să alungeşti muşchii, nu să-i contracţi iar in procesul de alungire se măreşte flexibilitate şi se lucrează şi la tonifiere. deocamadată am făcut numai o anumită secvenţă, de 15 minute dar o să încep şi cu altele cît de curând.

iaca un link la programul respectiv, coregrafiat în scopul de a ajuta la diminuarea stresului

exerciţii de diminuare a stresului

lapo şi dani, la voi m-am gîndit cu exerciţiile astea. în cazul meu a fost foarte eficient, m-am simţit excelent după. azi m-am sculat cu o durere între omoplaţi, exact acolo unde se tensionează muşchii din pricină de stres şi după un alt antrenament, nu mai am nici o durere.

jos toxina şi muşchi întinşi!

#1383 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 January 2013 - 01:44 AM

Dex, merci de dedicatie! m-am uitat si intr-adevar par miscari placute, destresante ... cu muzica si cu fundalul acelea ... de vis! splendid!
cum stai? te apropii de final, mai sunt 5 zile! fortza, Dexter! jos toxina! abia astept scorul!

zerda, ia iesi dumneata la raport de buna voie si nesilita de nimeni si spune ce meniuri ai papat de cand nu ai mai scris aici :)

mutti? any news?

Oana, si eu am nevoie de cateva saptamani bune de preparare mentala. Acum am si o sinuzita violenta si incapatanata, care nu se mai da plecata ...asa ca nu am chef si stare ... de nik :):)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1384 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 30 January 2013 - 09:49 AM

In principiu am respectat regulile, dar nu din cale afara ca fiind raciti ne-am tratat cu vin fiert!
Uite ieri am facut varza cu carnati si eu am mancat numai varza calita. Dar mi-am facut si ciorba de cartofi cu afumatura, ca aveam pofta!
Insa vad ca stationez, insa sunt in perioada aia daca nu mananc o sa cad din picioare, racita, fara calciu si pe deasupra si in perioada aia!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1385 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 30 January 2013 - 03:26 PM

Vezi postareaDexter, la 27 January 2013 - 08:47 PM, a spus:

tocmai ce-am inceput un program de întindere şi tonifiere al muşchilor care îmi place la maxim şi mi se potriveşte foarte bine, mai ales in contextul detoxului, cînd nu este recomandat să începi un program de fitness dacă nu aveai deja unul.
este foarte blând, dar foarte eficace. principiul mi se pare foarte solid. idea este să alungeşti muşchii, nu să-i contracţi iar in procesul de alungire se măreşte flexibilitate şi se lucrează şi la tonifiere. deocamadată am făcut numai o anumită secvenţă, de 15 minute dar o să încep şi cu altele cît de curând.

iaca un link la programul respectiv, coregrafiat în scopul de a ajuta la diminuarea stresului

exerciţii de diminuare a stresului

lapo şi dani, la voi m-am gîndit cu exerciţiile astea. în cazul meu a fost foarte eficient, m-am simţit excelent după. azi m-am sculat cu o durere între omoplaţi, exact acolo unde se tensionează muşchii din pricină de stres şi după un alt antrenament, nu mai am nici o durere.

jos toxina şi muşchi întinşi!

Thanx big guy! :) Si jos stresul , a da, si militaria din pod!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1386 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2013 - 11:05 PM

olario din săptămîna a treia, sunt apropoape de final şi momental rezultatele sunt alea ştiute, media la despărţirea de kilograme a scăzut la 300g, dar desumflarea pe centimetru pătrat a fost un pic mai spectaculoasă, 2 găuri la curea, o mărime la haine în general, jeanşii flutură şi alunecă precum la rapperi, o mărime mai mică la guler, chiar şi pantofii mi-s lejeri ... nu am trişat de loc, mi-am băut apa, nu mi-a fost poftă de nimic pînă azi la mămăliga cu brânză a lui geany :tongue3:
mi-a trecut preocuparea excesivă cu ale mâncării, m-am gândit in fiecare zi la cum e să-ţi fie foame şi să nu ai ce mînca şi cît de norocoşi suntem că avem ce ne trebuie, ba chiar putem şi alege. cum am spus în alte ocazii, la detox nu e vorba numai de corp ci şi de psyche, cel puţin asta este experienţa mea.
am continuat cu exerciţiile de essentrics şi îmi priesc foarte tare, în curind cred că o să pot face podu' pe spate :toothy6:
jos toxina!

#1387 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2013 - 03:15 AM

Dex, felicitari pentru inca o tura finalizata fara abateri! Mai ai 2 zile si astept rezultat final! Apoi incepe mentinerea 6 sapt, vreau meniuri, foto ... pls!

zerda, tu nu ai nici macar 1 meniu conform lista + principii, dar tu ai dispensa de la medic, basca raceala ...

Eu nu am putut sa ma apuc, pt ca organismul lupta cu microbii care au infundat sinusurile ... deocamdata ..., dar ma mentin to la 57 kg si mananc de toate si mai ales dulciuri ... :tongue3: Astept sa dau de cap sinuzitei, sa ma pun pe treaba. Asa cum spunea si Dex, psihicul trebuie detoxifiat bine si in perioada pregatitoare, dar si in cele 3 saptamani ... de gandurile numai la mancare :toothy6:

#1388 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2013 - 05:52 PM

dani mulţumesc de felicitări, aştept să te felicit şi pe tine cît de curînd =))
rezultatul final e cam la fel, desumflare la greu, energie maxima, haine mai mici, două găuri la curea, iar media zilnică, un pic peste 300g, totul la fel ca şi anul trecut.

încă nu am întrodus nimic nou, numai că mănînc ouă fierte la micul dejun, supă de vacă dintr-o bucată mai mare şi mai grasă, fac salate mixte şi pun şi cîteva picături de ulei. următoarele legume vor fi fasole verde, brocoletti, dovlecei, kale (cavolo nero) iar fructe piersici şi afine. la carne urmează prosciutto di parma, fripturi de vacă mai grase, pui intreg şi porc mai gras şi peşte roşu, de săptămîna viitoare. am să incep şi cu tot felul de nuci, dar incă nu am chef de ele. de lactate nu mă apuc în curind. nici de fasole, linte, din astea.
am de gînd să gătesc (şi) cu ulei de cocos, am dat cu el pe piele în timpul detoxului şi mi-a plăcut :D

ceva observaţii bazate pe experienţa personală: în prima săptămînă (sau cel puţin primele 5 zile) de detox iese apa din pricină că volumul de sînge necesar metabolizării hranei se reduce şi in consecinţă şi apa aferentă. cu volumul stabilizat la aportul nutriţional redus, abia din a doua săptămînă începem să scăpăm de grăsime. de aia incercarea de 4 zile şi fără revenire, nu a dat prea multe roade. tot aşa se explică şi urcările spectaculoase de 1 kg pe zi cînd mîncăm ceva care scoate corpul din "rutină" (cantitativ sau ceva care la care suntem sensibili dpdv metabolic). volumul de sînge necesar este mai mare implicit apa reţinută de organism ca să susţină procesul metabolic.

a doua nu este legată de detox dar de alimentaţie ingeneral, pot mînca orice fără repercursiuni la cîntar, dar până in prînz, maxim ora 14 (exclus dulciuri greoaie). după prânz trebuie atenţie, iar seara e şi mai delicat, lista se subţiează.

un fruct după masă "închide" apetitul, dacă mănănc un măr, nu îmi mai trebuie altceva. de dulciuri să nu aud, momentan îmi par toate de plastic, să vedem cât mă ţine. am citit la montignac că fructele trebuie mîncate inainte sau după din pricină de fermentaţie. ori mi-s o excepţie a naturii ori treaba respectivă trebuie aplicată intr-un context diferit, dar mie îmi merge foarte bine aşa.

#1389 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 07 February 2013 - 07:00 PM

Eu pot spune ca acest regim nu mi se potriveste absolut deloc! Proteinele foarte multe inhiba absorbtia calciului, care nu este deloc prezent in aceasta dieta! Oricand pentru femei este recomandat 1200-1500 mg zilnic, regimul asta este odios!
Proteinele nu sunt recomandate in afectiuni renale, inclusiv banala retentie de apa! Trebuie scazuta cantitatea lor.
Legumele care insa ar aduce o imbunatatire in diureza, procesul prin care prin intermediul rinichilor se curata sangele de toxine, lipsesc din lista, cu mici exceptii! Adica le dai munca suplimentara rinichilor, care si asa muncesc foarte mult!
Sapanacul , fasolea verde rosiile contin mult acis oxalic, deasemenea este evitata pentru oricine are vreun bolnav de litiaza renala in familie.

Si mai sunt, exces de fosfor, din cauza spanacului,usturoiului fosforul iar duce la carente de calciu si mai sunt, am mai scris eu acum jde de pagini, din ce mi-au zis doctorii!

Acum l-am tinut 10 zile, a murit bunica-mea, si nu l-am mai tinut, ca aveam alte probleme pe cap decat sa ma uit ce e in farfurie! Intr-o saptamana mi-a disparut starea de slabiciune, ameteala, sila de mancare , desi nu traversam cea mai fericita perioada din viata mea!

Asa in consecinta, dupa ultimul experiment, consider ca poate daca esti sanatos tun si ai foaaaaaarteeee multi bani sa mananci numai fructe de mare si muschiulet de vita, o fi de succes, dar daca nu intrunesti aceste doua conditii, mai bine treci pe paine cu apa, nu s-a vazut caz de om sa se ingrase de la acest regim si nu-ti mai distrugi alte parti din organism! Paine " sanatoasa" off course!

#1390 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 February 2013 - 07:31 PM

zerda, precum spuneai, ţie clar nu ţi se potriveşte. oricum fiecare suntem diferiţi, ar fi no fun să fim toţi la fel. fiecare are motivaţia şi obiectivele personale aşa că trebuie să aleagă cea mai eficientă metodă.
în cazul meu este ca mănuşa, analizele sunt excelente din toate punctele de vedere, doctorul e foarte mulţumit, iar eu mă simt foarte bine.
btw, tura asta, nu am mîncat nici o fructă de mare, numai vacă slabă, mai mult tocată, muşchiuleţ ocazional, pui şi peşte (cod).

vă urez sănătate tuturor şi jos toxina!

#1391 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2013 - 01:22 AM

felicitari, Dex si multumim ca ai impartasit cu noi.

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13602792028762.jpg

Mai ai poze cu meniuri zilnice ?
Sper sa nu mai aman inceperea dietei mai mult de inca o saptamana.:lol:

zerda,

am vazut ca tragi cu ochiul si la monti, uite ce spune si MM despre consumul de lactate si asimilarea calciului:
Intrebarea nr. 1: Se absoarbe suficient calciu daca se diminueaza consumul de lactate/branzeturi?

Raspuns: Calciul se gaseste in cantitate suficienta intr-o alimentatie echilibrata. Exista calciu peste tot, in toate alimentele si indeosebi in apa de baut, cat si in legume (salata, spanac fiert, patrunjel, varza, ceapa, usturoi, ridichi, morcov, sfecla rosie, mazare, andive, fasole verde, pastarnac, patrunjel, rosii etc), peste si fructe de mare, oua, fructe (portocale, oleaginoase, smochine, migdale etc), susan etc. Recomandarea de a consuma multe lactate pentru a satisface necesitatile noastre este fara fundament stiintific. Este doar un argument comercial inventat acum 50 de ani si care a fost mentinut pana acum cu complezenta naiva a corpului medical. Studiile epidemiologice pe care le avem de atunci la dispozitie sunt categorice: osteoporoza este cvasi-inexistenta la populatiile care nu consuma traditional produse lactate. Astfel a fost cazul Japoniei/Chinei etc intr-o buna perioada de timp. Invers, tari cum ar fi Finlanda/USA care se numara intre mai mari consumatoare de lapte/lactate ale planetei sunt campioanele lumii la osteoporoza si la diabet juvenil, cancer la san etc.

Poate daca ai carente de calciu ar fi bine de eliminat daca e cazul (parca retin ca nu bei cafea etc), "alimentele" care ne "fura" calciul: sarea, fainoasele albe, alcool, bauturi acidulate (inclusiv un banal sifon, apa minerala), cacao/cafea/cafeina, alimente acide, zaharuri. Hipocalcemia este, de asemenea, prevenita prin consumul zilnic de legume si fructe proaspete crude (nu cele acide: rosie, citrice), carne la gratar/fiarta/cuptor (exclus prajita), paine si alte preparate doar din faina integrala (exclus alba), evitarea bauturilor acidulate + sucuri, expunerea corecta la soare, consumul de multa apa (bun si la litiaza), tratarea cauzei (bolilor) care duce la hipocalcemie.

In detox nimeni nu te opreste sa mananci cat mai putina proteina si cat mai multe legume, legumele nefiind limitate cantitativ.

Cat despre fosfor, spanacul nu e obligatoriu si nici preponderent in aceasta dieta, usturoiul e un condiment permis, dar nici el nu e obligatoriu ori recomandat in exces, iar fasolea verde nu-i in lista.
In afara de asta:
Alături de calciu, fosforul este cel mai abundent mineral din organism. Aceste 2 elemente nutritive importante colaboreaza strâns împreună pentru a construi oase si dinti puternici. Aproximativ 85% din fosforul din organism poate fi găsit în oase si dinti, dar este, de asemenea, prezent în celule și țesuturi în întreg organismul.
Fosforul ajuta la filtrarea toxinelor din rinichi și joacă un rol esențial în modul în care organismul stocheaza si foloseste energie. De asemenea, ajută la reducerea durerii musculare după un antrenament greu. Fosforul este necesar pentru creșterea, întreținerea și repararea tuturor țesuturilor și celulelor, precum și pentru producția de grupuri genetice, ADN și ARN-ului. Fosforul este, de asemenea, necesar pentru a ajuta la echilibrarea și folosirea altor vitamine si minerale, inclusiv vitamina D, iod, magneziu si zinc. Sursa: http://www.medicinasanatate.ro

De ce s-ar apuca o persoana cu litiaza renala/afectiuni renale de detox, fara acordul prealabil al medicului, cand litiaza renala in sine presupune respectarea unui regim specific? Nici cat esti afectat de o simpla raceala nu este deloc recomandat sa te apuci de o dieta. In cazul bolilor renale, nu ai voie sa iei fara recomandarea medicului nici macar un supliment nutritiv, ce sa mai zic de vitamine/minerale. E treaba serioasa!
Deci, da ai punctat foarte bine: ca sa incepi orice dieta, inclusiv pe aceasta, trebuie sa fii sanatos, si/sau sa ai avizul medicului, ceea ce scrie si pe prima pagina a topicului.

Ii dau dreptate 100% lui Dex: fiecaruia i se potriveste o anumita dieta, intr-o anumita perioada de timp, iar starea de sanatate nu poate fi trecuta cu vederea in momentul inceperii oricarei diete.

Unele din beneficiile acestei diete, sunt ca nu fac parte dintre cele proteice (poti manca legume in cantitati nelimitate, crude sau gatite), dintre cele hipocalorice, sau rapide (sunt 9 saptamani), dar nici nu e pe viata.

#1392 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 08 February 2013 - 09:17 AM

Nu o sa ma apuc sa scanez o intreaga carte, asa ca iti raspund doar la cateva puncte:

Sigur ca este calciu in : varza, etc. dar este si in telina, pastarnac, morcov, sfecla, alune si diverse nuci, toate interzise! Ouale sunt limitate la unul pe saptamana, consumul de branza fermentata exclus. Toata lumea stie ca este sursa de calciu ce se asimileaza cel mai rapid, de aia pana si la bebelusi li se da branza de vaci!
Ai scos singura porumbelul: intr-o alimentatie: ECHILIBRATA! Ori asa nu este echilibrata! Este in cel mai bun caz potrivita pentru diabeticii care trebuie sa scada in greutate pentru a isi normaliza glicemia.
Pentru colesterol este un dezastru, carnea asa cum ai spus chiar tu de o mie de ori are grasime ascunsa in fibra!
A pus cineva chiar aici pe forum o poza cu supa din piept de pui fara piele si a pozat grasimea din pui cica alergat!

In orice dieta pentru afectiuni renale se recomanda limitarea consumului de fosfor, cauta unde vrei tu!!!!

Al doilea porumbel alimente acide, carnea este un aliment acid, de aceea intr-o alimentatie echilibrata trebuie combatuta cu alimente alcaline: fasole uscata, mazare,linte, soia. N-avem! Avem rosii din belsug, care si ele sunt alimente acide sau citrice care si ele sunt alimente acide!

In cazul meu, aceasta dieta imi produce hipoglicemie, spanacul, rosiile, castravetii, patrunjelul nu sunt suficiente sa aduca glucidele necesare. Mar, portocala, grapefruit nu pot manca din cauza refluxului. Am glicemia 75, daca ma mai si agit si mananc salata verde cu piept de pui, nu-i de mirare ca am o stare de ameteala si lesin, din ziua 3 incolo! Nu mananc dulciuri, toata lumea pe forum stie asta, nu beau ceai, nu beau cafea!

Si o ultima intrebare: cum se face ca la toti bolnavii( cu exceptia anorexicilor) li se spune sa limiteze consumul de carne?? Si ca un regim de dezintoxicare este pe baza de fructe, legume si leguminoase cu acces deplin la oleaginoase??
Asta poate fi un regim, dar in niciun caz nu este DETOX, asa cum ti-l da de la spital de la ulcer,guta, hepatita, litiaza renala, biliara( uita-te la Lole, cum a trebuit o fata s-o dea pe carbohidrati, dupa o criza de bila), hiperuremie( alimentele acide au legatura cu asta), hipercolesterolomie,hipocalcemie, hipertensiune arteriala, gata m-am plictisit de enumerat,ca doar n-o sa ajung pana la cancer de colon!

La toate se incurajeaza putina carne( max 200 de grame zilnic, in 3-5 mese) si are steluta in subsol, nu 200 de grame in fiecare zi, in schimb alimente bogate in fibre, fructe, legume de toate soiurile, inclusiv alea de spuneai tu ca fac bine, dar lipsesc cu desavarsire din aceasta lista( cele care contin amidon).

#1393 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 February 2013 - 10:19 AM

Zerda, dar eu nu inteleg de ce te cramponezi de dieta asta, cine zice ca trebuie sa tii tu regimul asta daca ai constatat ca nu ti se potriveste? Nu e obligatoriu sa-l tii si vad ca la tot citeva pagini apar discutii despre impactul regimului asupra sanatatii. Poate nu ti se pare chiar detoxifiant regimul, cum poate nici mie nu mi se pare ca e 100% un regim care ar scoate toxinele din organism, dar e un regim mult mai usor fata de altele in care nu acordam niciun pic de atentie la ce bagam in gura.
Eu vad si pe la alte subiecte ca tatonezi, incerci, fara sa inteleg exact ce. Vrei sa slabesti sau sa gasesti un regim echilibrat pentru afectiunile de care suferi?

#1394 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 08 February 2013 - 10:29 AM

Deci da! Am mai scris eu ca nu e bun pentru multe afectiuni prin mai sau iunie, dar nu citeste nimeni pana acolo! Mi se pare ca atata vreme cat am opinia confirmata de medici ca nu este detox, si numele atrage in continuare adepti, care nu constientizeaza desi este lejer de tinut nu este neaparat indicat, ma repet.

Uite si Lizura si Petu au scris ca s-au simtit rau, Lizura a mai incercat o data si s-a lasat! Daca tot discutam despre un regim, mi se pare corect sa spunem toate lucrurile despre el! Si eu nu vorbesc cu citate luate de pe net, daca intereseaza pe cineva, bine, daca nu poate sa-mi dea ignore.

Nu ti se pare ca atunci cand faci o alegere trebuie sa-ti cunosti optiunile??

#1395 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2013 - 05:20 PM

Uite-te si tu mai sus pe pagina cand spui ca respecti principiile, dar de fapt tot ce ai mancat, NU are legatura cu dieta asta (varza dintr-o mancare de varza calita cu carnati, ciorba de cartofi cu afumatura etc). Ori aici nici nu se adauga un strop de ulei, cum spui tu ca ai respectat principiile/lista, sau ca ai tinut dieta? E clar ca nu intelegi ce inseamna sa tii o dieta si sa-i respecti principiile.<br>Ca nu te-ai simtit bine cu ce ai mancat e alta poveste, ca ti-a interzis dr. sa urmezi aceasta dieta iar perfect de acord, dar tu NU ai tinut dieta aceasta! Tu ai spus medicului tau, care ti-a indicat ca nu e ok pt tine. Foarte firesc si corect ai procedat! E normal ca fiecare persoana care sufera de anumite afectiuni (metabolice, sau care au legatura cu sistemul digestiv) sa nu tina nici o dieta, cu exceptIa celei indicate de medic pt afectiunile respective, sau la limita daca neaparat doresc sa tina o dieta trebuie sa abtina avizul prealabil al doctorului curant. Serios, te cramponezi fara sa pricepem de ce? Cine sa inteaga ce faci tu si mai ales de ce, cand vii sa reiterezi o dieta ti-a fost contraindicata?<br>Ca nu o fi cea mai detoxifianta in toate sensurile cuvantului, o fi adevarat, nu-mi bat capul, dar important pentru cele care o urmeaza e ca elimini grasimile si kilogramele. Eu am ramas fara fir de celulita in vara dupa ce am tinut-o, desi am avut cateva abateri minore. Totusi cand spun ca tin, tin! nu mananc mancare de cartofi cu afumatura si varza calita cu carnati, ca apoi sa sustin ca respect principiile, mi-e rau si nu slabesc. Daca nu am mai avut nici un fir de celulita dupa 9 saptamani de detox + mentinere, eu cred ca e o dovada ca detoxifica organismul de apa si toxinele din celule. Plus toata carnea se aseaza ca la 20 ani!<br>Eu m-am simtit foarte bine atat in timpul, cat si dupa detox, la mine e doar chestiune de ambitie si de pofte de infranat, eu ma declar atat pofticioasa, cat si gurmanda. Dar doamne fereste sa fii bolnav si sa te apuci de o dieta! E la mintea cocosului ca este contraindicat, in mod special persoanelor care sufera de boli digestive grave, renale&nbsp; (ulcere,
colite, tumori intestinale, boli renale, pietre de dimensiuni mari
la rinichi sau vezica biliara). Persoanele cu probleme grave de
sanatate nu vor urma o cura de detoxifiere decat la recomandarea
unui medic nutritionist si numai cu avizul medicului specialist.<br> Si eu am avut stare de moleseala in primele 3 zile, pt ca am eliminat cafeaua, dar altfel mananc mult mai prost de atat, cand nu tin o dieta. Eu o salata cu o friptura si o garnitura + 1 fructe de 2 x /zi mi se pare ok. As fi pus si o branza alaturi, macar la 2-3 zile, dar 3 sapt eu nu mor fara branzeturi (lactate nu mananc decat rarissim) si nici nu cred ca fac nu stiu ce carenta in 3 saptamani. De la dieta asta, care e numai cu carnuri slabe nu cred sa ai sanse sa faci o criza biliara, este dietetica d. meu d.v. Nu tu patiserie, foietaje, tarte, dulciuri, cafea, alcool, prajeli, rantasuri, paneuri etc. Cat despre colesterol, te asigur ca nu ai dreptate, ce cusur are sa nu iti scada colesterolul tinand numai cu carnuri slabe, legume si 2 fructe pe zi?

#1396 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2013 - 06:04 PM

bre, unde credeţi voi că stau toxinele astea care se elimină la detox? se plimbă prin sânge, stau în stomac, pe creier, sub piele? majoritatea sunt acoperite de grăsime şi depuse pe organele interne şi sub piele. metale grele, chimicale, tot ce corpul nu poate metaboliza sau elimina, ascunde în grăsime şi depune.
v-am arătat cum arată corpul la aceaşi greutate şi la diferite % de grăsime, e o diferenţă mare.

dacă voi spuneţi că scăzînd procentajul de grăsime viscerală cu 4% nu înseamnă detox, atunci nu ştiu care e definiţia voastră de detox.

eu mănînc aşa tot timpul, proteină la fiecare masă, legume/frunziş şi un fruct şi nu am nici o carenţă şi nici o analiză ieşită din parametri. nu mănînc lactate decît ocazional, mănînc carne grasă şi foarte grasă şi 2 ouă pe zi şi nu am nici o problemă de colesterol. nu e cum scrie la carte dar aşa funcţionează organismul meu.
idea este că teoria din cărţi sau de la alţii citire este o chestie iar studiile de anul ăstea sunt invalidate in 3 ani, dar experimentaţi, cunoaşteţi-vă organismul şi acţionaţi in consecinţă.

zerda, cred că ar fi util să scrii la concret, ce te detoxifică pe tine şi te face să te simţi bine, poate ajută pe cineva care are caracteristici similare cu ale tale.

#1397 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2013 - 07:55 PM

Eu nu cred deloc in toxine, de-aia nu cred nici in regimuri detoxifiante tinute periodic. Cred in fructe si legume zilnic, carne, brinza, oua cind mi-o cere organismul, apa multa, miscare, pastrarea unei bune dispozitii si a unui echilibru relational, cred ca toate astea te detoxifiaza foarte bine. Dar nu ma bag sa contrazic ce ziceti voi, mi se pare o dieta foarte in regula, nici pe departe asa de daunatoare cum ai xrede daca citesti mesajele Zerdei.

#1398 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 February 2013 - 08:06 PM

carmella, respect pentru punctul tău de vedere, mi se pare o conduită excelentă

#1399 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 08 February 2013 - 11:02 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 February 2013 - 05:20 PM, a spus:

Uite-te si tu acum o pagina cand spui ca respecti principiile, dar de fapt tot ce ai mancat, nu are legatura cu dieta asta (varza dintr-o mancare de varza cu carnati, mancare de cartofi cu afumatura etc). Ori aici nici nu se adauga un strop de ulei, cum spui tu ca ai respectat principiile, ori lista, sau ca ai tinut dieta.

Daca te uiti la pagina din urma am spus ca suntem amandoi raciti si in conformitate cu spusele tale de pe pagina asta, nu tii o dieta cand esti racit!Tu ai clamat asta!!
Daca ai fi avut minim de atentie sau respect pentru o alta persoana am spus ca nu am mai tinut regimul de cand a murit bunica-mea. Asta a fost pe 19. Cu 11 zile inainte. Cu ce am mancat in acele 11 zile nu m-am simtit ametita nici slabita, desi sunt cosmarul oricarui nutritionist!
Explica tu asta!
Si mai explica si de ce am aceeasi greutate ca in ziua cand am incercat sa tin detoxul?? Desi am mancat numai junk food, cuma ai zice tu??? O fi contind si cantitatea, oare?!! Nu am slabit, nu m-am ingrasat, m-au vazut oameni care pot confirma asta!

#1400 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 February 2013 - 09:04 AM

Stii ce? Concluzia mea e ca tu nu poti sa-l tii pentru ca e foarte restrictiv si ii cauti nod in papura, incercind sa-i faci pe cei care il tin sa se simta niste prosti care nu stiu ce fac. Aici mi se pare lipsa de respect, nu din partea Danielei care iti da mult prea multe detalii despre ceva ce pe tine nu te intereseaza. Tu o tii una si buna, desi tu n-ai tinut dieta asta decit 10 zile maxim si vrei sa le dai lectii de nutritie celor care il tin pina la capat, se simt bine si mai si slabesc. De-aia intrebam de ce ti-ai facut un scop in viata sa te tot legi de dieta asta? Las-o-ncolo de dieta si ghideaza-te dupa ce iti merge tie... dar ai respect pentru ceilalti si nu le mai tine atitea lectii de nutritie particularizate pe persoana ta. Sau fa un subiect separat si propune o dezbatere despre dietele care cistiga adepti nemeritat. Tii discutia in loc, poate pe restul nu-i intereseaza numai ce iti merge sau nu-ti merge tie.

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul