Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#481 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 08 April 2012 - 01:26 PM

Vezi postareaAlexandru, la 08 April 2012 - 11:44 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 08 April 2012 - 11:12 AM, a spus:

Deschidem subiect nou, pentru a ne "detoxa" parerile? :(

Da, cu titlul : "Nu încingeti prea tare materiile grase" :(

nu se merita osteneala. eu am sa intru la un detox forumistic. :(

#482 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 08 April 2012 - 01:46 PM

Eu am slăbit, în două săptămâni, 2 kilograme.Nu cred că e foarte mult şi nici nu mă apropii de Kate Moss, mai degrabă vreau să elimin câţiva cm din talie şi de pe coapse, pentru hainele de vară, cum zicea şi Geany. Nu m-am anemiat, am fost foarte obosită în primele zile, din cauza lipsei de cofeină.
Dacă fac osteoporoză din cauza celor două săptămâni cu consum scăzut de lactate? Mai degrabă o să dau vina pe cei 14 ani de fumat, mai ales că în rest chiar "abuzez" de lactate...
Partea bună e că am consumat foarte mult peşte, ceea ce înainte nu făceam. Acum , cum mi-o fi norocul :(
BTW, azi tot 52 de kg ( înălţimea mea fiind 1, 62. ) Probabil că organismul ştie că e de ajuns, deşi mie mi-ar fi plăcut o rezervă de 1-2 kg. :(
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#483 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 08 April 2012 - 02:36 PM

Vezi postareauptown girl, la 08 April 2012 - 01:26 PM, a spus:

Vezi postareaAlexandru, la 08 April 2012 - 11:44 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 08 April 2012 - 11:12 AM, a spus:

Deschidem subiect nou, pentru a ne "detoxa" parerile? :(

Da, cu titlul : "Nu încingeti prea tare materiile grase" :(

nu se merita osteneala. eu am sa intru la un detox forumistic. :(

Nu ar fi mai simplu sa calmam spiritele? Cum era aia, "decît sa ne certam, mai bine-un cîntec vesel sa cîntam". :(
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#484 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 08 April 2012 - 03:49 PM

Vezi postareauptown girl, la 08 April 2012 - 01:23 PM, a spus:

Daniella, si la ce ajuta ca stim toate astea, daca ne subnutrim 3 saptamini cu buna stiinta ? :(

pe principiul "Ana are mere", de cita energie are nevoie Ana sa fuga pina la piata ca sa-si acopere necesarul de 1200 mg Ca/zi ? :(

acu' pe bune, imi explica si mie cineva de ce laptele si produsele derivate sint considerate "cîh!" si pline de toxine, cind nou-nascutii sint hraniti tocmai cu lapte ? :(

Eu nu vad de ce ce ar fi o contradictie de opinii subiect de enervare si incins spirite. Fiecare are dreptul la o opinie, cine e dispus sa o expuna cu argumente, trebuie sa fie dispus sa o asculte si pe a celuilalt care de cele mai multe ori poate fi diferita.

Eu nu cred ca te poti subnutri cu o ratie zilnica de: 600 g carne, legume fara limita de cantitate si 2 fructe.

Iar despre teoria ca laptele ar fi plin de toxine sau cih, nu am auzit niodata. Eu am auzit doar de cea ca stomacul uman are capacitati foarte reduse de a mai digera laptele dupa varsta de 7 ani. Nu e valabil si pentru derivatele NATURALE din lapte (nu cele facute cu cheaguri chimice, diverse adaousuri etc). La copilul mic exista o enzima stomacala - presura - care la copilul mare si la adult este inlocuita cu o enzima pancreatica-chimotripsina. Presura este direct raspunzatoare de digestia laptelui, de aceea dupa virsta de 3 ani, laptele se administreaza cu prudenta.
Nu stiu daca se aplica in 100% din cazuri. Fiecare face ce ii prieste, prin experimente! Personal, daca beau o cana de lapte NATURAL mi se umfla stomacul cat un cimpoi pentru un numar indelungat de ore. Nu acelasi lucru patesc daca mananc anumite derivate din lapte NATURAL.
Organismul uman dupa varsta de 7 ani pierde calciu incercind sa metabolizeze excesul de proteine (lapte=20% proteine) adus de lapte si derivatele sale. Asadar, in loc sa protejeze de osteoporoza, consumul zilnic de produse lactate determina demineralizarea oaselor.
In plus noi consumam lapte animal care e destul de diferit de cel de mama si are si multe deficiente in acest sens (ex: exces de fosfor, de 3 ori mai mult sodiu, lipidele continute sunt complet diferite, greu digerabile).
E foarte adevarat ce spui: consumam lapte in mod constant de milenii intregi, iar acest consum stabil ne-a ajutat sa ne adaptam obiceiului. Adaptabilitatea si toleranta noastra depind si de obiceiurile pe care le avem. De exemplu, la pastori si la grupurile de oameni care au consumat neintrerupt lapte din copilarie pana la varsta de adult, intoleranta la acest produs e aproape inexistenta.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#485 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 April 2012 - 04:18 PM

Vezi postareaDaniella, la 08 April 2012 - 03:49 PM, a spus:

Eu nu vad de ce ce ar fi o contradictie de opinii subiect de enervare si incins spirite. Fiecare are dreptul la o opinie, cine e dispus sa o expuna cu argumente, trebuie sa fie dispus sa o asculte si pe a celuilalt care de cele mai multe ori poate fi diferita.

Eu nu cred ca te poti subnutri cu o ratie zilnica de: 600 g carne, legume fara limita de cantitate si 2 fructe.

Iar despre teoria ca laptele ar fi plin de toxine sau cih, nu am auzit niodata.

Nici mie nu mi se par ca cineva s-ar certa, e o diferenta de idei, dar nu cearta :(

Daca tot se face subiect separat, ma simt libera sa comentez aici :(

Obezitatea e incadrata medical ca fiind o boala cronica, dar care nu are factori externi de generare, ci chiar obisnuintele alimentare si de viata ale persoanei obeze. Cum s-ar zice, ii sta la indemina omului respectiv daca sa faca o boala cronica "obezitate" sau nu. Si, spre deosebire de alte boli cronice, tot de obez depinde sa se vindece de boala asta sau nu.
Pe Venus, modelele lui Rubens, Pavarotti si Caballe ma indoiesc ca le admira cineva pentru forma fizica, cei din urma sint/ au fost niste mari artisti ai muzicii, lui Rubens ii admir talentul pentru arta lui, nu pentru modelele din picturi, iar Venus e un simbol al fertilitatii, nu al frumusetii. Nu spun ca omul gras nu poate fi frumos sau admirat chiar si pentru aspectul lui, dar pina la o limita. Eu nu am vorbit despre 10-15 kg in plus, ci de persoane cu de 2 ori greutatea normala, pentru ca exista o greutate normala, determinata tot medical. Acestea au nevoie sa-si recunoasca "boala cronica" si sa lupte contra ei, pentru ca, pe linga aspectul exterior respingator, un obez de gradul ala isi pune chiar viata in pericol. Si, vorba lui Paparotti, chiar sa te ingropi pentru mincare nu cred ca merita. Am auzit-o si pe Teo pe vremuri zicind "aleg sa mor din dragoste sau alte motive mai romantice, decit sa mor de la tocanita" :(

N-am citit ce zice "detox"-ul despre lapte si derivate, daca acolo nu sint permise. In Monti nu e voie lapte integral si derivate cu zer nescurs, in schimb ai voie brinza uscata, cascaval, smintina grasa etc.

#486 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2012 - 04:20 PM

Vezi postareakoral, la 08 April 2012 - 01:46 PM, a spus:

Eu am slăbit, în două săptămâni, 2 kilograme.Nu cred că e foarte mult şi nici nu mă apropii de Kate Moss, mai degrabă vreau să elimin câţiva cm din talie şi de pe coapse, pentru hainele de vară, cum zicea şi Geany. Nu m-am anemiat, am fost foarte obosită în primele zile, din cauza lipsei de cofeină.
Dacă fac osteoporoză din cauza celor două săptămâni cu consum scăzut de lactate? Mai degrabă o să dau vina pe cei 14 ani de fumat, mai ales că în rest chiar "abuzez" de lactate...
Partea bună e că am consumat foarte mult peşte, ceea ce înainte nu făceam. Acum , cum mi-o fi norocul :(
BTW, azi tot 52 de kg ( înălţimea mea fiind 1, 62. ) Probabil că organismul ştie că e de ajuns, deşi mie mi-ar fi plăcut o rezervă de 1-2 kg. :(

Nici eu nu m-am anemiat si nu m-am simtit rau la aceasta dieta. Mie 600 g carne pe zi si frunzaraie cat cuprinde mi se pare enorm. La dieta aceasta nu cantitatile sau calitatea produselor sunt buba, ci numarul limitat de optiuni ale listei, ceea ce face sa fie plictisitoare. Doar acum pe final mi-au mai venit idei si am inceput sa mai identific produse care se incadreaza si sunt si gustoase.
Si eu ca si Koral am avut doar primele zile cand m-am simtit cu slabe capacitati de concentrare, cand brusc am taiat cafeaua de la 4-5 expresso ristretto, la 0.

ia uitati ce minunatie de pranz am avut azi, din pulpa de vita maturata, 8 lei portia de 300g (<2 €). Am gasit-o in Carrefour Express la galantarul de carne si mezeluri (unde te serveste angajatul). Daca o intalniti sa nu o evitati (eu o tot vazusem de 2 sapt, dar fiind pulpa mi-era sa nu fie tare), mi s-a parut de 10 ori mai buna (Si de 6 x mai ieftina) si mai proaspata decat cea argentiniana (fara gust proeminent de vaca batrana si super frageda), ce sa mai buna rau:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13338948086747.jpg

#487 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2012 - 04:44 PM

Carmella: Metoda de detoxifiere, aplicata de Dexter, si care a nascut acest topic, dureaza doar 3 saptamani, fiind doar o cura de detoxifiere si nu un regim de viata. In lista se prevede doar un consum de branza de vaci degresata ocazional (1 data pe saptamana). Dar exista si alte surse de calciu in alimentele permise de detox: oua (tot ocazional), iar pe baze zilnice carne (300 g x 2 mese), legume (nelimitat, dar fara exagerare), fructe (2). De retinut ca dieta nu dureaza decat 3 saptamani.

Din punctul meu de vedere, Carmella are dreptate cand spune ca modul de viata (printre care excesele, combinatii proaste, mod de preparare defectuos, ingrediente lipsite de calitate si desigur sedentarismul) este cel care ne aduce sa avem un numar de 5-7 si mai multe (sau mult mai multe) kg in plus. In mod normal, ar trebui sa avem un regim de viata care sa nu ne aduca variatii mai mari de 2-3 kg de la greutatea normala si sa actionam imediat cand am depasit aceste limite. Dar nu toti suntem perfecti. De aceea, consider ca este mai bine mai tarziu decat niciodata. Si o preocupare pentru o nutritie echilibrata, sanatoasa, cat si pentru combaterea obezitatii (chiar si doar ca tendinta) si pastrarea unei greutati normale este o dovada de respect de sine. Nu in ultimul rand cine nu isi doreste sa fie sanatos, sa poata face eforturi fizice normale fara sa cada lat.

Zerda, imi pare rau ca te simti rau, insa dieta/metoda creata si aleasa de tine, ma tem ca a fost prea saraca in proteine si prea dezechilibrata nutritional. Ai grija de tine si hraneste-te bine!

Eu nu am asa mari probleme cu mentinerea de florii si de Paste. Azi, ultima zi de dieta am mancat cele de mai sus si mai urmeaza o salata verde cu 2 fileuri de peste.
De maine introduc rand pe rand alimentele neingrasatoare si de Paste nu vad o problema: un drob de carne (curca + vita, cu smantana, cu oua si verdeturi), oua rosii, branza + rosii, ridichi ceapa verde, urmate de o friptura de miel cu o salata asortata de sezon. Pentru mine o sa fac o pannacotta monti (daca o sa am timp si chef), ca m-a inspirat Carmella cu a ei :( . Desigur, ca nu o sa dezvaluiesc si celorlalti ca e ...altfel ... cui ii lace bine, cui nu mai pregatesc o rezerva. De altceva nu ma ating. Tot ce am enumerat mancat in cantitati rezonabile pe parcursul a 3 zile, nu ingrasa ... parerea mea.

#488 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 08 April 2012 - 05:20 PM

dana, "one size does not fit all" aşa că lumea e liberă să urmeze principiile care le cad bine, doar suntem adulţi şi gîndim cu capetele proprii.

zerda, nu ştiu ce sfat să-ţi dau că nu mi-e foarte clar ce ai mîncat, pot numai să recomand un remediu care mă ajută pe mine in cazul in care slăbiciunea este cauzată de pierderea de minerale: cocktail cu apă şi sare de himalaya, o linguriţă la un pahar de apă cît mai caldă.

koralina, dacă ai ajuns la "target", poate e vremea să treci la faza de "revenire".

dani, mie mi s-a schimbat total atitudinea faţă de mîncare în urma detoxului. uitasem ce este aia senzaţie de foame sau de saţietate. mîncam de nervi, din plictiseală, de stres, din toate motivele, numai ca să hrănesc organismul ba. acum măninc că mi-e foame şi alimente care ştiu că-mi sunt benefice, plus că mă simt "like a million bucks". Dexter happy :(

PS dani, ai citit postul cu meniul special de care întrebai?

#489 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 April 2012 - 05:42 PM

da, da, am citit raspunsul, merci! si e foarte fain, pentru zilele mele nebune (care sper sa se intample din ce in ce mai rar) cand nu apuc sa mananc nimic pana seara, dupa care mi se incetoseaza mintea si casun pe orice vad in fata + vad niste pofte de as manca cat :( . O bisteca babana de vaca cu o rosie e de ajuns sa sature pe oricine.
Despre fructe eu am mai stalcit-o pentru ca nu reusesc sa diger fructele impreuna cu masa, ma balonez. Asa ca le-am mancat separat, dimineata pe stomacul gol, sau seara tarziu daca ma razbea foamea, sau deloc.

Si eu mananc din toate motivele posibile... pofte, stres, dezorganizare ... etc...
De regula, imi luam pachetel la mine cu salata cu de toate. Acum am invatat ca sunt si alte optiuni, pentru vreo zi cand nu am salate verzi la dispozitie.

Nu stiu daca sa reiau cafeaua, parca nu ..., desi am poftit de cateva ori ... parca as putea sa ma lipsesc ...

Maine imi pun ulei in salata iuhuuu :( si o sa mananc putin parmezan (ca o gustare separata). In rest, nu fac schimbari de meniu.

#490 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 April 2012 - 09:34 PM

Am spus foarte clar ca nu am pofta de carne. Iar 600 de grame in mintea mea este o cantitate obscena, poate numai asa de pus in filmele de cum mananca occidentalii cand restul populatiei pamantului mor de foame!
In multe tari alimentatia este preponderent vegetariana si uluitor de multi supravietuiesc( India) o viata lunga.
Pur si simplu nu e pentru mine!! Eu nu pot manca fructe acide, ca am reflux gastro-esofagian si nu ma pot plimba toata ziua sa ma umflu cu omeprazol!
Mie imi place sa mananc sfecla, struguri, banane( bogate in seleniu si zinc) si nu pot manca mere si portocale deoarece ma ustura stomacul pana la lacrimi uneori.
Verzituri pot mananca si mananc oricat, varza e una din preferatele mele, rosia este si ea pe lista neagra, ca la orice om cu afectiuni gastrice, dar eu am carenta de magneziu si calciu, eu nu pot sta fara iaurt, sana, kefir, branzeturi ca fac carcei noaptea. Pe de alta parte daca le mananc cu verzituri, stau in baie jumate din zi, deci iar nu e bine! Trebuie impartite! deasemenea mi se recomanda sa mananc cartofi, orez si paine=> iar nu e bun regimul asta.

Deci mie una nu mi se potriveste, doctorul meu a zis ca mai mult de 200 de grame de carne zilnic este excesiv!
Inclin s-o cred pe ea, ca pe mine mai mult de 150 de grame ma face sa mi se aplece si vars direct. Poate de aia sunt asa slabita ca in final in stomacul meu nu mai e nimic.
M-am riscat de curiozitate ca ma simteam cam prea plina dupa iarna si satula de grasimi si mancaruri elaborate si ma simteam bine fizic. Acum nu ma mai simt.
Daca voi aveti mai mult noroc, tineti totusi cont ca eu am un metabolism cu probleme si mie mi-a facut rau, n-ar strica sa va intrebati doctorul personal daca e in regula sa urmati acest regim, in functie de parametrii personali, a mea o sa sara in tavan direct maine cand ma aude!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#491 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 April 2012 - 08:39 AM

Idee...Vreau sa-mi spuneti ce parere aveti!doresc sa-mi refac bors de loboda.

Bunica mea si la fel si eu pt. ai mei punea in borsul de loboda cuburi de cartofi si taietei de casa,il dregea cu smantana ,acest bors neavand carne,eu evident nu pot sa fac asta,m-am gandit sa inlocuiesc smantana cu ceva iaurt dietetic si cuburile de cartofi cu felii de sfecla rosie,care imi vor si inrosi mai bine borsul.
E o idee buna?! Se poate inlocui cartoful cu sfecla rosie,sau mai bine renunt si nu mai pun?! :thumleft:

P.S Am gasit,sfecla rosie fiarta are 43 de kilocalorii pe suta de grame in timp ce cartoful fiert are dublu 80 .

Pot sa-mi fac si o salata din sfecla fiarta data pe randeaua mare condimentata doar cu putin otet de mere :notworthy: sa mananc ca si garnitura la ceva carnita de pui fiarta sau la gratar.

#492 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 April 2012 - 11:11 AM

Raspunsul asta nu e de la detox, dar e de la diabetoloaga lui tata: sfecla contine foarte mult zahar si in regimul asta se spune clar fara zahar! Tata are voie sa manance un cartof la doua zile, sau 100 de grame de orez fiert sau jumate de paine pe saptamana, dar sfecla fiarta e tot cam asa. De fapt dac-o fierbe, oricine simte cat este de dulce, ce mai incoace si-ncolo!
Sfecla are indice glicemic destul de mare mai mare decat cartofii necuratati fierti la abur, si doar putin mai mare de cat cei decojiti fierti. Sfecla =65, cartofii fierti in coaja = 60 si cei decojiti= 70, deci in consecinta, daca vrei sa faci schimbarea pentru culoare este ok, daca nu, ideea ar fi sa le elimini cu totul! Zaharul alb are tot indice glicemic 70. Eu in locul tau as pune orez ca pui mai putin si isi tripleaza volumel, daca tot nu te tii de detoxul strict!

Precizez ca asta este pentru Sfecla fiarta.

#493 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 11:15 AM

Aha merci!

#494 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 11:18 AM

Cum eu nu tin detoxul ci doar o dieta cred ca nu ar trebui sa mai postez,intrasem fara sa ma informez initial si uite ca am ramas sa mai vb. cu voi :toothy9;

Scuze ca am fost mereu of!

O sa va urmaresc rezultatele si o sa va fac galerie,nu ma uitati nici voi pe mine :hungry:

#495 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 01:14 PM

Rezultatul meu, dupa 3 saptamani de detox, metoda propusa de Dexter, cu mici abateri pe la fructe (mai mult in minus decat in plus) - 6,0 kg, respectiv de la 53.7 la 47.7 kg. Avand in vedere retentia de lichide si constipatia de we, sunt aproape sigura ca in zilele imediat urmatoare sa inregisterz si ultimul -1 kg si voi ajunge la -7 kg. De pe 7 mai ma voi apuca din nou ori repetir, ori oi mai vedea ... . Pana atunci doar trebuie sa ma mentin.

Exista o multime de cure de detoxifiere, care mai de care mai echilibrate sau nu, mai austere si mult mai austere decat cea pe care am tinut-o Dex, eu si Koral.

Zerda, ai tinut o dieta speciala creata de tine, asa ca nimeni nu ar putea sa o urmeze ca nu stim care este. Iti dau perfecta dreptate ca fiecare trebuie sa treaca prin filtrul ratiunii si sa accepte/adapteze o dieta la propriile probleme de sanatate/toleranta/metabolism/digestie. Ti-ai mai revenit acum?

#496 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 01:17 PM

Geany, parerea mea proprie si personala, in caz ca te poate ajuta, daca nu ignor pur si simplu, este ca atata timp cat te chinui cu o dieta oarecare in care vrei sa scapi de cateva kilograme in surplus, deci te stresezi (cum spuneai esti nervoasa etc) ar fi bine pt a obtine rezultat sa elimini:
- orice contine faina alba sau cereale prelucrate industrial (inclusiv malai, orez, gris, paste fainoase, patiserie, pizza, foccacia, paine);
- orice contine zahar alb (prelucrat industrial)
- legumele care sigur ingrasa: porumb, cartof, sfecla (fiarta). Eu as adauga si fainoasele de genul: fasole uscata de orice fel si mazare alte voci (monti ar putea fi impotriva eliminarii ultimelor 2.). Altii ar adauga orice radacinoase fierte. LEGUMELE sunt excelente pt a slabi, in special cele verzi.
- fructele care ingrasa (continut mare de zahar): struguri, prune, pere etc
- mezeluri din comert (au foarte multe adaosuri, inclusiv zahar, amidon etc)
- branzeturi pe care le suspectezi ca au cheag chimic, sau au adaosuri de lapte praf, faina, amidon si orice alti aditivi in afara de lapte natural
- alcool si orice fel de sucuri din comert

Sa incerci deci sa tii majoritar cu:
- variate legume si fructe proaspete de sezon (70-80 % din meniul zilnic) si pe cat posibil locale, naturale. Cele care nu sunt admise sunt putine, le poti evita pe o perioada de cateva saptamani cat esti la dieta. Poti manca linistita sfecla rosie cruda, la fel ca si pe celelalte radacinoase (NU cartof): morcov, telina, pastarnac etc.
- branzeturi naturale (Citeste bine etichetele),
- carne slaba proaspata fara urme vizibile de grasime (vita, piept pui fara piele, curcan, peste, creveti) gatita la gratar sau coapta in suc propriu. Ton in conserva sau orice peste iti place tie.
- oua proaspete de la taran
- oleaginoase crude (fistic, caju, migdale)
- seminte de in
- ulei de masline ev, otet balsamic (Fara adaos de zahar), sos de soia (Fara adaos de zahar), condimente naturale orice (piperuri, verdeturi, ghimbir, usturoi, ceapa etc).
- daca poti elimina si cafeaua sau reduce la una singura / zi
- fara prajeli
- poti manca cereale integrale la mic dejun

Nu ai probleme cu adaosul de smantana la ciorba de verzituri parerea mea, sau kefir, sau iaurt. Lactatele degresate sunt daunatoare sanatatii (nu mai au nimic natural decat totul fortat chimic) asa ca mai bine ia o smantana naturala normala sau iaurt/kefir naturale nu degresate. Nu pune cartof, sfecla sau orez! Nu! Dar fa borsul des din legume (verzituri, gulie, dovlecel, ardei, rosii etc) si nu vei mai simti nevoia de a adauga cartof, orez sau fidea. Eu asa fac toate ciorbele ever, fara cele mentionate si m-am obisnuit atat de bine ca nu mananc de contin cartof/orez/fidea. Imi place enorom supa sau ciorba asta deasa din legume dreasa cu smantana/kefir/iaurt.

Cum tu nu tii de regula restrictie de faina/zahar alb, cartofi/orez/paste/patiserie/prajeli/slaninute/carnuri grase/porc si altele care ingrasa, doar masurile de mai sus iti vor aduce rezultat foarte bun parerea mea. Chiar daca asa cum spuneai tu mananci putin, conteaza enorm combinatiile.
Sigur ca daca iei cateva kg peste an nu poti sa presupui ca o sa le dai jos in 3 zile de dieta lejera, ca si cea pe care ti-am propus-o. Oricum dupa o dieta sunt musai 6 saptamani in care sa pastrezi greutatea dobandita constanta, printr-un regim lejer de masa, altfel (daca pui ceva in primele 6 saptamani) rezultatul nu se mentine pe termen lung. A explicat mai alalteieri dex asta. Eu in cele 6 saptamani de mentinere tin ce tii tu de slabire, pentru ca eu mananc mult mai light si nu e asa o mare diferenta pentru corpul meu nici un nou regim de slabire.
Eu iti doresc sa scapi cat mai repede de kg in plus si sper ca ce am mentionat sa te ajute sa te orientezi, desi stiu ca teorie stii si tu ... trebuie doar sa te disciplinezi cu practica. Uneori nu cantitatile ingrasa ci combinatiile, alteori viceversa, depinde in ce si cum exageram ...

Poti chiar sa mananci un patratel doua de cioco neagra cand nu mai poti dupa un dulce si nu-ti trece cu un fruct.
Daca ai posibilitatea de coacaze, zmeura sau alte fructe de padure, astea sunt cele mai neingrasatoare, din pacate nu e sezon!

Stiu ca teorii apar in fiecare zi si unele sunt contradictorii, dar cele ce ti-am rezumat mai sus sunt in general universal valabile, regasite in toate teoriile.

Te poti rezuma la dieta cu salate de verzituri mixte+rosii+ridichi+gulii (cu piept de pui/curcan, sau cu ton, sau cu un pic de vita) cu iaurt. Gustari de mere sau portocale, capsuni, grepfruit.
NU CARBOHIDRATILOR SI ZAHARULUI.

#497 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 April 2012 - 01:39 PM

Categoric ca mi-am revenit dupa 2 zile de mancat ceea ce stiam eu ca trebuie sa mananc de la doctorul meu! Numai carcei mai am noaptea. Si eu am slabit tot 6.0 kile si doctorita mea a zis ca-i vine sa ma pocneasca! Ca mai mult de 1-1,5 KG pe saptamana este o aberatie si un efort nesanatos!
Ceea ce mi-a zis si doctorita de familie, mai mult de 1,5 kg pe saptamana este excesiv, nu pentru mine, pentru oricine.

Deci imi pare rau, rezultate obtineti, poate luati vitamine, minerale, poate aveti rezerve mai puternice, dar si efecte secundare exista. Doctorita mea m-a felicitat ca nu am mancat 600 de grame de carne zilnic, intrucat consumul de carne creste productia de acid uric, care duce la guta, care are efecte si asupra inimii si care INHIBA absobtia calciului. Spanacul, rosiile sunt bogate in acid oxalic, asta nu e bine pentru rinichi, lipsa totala a grasimilor produce tulburari, unde?!?? La cel mai mare consumator de lipide, mai precis fosfolipide, de aici senzatia de somnolenta, si anume creierul.
Care de unde ca dieta asta nu are calciu usor asimilabil, ti-l extrage si pe ala existent in organism.
Pe scurt, dupa ce i-am aratat pe net regimul si i-am zis si ce am mancat eu in amanunt, mi-a zis ca daca ma luam dupa regim acum eram mult mai rau.
Si mi-a zis sa ma duc sa beau vin rosu diseara si sa ma culc, sa-mi mai creasca tensiunea de la tanin ca aveam 8.5 cu 4.8, de la deshidratare. Care cica se simte si la ciupit tegumentele si la elasticitatea lor, mai degraba la lipsa de elasticitate, plus ca mi-a gasit glicemia 65, foarte scazuta( lipsa de zaharuri).
Aaaa si sa nu uit sa precizez am scazut 3 cm in diametrul coapselor si cred vreo 1,5 pe mijloc, unul la sani. Deci nu ceea ce doream eu sa obtin, dar la asta ma asteptam, toata lumea slabeste in alte zone dupa predispozitia genetica.

Dar ce stie ea nu e medic primar specialist decat in diabetologie si nutritie! Are doua doctorate si are 47 de ani, asa ca sa nu veniti sa-mi spuneti ca le are de la Spiru Haret!

#498 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 04:11 PM

Merci Dany! :appl:

Cred ca fiecare avem micile noastre complexe ,pe mine ma deranjeaza falcile,deci fata rotunda si asi vrea sa ma trag putin la fata si burta ,deci asi vrea sa mai dau ceva jos in talie,am noroc ca e mai latareata asa nu ascutita,posteriorul nu ma deranjeaza e in spate nu sa vede =)) si balcoanele stau bine acolo la locul lor :-* :-*

#499 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 04:21 PM

Zerda, carnea contine lipide, deci nu e un regim fara lipide. De asemenea, fructele si legumele contin glucide, deci nu e un regim fara glucide. Zaharul alb, rafinat, nu aduce absolut nimic sanatos organismului, sau un plus nutritional! Deci pana aici nu stiu unde era minusul regimului din punctele astea de vedere. Mai degraba ce a spus UpTownGirl este de luat in calcul si anume ca este sarac in calciu, dar nici lactatele nu constituie decat in anumite conditii o sursa de calciu care se absoarbe si nu consuma calciul din oase, ci mai degraba tot legumele verzi perfect digerabile si metabolizate de organism cu continut ridicat de calciu care se absoarbe mult mai bine decat continutul ridicat din branzeturi. Cu ce se hranesc ierbivorele de produc calciul din lapte?

Eu stiu ca o dieta de fripturi cu salate, precum si fructe pe zi este echilibrata, mai ales pe termen scurt si aduce un rezultat bun, fiind mult mai sanatoasa decat o dieta disociata sau unilaterala (Atkins sau vegan).
Acum nu oricine suporta o dieta, mai ales o persoana cu probleme de sanatate sau de metabolism. In aceste cazuri intotdeauna trebuie consultat medicul curant inainte de a ne apuca de orice regim sau de a ingurgita orice pastila.
De asemenea, calugarii tin post 40 zile doar cu apa, dar e alegerea lor, cum a fost si cu tinutul dietei, ca doar nu ne-a fortat nimeni. Bineinteles fiecare isi asuma si riscurile, dar si modul cum aplica un anumit regim.

#500 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 04:24 PM

Vezi postareaGeany, la 09 April 2012 - 04:11 PM, a spus:

Merci Dany! :appl:

Cred ca fiecare avem micile noastre complexe ,pe mine ma deranjeaza falcile,deci fata rotunda si asi vrea sa ma trag putin la fata si burta ,deci asi vrea sa mai dau ceva jos in talie,am noroc ca e mai latareata asa nu ascutita,posteriorul nu ma deranjeaza e in spate nu sa vede :-* si balcoanele stau bine acolo la locul lor =)) :-*

si eu vreau sa dau gusa jos, burta si pe picioare la genunchi in sus. In rest stau bine. Insa se stie ca femeile pierd prima oara la sani si eu am trecut de la ultimul la primul mos si baba si degeaba, a trebuit sa-i pun bretele ca altfel il pierdeam. Ceea ce inseamna ca in circumferinta am slabit. Gusa nu mi se pare ca mi s-a tras deloc. Burta da, s-a injumatatit, deci mai am o tura de 6 kg pe putin de tinut! vedem de pe 7 ami incolo, pana atunci jos toxina si sus mentinerea!
Mult succes Geany, ca nu e asa greu cu borsurile de loboda si leurda, cu stevia, cu ridichiile si toate verdeturile. Poate ajung si eu in piata §(o mai fi cineva la 7 jum?) si trantesc un bors pt maine. :-*

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic