Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

  • 103 Pagini +
  • « Prima
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#1401 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 February 2013 - 11:06 AM

Vorbind de respect.... Am tinut dieta intreaga, am slabit 4 kile, mi-a fost foarte rau si am scris despre asta! Atunci am aflat si de ce mi-a fost rau si am scris si ce am aflat, acum cateva 6-7 luni! Din cauza aia s-a pus warningul din capul topicului.
Dupa aia au aparut si alte persoane care au abandonat pentru ca nu s-au simtit bine.
Daca citeai, ai fi stiut!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1402 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 February 2013 - 02:35 PM

Si eu ca mod de viata sunt in asentimentul Carmellei: fructe, legume, carne, peste, oua, branze - naturale si gatite cat mai natural. Fara alimente procesate, conservate, afumate, faineturi/zaharuri albe etc. Pe cat posibil, ca nu suntem sfinti! Cu buna dispozitia si optimismul iar sunt de acord.

Cand se ingroasa gluma si se acumuleaza una alta, mai ales pt cine nu face sport, mi se pare binevenita o dieta detoxifianta, periodic, la fiecare schimbare de sezon, sau macar o data la sase luni. In conditiile in care traim astazi, detoxifierea periodica devine o necesitate pentru omul modern.

In aceasta perioada de detoxifiere pot sa apara senzatii neplacute: ameteli, dureri de cap, greata, transpiratii urat mirositoare; o poate confirma orice medic nutritionist si nu numai, dar nu trebuie sa ne alarmam, corpul elimina toxinele si in cateva zile ne vom simti mai putin obositi si mult mai sanatosi, mai supli, mai energici!
... sunt efecte la scara mica, oarecum asemanatoare abandonarii fumatului, alcoolului, drogurilor ...

Dex, cine sustine ca acesta nu e detox, banuiesc ca face comparatie cu diete fara carne, aceasta continand toxine, in special carnea de porc, dar si cea de vita, carnea de crescatorie (pui) si pielea de la zburatoare. Ma gandesc ca la acest aspect fac referire persoanele care nu considera aceasta o metoda de detoxifiere. Sau se refera la diete radicale, de tipul Oshawa sau alte diete bazate doar pe cruditati si produse naturiste/fitoterapeutice. In cazul acestei diete sunt excluse carnurile cu continut semnificativ de toxine, se recomanda doar alimente (inclusiv carnuri) cat mai curate, "bio", pt cine nu a citit tot topicul. Cu siguranta, din punct de vedere al colesterolului, nu are cum sa nu fie o dieta buna, ca e mai restrictiva decat ce iti da medicul cand iti ies coleseroalele, lipidele si trigliceridele marite.

Zerda, ma intrebi pe mine de ce nu te-ai ingrasat? probabil pt ca ai fost necajita... cu bunica + restul. Evident, iti raspund si la intrebarea mai degraba retorica ref la cantitati: mentinerea greutatii depinde evident si de cantitatile ingerate, dar si de dispozitia generala.
Am citit tot ce ai scris, nu neaparat cu mare atentie pe care o acord posturilor ce fac interesul meu, dar am retinut in mare firul evenimentelor si in primavara cand ai incercat sa tii si acum, cand ai vrut sa te reapuci Doar ca eu am inteles din ce ai scris, si atunci si acum, ca NU ai tinut niciodata dieta asta conform principiilor si listei, ci ai adaptat-o cum ai crezut ca ai nevoie, atat acum cat si la prima tentativa. Pe de alta parte, vii sa tot faci warninguri, dar NU ai tinut dieta aceasta. Tocmai de aceea, cand ai spus ca te apuci iar am ramas extrem de surprinsa, incat te-am intrebat de ce faci asta din nou, de vreme ce nu te-ai simtit bine prima data, ba mai mult ti-a fost contraindicata de medicul specialist in afectiunile de care suferi? Chiar sa vrea cineva, e greu sa te inteleaga... cu tot respectul:
In principiu am respectat regulile, dar nu din cale afara ca fiind raciti ne-am tratat cu vin fiert!
Uite ieri am facut varza cu carnati si eu am mancat numai varza calita. Dar mi-am facut si ciorba de cartofi cu afumatura, ca aveam pofta!
De asta spun ca feed-backul tau NU este relativ acestei diete, ci comentarii vis-a vis de o dieta - adaptare proprie, pe care doar tu stii cum si cu ce ai tinut-o, dar in orice caz este cu totul altceva, decat cea pe care a propus-o Dex si am tinut-o eu, Koral, Oana, Cris31, Petunela pt. 2 saptamani etc.

Dex, revenind, mai ai foto de meniuri detox de la tura asta, altele decat ce ai postat? Imi place mult ca tu gatesti monoportie si cu si fara dieta, asa ca ma inspiri. Si imi place mult si ce scrii referitor la nutritie.

Multa sanatate tuturor si detoxifiere placuta si prielnica, asa cum o alege fiecare!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1403 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 February 2013 - 03:10 PM

Eu am spus ce mi s-a spus de medici ca aceasta dieta nu este detox si nu este buna pentru o gramada de afectiuni. Din cate am citit eu pe forum, multe fete au multe probleme, cu bila, lipsa de calciu, cu colonul iritabil, cu pietre la rinichi, cu colesterolul, trigliceridele, nu e vorba NUMAI de mine, cum o tineti voi una si buna! Eram probabil mai comoda daca nu scriam nimic!
Daca voua va prieste,acum eu ce sa zic, eu am vazut si persoane care au slabit cu ciorba de varza, mai mult chiar! Distractie placuta!

Si nu din cauza mea lancezeste subiectul ci pentru ca nu s-a apucat nimeni de ea!

P.S. Daniela, incearca sa fii atenta macar atunci cand scrii: postarea mea este din 30 ianuarie si eu am declarat ca vineri pe 19 nu am mai tinut regimul. Am si scris ca totusi am slabit si ai fost amabila sa ma compatimesti atunci.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#1404 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 February 2013 - 05:19 PM

zerda, gata, ne-ai avertizat destul, ţi-am citit părerile în nenumărate rînduri, le ştiu deja pe dinafară şi nu mai am chef să tot răspund la aceleaşi contrargumente de fiecare dată.

topicul ăsta nu vrea să facă prozelitism, nici să fie popular sau să aibă ratinguri. din partea mea poate fi închis.

oricum, tu nu mai eşti binevenită să scrii aici. mulţumesc de înţelegere.

#1405 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2013 - 09:45 AM

Hello :angryfire: !
Gata, mi-a sosit ceasul sa ma pot mobiliza cu toata forta (ieri mi s-a aplecat de la prea muuuuulta ciocolata ... ).
Ieri seara pe la 23:00 m-am hotarat sa nu mai aman. Nu eram pregatita cu preparate pentru azi, dar ne descurcam noi cumva atunci cand este vointa. Am citit apoi primele 15 pagini, sa-mi reimprospatez principiile/lista/meniuri si mi-am vazut si greselile de inceput, facute anul trecut. De data asta nu intentionez sa mai fac vreo abatere, cu sau fara voie. Sa bag totul bine la cap.
Anul asta am inceput toti dieta mai repede, anul trecut Dex in jur de 30 ianuaire, eu in 19 martie. Eu chiar am nevoie de cateva saptamani de pregatire psihica inainte sa ma apuc.


Azi dimi pe cantar 58,8 kg. Start!

Ziua 1, luni, 11 februarie 2013, start de la 58,8 kg:
- MD (8:40): 1/2 greph - doar sucul (ma cam deranjeaza la digestie de obicei sa mananac fructul odata cu masa, dar o sa incerc sa o fac la cina, pt ca o portocala sau mar dulci tin loc de desert).
+ 3 cani de ceaiuri de plante (anason, chimen, catina, galbenele etc)
- P (12:45): 3 oua fierte moi cu 2 castraveti lungi decojiti
2 cani de ceai
- C (20:30): muschi de vita la gratar cu un fir de balsamico; salata mixta din frunze de salata verde- envidia - ruccola (asezonata cu sare de hymalaia, zeama de la o lamaie si 1 legatura de patrunjel +1 de marar). Desert: 1 portocala (din pacate degerata).
2 cani de apa
O sa ma straduiesc sa mananc mai constient si sa mestec indelung. Azi nu am reusit... si la pranz si la cina tot diverse distrari de la actul hranirii.

Intre timp mi-am luat si:
- ceai de fructe Notti in Tibet, de la Natur Té
- Matcha. Statea pregatita pe biroul meu 30 g, nu mai stiam pt ce e... noroc cu lecturarea primelor pagini. Dex, cat pun si cum o prepar? 1 lingurita la o cana?

11 FEBRUARIE - 3 MARTIE - Detox
4 Martie - 21 Aprilie - Mentinere
De Paste/ziua mea voi fi libera de dieta, mai sanatoasa, mai energica si nu in ultimul rand mai slabuta. Pot sa ma apuc de planuit o excursie la mare :(.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1406 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 February 2013 - 12:00 PM

Dani, sa-ti ajute DD! Si sanatate, ca sa mearga totul ca la carte!

#1407 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 February 2013 - 12:02 PM

Dubla!

#1408 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 11 February 2013 - 12:23 PM

Dani, iti fac si eu galerie, dar stiu ca o sa fii exemplara,la cat esti de determinata cand vrei!

#1409 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2013 - 01:11 PM

Moatza si 2ut, merci mult de tot de galerie :angryfire:.

Ma simt determinata sper sa nu am impedimente (m-au apucat stranuturile/cursul de nas de dimineata si de ieri o durere de spranceana stanga ... tot vreo ceva de la sinuzita).
Deja pana la ora 11 bausem 3 cani de ceai, in loc de cafele. Si la 12:45 am luat si pranzul. Pana diseara o sa-i dau cu ceaiuri sa nu ma racaie foamea si diseara tb sa-mi fac si ceva pt maine de adus la birou (piept de pui sau raggu de vita), ca oua o sa mai mananc doar miercurea viitoare. Nu stiu ce sa pun alaturi, cea mai restrictiva din menu mi se pare lista de legume .... mai ales iarna. Oare a aparut la noi spanacul frunze proaspete?

O sa mi tiparesc meniurile de la cris31 ca stiu ca erau fff apetisante si ingenioase. Cu legumele stau mai prost, ca nu e mare varietate in perioada asta si nu-s gustoase... nu ma inspira deloc ce as mai putea sa mananc langa carne.
A propos de discutiile cu ridichile de alalteieri de la ce gatim azi: am facut in toamna o ridiche de iarna (alba inauntru si neagra pe afara) rasa cu miere pt tuse. Cand deschideam dimineata borcanul sa-mi iau lingura pt tuse, putzea in casa ore, ore, ore. Nu mai scoteam mirosul ala neplacut ... . Veneam de la serviciu si ma izbea inca putoarea aia. Dupa ce am terminat (deja il desfaceam pe terasa de la un moment dat) borcanul, l-am spalat, in continuare ma izbea mirosul cand veneam acasa.... de zici ca aveam vreo ceva pe sub frigider. Am facut o curatenie generala, cu detergenti, parfumuri si tot felul de mirositoare de camera tot tot tot spalat si primenit sa imi iasa mirosul din nari, ca nu mai suportam sa vin acasa si sa miroasa a .... ridiche... .
Deci, nu pot manca ridichi, nici gustul macar nu-mi place, e asa un gen de iute, dar nu ca la ardei iute (care-mi place) ... nu'sh cum sa-l descriu, dar nu-mi place deloc.
De ex, Dex tu zici ca nu agreezi castraveti cruzi necondimentati, eu ii ador. In schimb ii dai cu daikoane ... eu nici nu stiu ce e ala si dc are tot gust de asta acru-iute.

Dex, in detox este voie telina radacina, sigur? si poate fi si gatita (stiu ca ii creste IG mult prin prelucrare terminca)? sau e cumva voie doar apio (tulpina de telina)?

cris31, nu te apuci cu mine? ca avem timp pana la Paste sa iesim din detox + mentinere la fix!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1410 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 11 February 2013 - 02:03 PM

Hai ca stii daikonul, ridichile alea lungi si albe. Sunt mult mai prietenoase,chiar mai mild decat ridichile alea rosii de luna. Dar nu stiu daca as putea sa le mananc drept garnitura, adica o cantitate care sa te sature. Eu nici nu prea le suport in stomac, ma baloneaza putzitor.

#1411 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2013 - 04:33 PM

cred ca am luat o singura data, in primavara tot auzind la Dex, vreo 2 bucati si dupa ce am gustat si nu m-au incantat, le-am mancat asa sa scap de ele de prin frigi ... nu-mi place familia si pace! Cica are continut mare de vit C si niste enzime care ajuta digestia. Nu stiu cum ca si pe mine ma baloneaza toata rasa: ridichi, gulii ...

Am gasit asta despre daikon:
Gustul său este mai blând şi mai puţin iute decât al ridichilor mai mici. Este un aliment extrem de versatil, căci poate fi mâncat crud în salate sau dipuri şi poate fi gătit prin aproape orice metodă (sotare, stir-fry, fierbere, coacere, prăjire). Eu am folosit-o doar crudă, în salate, şi este excelentă; o folosesc pentru textură în primul rând, dar şi pentru gust şi culoare. Am bineînţeles de gând s-o folosesc şi gătită, mai ales că am aflat un mic secret al bucătăriei japoneze, pe care sunt gata să vi-l împărtăşesc: acesta spune că daikon trebuie gătit folosind apă în care a fost spălat orezul, sau în care s-au adăugat tărâţe de orez, căci amidonul păstrează ridichea albă şi îi elimină amăreala şi iuţeala.

O sa mai dau o sansa daykonului, ca oricum nu am multe variante. poate nu stiu sa le prepar, zi tu Dex ce sa le fac sa fie mai prietenoase?


Ce ma preocupa e sa gasesc ce sa pun langa carnuri, ca am nevoie de cantitati considerabile de legume (circa 400 g la o masa).

Lista de legume permise, de altfel foarte limitata, suna asa:
roşii, castraveţi, ridichi, ceapă, salată verde, varză, ţelină, spanac, sparanghel, frunze de sfeclă roşie, chard (beta vulgaris) , frunze de cicoare
Nu mai vad fenelul in lista, parca era si el? Am orbul gainii, sau o lista gresita?
Sunt la noi, la vremea asta, frunze de sfecla rosie? Chard ce o fi la noi?
Pe frigatania asta gasesc doar primele 7, fara gust si care nici nu ma prea incanta, afara de castravete care-mi place, rosia si salata imi plac, dar parca e prea frig pt ele si nici nu au pic de gust ... hm... ce mai dilema :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1412 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 11 February 2013 - 07:06 PM

dani, succes maxim şi jos toxina!

răspund repede din lipsă acută de timp forumistic săptămîna asta, alte amănunte mai pe seară

ţelină - m-am uitat pe lista orginală şi scrie celery care de fapt este cea apio. rădăcina se cheamă celeriac şi are dublu de calorii şi triplu de carb. recomandarea mea e să foloseşti numai apio.

fenelul e pe listă
sparanghel e pe listă, proaspăt, dacă a apărut sau din conservă, borcan dar să fie conservat numai în apă. cel proaspăt iese foarte bine la microunde, 3 minute in vas acoperit cu peliculă alimentară. pui balsamic pe el sau îl faci supă cremă.

varza e pe listă dar poate fi cântec, parcă nici ţie nu îţi prea merge cu ea.

chard e Beta vulgaris subsp. cicla, tot un fel de frunze de sfeclă.

daikonul (sau lobok)- dă-l pe răzătoarea mare, pune sare grunjoasă, stoarce bine lichidul care se formază şi pe urmă adaugă oţet din belşug. mie îmi place la nebunie, inclusiv mirosul :) tot aşa şi ridichile roşii, le pap ca pe bomboane

la servici - muşuroaie cu ceapă sau roşii, piept de pui cu roşii cherry, sau castraveţi, peşte in guazetto, hamburgher, spanac cu ou

eu cam printre legumele astea m-am învârtit: ceapă, cherry, castravete, spanac, fenel, daikon, sparanghel, chard, salată verde.

am mâncat mult (la fiecare masă) pătrunjel verde, ardei iute (cam 1 cm la masă, e plin de vitamina C) şi oregano (antibacterian) şi limonadă cu sucul de la o lămîie in fiecare zi.

macha trebuie frecat ca nesul, o linguriţă la cană, face o spumă ca la cappucino, vezi youtube. eu bag praful in smoothie de gref sau căpşuni. e foarte sănătos, are antioxidanţi cu carul.

#1413 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 February 2013 - 11:31 PM

Dex merci mult de tot de explicatii. :pupic:
Da, retii bine, varza m-a orpit din slabit, in zilele in care am consumat-o.
O sa incerc intr-o zi cu o bucatica de varza chinezeasca, care parca e mai "soft" si daca asta da rezultat prost, dau verzele de-o parte, oricum nu-mi place. Voi incerca un daykon asa cum ai avut amabilitatea sa ma indrumi. Merci din nou! :iamwithstupid:


Ma excuzemoati, dar eu o sa-mi scriu aici jurnalul zilnic, imi foloseste. Tocmai l-am citit si pe cel de anul trecut si am vazut ce de le-am mai gresit la inceput, pana am priceput bine ce si cum e cu detoxul, conform dietei pe care a tinut-o Dex si pe care voluntar am ales sa o urmam si unele dintre noi. Sper sa nu deraneze pe nimeni ca polologhez aici prea mult, dar asa imi pun eu ideile in ordine si imi spun dubiile, spre a fi corectata daca gresesc. Ma gandesc ca, celor ce doresc sa se apuce, poate le foloseste. Recapitulez greselile mele de anul trecut din prima saptamana, facute din nestiinta:
- am mancat pulpa de pui fara piele in loc de piept, de 2 ori
- am mancat 1 si 1/2 dovlecel, de doua ori, pt ca nu am avut o leguma din lista si nu stiam atunci ca e asa de important sa te limitezi fix la lista de legume data pt eficicenta si efecte maxime
- am pus 3 fire de ceapa la o salata, crezand ca e condiment. CEAPA = in lista de legume. USTUROIUL = in lista de condimente (Se poate adauga la orice preparat, fara a se constitui in unica leguma permisa la o masa).
- am mancat cate 2 grepfruit /zi si nu e voie decat 1 buc/zi
- nu m-am masurat nici atunci, nici acum (nu am un cm)

Asta seara, ca nu aveam de nici unele de dieta, am fost la magazin intr-o viteza... si n am avut decat MegaImage in cale, unul f prost aprovizonat si la carnuri si la legume proaspete. Nu am gasit peste proaspat si nici macar creveti congelati, la legume proaspete dezastru, toti castravetii moi, doar salate si un spanac baby crud am gasit. A mai zarit picea o punguta cu ridichi mici rosii si a inhatat-o fiind convinsa ca sunt "boboane" in ciuda incercarilor mele de a-i prezenta situatia de fapt.

Ca sa mananc pui la cuptor dura prea mult si era deja 20:00, asa ca 600 g de piept de pui l-am facut pe maine +poimaine la pranz.

Am trecut in final pe la macelarie si mi s-a lipit un muschiulet de vitel f proaspat si pret bun 75 lei/kg... imi paru rau sa nu-l iau, cand stiu ce pret nesimtit am platit anul trecut pe cel argentinian din Metro. Sper ca restul de muschi sa mai tina 2 zile (l-am vidat) si asta va fi cina in urmatoarele zile ... Probabil pt siguranta maine seara il marinez cu putin balsamico, soia si condimente. Nu am avut timp deloc sa vad de el si ba am incins prea tare tigaia, ba am fugit la o treaba cu copila si am uitat sa stig focul dupa ce l-am intors (Deja prea tarziu), asa ca l-am cam lipit. Pe carne am uitat sa pun orice condiment, ca la mine fieare vroia atunci altceva si ma imparteam in 10 parti, doar putin balsamico am pus in ultima parte la gatit.
Uraaa: mananc singura si pot folosi marar si orice condiment am chef, iolarariuuuu :scratch: In final, desi macelareasa m-a cadorisit cu pasta de mici bonus pe care i-am facut pentru tati si i-a mancat 50-50 cu Bea, pentru maine s-a abonat la muschiul meu de vita. A zis ca nu-i fair play ca el sa manance mici muncitoresti si eu muschi de vita :drool:

Cina de azi, muschi de vita facut in vasul Zepter incins doar cu o boare de otet balsamic spre final, alaturi de o salata facuta din frunze de salate mixte cu patrunjel + marar + lamaie +sare himalaya.
Desert: o portocala care a fost inghetata cred (am gasit-o pe aici drept buna, cumparate de tati sapt trecuta).


Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13606220267574.jpg Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13606168816593.jpg


Dexter, m-a cuprins un dubiu: am voie salata din frunze diferite de salata (salata verde, ruccola, envidia, ... ) ca cea de mai sus? BTW: ruccola e voie ? :icon_fessee:
Si inca un dubiu: am luat o bucatica de rasol de vitel, de ala cu os, ca de ossobucco. Ma gandeam ca il dau la cuptor cu condimente si mananc carnea + eventualul sosul lasat. Dar am voie, daca are si os, ori il las in congelator pentru dupa si iau doar macra?
De maine cred ca las si grepfruitul de la MD si bag marul la pranz, ca sa nu mai am nici o urma de abatere.

Cum sunt obisnuita in mod normal, si in aceasta sambata si duminica nema cafea si nu am ca de obicei nici o apasare (desi in timpul saptamanii beau de la 3 expresso super scurte in sus ... doar de obisnuinta, gest... ), doar ca in we fara cafea nu vizitez baia.
Azi am baut 6 ceaiuri la birou si mai incapeau, dar am fost cam prinsa ... Am vizitat baia de 2 ori, fara sa mai am nevoie pt asta de cafea sau de ceai antiadipos. Deci baza e hidratarea si remediu pt constipatie.
Ziua de azi fara dureri de cap, ameteli, sau pofte. Nici o reactie secundara de la detoxifiere inca, vedem de maine.
Mi-e bine si nu poftesc nik, am un obiectiv!

Singurul neajuns e ca m-a luat usturimea in gat (mi-a fost frig la picioare azi). Sper sa nu fie nevoie de medicamente, ca-s satula pana peste cap!
Sanatate tuturor si jos toxina!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1414 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 February 2013 - 12:55 AM

brava dani, jos toxina! muşchiuleţul tău îmi face cu ochiul periculos de tot, scot şi eu unu, că am în punguliţă monoporţie :iamwithstupid:

salata mixtă nu e pe listă, numai salata de un singur fel, cel mult acelaşi fel, dar cu frunze roşii + verzi. eu mănînc baby romaine de două culori, dar nu salată mixtă cu multe soiuri înauntru.

rucola nu e pe listă

exemple de soiuri de salăţi verzi din listă:
Lettuce: Bib, Boston şi butter head sunt varietăţi ale salaţii verzi aia cu căpăţina rotundă, iceberg e una mai mare şi indesată rău, am citit lucruri foarte bune despre ea, loose-leaf e una cu puţine frunze, romaine e aia lungă tare, preferata mea.

rasolul de viţel e gras, are vinişoare de grăsime prin el. eu aş zice să îl laşi şi să mănînci numai carne foarte macră. din os iese o grămadă de grăsime. eu am făcut o încercare cu un rasol mai mare fiert în supă şi nu a fost bine :icon_fessee:

carnea tocată slabă e o altă soluţie, e versatilă, o poţi lua şi la servici

#1415 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2013 - 01:15 AM

of, deci iar am sfeclit-o :iamwithstupid: cu mixul de frunze de salati. Azi am citit retetele lui cris31 si am plecat chitita la magazin sa-mi iau rucola pt salata propusa de ea cu mar... si am si luat-o era in plan pt maine seara! auci! Sper sa nu mai fac si alte nazbatii, sa ma tragi de urechi cum vezi ca gresesc si sa ma scuzi daca tot intreb.

bine ca am intrebat de rasol, deci ala bine ca l-am si depozitat in congelator. Ce sa iau sa toc, pulpa?

muschiuletul decongelat mai este la fel de bun? cum il faci sa iasa ok. Asta primavara mi-a iesit perfect, lam facut in nenumarate randuri, dar acum l-am cam prins :icon_fessee:
ala argentinian a fost mai gustos, la fel si vrabioara maturata ieftina de la carrefour (vreo 25 lei/kg parca).

merci mult!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1416 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 12 February 2013 - 01:30 AM

cu plăcere!
pentru carne tocată nu prea ştiu în "tăieturile" romaneşti că la mine in sat se taie altfel şi au alte denumiri. eu spun la măcelar să fie "extra lean" şi ştie ce să îmi dea.

muşchiuleţul e bun şi după dezgheţare, eu îl condimentez şi îl pun în tigaia grea, încinsă tare şi atît. am avut şi o specie de muşchi mai ieftin care se cheamă petit filet şi e un pic mai tare. pe ăla l-am tăiat felii de max un cm şi l-am "prăjit" foarte rapid tot in tigaia grea.
tot cu muşchiul ăla mai ieftin am făcut stir fry cu ceapă, tăiat fâşii lungi şi înăbuşit sub capac cu ceapă tăiată julien. yummy!

#1417 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2013 - 09:38 AM

Ziua 2, marti, 12 februarie 2013, cantar prietenos -1.300 g, adica 57,5 kg:
- MD (8:40): 1/2 greph - doar sucul. L-am impartit cu Bea, ca mi-a cerut, altfel nu mai faceam suc de greph azi.
La 9:30 o cana de ceai Notti in Tibet (din fructe uscate: hibiscus, macese, mar, coaja de portocala, cuburi de papaya, cristale de zahar, boabe de soc, scortisoara, migdale). Dupa ce l-am baut, am citit cu atentie ingredientele si zice: cristale de zahar! Mdaaaa... iar abatere necontrolata (ieri am citit ingredientele pe diagonala, fiind luat de la plafar, si am vazut doar fructele uscate - rusinicaaaa :lol:). Gata, l-am sigilat si ramane pe dupa detox :lol:.
+ 2 cani de ceaiuri de plante (matcha 1 cana si 1 cana de anason, chimen, catina, galbenele etc)
- P (12:00): 300 g piept de pui cu frunze de spanac baby
2 cani de ceai
- C (19:00): muschi de vita la gratar cu ... mai vad eu ...probabil rosii decojite din conserva. Desert: 1 mar.
2 cani de apa

Dex, merci de raspunsuri, sa vad cum ma orientez diseara cu muschiul de vita, daca a cerut si D-l Dani ... :lol: Muschiul asta nu a iesit tare, dar s-a prins de vasul cel greu si bine incins. Extra lean ar insemna foarte slaba, sau fara pielite? :lol: Cu ce condimentezi muschiul? doar sare si piper, sau dai si cu fragezitoare gen sare de lamaie, sos de soia, otet balsamico? Da-mi si mie te rog o metoda, cu care sa nu conteze daca gratarul/tigaia grea e prea incinsa si sa il lipesc sau bronzez prea tare, daca stii... Nefiind stapaana pe timpul meu, in cele 15 min cand gatesc vita, risc multe enajunsuri ... Merge oare facut si la cuptor sub grill?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1418 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 12 February 2013 - 09:43 AM

Vezi postareaDaniella, la 12 February 2013 - 09:38 AM, a spus:

cantar prietenos -1.300 g, adica 74,5 kg:


:lol:
Cred ca deja erai moarta-n chinuri!

#1419 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2013 - 09:58 AM

da :lol:, ce bine ma cunosti =))!
m-ai prins :lol:! am inversat cifrele tot in incercarea mea de a scrie involuntar 47, dar am vazut cat sa editez inainte sa postezi tu, probabil in timp ce ma prinsesei si deja scriai :lol:
... de la zaharul ala din ceai cred ca mi se trage de data asta ...
auzi, petunela: am dat si eu de ceai cu zahar in el, cum te plangeai tu! Nu mai iau de astea cu fructe uscate la detox ... ca uite cum risc abateri involuntare ... :lol:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1420 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 February 2013 - 01:12 PM

azi luat pranzul mai devreme, din cauza de foame. Sper nici o abatere ascunsa iar in frunzele de spanac sau pieptul de pui (nu lam rumenit deloc, l-am lasat suculent, ca il mananc rece la birou):

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2013/post-685-13606675524509.jpg


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


  • 103 Pagini +
  • « Prima
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi