Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#941 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 May 2012 - 10:25 PM

daniela82, felicitari ca te-ai mobilizat si ai inceput detoxul, precum si ca ai deja rezultat! jos toxina!

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#942 Useril este offline   Ioana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 May 2012 - 10:39 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 23 May 2012 - 06:58 PM, a spus:

Dragelor, eu va admir ca va tineti asa de tare de litera dietei. Vroiam doar sa fac o scurta observatie: dieta asta este pentru detox, nu pentru slabit. Ca se slabeste, asta este un efect secundar. Daca tineti sa slabiti si sa slabiti in mod sanatos si destept puneti-va o perioada de cca 6 luni in plan si mergeti pe 0,5 pana la 1 kg pe saptamana. Mancati si nu va infometati! Asta e valabil pentru cei care au de dat jos kilograme sanatoase. Nu ma refer la cei care trebuie sa scape de cele trei kilograme pentru o nunta ori alt eveniment in familie. Lasati extractele si mai stiu eu ce minuni, ca nu va aduc altceva decat gauri in buget. Pe forumul vechi am scris si s-au scris sute de pagini despre o alimentatie sanatoasa si sport si despre cum sa iti tii in frau kilogramele, in special cei cu tendinte de ingrasare.Eu am avut ani de zile o greutate aproape normala si am fost oarecum multumita de corupul meu. Eram in parametri normali ai body-index-ului insa la limita superioara. Insa treaba asta am tinut-o sub control cu o alimentatie tinuta maimereu sub observatie si cu sport. De cand cu jobul asta, cu stresul imens si volumul si ritmul infernal de munca, nu am mai tinut cont ce mananc si nici sport nu am facut. Marturisesc cu rusine ca am platit abonament la sata de-an boulea, ca nu m-am dus. Nu s-au pus kilele intr-o luna, nu s-au pus in doua, nu in trei si nici in patru, pentru ca sportul are un efect incredibil': te face sa iti mentii greutatea chiar daca redevii un porc si dai iama in orice. Doar ca...daca nu te reapuci de sport, corpul -evident!- ca reactioneaza. Chestie de matematica: daca ai un surplus de energie respectiv calorii si nu il consumi, corpul - care e destept, mai destept decat ce gandim si hotaram constient- isi face "grasime alba" pentru zile negre. Asa ca io, dupa circa 7 luni m-am trezit cu un surplul de 15 kile. Cum am mai scris si pe forumul vechi ani in sir si pagini si pagini in sir, un asemenea organism, respectiv tendinta de ingrasare se va combate pe viata cu mancare sanatoasa si sport regulat. Cealalta solutie este...mai multe va spune Moatza :floare: Aveti mare grija ce va faceti si cum va faceti ca stiti vou vorba ceea: lucrul manual e bun facut!

Mi-ai citit gandurile?Aceeasi parere o am si eu.Eu recunosc ca am incercat,in prima zi, dar am renuntat.E adevarat ca nu mai beau cafea, uneori mai beau ness, la mine cafeaua e inamicul nr 1.Pentru mine un regim sanatos este 3 mese principale si 2 gustari.
Eu fara regim, intr-o saptamana am dat 600 gr .Pe mine celulita ma omoara si citind-o pe Oana am zis sa incerc si eu,da nu e de mine.

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2012 - 10:20 PM, a spus:

Lapona, in linii mari sunt de acord cu tot ce spui, mai mult mi se si aplica aproape tot ce spui. La teorie cred ca toti suntem doxa, practica insa ne omoara.Si la mine ingrasatul e pe fond de abandon sport dupa 30 ani, din cauza de serviciu cu program prelungit si mai ales cu stres maxim. Pentru o persoana cu un program si un serviciu normal, un mod de viata normal, senin, armonios nu o fi o mare problema sa faca sport si sa tina regim 1 an, sau sa nu calce stramb pe viata. Mie nu mi se aplica. La ora 8 *in medie cand ajung eu acasa, plecata de diminata dela 9, sunt epuizata fizic si psihic, ca nu am nici o farama de energie sa mai fac sport. Destul ca ma concentrez de obicei sa nu dau iama in strachini cu cine stie ce.Sa evitam produsele industriale cu zahar si faina alba eu nu cred ca e o problema nerezolvabila, tine doar de organizare si de vointa.Ce spui tu cu 4-6 kg/luna slabit cu dieta si sport este sanatos si ideal. Pentru cine poate, penru cine e destul de disciplinat. Eu nu sunt. Mie imi trebuie un regim de inregimentare, in care sa am limite clare de ingrediente, cantitati si mese /zi. Mi se potriveste si am rezultate doar cu o dieta sever controlata. Daca am o mica portita de alegere, dau chix!Admir pe cine poate, jos palaria!eu cu shea butter si unt de cacao m-am dat in sarcina si nu am nici macar o vergetura. Nu ma indoiesc ca si celelalte uleiuri de care ai pomenit sunt foarte bune pt piele, doar ca a mentionat Dex ca nu e voie pe parcursul celor 3 saptamani de detox.

Daniela, eu am mai spus, tu tb sa fi constienta de varsta ta, de faptul ca ai trecut printr-o nastere si ca nu poti sa ceri sa ai 47 kg ca acum 20 de ani.
Mie personal 4kg per luna cu o alimentatie corecta si putin sport(si asta il poti face si tu, mergi pe jos la munca) mi se par rezonabil.Eu sunt de parere ca intr-un reim de slabire nu e bine sa dai mai mult de 1,5 kg/sapt in primele 3 saptamani
Tu cum renunti putin la un regim strict ai sa te ingrasi iarasi, nu-i mai usor sa mananci echilibrat?

De ce nu mergi tu la un nutritionist mai bine?
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#943 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 23 May 2012 - 11:57 PM

Pentru mine fix a fost o reactie adversa la un comentariu neplacut, nu de pe forum, care m-a ambitionat sa tin regimul.Puteti citi concluziile mele acum vreo 20 de pagini, sau ceva de genul.
In mare, spuneam ca nu e bine sa slabesti prea tare intr-o luna, ca am avut probleme cu calciul si ca fiind hipotensiva si cu probleme de calciu si magneziu nu mi-a fost usor. Stiu ca am suparat mai multe persoane, dar am respectat principiile si doctorul a zis ca-mi crapa capul: crampe la maini si la picioare, ma durea stomacul si sa nu uitam inima e si ea un muschi, deci am spus tot.La perioada de intretinere mi-a fost bine, fara probleme, dovada clara ca organismul meu simte nevoie si de celelalte elemente de care am fost lipsita.
Ma bucur doar cand imi aluneca blugii si trebuie sa-i salt, dar avind eu o fata rotunda nu se vede ca am slabit ca nu-mi pune nimeni mana pe fund si la fata arat ca deobicei.
M-a consolat o baba, ca n-o sa fac riduri ca altele.....merge si asta!! O satisfactie tot poti sa obtii!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#944 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 24 May 2012 - 01:46 AM

Eu am gatit chili pe azi si am facut o caserola plina cu legume la gratar. Le-am grataruit cu un pic de ulei de masline ca sa avem ce crantani, iar chili e cu piept de curcan si a iesit delicios.
Nu pot minca carnea doar cu o leguma...
Imagine postata
Imagine postata

#945 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2012 - 10:03 AM

Vezi postareaIoana, la 23 May 2012 - 10:39 PM, a spus:

Daniela, eu am mai spus, tu tb sa fi constienta de varsta ta, de faptul ca ai trecut printr-o nastere si ca nu poti sa ceri sa ai 47 kg ca acum 20 de ani.
Mie personal 4kg per luna cu o alimentatie corecta si putin sport(si asta il poti face si tu, mergi pe jos la munca) mi se par rezonabil.Eu sunt de parere ca intr-un reim de slabire nu e bine sa dai mai mult de 1,5 kg/sapt in primele 3 saptamani
Tu cum renunti putin la un regim strict ai sa te ingrasi iarasi, nu-i mai usor sa mananci echilibrat?

De ce nu mergi tu la un nutritionist mai bine?

Eu mananc echilibrat si tin sub control dieta tot timpul. Nu ca o sfanta, mai mananc si carbs, dulciuri, dar nu pe baze zilnice si le aleg pe cele mai usoare/naturale (paste/orez/gris integral, fructe ca indulcitor etc).
Dupa 3 sapt detox + 6 mentinere, vad ca nu ma ingras desi am introdus toate alimentele in dieta zilnica.
Nu vreau sa sustin ca o habotnica ca e bine ceea ce fac, ci doar ca mie mi se potriveste.
Nu pot sa merge pe jos la serviciu, prima pt ca sunt mereu sub presiunea timpului, doi ca am o tinuta care nu permite mersul pe jos. E drept ca daca vrei poti, dar ce spuneam e ca sunt epuizata datorita stresului, ca sa mai am energie pt sport pe baze zilnice. Nu mai am nici o tragere de inima nici macar pt schi, bicicleta, inot, role, pe care inainte le practicam cu placere. Stiu ca lipsa de sport e daunatoare starii de sanatate a organismului. Probabil ar trebui sa ma resetez cumva d ac pdv. Deocamdata nu sunt capabila, din cauza stresului enorm. De aceea, macar unul din factorii principali care duc la ingrasare: dieta, incerc sa o tin sub control, daca la capitolul sedentarism sunt praf!
Mentionez ca gasesc orice interventie bine venita si, personal, nu-mi provoaca nici o suparare ca parte dintre voi aveti parere diferita, mi se pare absolut firesc, ca fiecare sa gandeasca in felul sau si sa aplice ce i se potriveste mai bine modului sau de viata.
Nu vreau sa ajung la necesitatea unei operatii sau la 15 kg luate pe an, la mine kg s-au acumulat in 10 ani si tot e un semnal serios de alarma! Consider ca e mai bine sa iau masuri din timp. Cele legate de dieta sunt cele care imi stau mie la indemana cat de cat.
PS: 47 de kg am avut pana acum 8 ani (relativ constanta timp de circa 15 ani), in urmatorii 4 ani am pus circa 1 kg /an. Iar 51 de kg am avut pana acum 4 ani. Deci nu incerc sa reiau greutatea pierduta chiar acum 20 ani.
In prezent, desi am reusit sa scade de un excedent de 6 kg, inca am tesut adipos in exces, e drept in mod preponderent pe mijlocul trunchiului. Sportul ar fi binevenit, dar nu ma pot mobiliza, din pacate. Mea culpa!
Jos toxina!

#946 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 24 May 2012 - 10:37 AM

Si eu sunt adepta unui stil de viata sanatos, a unui regim de alimentatie si sport care sa duca la o scadere de 2kg pe luna, nu-mi plac dietele minune si nu am incredere in rezultatul obtinut si asa si traiesc de 3 ani incoace.
Am slabit relativ constant, mi-am mentinut greutate aproape 2 ani, dar in ultimul an, incet-incet, o abatere azi, una maine, ba o sarbatoare de-a noastra, romaneasca si m-am trezit cu 10 kilograme in plus. Am luat-o incet, cu miscare si regim Monti, dar mi-am cam pierdut rabdarea cand am vazut ca de nu-stiu cate luni ma invart in jurul cozii, plus-minus aceleasi kilograme.
Asa am ajuns eu la detoxul lui Dex, stiu ca ideea principala e detoxifierea si nu slabitul, dar aveam nevoie de un impuls, de ceva care sa ma scoata din impasul in care eram. Mi-a prins bine ca aveam niste reguli foarte clare si mi-am impus si ore de masa fixe si asta m-a ajutat foarte mult. Mi-e mult mai usor acum (deocamdata) sa mananc doar cele 3 mese pe zi si eventual o gustare si ma satur mai repede. Inainte asta era problema mea, ca desi mancam corect eram tot timpul cu o gustarica dupa mine- fruct, migdale, iaurt, pe langa mesele principale.
Na, ca am scris un roman, ideea e ca detoxul m-a disciplinat si am si dat jos cateva kilograme, de-acum imi ramane doar sa continui pe linia asta.
Hai, jos toxina!

#947 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 24 May 2012 - 11:01 AM

Si eu de 1 an si mai bine am incercat combinatii monti (nu si program regulat de mese cum prevede monti), am scos dulciurile si am aplicat supraveghere dieta (cat mai natural, simplu, sanatos) si nu am obtinut rezultat, cu siguranta din cauza regimului de viata dezorganizat si lipsa consecventei pe termen lung. Monti e un regim pentru intreaga viata si eu nu ma simt in stare sa respect pe viata o dieta si nici sa transform(din lipsa timp si rabdare) totul/orice in monti, ci mai simplu pt mine este sa evit, pe cat posibil, carbs si zaharuri. La fel si la mine gustaricile si mancatul nervos/pe fond de stres nu ajuta deloc! De aceea si eu am ales detoxul ca pe o varianta care mi se potriveste pt aceasta perioada si in care am obtinut rezultate bune. De un an si jumatate bateam pasul pe loc! nici un gram in minus!
Mentionez ca am rezultate la analize bune pe toata linia de cand ma stiu si de vreo 20 ani supraveghez dieta si tin un regim de alimentatie pe cat posibil sanatos. Sa dea DD sa fie rezultate bune la analize mereu, asta e cel mai important, nu doar silueta!
Cum Kora are 47 kg la 1.62 m si arata a femeie, pardon a doamna bine! desi are 2 sarcini/nasteri, nu vad de ce ar fi daunatoare pt mine greutatea asta, de vreme ce am doar 1,60 m. Fiecare se simte bine in standardele de greutate pe care si le doreste.
Detoxifierea organismului e sanatoasa pentru oricine are analize bune, parerea mea... vrednica de combatut, no probl!
Nu sustin ca ce fac eu e bine pt oricine si poate nici pt mine, asta e ce am ales eu sa fac si nu vad ca imi dauneaza pt moment. Doamne fereste de traznai de sanatate!
Respect parerea si alegerea fiecaruia!
Jos toxina si azi!

PS: Dex, draga, tu m-ai lasat singura pe baricade? Io centrez, io dau cu capul?

#948 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 24 May 2012 - 05:42 PM

Dupa cum am banuit , scaderea la 47, 5 nu a fost reala, doar stresul si nemancatul din ultimele zile... Ieri si azi am mancat, asa ca de juma' de ora m-am cantarit si am 49 de kg.

Nu, nu ma simt neaparat slaba la 47-48, ca si eu am oase subtiri si sunt destul de pufoasa, asa e constitutia mea, mai feminina, ca sa ma exprim eufemisttic... Am o colega fix de inaltimea mea, cu 53 de kg,cu o constitutie osoasa, lumea zice ca pare din Somalia, dar ne-am masurat si cantarit in aceeasi zi,pe cantarul din sala de sport, si colegelor nu le venea sa creada ca eu am, de fapt, mai putine kg. ca ea...
Cred ca de aceea insista Dex cu masuratul centimetrilor... :)

Dar va spun si motivul real pentru care ma multumesc cu 50-ciul : toate hainele mele sunt la marimile 38 si 40, sunt haine noi si frumoase, de max. 2 ani, nu vreau sa schimb garderoba la 36, ca vreau sa-mi cumpar altceva mai important anul asta. :D

Eu accentuez doar ca, din punctul meu de vedere, la varsta mea, in zona in care eu am crescut si m-am alimentat "cam" incorect vreme de 40 de ani, cu multe grasimi, prajeli si preparate hipercalorice( e-adevarat, gustoase, ca orice lucru bun in viata care are si efecte secundare), dar avand si antecedente in familie de hipertensiune, boli cardiovasculare si AVC, nu consider ca dieta asta e gresita. Pentru mine, evident.Care, la fel ca Daniella, nu fac sport din lipsa de timp.

Mai ales ca apoi se reintroduc, treptat, si lactatele, uleiul,pastele, restul legumelor.

Cum suntem unici si irepetabili, cred ca fiecare trebuie sa ia decizia care i se potriveste si sa incerce sa nu se compare cu altii. :D
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#949 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 24 May 2012 - 09:01 PM

Salutare!!
Bafta la toate care tin frau toxinei!!
Eu una va dau la toate drepatate la ce ati spus despre diete ...etc

Eu sunt mic copil cu dietele, asta e prima mea dieta si prima dat cand nu pot sa tin frau kg -lor in plus. Dupa a 2-a sarcina toate s-au schimbat la mine si kg nu se mai dadeau jos , se mai puneau altele in plus daca incercam sa mananc mai putin si tot asa m-am chinuit si eu 1 an de zile si nik...dar cand am vazut dieta lui Dexter, m-am bucurat f tare si chiar mi-a priit si mi-a schimbat multe habituri. Cel mai mult si mai mult ma bucur ca am scapat de multa celulita care ma chinuia si de asta nici nu vroiam sa las egarii, tot imi acopeream picioarele urate si umflate, acum nuuuuuuu!! si vreau sa ma tin asa, ca nu vreau sa mai ajung sa-mi acoper iarasi picioarele, am sa fac sport, am sa ma mai uit la cantar si uleiuri :)

Astazi cantarul a tinut cu mine -600g,am 53.400kg, am mai slabit, am scazut si in cm, apropo, sa va mai masurati si dupa detox, eu una am mai scauzut in cm... Am introdus pana acum produsele de lactate (branza si iaurt de capra, lapte de migdale, unt de cocos) seminciorele(de floarea soarelui, de bostan, de pin,de susan..)majoritatea fructelor si a legumelor,nucusoare si alune( nu mai mananc arahide ci doar migdale puse in apa cu o seara ininte de a le manca), am mancat biscuiti din unt de migdale si facuti cu faina de migdale, am mai mancat si crackers din multe seminte fara faina.. am baut ultimele zile mai mult kefir de capra si vad ca s-a cunoscut la cantar :D
Acum ma bucura mult sa pap fructele si mi se par un desert cupios si bun!

bafta la toti cu datul jos al toxinei- se merita! si bafta cu mentinerea!!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#950 Useril este offline   Lizura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 866
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationcrywolf

Postat 24 May 2012 - 09:12 PM

Eu raportez ca nu prea am timp sa maninc...pt ca scriu si scriu si scriu la teza mea si nu mai termin, ma invirt ca o morisca si surpriza inca nu sint cu nervii la pamint dar ajung rapid.
La noi e weekendul de ziua memoriala si toata lumea pleaca in vacanta numai eu sed pe fund si scriu si citesc.

Vestea buna e ca am ajuns la loc la greutatea la care ramasesem si si continui sa pap legume si carnita, dar cum am zis legume gril cu un pic de ulei de masline.
Nu am renuntat deloc la cafea si azi am baut niste suc de acai in speranta ca nu o sa mai ametesc asa rau. Am niste ameteli grupa mare...

In seara asta cred ca fac hamburgeri de curcan pt ca am si rosii proaspete, castraveti si salata verde.
Imagine postata
Imagine postata

#951 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 25 May 2012 - 04:22 AM

Vezi postareacris31, la 22 May 2012 - 05:27 PM, a spus:

miercurea si vinerea tine post, ar putea sa stea numai cu un fruct si o leguma?
Dexter, am inteles ca tii detoxifierea in fiecare an, cum se comporta scaderea in greutatate pe termen lung? Sa inteleg ca intr-un an de zile revine de unde a plecat?

cris, welcome to the club şi jos toxina! apropo de prietena ta care ţine post, nu ştiu pe nimeni care să fi ţinut post in timpul detoxului :thumleft:
vegetarienii, papă ouă şi brinză de vaci degresată iar veganii proteină de mazăre, din aia pulbere.

menţinerea greutăţii depinde de stilul de viaţă al fiecăruia ... majoritatea se resetează, alţii fluctuează ... eu mă simt foarte bine in timpul detoxului, aşa că îl repet anual.

#952 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 04:28 AM

Vezi postareadaniela82, la 23 May 2012 - 07:35 PM, a spus:

Imi e foarte greu sa bea 2 l de apa pe zi, dar sunt cuminte si respect si acest lucru.
astazi - 800g

brava daniela! keep going şi jos toxina! şi mie mi-a fost greu cu apa dar te obişnuieşti :thumleft:

#953 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 04:38 AM

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2012 - 11:01 AM, a spus:

PS: Dex, draga, tu m-ai lasat singura pe baricade? Io centrez, io dau cu capul?

dani, dex suferă de o contracţie relativistă a timpului liber, da speră să revină la normal in citeva zile

#954 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 May 2012 - 10:59 PM

Vezi postareaDaniella, la 23 May 2012 - 10:20 PM, a spus:

Lapona, in linii mari sunt de acord cu tot ce spui, mai mult mi se si aplica aproape tot ce spui. La teorie cred ca toti suntem doxa, practica insa ne omoara.
Si la mine ingrasatul e pe fond de abandon sport dupa 30 ani, din cauza de serviciu cu program prelungit si mai ales cu stres maxim. Pentru o persoana cu un program si un serviciu normal, un mod de viata normal, senin, armonios nu o fi o mare problema sa faca sport si sa tina regim 1 an, sau sa nu calce stramb pe viata. Mie nu mi se aplica. La ora 8 *in medie cand ajung eu acasa, plecata de diminata dela 9, sunt epuizata fizic si psihic, ca nu am nici o farama de energie sa mai fac sport. Destul ca ma concentrez de obicei sa nu dau iama in strachini cu cine stie ce.
Sa evitam produsele industriale cu zahar si faina alba eu nu cred ca e o problema nerezolvabila, tine doar de organizare si de vointa.
Ce spui tu cu 4-6 kg/luna slabit cu dieta si sport este sanatos si ideal. Pentru cine poate, penru cine e destul de disciplinat. Eu nu sunt. Mie imi trebuie un regim de inregimentare, in care sa am limite clare de ingrediente, cantitati si mese /zi. Mi se potriveste si am rezultate doar cu o dieta sever controlata. Daca am o mica portita de alegere, dau chix!
Admir pe cine poate, jos palaria!

Dani, dar chestia asta nu are nimic de-a face cu disciplina ci cu obisnuinta. Teoria nu e de fapt nici o teorie, este normalitate absoluta. Corpul uman e programat genetic sa manance nautral. Produsele moderne, care ne asalta din toate partile, au venit pe piata odata cu industrializarea, care se intampla cam de 200 ani. Rasa umana moderna -adica noi astia, homo sapiens, cum ni se mai zice, existam de cam 50.000 ani. Corpul nostru are deja imprimat in gene alimentele naturale si este programat genetic sa le recunoasca si sa le proceseze. Dupa o perioada de readucere aminte a creierului -care e asaltat zilnic (oare de cate ori pe zi?!?) de stimulanti vizuali, olfactivi ori auditivi legati de produsele astea noi si foarte tentante- corpul iti va spune singur ce sa alegi. Drumul asta de re-naturalizare a obiceiurilor alimentare e putin mai indelungat, insa nimic miraculos care necesita eforturi.

eu cu shea butter si unt de cacao m-am dat in sarcina si nu am nici macar o vergetura. Nu ma indoiesc ca si celelalte uleiuri de care ai pomenit sunt foarte bune pt piele, doar ca a mentionat Dex ca nu e voie pe parcursul celor 3 saptamani de detox.

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#955 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 25 May 2012 - 11:19 PM

Inca sunt in forma si astazi am adaugat mazarea, am sa vad maine ce zice cantarul :occasion15:

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#956 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 May 2012 - 11:47 PM

[quote name='Lapona Enigel' date='25 May 2012 - 10:59 PM' timestamp='1337979579' post='150156']
[quote name='Daniella' date='23 May 2012 - 10:20 PM' timestamp='1337804447' post='149789']
Ce spui tu cu 4-6 kg/luna slabit cu dieta si sport este sanatos si ideal. Pentru cine poate, penru [u]cine e destul de disciplinat. [/u]Eu nu sunt. Mie imi trebuie un regim de inregimentare, in care sa am limite clare de ingrediente, cantitati si mese /zi. Mi se potriveste si am rezultate doar cu o dieta sever controlata. Daca am o mica portita de alegere, dau chix!
Admir pe cine poate, jos palaria!

Dani, dar chestia asta nu are nimic de-a face cu disciplina ci cu obisnuinta. Teoria nu e de fapt nici o teorie, este normalitate absoluta. Corpul uman e programat genetic sa manance nautral. Produsele moderne, care ne asalta din toate partile, au venit pe piata odata cu industrializarea, care se intampla cam de 200 ani. Rasa umana moderna -adica noi astia, homo sapiens, cum ni se mai zice, existam de cam 50.000 ani. Corpul nostru are deja imprimat in gene alimentele naturale si este programat genetic sa le recunoasca si sa le proceseze. Dupa o perioada de readucere aminte a creierului -care e asaltat zilnic (oare de cate ori pe zi?!?) de stimulanti vizuali, olfactivi ori auditivi legati de produsele astea noi si foarte tentante- corpul iti va spune singur ce sa alegi. Drumul asta de re-naturalizare a obiceiurilor alimentare e putin mai indelungat, insa nimic miraculos care necesita eforturi. [/quote]
ce spui tu e perfect adevarat. Dar, helloooo, eu spuneam ca sa slabesti 4-6 kg/luna cu dieta si sport e ideal, insa necesita disciplina si obisnuinta.

Oana, brava! sunt curioasa si eu ce zice cantarul! Si eu aveam mazare cu carne de curcan pe seara, dar am fost atat de suparata cu accidentul picei ca nu am mai putut manca nimic!

#957 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 May 2012 - 11:34 AM

Vezi postareaDaniella, la 25 May 2012 - 11:47 PM, a spus:

ce spui tu e perfect adevarat. Dar, helloooo, eu spuneam ca sa slabesti 4-6 kg/luna cu dieta si sport e ideal, insa necesita disciplina si obisnuinta.

Mhm, m-am prins, din prima :crying: Ce spuneam eu e ca treaba asta cu cate 4 kile pe luna dat jos nu necesita disciplina ci olecutza de atentie, olecutza de memorie, olecutza de efort - cat sa ne facem acolo lista de cumparaturi sa o lipim pe frigider, si olecutza de consecventa ei, da si oleac de inteligentie. Mi-au trebuit ani intregi ca sa pot stabiliza cat de cat ultimul punct...Dar am platit pentru asta, mult, muuuuuuult.
Ca sa tii un regim de detox in scopul slabitului si asta inca de doua ori consecutiv, asta da disciplina drastica si militarie,brrrrr.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#958 Useril este offline   M_rules 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Ice
  • Postari: 684
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationWhere the sun shines.......

Postat 26 May 2012 - 10:31 PM

Vezi postareamoatza, la 23 May 2012 - 01:20 PM, a spus:

mi se pare prea frumos ca sa fie adevarat, dar tu sapa in continuare ca ma intereseaza.

mama a luat o luna colonhelpu' si-a slabit 4kg fara sa-si schimbe stilul de alimentatie. acuma e in a doua luna, dar cica nu-si mai face efectul contra constipatiei. de-asta ati luat careva?

jos toxina! ca bag seama ca asta-i salutul.

Mama ta nu a slabit efectiv, a mai scapat din continut intestinal. Bun si asa :rolleyes: Colon help are ca ingredient principal psyllium.
Am scris aici cateva lucruri despre psyllium. Importante: apa, lichidele si atentie daca ia alte medicamente/suplimente.

Vezi postareaDaniella, la 24 May 2012 - 11:01 AM, a spus:

Si eu de 1 an si mai bine am incercat combinatii monti (nu si program regulat de mese cum prevede monti), am scos dulciurile si am aplicat supraveghere dieta (cat mai natural, simplu, sanatos) si nu am obtinut rezultat, cu siguranta din cauza regimului de viata dezorganizat si lipsa consecventei pe termen lung. Monti e un regim pentru intreaga viata si eu nu ma simt in stare sa respect pe viata o dieta si nici sa transform(din lipsa timp si rabdare) totul/orice in monti, ci mai simplu pt mine este sa evit, pe cat posibil, carbs si zaharuri. La fel si la mine gustaricile si mancatul nervos/pe fond de stres nu ajuta deloc! De aceea si eu am ales detoxul ca pe o varianta care mi se potriveste pt aceasta perioada si in care am obtinut rezultate bune. De un an si jumatate bateam pasul pe loc! nici un gram in minus!
Mentionez ca am rezultate la analize bune pe toata linia de cand ma stiu si de vreo 20 ani supraveghez dieta si tin un regim de alimentatie pe cat posibil sanatos. Sa dea DD sa fie rezultate bune la analize mereu, asta e cel mai important, nu doar silueta!
Cum Kora are 47 kg la 1.62 m si arata a femeie, pardon a doamna bine! desi are 2 sarcini/nasteri, nu vad de ce ar fi daunatoare pt mine greutatea asta, de vreme ce am doar 1,60 m. Fiecare se simte bine in standardele de greutate pe care si le doreste.
Detoxifierea organismului e sanatoasa pentru oricine are analize bune, parerea mea... vrednica de combatut, no probl!
Nu sustin ca ce fac eu e bine pt oricine si poate nici pt mine, asta e ce am ales eu sa fac si nu vad ca imi dauneaza pt moment. Doamne fereste de traznai de sanatate!
Respect parerea si alegerea fiecaruia!
Jos toxina si azi!

Daniella te "cert". Tu nu ai tinut monti ca lumea. Si pana si cu abaterile tale tot ai dat ceva jos, ia uite aici sau aici. Repet si sunt de acord cu ce ti a zis Boni aici si aici.
http://montignacrecipes.blogspot.com

''Tell me what you eat and I’ll tell you who you are.''
Brillat-Savarin

Imagine postata Imagine postata

#959 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 May 2012 - 11:36 PM

Corect, M_rules, nu am tinut monti! de aceea am subliniat ca am tinut doar combinatii monti (pe care in general le respectam si inainte si acum) si nu dieta monti, care presupun si un program regulat de mese. Totusi anul trecut, consider ca am slabit cateva kilogramutze doar pt ca am eliminat dintr-o data pleiada de dulciuri pe care timp de 1,5 ani le-am adaugat in dieta mea normala. Si asta nu a fost suficient pt o slabire de durata, pentru ca in cateva luni cele 2-3 kg le-am avut la loc. Pentru mine lipsa limitarii la cantitati nu functioneaza.

Lapona, eu nu am doar liste ci nu tin ingrediente ingrasatoare in casa, i-am disperat pe ceilalti ca nu gatesc/cumpar decat ce-mi vine mie bine sa nu ma ingras (ex: EVITAT LA MAXIMUM orice e de natura fainos, inclusiv cartofi, de asemenea, zahar). Dar, asta fara sport nu ajuta sa slabesti, doar sa te mentii. Parerea mea ... Cu alte cuvinte mai mult la sport marefeream cand pomeneam de organizare si vointa si trebuie sa adaug si timp!
Cat despre detox si militarie e adevarat, asa cum e adevarat ca pt orice regim de viata sanatos /dieta e nevoie de disciplina, dar in cazul detox pe termen mai scurt 3+6 saptamani =9 /an pentru detoxifiere, dat jos surplus si stabilizare e mai fezabil pt stilul meu de viata decat o dieta pe viata si program regulat de mese.
Cine poate slabi doar avand ceva mai multa grija la ce mananca, e foarte bine! Dar acela nu are un regim de viaat sanatos de regula, parerea mea ... Dar in momentul in care tot timpul ai grija la ce mananci, asta nu mai functioneaza!

A propos de ce spuneai, Ioana, mie pt un adult 3 mese si 2 gustari /zi mi se pare mult, sau poate doar cu indicatia ca odata cu inaintarea varsta fiecare masa si mai ales proteinele animale trebuie incet incet diminuate, asa ca dupa 35-40 incet incet o masa inseamna o farfurie de legume cu un cubulet de carne/oua/branza. De ex. eu consider ca pt un metabolism de 60-70 ani 3 mese si 2 gustari e mult peste ce poate organismul. Mi se pare mai degraba meniu de copii- 3 mese si 2 gustari /zi, mai ales daca te gandesti la unele dintre cele 3 mese ca la o pleiada de 2-3 feluri de manacre Asta daca nu vorbim de gustare ca 5 migdale sau lucruri similare. Desigur sunt afectiuni de stomac care impun un ritm de mese mai frecvent, dar in general 3 mese /zi fara nici o rontaiala intre ele mi se par ultra suficiente.
Asa cum mentiona si UpTG este in final esentiala si marimea portiilor.

Ca sa inchei, voi consemna ca gasesc absolut binevenita curatenia anuala interioara (din toate punctele de vedere) de dinainte de Paste si de Craciun.
Si nu in ultimul rand, voi sublinia ce au mai spus si ceilalti care au tinut: detox 3+6 saptamani, adica mai bine de 1/6 din an, ajuta sa te disciplinezi cu modul de a gati (+ingrediente + combinatii) si cu rontaiala dintre mese.

#960 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2012 - 12:32 AM

Oana, am mancat si eu azi mazare cu carne la brunch si orez integral cu carne si legume la cina. Vedem maine dimineata kg, parca nu ma simt prea usoara!
La tine cum e ?

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic