Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#761 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 May 2012 - 08:13 PM

câte veşti bune!!! bravo la toată lumea

dani,
să-ţi fie de bine vacanţa! eşti tare că ai pus numai 1,1 kg, eu in ultima vacanţă am pus 3 :( la mine porţiile duble de banane caramelizate in unt şi zahăr, flambate şi stropite cu sos caramel şi ciocolată, mi-au pus capacul. ţi le făcea chef-u sub ochi, la comandaă :rolleyes:
dacă bagi meniul cu friptură intr-o zi şi ai un pic de grijă in restul săptămînii, îţi revii imediat.

forza lapo, să te ţii tare şi săptămîna asta

geany, una caldă una rece, că aşa-i in tenis :(

2uţa, dacă ai trecut de tom, săptămîna asta te vei despărţi de muultă apă şi de muulte toxine. de măsurat te-ai măsurat inainte să începi?
reţete de peşte: am pozat o scrumbie la cuptor, fără nimic, o să o postez in curind.

ioana, din cîte ştiu de la alţii, stevia este de foarte multe calităţi şi nu toate au gust bun. eu peronal nu am incercat decît de la firma NOW şi nu am nici o problemă cu gustul, dar nu o folosesc la cafea şi nici la ceai, pe alea le beau natur.
altă firmă bună este "stevia in the raw" dar nu ştiu dacă se găseşte in Europa.
apropo de cafea cu zahăr, acum nu mai ştiu cît timp, puneam 4 (patru) linguriţe de zahăr la o cană de cafea (cană normală, nu cănoaie) şi nu m-a putut convinge nimeni să renunţ sau să micşorez cantitatea pînă intr-o zi cînd mi s-a pus mie pata şi am zis: de azi nu mai pun zahăr in cafea. am inceput să o beau cu cremă (kaffeezahne?) şi surprise, suprise, mi-a plăcut mai mult decît cu zahăr...

moaţa, se pare că siropul de agave e mai nesănătos decît fructoza din porumb. popularitatea şi-o datorează unui marketing foarte bun dar in realitate este sintetizat in laborator şi e lipsit de calităţi nutritive

copy paste din un articol al dr mercola

Most agave "nectar" or agave "syrup" is nothing more than a laboratory-generated super-condensed fructose syrup, devoid of virtually all nutrient value, and offering you metabolic misfortune in its place.

Unfortunately, masterful marketing has resulted in the astronomical popularity of agave syrup among people who believe they are doing their health a favor by avoiding refined sugars like high fructose corn syrup, and dangerous artificial sweeteners.

And if you're diabetic, you've been especially targeted and told this is simply the best thing for you since locally grown organic lettuce, that it's "diabetic friendly," has a "low glycemic index" and doesn't spike your blood sugar.

While agave syrup does have a low-glycemic index, so does antifreeze -- that doesn't mean it's good for you

Most agave syrup has a higher fructose content than any commercial sweetener -- ranging from 55 to 97 percent, depending on the brand, which is FAR HIGHER than high fructose corn syrup (HFCS), which averages 55 percent. (sublinierea îmi aparţine)

This makes agave actually WORSE than HFCS.

oana, you're welcome, imi pare tare bine că ţi s-a potrvit detoxul şi te-a ajutat exact unde era necesar
atenţie mare, trebuie să revii la mîncatul normal foarte incet, in următoarele săptămîni e o bătaie mare intre tine şi corp. tu vrei să stai la greutatea actuală şi el vrea să se intoarcă la aia dinainte, unde l-ai ţinut o perioadă şi ştia ce are de făcut :thumleft: metabolismul trebuie să se reseteze la noua greutate şi îi trebuie timp...

koralina, nota 10+ cu coroniţă, eşti gata de defilat pe podium, meriţi artificii, nu numai pompoane Imagine postataImagine postata

apropo de kimchi, fac şi eu, reţeta mea rapidă este aici, dexter's kimchi dar cum nu o prea am cu murăturile nu pot să spun dacă am observat vreo schimbare in bine sau in rău. ştiu că este un aliment foarte sănătos din cauză de bacterii prietenoase dar nu l-am păpat decît ocazional.

#762 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 09:38 PM

scrumbie (mackerel, sgombro) detox

e prima oară că fac scrumbie şi mi-a plăcut foarte tare, mă felicit că am luat două, repet şi mîine.
scrumbia e fabricată în spania, am luat-o proaspătă, am curăţat-o, am dat-o cu sare pe interior şi exterior şi am pus-o in frigider peste noapte.

azi am băgat-o la cuptor in tava de ceramică, cu nimic, numai piper. am tinut-o cam 30 de minute şi a ieşit o minunăţie. in farfurie am adăugat suc de lămîie.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1215-13364197065639.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1215-13364195705252.jpg

#763 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 07 May 2012 - 09:41 PM

Hi hi hi!Dex' aia cu una calda una rece e povestea vetzii' mele zau ashea :( =))

#764 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 07 May 2012 - 10:10 PM

[quote name='Daniella' date='07 May 2012 - 04:43 PM' timestamp='1336398184' post='147499']
[quote name='Lizura' date='07 May 2012 - 03:30 PM' timestamp='1336397409' post='147496']

Eu, ca sectantii, insist sa te inregimentezi la detox alla carte! :(
[/quote]

Da! Mi se pare si normal! O sa fie nashpa ca tocmai acum in iunie prezint disertatia pt master si mama am niste nervi de imi vine sa arunc calculatorul in cada cu apa si sa bag si o portie de asfalt la valtzuri!

Dar reusesc eu! Trebuuie neaparat sa si inot si am promis cu al meu ca ne urcam pe un deal inalt la ocean acolo la noi intr-un weekend.
Imagine postata
Imagine postata

#765 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 May 2012 - 10:13 PM

Daniella, era un fel de-a spune.

Dexter, habar n-.am cum e cu stevia asta, am vauzut initial pastile si n-am vrut ca m-a dus instantaneu cu gandul la zaharina, apoi am gasit praf si am zis ca il pot folosi si la altcea.Eu la o ceasca de 90 ml cafea pun o lingurita de zahar.E o placere la care n-am sa renunt decat in anumite conditii.Nici macar anul trecut cand am tinut "cura" n-am renuntat la cafea.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#766 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 10:27 PM

şi mie îmi place mult cafeaua dar acum nu mai e o necesitate zilnică, o beau ocazional, de plăcere

lizura, îţi ţinem pumnii şi la slăbit şi la master. cînd te apucă poftele, treci pe aci să te convingem că mai bine bei o limonadă :(

#767 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 May 2012 - 10:28 PM

Vezi postareaDexter, la 07 May 2012 - 09:38 PM, a spus:

scrumbie (mackerel, sgombro) detox

e prima oară că fac scrumbie şi mi-a plăcut foarte tare, mă felicit că am luat două, repet şi mîine.
scrumbia e fabricată în spania, am luat-o proaspătă, am curăţat-o, am dat-o cu sare pe interior şi exterior şi am pus-o in frigider peste noapte.

azi am băgat-o la cuptor in tava de ceramică, cu nimic, numai piper. am tinut-o cam 30 de minute şi a ieşit o minunăţie. in farfurie am adăugat suc de lămîie.

arata tare apetisant!
eu am facut o singura data, mi-a adus dl Daniella anul trecut dintr-un voiaj spre Tulcea. Mi s-a parut prea tare mirosul si gustul. Poate nu am aplicat reteta buna, sau poate nu era proaspat. Totusi asa cred ca e un peste cu miros decis. Deci scrumbia e tot una cu macroul? nu stiam!
Macroul nu-mi prea place nici el, de gras si de miros si gust decis.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#768 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 10:30 PM

Vezi postareaLizura, la 07 May 2012 - 10:10 PM, a spus:

Da! Mi se pare si normal! O sa fie nashpa ca tocmai acum in iunie prezint disertatia pt master si mama am niste nervi de imi vine sa arunc calculatorul in cada cu apa si sa bag si o portie de asfalt la valtzuri!

io te sfatuiesc in cazul asta sa astepti pana termini cu dizertatia si vei fi mai putin stresata. Masterul il iei cu bine si apoi o sa ai tot cheful sa faci ceva si pentru lookul tau! ... in perioadele astea de dinainte de marile furtuni, nu prea avem timp de noi, mai ales cu bebel! Ai zis ceva de botez la pitici?
In timpul asta te mai intremezi in ceea ce priveste determinarea. Hai ca e ok si daca incepi peste o luna. Ce inaltime ai? Cate kg ai luat tu in sarcina?

#769 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 10:32 PM

Vezi postareaIoana, la 07 May 2012 - 10:13 PM, a spus:

Nici macar anul trecut cand am tinut "cura" n-am renuntat la cafea.

Ioana, renuntarea la zahar nu tine doar de cura de slabire, ci de sanatate. Ai auzit de otravuri albe? Zaharul brun nu e decat o combinatie de zahar alb si melasa.

Fetele din RO, este si la noi vreo stevie buna, fara gust? de unde se procura?

#770 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 10:38 PM

Vezi postareaDexter, la 07 May 2012 - 08:13 PM, a spus:

dani, să-ţi fie de bine vacanţa! eşti tare că ai pus numai 1,1 kg, eu in ultima vacanţă am pus 3 =(( la mine porţiile duble de banane caramelizate in unt şi zahăr, flambate şi stropite cu sos caramel şi ciocolată, mi-au pus capacul. ţi le făcea chef-u sub ochi, la comandaă :(
dacă bagi meniul cu friptură intr-o zi şi ai un pic de grijă in restul săptămînii, îţi revii imediat.

1,7 kg fata de plecare si 1,1 fata de geutatea de final detox =)) ! nu's brava cam deloc :( . Dar si mie sicilienii imi aduceau pestele miscand la masa si mi-l propuneau in diverse retete. Imi umpleau canolli si inghetata sub ochi.... cate si mai cate! Fiind la mentinere trebuia sa fiu mult mai retinuta! Imi fac curaj pentru friptura de vaca! sa vad maine sau poimaine! azi am schimbat toaleta si am primit laude cum ca am slabit mai mult decat cand am plecat ....din pacate doar iluzie optica :(

#771 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 May 2012 - 10:49 PM

dani, cică ar fi vreo 30 de feluri de mackerel, cel "adevărat" fiind ăla din atlantic care se cheamă e Scomber scomber. in româneşte şi pe macrou şi pe scrumbie le cheamă Scomber scomber =(( nu mi-e clar cum e treaba cu scrumbia de dunăre...
ăsta spaniolesc, mi-a plăcut foarte tare, peste aşteptări, nu solzi, uşor de curăţat, nu miros, nu gust puternic, oase puţine. I am in love :(

bre, nu e iluzie optică, reaşezarea continuă, hainele vorbesc =)). şi eu şi oana am observat că după după detox poţi intra în haine în care nu incăpeai înainte la aceaşi greutate. la picior, nu îţi vin pantofii altfel, mai lejeri? dar la gît?

#772 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 08 May 2012 - 09:01 AM

Vezi postareaDaniella, la 07 May 2012 - 10:30 PM, a spus:

Vezi postareaLizura, la 07 May 2012 - 10:10 PM, a spus:

io te sfatuiesc in cazul asta sa astepti pana termini cu dizertatia si vei fi mai putin stresata. Masterul il iei cu bine si apoi o sa ai tot cheful sa faci ceva si pentru lookul tau! ... in perioadele astea de dinainte de marile furtuni, nu prea avem timp de noi, mai ales cu bebel! Ai zis ceva de botez la pitici?
In timpul asta te mai intremezi in ceea ce priveste determinarea. Hai ca e ok si daca incepi peste o luna. Ce inaltime ai? Cate kg ai luat tu in sarcina?

am luat cam 30 de kg la 1.58 si nu am fost overweight niciodata in viata mea...asa incit mi-e f greu sa ma adaptez la cele 65 de kg care mi-au ramas
cred ca urmatoarea sarcina o voi monitoriza foarte atent, dar in urmatoarele 6 luni trebuie sa scap de greutate ca sa scap de durerile de spate
Imagine postata
Imagine postata

#773 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 08 May 2012 - 09:05 AM

Neata, mama, se vede ca s-a intors Dani, ca am avut ce citi!
Deci, dupa prima saptamana de detox - 2.8kg (da, Dexter, m-am si masurat, dar numai talie si peste sold).
Azi am asa
MD - capsuni
P - chiftele de vita cu rosii
G - un mar
C - pui la gratar cu castraveti (cred)
Multumesc de sfaturi si idei, maine o sa-mi fac un pastrav la cuptor si o sa incerc vita si la gratar sau in tigaie. Mi-am luat si fenicul, cred ca o sa incerc salata lui Dexter cu portocale.
Koral, Oana, felicitari, sunteti doua subtirele!

#774 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2012 - 10:02 AM

Vezi postareaDexter, la 07 May 2012 - 10:27 PM, a spus:

şi mie îmi place mult cafeaua dar acum nu mai e o necesitate zilnică, o beau ocazional, de plăcere

ehe, Dex, la mine cafeaua nicidecum nu e necesitate, e placere, obisnuinta.
Eu daca m-as apuca de detox n-as face-o pt kg, ci doar pt detoxifierea organismului pur si simplu.

Vezi postareaDaniella, la 07 May 2012 - 10:32 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 07 May 2012 - 10:13 PM, a spus:

Nici macar anul trecut cand am tinut "cura" n-am renuntat la cafea.

Ioana, renuntarea la zahar nu tine doar de cura de slabire, ci de sanatate. Ai auzit de otravuri albe? Zaharul brun nu e decat o combinatie de zahar alb si melasa.

Daniella, dar de apa pe care o bei, n-ai auzit ca nu e 100% sanatoasa?daca ar fi sa aducem argumente la ce e bun si ce nu cred ca nu m-as ridica o saptamana de pe scaun.
Eu nu fumez, nu beau(dor ocazional, un pahar de vin, poate un radler), zaharul sa fie otrava mea.

Acasa la mine

#775 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationcrywolf

Postat 08 May 2012 - 11:18 AM

acu cit e gluma e panarama dar daniela are dreptate cu zaharul

zaharul brun e adesea facut din melasa si care e bagat de pilda si in piinea de secara - pe care multi din noi o consuma in cure de slabire de sanatoasa ce e:))
Imagine postata
Imagine postata

#776 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2012 - 11:47 AM

Vezi postareaLizura, la 08 May 2012 - 11:18 AM, a spus:

acu cit e gluma e panarama dar daniela are dreptate cu zaharul

zaharul brun e adesea facut din melasa si care e bagat de pilda si in piinea de secara - pe care multi din noi o consuma in cure de slabire de sanatoasa ce e:))

Nu toate sunt cu melasa, zaharul brun muscovado, nu este.Plus ca ce se consuma mai mult zaharul sau apa?Si revin la intrebarea mea, apa pe care o consumam, este sanatoasa 100%
Daca e sa gasim chichite si chestii nesanatoase le gasim aproape in 98% din produsele consumate.

Acasa la mine

#777 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2012 - 05:10 PM

:71:ăi detoxificaţi şi ăi in curs de detoxificare, adunarea la raport vă rog! :)

2uţa, are cadou pentru că a terminat prima săptămînăImagine postata

se spune că "no news, is good news", aşa că dacă aveţi veşti bune, vă pun absenţă motivată, ăi cu incălcări grave, să vină la confesional :)

#778 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 08 May 2012 - 05:25 PM

Vezi postareaDaniella, la 07 May 2012 - 10:28 PM, a spus:

. Deci scrumbia e tot una cu macroul? nu stiam!
Macroul nu-mi prea place nici el, de gras si de miros si gust decis.

Scrumbia e herring in engleza din cate stiu eu - mackerelul e sigur macrou. Bun macroul spaniol, foarte gustos (are o carne dulce si ce apreciez eu foarte mult la peste -putine oase mici :) )
A cat is a friend fur-ever !

#779 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2012 - 05:57 PM

uma, in mai multe surse in limba româna am găsit scrumbia aka scrumbia albastră ca fiind Scomber scombrus. Acelaşi Scomber scombrus in surse de limbă engleză este atlantic mackerel.

mă documentai cum e şi cu scrumbia de Dunăre care este altă mîncare de peşte (pun intended :) ). ALOSA PONTICA, este din aceiaşi familie cu herringul, familia Clupeidae, la fel şi sardinele. denumirea in engleză este pontic shad.
pe herringul de atlantic in cheamă Clupea harengus Linnaeus deci nu are de a face cu mackerelul.

e greu cu tradusul peştilor, în majoritatea dictionarelor peştii lumii sunt ori ştiucă ori biban :71:

#780 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 May 2012 - 06:13 PM

nu avusai timp nici sa raportez vestile bune! deci Dex are a mia oara dreptate: silenzio stampa = good news
dimi 57.2 kg, deci scapai de 1.6kg stranse in vacanta, dupa doar o zi de Romanica, mai am 400 g si ajung la greutatea de la pleecare si la -900 g de dupa detox, iolalarihuhuhuh! :)

Ioana, cu cat mai putini factori de risc cu atat mai bine. de unele nu ne putem feri, ca de ex de poluare si altele inerente, in cazul altora putem diminua consumul, sau le putem evita. Ca daca la toate zicem, lasa ca un pic de faina alba (patiserie, cocaturi), un pic de zahar alb (dulciuri), un pic de paine cumparata si alte produse de pe raft cu adaosuri, mai gatesc intr-o punga cu BPA, mai beau apa/mananc din PET incalzit etc ...se aduna si corpul nostru e bombardat cu toate tampeniile ... Apoi ne miram ca a facut cutarita nu stiu ce boala, desi saraca nu a fumat si nu a baut toata viata, iar nea Grigore care fumeaza 3 pach pe zi si bea 1 l de rachiu n-are nici pe naiba! Nu mereu adaosurile epocii noastre sunt mai prietenoase decat viciile vechi de cand lumea ...
daca nu fumezi si bei ai voie sa indulcesti zaharul cu zahar brun fara melasa ca si premiu! am zis! esti din cale afara de cuminte, doar zaharul din cafea sa fie viciul tau.
daca nu iti trebuie slabit Ioana, orice e natural e bun pt sanatate si gata! Daca zaharul tau brun e bun si sanatos apai da-i bataita! :71:

apa e sanatate curata! macar sa beau io 3 l pe zi :P Nu compari cu faina/zaharul albe! Dar acum doar nu om fi toti sfinti, ca am fi in perete pe icoana! fiecare are un pic din fiecare, sau mai mult din anumite ... :)

si eu zic ca nu au legatura scrumbia de Dunare cu macroul. La noi nu stiu de unde e macroul, nu-s asa multe sortimente ca la voi si cred ca ajunge numai ce e mai iefitn, desi se vinde la pret de de-al bun! asta de aici are un miros asa puternic :)

2ut! ultra - super bine 2,8 kg! brava de 3 x!

moama Liz, ai luat ceva! si eu tot pitica, 1.60 kg si ce e peste 65 kg se simte la coloana si la picioare, confirm. Fortza! Dar zic sa te menajezi pana termini cu stresul cu dizertatia ca sa ai determinare si psihic bun!

geany, ai mancat tarta? :)

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic