Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#201 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 February 2012 - 08:30 PM

Am inteles. Esti vegetariana?

#202 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 20 February 2012 - 10:14 PM

Vezi postareaany_annette, la 20 February 2012 - 08:30 PM, a spus:

Am inteles. Esti vegetariana?

Mai mult sau mai putin :P Mananc carne destul de rar, doar cand simt nevoia. Grasime deloc.
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#203 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 21 February 2012 - 01:50 AM

Cosmina orice organism se poate detoxifica, nutriţia "normală" este "toxică" pentru toţi, nu conteză că persoana e subţire sau rotofeie.
La un detox pe bază de restricţionarea anumitor alimentelor e posibil să pierzi in greutate. Cît? Numai corpul tău ştie.

O metodă blândă de detox şi care nu produce pierdere de greutate, este baia fierbinte cu sare Epsom (sare amară).

Alta, este periajul uscat al pielii, cu perie de sisal. Periajul uscat este după părerea mea ceva magic, beneficiile şi rezultatele sunt nemaipomenite, ar trebui să devină o rutină a fiecăruia.

sauna clasică şi ganbanyoku (sauna pe pietre de silica neagră) ajută şi ele la detox

altceva nu îmi mai vine in minte ... sper ca răspunsul să-ţi fie de ajutor

#204 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 02:41 AM

Vezi postareaDaniella, la 20 February 2012 - 11:38 PM, a spus:

in a doua saptamana de revenire ai voie unt si prajeala ? Sper sa raportezi si saptamana asta inca 1 kg pierdut

dani, tigaia aia e de fapt ca un grill iar singura grăsime a fost untul în care am tîrîit peştele.

am reintrodus grăsimile sănătoase, untul, e una din ele.

în a doua săptămînă nu trebuie să mai slăbesc ci să încerc să menţin arderile la cota nouă de după detox

#205 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 21 February 2012 - 07:25 AM

Vezi postareaDexter, la 21 February 2012 - 02:41 AM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 20 February 2012 - 11:38 PM, a spus:

in a doua saptamana de revenire ai voie unt si prajeala ? Sper sa raportezi si saptamana asta inca 1 kg pierdut

dani, tigaia aia e de fapt ca un grill iar singura grăsime a fost untul în care am tîrîit peştele.

am reintrodus grăsimile sănătoase, untul, e una din ele.

în a doua săptămînă nu trebuie să mai slăbesc ci să încerc să menţin arderile la cota nouă de după detox

de ce numesti untul grasime sanatoasa :P ? eu stiu ca nu e prietenul siluetei, mai ales neinregimentat intr-o dieta :P ... ?!
cum mentii arderile la noua cota a organizmului dextoxifiat? :-*

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#206 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 07:49 AM

Dex, dar regimul tau presupune doar ceai dimineata?

Am incercat sa sistematizez notiunile teoretice pe care le-ai mentionat. O sa te rog sa mai completezi daca mai e ceva si evenual sa mutam pe prima pagina rezumatul, pentru ca ma bate gandul de a ma apuca si am gasit cu greu in ce consta dieta?
probl mea ar fi ca voi mai nimeri la restarant in urm 3 sapt si nu stiu daca si cum ma voi descurca cu certitudinea gatirii fara strop de ulei, tu ai fost in situatia asta?

Citate Dex:
"lista

carne - piept de pui fără nici o urmă de grăsime vizibilă, vacă-viţel slab, peşte alb, langustă, crab sau creveţi. ocazional (o dată pe săptămînă) ouă sau brinză de vaci cu 0% grăsime.

legume - roşii, castraveţi, ridichi, ceapă, salată verde, spanac, sparanghel, frunze de sfeclă roşie, varză, ţelină, chard (beta vulgaris) , frunze de cicoare

fructe - măr, portocală, grepfruit şi căpşuni

condimente: sare marină, piper, oţet de oricare (de mere e cel mai bun), făină de mustar, usturoi, busuioc, pătrunjel, alte frunze aromatice, 1 lingură de sos de soia ( sau tamari) de bună calitate

zeama de la o lămîie şi o lingură de lapte de 2% pe zi

principiul este următorul: se mănîncă carne, o legumă şi un fruct la masa de prinz şi altă carne, altă legumă şi alt fruct la masa de seară.

între mese se mănîncă ... răbdări prăjite cu ceai de toate felurile şi apă cît cuprinde (min 2 L pe zi). cine nu poate mînca numai 2 mese, poate jongla cu combinaţiile de ex. fructele la micul dejun sau la gustare.

NU ulei sau orice grăsime, nu dulciuri, nu alcool, nu bonboane, nu gumă de mestecat că trezeşte sucurile gastrice

eu am renunţat şi la cafea fără nici o problemă, nici măcar o durere de cap.

cantităţile: carnea max 300g, legumele sunt la liber, dar nu un vagon, fructele 1 la o masă, greful o jumate iar căpşunile o cană.

meniul de ieri

mic dejun : ceai de tip oolong cu amestec de fructe uscate pentru parfum (mango, ananas)
prînz: piept de pui la grătar cu roşii cherry natur, măr natur
cină: muşchiuleţ de vacă la grătar cu salată de daikon cu oteţ alb. cantiatatea de ridichii a fost mult mai mare, ceea ce e in poză e pentru impresia artistică".

#207 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 07:52 AM

am dublat mesajul, scuzati

#208 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 21 February 2012 - 09:01 AM

Vezi postareaDexter, la 21 February 2012 - 01:50 AM, a spus:

Cosmina orice organism se poate detoxifica, nutriţia "normală" este "toxică" pentru toţi, nu conteză că persoana e subţire sau rotofeie.
La un detox pe bază de restricţionarea anumitor alimentelor e posibil să pierzi in greutate. Cît? Numai corpul tău ştie.

O metodă blândă de detox şi care nu produce pierdere de greutate, este baia fierbinte cu sare Epsom (sare amară).

Alta, este periajul uscat al pielii, cu perie de sisal. Periajul uscat este după părerea mea ceva magic, beneficiile şi rezultatele sunt nemaipomenite, ar trebui să devină o rutină a fiecăruia.

sauna clasică şi ganbanyoku (sauna pe pietre de silica neagră) ajută şi ele la detox

altceva nu îmi mai vine in minte ... sper ca răspunsul să-ţi fie de ajutor

Multumesc mult, Dexter :occasion14: Ma voi interesa.
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#209 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 21 February 2012 - 11:33 AM

Cosmina, raspunsul meu s-a vrut ca o mica glumita ref la greutatea ta.
Crede-ma ca stiu ca oricine ar avea nevoie de o detoxificare, dar avand in vedere ca esti f tanara, te simti bine, ai o greutate optima...poate ti-ar prinde bine solutii alternative mai blande. Cu meniul stai ok, dupa cum zici.

daca intreprinzi ceva, sa ne tii la curent.

#210 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 21 February 2012 - 02:42 PM

Vezi postareaPiscotel, la 10 February 2012 - 10:06 PM, a spus:

Daca tot te pricepi ,de ce nu vii sa ne sustii cu niste sugestii.
Nu din alea filozofice ca n-am rabdare sa citesc ,maica ca-s geamana .Imagine postata
Hai cu retete,combinatii admise,alea,alea .
Eu deja m-am saturat cate surse am gasit si toate dupa ureche .

reteta mea e una asa ... mai neconventionala. :(
cind vreau sa ma incarc cu energie, ca Dex, dau o fuga pina la Paris si ma alearga D'Artagnandru fo' citeva ore bune prin galeriile Lafayette de-mi ies toxinele prin toti porii si-mi doresc sa-mi creasca aripi. :occasion14:
da' voi sa nu faceti ca mine ! :rolleyes:

#211 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 05:31 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2012 - 07:49 AM, a spus:

Dex, dar regimul tau presupune doar ceai dimineata?

voi mai nimeri la restarant in urm 3 sapt si nu stiu daca si cum ma voi descurca cu certitudinea gatirii fara strop de ulei, tu ai fost in situatia asta?

Dani, sunt 2 mese pe zi, se alege din listă un fel de proteină, O de legumă şi O fructă la o masă şi ALTĂ proteină, altă legumă şi altă fructă la a doua masă.
dacă ai mîncat pui la prînz nu poţi mînca pui şi seara, la fel şi cu legumele şi fructele. se papă o singură legumă, nu salată cu de toate ci numai salată verde, sau numai roşii sau numai spanac.

cine nu poate să mănînce numai 2 mese pe zii, îşi imparte mesele în mai multe părţi, de exemplu: fruct dimineaţa, proteina şi leguma la prinz, alt fruct la gustare iar restul la cină. cum îţi pică cel mai bine.
sau se poate muta toată masa de prinz dimineaţa şi a doua masă cînd ţi-e foame

calitatea produselor trebuie să fie cea mai bună posibilă, organice dacă se poate
lista respectivă nu e una aleatoare ci rodul a zeci de ani de cercetări ale unui doctor nutriţionist

dacă vrei să incepi, trebuie să fii pregătită psihic şi motivată la maxim pentru că nu va fi uşor, mai ales primele 3 zile e posibil să pofteşti tot ce vezi şi să ai efecte secundare mai puţin plăcute. părerea mea este că detoxul nu este numai un act fizic de eliminare a toxinelor ci şi unul ce ţine de psihic intr-o măsură mai mică sau mai mare. atitudinea faţă de mîncare se va schimba. mănînci de stres? la detox nu ai cum aşa că vei invăţa să inlocuieşti mîncatul cu altceva. mănînci de plictiseală, numai pentru că ţi-e poftă de ceva bun? iar nu ai cum. meniul e inflexibil, e boring şi nu îţi va oferi mari plăceri gastronomice, aşa că va trebui să găseşti altceva care să inlocuiască impulsurile respective.

mi s-a intimplat să trebuiască să ajung şi la restaurant şi am comandat fie piept de pui la grătar sau friptură de vacă la grătar, cu saltă verde şi am specificat că am un program de nutriţie foarte strict şi nu vreau nici un adaus de nici o culoare. la mine in judeţ este destul de normal ca lumea să pape în fel şi chip iar restaurantele sunt flexibile la chestii din astea.
dacă vei fi in gaşcă o să fie mai greu. dacă calci pe bec, asta e, îi dai inainte.

altă variantă ar fi să scurtezi durata la o săptămină sau 10 zile să vezi cum îţi prieşte şi să mai faci o tură mai încolo

#212 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 21 February 2012 - 06:05 PM

Vezi postareaDaniella, la 21 February 2012 - 07:25 AM, a spus:

de ce numesti untul grasime sanatoasa
cum mentii arderile la noua cota a organizmului dextoxifiat?

părerea mea este că multe chestii pe care le citim sunt indoctrinări şi departe de realitate, celebra piramidă ar trebui intoarsă cu sus'n jos, iar curentele care ne indeamnă la nu ştiu ce şi sunt la modă azi, sunt infirmate peste doi ani şi tot aşa.
mie mi se pare foarte OK cum mîncau strămoşii nostri in anii '50, cu grăsime, cu unt, cu mişcare, cu produse mai puţin prefabricate sau manipulate. de aia consider untul, uleiul de măsline sau grăsimea animală naturală benefice in anumite proporţii (max 30%)

cota de arderi o menţin aşa: am determinat cam cîte calorii trebuie să mănînc fără ca organismul să depună şi măninc la cota respectivă. dacă ceva ce am reintrodus produce o variaţie mai mare de 1 kg pe cîntar, atunci e semn sunt probleme cu metobolizarea chestiei respective şi o elimin temporar. o reintroduc mai tîrziu şi in cantitate mai mică şi dacă nu am noroc după citeva încercări, atunci mă feresc de alimentul respectiv

#213 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 February 2012 - 07:44 AM

Vezi postareayoyo, la 19 February 2012 - 12:43 PM, a spus:

Piscotel unde ai gasit stevie?

In magazinele naturiste ,ai sa gasest indulcitor pe baza de Stevia .

Imagine postata

Vezi postareaDexter, la 20 February 2012 - 06:46 PM, a spus:

pişco, matale papi unt? dacă ai loc de 10g de unt in dietă şi vrei să mai schimbi metodele de preparare, incearcă peştele stil cajun pe care l-am postat la topicul cu ce peşti am mîncat azi.

Nu am mancat nici un firicel de unt ,smatana sau margarina .
Doar ulei de masline si asta cu masura .

Vezi postareauptown girl, la 21 February 2012 - 02:42 PM, a spus:

reteta mea e una asa ... mai neconventionala. Imagine postata
cind vreau sa ma incarc cu energie, ca Dex, dau o fuga pina la Paris si ma alearga D'Artagnandru fo' citeva ore bune prin galeriile Lafayette de-mi ies toxinele prin toti porii si-mi doresc sa-mi creasca aripi. Imagine postata
da' voi sa nu faceti ca mine ! Imagine postata

Fericito !
Reteta Shopping-Detox sa traiasca !Imagine postata

Dex ,

Tu esti deja un Guru al Detoxifierii .
Multumesc pentru sfaturi si impartasirea experientei proprii .Imagine postata
Periajul uscat cu perie de sisal sau manusa de lufa este mirific .Imagine postata

Eu am mai dat jos 0,5 kg .
Total 2 kg cu o cura nu tocmai ca la carte .Eu nu am eliminat fructele,pentru ca la noi in perioada asta ,legumele lasa de dorit .
O sa o repet in primavara .

Acuma manac normal,doar ca sunt atenta la portii ,fainoase,dulciuri,grasimi.
si continui cu supele creme de legume .
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#214 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2012 - 09:28 PM

Vezi postareaPiscotel, la 22 February 2012 - 07:44 AM, a spus:

Fericito !
Reteta Shopping-Detox sa traiasca !Imagine postata

de fapt e o dubla fericire :) : slabesc si eu, si portofelu' !!! =))
(cind vezi cam ce preturi practica baietii pe la galeriile Gourmet, mai degraba iti sta mintea'n loc decit la mincare :) )

#215 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2012 - 11:07 PM

Dex, sunt perfect de acord cu ceea ce ai scris. Nu am comentarii si nici intrebari :biggrin: ! Nu ma recunosc nici eu ... :lol:
Singura remarca e ca ai bagat spaima de a ma apuca "de treaba" in domnia mea :D

#216 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2012 - 11:40 PM

Vezi postareaDexter, la 21 February 2012 - 06:05 PM, a spus:

părerea mea este că multe chestii pe care le citim sunt indoctrinări şi departe de realitate, celebra piramidă ar trebui intoarsă cu sus'n jos, iar curentele care ne indeamnă la nu ştiu ce şi sunt la modă azi, sunt infirmate peste doi ani şi tot aşa.
mie mi se pare foarte OK cum mîncau strămoşii nostri in anii '50, cu grăsime, cu unt, cu mişcare, cu produse mai puţin prefabricate sau manipulate. de aia consider untul, uleiul de măsline sau grăsimea animală naturală benefice in anumite proporţii (max 30%)

sint de-acord cu tine ! :biggrin:

taman ce-am citit "minunea" asta:

Citeaza

Bananas are naturally slightly radioactive, more so than most other fruits, because of their high potassium content, and the small amounts of the isotope potassium-40 found in naturally occurring potassium. Proponents of nuclear power sometimes refer to the banana equivalent dose of radiation to support their arguments.

si-acu' mila mi-e de mine si de Pisco, da' mai mila mi-e de maimute, saracele ! :D

[la mine smoothie de banana in combinatie cu alte fructe (zmeura, mango, pepene etc.) sint ceva la ordinea zilei :lol:]

Imagine postata

Imagine postata

Imagine postata

#217 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 22 February 2012 - 11:50 PM

Vezi postareaDaniella, la 22 February 2012 - 11:07 PM, a spus:

Dex, sunt perfect de acord cu ceea ce ai scris. Nu am comentarii si nici intrebari :71: ! Nu ma recunosc nici eu ... :lol:
Singura remarca e ca ai bagat spaima de a ma apuca "de treaba" in domnia mea :D

'aide, Daniella, nu te demoraliza numai dintr-atita ! :D urmeaza exemplul lui Pisco si incearca sa-ti concepi un program detox dupa cerintele organismului tau. fiindca tu il cunosti cel mai bine. :biggrin:

#218 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 February 2012 - 12:40 AM

Vezi postareauptown girl, la 22 February 2012 - 11:50 PM, a spus:

'aide, Daniella, nu te demoraliza numai dintr-atita ! :P urmeaza exemplul lui Pisco si incearca sa-ti concepi un program detox dupa cerintele organismului tau. fiindca tu il cunosti cel mai bine. :biggrin:

ooo, la mine trebuie ceva drastic, cel putin ca dieta lui Dex! si asta pt ca sunt o gurmanda si o pofticioasa :71: , deci cerintele organismului meu sunt di groaza! :D
arata grozav smoothies-urile tale :D
si fructul preferat al fiica-mii e banana :D ! nu o refuza niciodata, cel putin 1 /zi papa!

e drept ca stirile/curentele astea noi se contrazic periodic ... :lol:

#219 Useril este offline   Piscotel 

• Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 23 February 2012 - 08:34 AM

Vezi postareauptown girl, la 22 February 2012 - 11:40 PM, a spus:

si-acu' mila mi-e de mine si de Pisco, da' mai mila mi-e de maimute, saracele ! Imagine postata

Culmea este ca mie banana nici nu imi place .
O folosesc doar in smoouthie ,pentru ca da textura si dulceata .De cele mai multe ori o folosesc in combinatie cu fructe aromate ,care taie parfumul bananei .
Iar in supe creme ,merge perfect avocado ,tot pentru textura si pentru ca inlocuieste cu succes uleiul .
Atata avocado,cat si banana se pun cu zgarcenie ,fiind calorice .

Na si ultima supa crema detox :

Supa crema de Brocoli :

Brocoli fiert sau aburit 5 minute
1/2 pulpa de avocado molcut si bunut .
ceapa rosie
tija de telina
1 catel de usturoi
300 ml apa in care a fiert brocoli
sare de mare ,piper,boia dulce
marar verde

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-48-1329978601621.jpg

Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#220 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 February 2012 - 09:39 PM

combinaţia avocado-banană este letală, iese un smoothie foarte bun, dar nu multe organisme îl pot metaboliza cum trebuie

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul