Postat 09 April 2012 - 01:17 PM
Geany, parerea mea proprie si personala, in caz ca te poate ajuta, daca nu ignor pur si simplu, este ca atata timp cat te chinui cu o dieta oarecare in care vrei sa scapi de cateva kilograme in surplus, deci te stresezi (cum spuneai esti nervoasa etc) ar fi bine pt a obtine rezultat sa elimini:
- orice contine faina alba sau cereale prelucrate industrial (inclusiv malai, orez, gris, paste fainoase, patiserie, pizza, foccacia, paine);
- orice contine zahar alb (prelucrat industrial)
- legumele care sigur ingrasa: porumb, cartof, sfecla (fiarta). Eu as adauga si fainoasele de genul: fasole uscata de orice fel si mazare alte voci (monti ar putea fi impotriva eliminarii ultimelor 2.). Altii ar adauga orice radacinoase fierte. LEGUMELE sunt excelente pt a slabi, in special cele verzi.
- fructele care ingrasa (continut mare de zahar): struguri, prune, pere etc
- mezeluri din comert (au foarte multe adaosuri, inclusiv zahar, amidon etc)
- branzeturi pe care le suspectezi ca au cheag chimic, sau au adaosuri de lapte praf, faina, amidon si orice alti aditivi in afara de lapte natural
- alcool si orice fel de sucuri din comert
Sa incerci deci sa tii majoritar cu:
- variate legume si fructe proaspete de sezon (70-80 % din meniul zilnic) si pe cat posibil locale, naturale. Cele care nu sunt admise sunt putine, le poti evita pe o perioada de cateva saptamani cat esti la dieta. Poti manca linistita sfecla rosie cruda, la fel ca si pe celelalte radacinoase (NU cartof): morcov, telina, pastarnac etc.
- branzeturi naturale (Citeste bine etichetele),
- carne slaba proaspata fara urme vizibile de grasime (vita, piept pui fara piele, curcan, peste, creveti) gatita la gratar sau coapta in suc propriu. Ton in conserva sau orice peste iti place tie.
- oua proaspete de la taran
- oleaginoase crude (fistic, caju, migdale)
- seminte de in
- ulei de masline ev, otet balsamic (Fara adaos de zahar), sos de soia (Fara adaos de zahar), condimente naturale orice (piperuri, verdeturi, ghimbir, usturoi, ceapa etc).
- daca poti elimina si cafeaua sau reduce la una singura / zi
- fara prajeli
- poti manca cereale integrale la mic dejun
Nu ai probleme cu adaosul de smantana la ciorba de verzituri parerea mea, sau kefir, sau iaurt. Lactatele degresate sunt daunatoare sanatatii (nu mai au nimic natural decat totul fortat chimic) asa ca mai bine ia o smantana naturala normala sau iaurt/kefir naturale nu degresate. Nu pune cartof, sfecla sau orez! Nu! Dar fa borsul des din legume (verzituri, gulie, dovlecel, ardei, rosii etc) si nu vei mai simti nevoia de a adauga cartof, orez sau fidea. Eu asa fac toate ciorbele ever, fara cele mentionate si m-am obisnuit atat de bine ca nu mananc de contin cartof/orez/fidea. Imi place enorom supa sau ciorba asta deasa din legume dreasa cu smantana/kefir/iaurt.
Cum tu nu tii de regula restrictie de faina/zahar alb, cartofi/orez/paste/patiserie/prajeli/slaninute/carnuri grase/porc si altele care ingrasa, doar masurile de mai sus iti vor aduce rezultat foarte bun parerea mea. Chiar daca asa cum spuneai tu mananci putin, conteaza enorm combinatiile.
Sigur ca daca iei cateva kg peste an nu poti sa presupui ca o sa le dai jos in 3 zile de dieta lejera, ca si cea pe care ti-am propus-o. Oricum dupa o dieta sunt musai 6 saptamani in care sa pastrezi greutatea dobandita constanta, printr-un regim lejer de masa, altfel (daca pui ceva in primele 6 saptamani) rezultatul nu se mentine pe termen lung. A explicat mai alalteieri dex asta. Eu in cele 6 saptamani de mentinere tin ce tii tu de slabire, pentru ca eu mananc mult mai light si nu e asa o mare diferenta pentru corpul meu nici un nou regim de slabire.
Eu iti doresc sa scapi cat mai repede de kg in plus si sper ca ce am mentionat sa te ajute sa te orientezi, desi stiu ca teorie stii si tu ... trebuie doar sa te disciplinezi cu practica. Uneori nu cantitatile ingrasa ci combinatiile, alteori viceversa, depinde in ce si cum exageram ...
Poti chiar sa mananci un patratel doua de cioco neagra cand nu mai poti dupa un dulce si nu-ti trece cu un fruct.
Daca ai posibilitatea de coacaze, zmeura sau alte fructe de padure, astea sunt cele mai neingrasatoare, din pacate nu e sezon!
Stiu ca teorii apar in fiecare zi si unele sunt contradictorii, dar cele ce ti-am rezumat mai sus sunt in general universal valabile, regasite in toate teoriile.
Te poti rezuma la dieta cu salate de verzituri mixte+rosii+ridichi+gulii (cu piept de pui/curcan, sau cu ton, sau cu un pic de vita) cu iaurt. Gustari de mere sau portocale, capsuni, grepfruit.
NU CARBOHIDRATILOR SI ZAHARULUI.
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!