beuţa, depinde cînd merg in vacanţă, de delegaţiile în care mănînc junk şi de cum intru în sărbătorile de sfîrşit de an. vacanţele şi delegaţiile din timpul anului le pot "repara" dar anul ăsta am inceput "destabilizarea" cu vacanţa de la inceputul lui decembrie şi am continuat apoteotic de crăciun şi anul nou cînd am făcut multe, multe excese. am luat-o aşa de razna de mâncam in fiecare zi jumări de porc şi cartofi prăjiţi în untura respectivă, pîine cît nu am mîncat tot anul, dulciuri la toate orele, tot felul de drăcii
destabilizatoare pe care nu le mănînc de obicei. am pierdut controlul cu totul, plus că îmi era gândul numai la mâncare. din cauza asta simt nevoia de resetare anuală prin detox.
acum sunt back to normal, am resetat şi la cap şi la metabolism, am scăpat de grăsimile depuse şi încă ceva în plus, dex happy.
aş vrea să pot păstra disciplina tot timpul anului dar din păcate teoria e una şi realitatea e alta...
dani, nu ştiu dacă fenugreek intră la condimente, nu e pe listă explicit, iar eu nu am folosit niciodată, dar tocmai ce am citit despre el că măreşte libidoul

eu aş zice să foloseşti ce ştii tu că merge, fără să introduci chestii noi pe care nu le ştie organismul.
apropo de porţii, parcă şi eu le-aş vedea un pic cam mari, dacă ai scăpat de foamea din primele zile, poţi să încerci să le reduci uşor. eu de exemplu mănînc cam 9 tije de sparanghel groase de un deget. roşii, 10-15 cherry, care de fapt sunt grape tomatoes, diametrul fiind de max 2 cm. o ceapă medie la muşuroaie, un daikon de 15 cm, un castravete din ăla lung, o juma de fenicul, jumate de salată romaine, 300 g de spanac. la carne scad cantitatea, mai ales din a doua săptămână.
feniculul este foarte bun crud şi cu portocale. eu fac o variaţie a reţetei italiene
insalata di finocchi con arance, o jumătate de bulb tăiat cubuleţe, portocala cuburi, balsamic, sare, piper, dacă am piept de pui îl pun şi pe el acolo. e foarte bună şi răcoritoare şi merge şi pentru servici.