Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#961 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 27 May 2012 - 12:55 AM

Vezi postareaDaniella, la 26 May 2012 - 11:36 PM, a spus:

A propos de ce spuneai, Ioana, mie pt un adult 3 mese si 2 gustari /zi mi se pare mult, sau poate doar cu indicatia ca odata cu inaintarea varsta fiecare masa si mai ales proteinele animale trebuie incet incet diminuate, asa ca dupa 35-40 incet incet o masa inseamna o farfurie de legume cu un cubulet de carne/oua/branza.

Daniella te contrazic. Tocmai pentru ca ai 3 mese pe zi si 2 gustari, metabolismul functioneaza. DAR - e vorba de portii. O masa pe zi nu inseamna aperitiv, ciorba, friptura cu cartofi prajiti si prajitura. Inseamna un FEL, unde nu mananci mai mult de cantitatea normala - proteina nu mai mare de o palma, carbohidrati si legume, tot portionat. Gustarile normal ar trebui sa fie tot sanatoase, un fruct, o bucatica de branza (ideal nu foarte procesata) un iaurt natural, cateva migdale.
Faptul ca mananci constant nu "sperie" organismul sa intre in panica si tot ce mananca la o masa (singura masa pe zi) sa stocheze.

Deci da, 3 mese pe zi si 2 gustari e ideal pentru metabolism (si nu o zic eu ci medici nutritionisti & dieticieni cu experienta) dar ce mananci..asta e problema.

Amica mea a avut probleme cu greutatea (cele 10 kg incapatanate)- dimineata bea cafea, la pranz ceva subtire si seara nu foarte mult,dar nu neaparat sanatos. A slabit cele 10 kg si in plus, cand a inceput sa manance mai MULT dar mai sanatos - si pentru prima data in viata de adult se trezea cu foame dimineata. Asta e cel mai bun semn ca metabolismul FUNCTIONEAZA.
A cat is a friend fur-ever !

#962 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 May 2012 - 01:14 AM

Uma, se prea poate sa ai dreptate! Te rog chiar sa ma contrazici, ca de aia dialogam aici! Nu stiam ca 3 mese si 2 gustari e recomandarea nutritionistilor.
Nu am inteles cum a slabit amica ta?
Eu mananc sanatos, dar dispus aiurea pe parcursul zilei. Posibil ca daca disciplinez si programul de mese sa nu mai am o greutate saltareata!?
de carne/proteine (1 palma), fructe (2 pumni), carbs stiu ca trebuie limitate, dar si legumele ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#963 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 27 May 2012 - 01:49 AM

părerea mea este că nu există "one size fits all" ... principiul cel mai sănătos este să mîncăm cînd ne e foame şi să ne oprim cind suntem sătui. corpul ne trimite toate semnalele necesare, numai că de multe ori le ignorăm sau nu le mai auzim...

dani, mă intrebai care ulei este recomandat pentru corp, este cel de cocos, obţinut prin presare.

#964 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 27 May 2012 - 02:09 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 May 2012 - 01:14 AM, a spus:

Uma, se prea poate sa ai dreptate! Te rog chiar sa ma contrazici, ca de aia dialogam aici! Nu stiam ca 3 mese si 2 gustari e recomandarea nutritionistilor.
Nu am inteles cum a slabit amica ta?
Eu mananc sanatos, dar dispus aiurea pe parcursul zilei. Posibil ca daca disciplinez si programul de mese sa nu mai am o greutate saltareata!?
de carne/proteine (1 palma), fructe (2 pumni), carbs stiu ca trebuie limitate, dar si legumele ?

Depinde de legume si de modul in care sunt gatite. A slabit mancand mai mult, adica 3 mese pe zi, 2 gustari (de care spuneam mai sus) - mai mult si cantitativ (pentru ca la ea cina era de baza) si mai ales mai des. Ti-am spus, ea nu manca cu trei guri la cina, dar daca nu mananci des, corpul tine totul pentru zile negre :rolleyes:

Dexter te contrazic cu "atunci cand ne e foame" pentru ca de exemplu sunt foarte multe persoane carora nu le e foame dimineata de exemplu -dar dimineata chiar ai nevoie de mai mult decat de o tigare la cafea :rolleyes:
Exista si opusul, in care mananci nu ca ti-e foame ci ca ai o suparare, esti agitat sau asa mai departe.

Cam la fel e si cu setea - daca nu te auto-educi sa bei mai multa apa si bei un pahar pe zi, nu o sa-ti fie neaparat sete ...dar daca iti aduci aminte sa bei apa in fiecare zi, atunci o sa vina momentul in care corpul ti-o cere (nu ma refer la vara cand ne e sete de la caldura :) )
Asta vi-o zic din proprie experienta.

Dar evident, fiecare isi cunoaste corpul si stie la ce reactioneaza mai bine -aici venim cu pareri personale - din experienta si din ce mai citim.

"Clean", cartea pe care am cumparat-o, e foarte interesanta. Propune o perioada de "detox" cu alternative, de la apa distilata, la suc de fructe, doar legume si asa mai departe. Promit sa scriu cum apuc sa o termin.

Succes in continuare :D

#965 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2012 - 02:15 AM

Uma, abia astept sa scrii rezumatul cartii, cand ai timp :rolleyes: .

eu dimineata, in general, am fresh din 2 grepfruit. Abia dupa cel putin jum de ora bag cafeaua/cafelele (doar de luni-vineri), In we imi permit un MD mai consistent, gen smoothie, oua, branza, salata de vinete cu ardei copti...

Jos toxina everybody!

#966 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 130
  • Inregistrat: 20-December 09

Postat 27 May 2012 - 02:33 PM

Vezi postarea2ut, la 24 May 2012 - 10:37 AM, a spus:

Si eu sunt adepta unui stil de viata sanatos, a unui regim de alimentatie si sport care sa duca la o scadere de 2kg pe luna, nu-mi plac dietele minune si nu am incredere in rezultatul obtinut si asa si traiesc de 3 ani incoace.
Am slabit relativ constant, mi-am mentinut greutate aproape 2 ani, dar in ultimul an, incet-incet, o abatere azi, una maine, ba o sarbatoare de-a noastra, romaneasca si m-am trezit cu 10 kilograme in plus. Am luat-o incet, cu miscare si regim Monti, dar mi-am cam pierdut rabdarea cand am vazut ca de nu-stiu cate luni ma invart in jurul cozii, plus-minus aceleasi kilograme.
Asa am ajuns eu la detoxul lui Dex, stiu ca ideea principala e detoxifierea si nu slabitul, dar aveam nevoie de un impuls, de ceva care sa ma scoata din impasul in care eram. Mi-a prins bine ca aveam niste reguli foarte clare si mi-am impus si ore de masa fixe si asta m-a ajutat foarte mult. Mi-e mult mai usor acum (deocamdata) sa mananc doar cele 3 mese pe zi si eventual o gustare si ma satur mai repede. Inainte asta era problema mea, ca desi mancam corect eram tot timpul cu o gustarica dupa mine- fruct, migdale, iaurt, pe langa mesele principale.
Na, ca am scris un roman, ideea e ca detoxul m-a disciplinat si am si dat jos cateva kilograme, de-acum imi ramane doar sa continui pe linia asta.
Hai, jos toxina!

Ma regasesc in ceea ce ai scris. Stiu si sunt de acord cu mancatul sanatos cu trei mese si doua gustari si ca slabitul nu trebuie sa fie spectaculos. Tin de un an si ceva Monty dar pentru ca tot timpul sunt cu gustarile dupa mine nu se cunoaste mare lucru si in loc sa slabesc, in iarna asta am mai pus ceva pe mine. Imi plac regulile monty si cu siguranta nu renunt dar din pacate cred ca mie imi reuseste mai mult F2 decat F1.
M-am hotarat sa tin detoxul lui Dex mai mult pentru disciplinarea mea in ale alimentatiei si pentru a gasi un inceput in ale slabitului si pentru detoxifierea organismului care oricand este binevenita si utila.
Mentionez ca am 54 de ani si din ianuarie am intrat la menopauza. Va fi interesant cum va reactiona organismul meu avand in vedere ca metabolismul meu e mult mai lent. In prezent plec de la o greutate de 61.400Kg la o inaltime de 1.60m. M-am si masurat: bust-96; talie-78; solduri-99.Toata viata am fost destul de slaba, pana la 45 de ani am avut intre 45 si 48 de kg, apoi pana la 50 am ajuns la 57. Atunci am descoperit forumul vechi si am tinut prima mea cura de slabire dupa metoda Yandirei si in trei luni am slabit 6 kg ajungand la 52, apoi in timp m-am stabilizat la 55. In iarna asta am ajuns la 61 fara sa schimb ceva major in stilul de viata. Eu banuiesc ca aceste evolutii se datoresc inaintarii in varsta si incetinirii metabolismului.
Nu am sperante la modificari spectaculoase dar sper sa fie un inceput in disciplinarea mea in modul de alimentatie. Acum am o problema la umarul stang si trebuie sa incep de luni fizioterapie, dupa remediere vreau sa incep sa merg la sala, la un program de fitnes si sa vedem ce pot sa fac cu innotul. Cu siguranta trebuie sa fiu atenta si la miscare, mai ales ca e foarte clar ca la mine articulatiile au nevoie de asa ceva.
Scuze daca m-am lungit dar am vrut sa prezint situatia mai in amanunt ca sa ma intelegeti mai bine.
Multumesc de primire in club.
Daniella mutumesc de PM.
Pentru ca am vrut sa evit ziua de luni pentru a incepe sa scimb ceva, am inceput de ieri. Prima impresie e ca mi-am adus aminte de Sogunul. Si acolo era vorba de un alt stil de alimentatie ce s-a dovedit pe termen lung mult mai benefic decat cel vechi desi la inceput era de neinteles.

26.05.2012 61.400kg

o cafea indulcita cu fructoza-inca n-am renuntat :crying:
MD un mar

P ragu de vita cu rosii,piper, busuioc, rozmarin si salata de rosii cu patrunjel
o mandarina taiata in bucatele si servita pe parcursul dupaamiezii

C piept de pui de tara facut la vas roman cu usturoi verde, piper alaturi de salata verde si patrunjel
fresh de gref cu apa minerala

27.05.2012 60.400kg

o cafea indulcita cu fructoza -de maine renunt
MD un mar

P creveti cu piper, pudra de usturoi, rosii cherry, patrunjel, zeama de lamaie
un castronel de capsuni pe care il intind pe toat dupaamiza

C- la fel ca ieri

Ceai de salvie si apa plata

Observatii
Portia de pulpa de vita a fost de trei sute de grame, pieptul de pui doua sute si cea de creveti de 150. Eu tot nu m-am lamurit daca 300 de gr de carne e pentru cele doua mese sau pentru fiecare individual si astfel pe zi ar ajunge la 600gr?
Ragu mi-a placut, pieptul de pui a iesit super dar cel mai mult mi-au placut crevetii. Pare fenomenal ca nu se cunoaste la nici un preparat lipsa uleiului. La inceput am fost reticenta dar apoi am devenit ma curajoasa.
Inca ceva, nu am simtit foame nici ieri nici azi si nici dorinta de a rontai ceva ca si pna acum, aici cred ca si faptul ca mi-am impus sa fiu serioasa a contat.

Sper ca nu v-am plictisit.

#967 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2012 - 04:42 PM

cris bravo şi jos toxina! scot pompoanele, numai să-mi spui ce culoare preferi :crying:
nu-i aşa că-i destul de uimitor cît de gustoase sunt bucatele gătite foarte simplu şi fără multe ingrediente?
foarte important: trebuie neapărat să renunţi la fructoză, altfel invalidezi detoxul. singurul indulcitor permis la detox este stevia pură.
mandarinele nu sunt in listă, fructele permise sunt numai măr, portocală, jumate de grefruit şi căpsuni.
cantitatea de proteină este max 300g la o masă.

#968 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2012 - 05:10 PM

Vezi postareaDexter, la 27 May 2012 - 04:42 PM, a spus:

cris bravo şi jos toxina! scot pompoanele, numai să-mi spui ce culoare preferi :crying:
nu-i aşa că-i destul de uimitor cît de gustoase sunt bucatele gătite foarte simplu şi fără multe ingrediente?
foarte important: trebuie neapărat să renunţi la fructoză, altfel invalidezi detoxul. singurul indulcitor permis la detox este stevia pură.
mandarinele nu sunt in listă, fructele permise sunt numai măr, portocală, jumate de grefruit şi căpsuni.
cantitatea de proteină este max 300g la o masă.

orice culoare, numai sa le merit!
Uimitor este putin spus.
De maine renunt si la cafea, deci fara fructoza
parca vazusem si mandarine pe la voi, dar nu-i bai, punem portocale.
Vreau sa fiu cat mai curata in meniuri, le voi posta in fiecare zi cu mare emotie pentru ca nu stiu care va raspunsul organismului meu.
Jos toxina!

#969 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2012 - 05:31 PM

Vezi postareaUma, la 27 May 2012 - 02:09 AM, a spus:

Dexter te contrazic cu "atunci cand ne e foame" pentru ca de exemplu sunt foarte multe persoane carora nu le e foame dimineata de exemplu -dar dimineata chiar ai nevoie de mai mult decat de o tigare la cafea :)
Exista si opusul, in care mananci nu ca ti-e foame ci ca ai o suparare, esti agitat sau asa mai departe.

Uma, te contra-contrazic :) ăi care nu simt foamea, dimineaţa de exemplu, să se intrebe de ce nu o mai simt. organismul uman este echipat cu senzaţia de foame ca să ne tragă de mânecă şi să ne spună: bagă bre benzină la motor, că s-a golit rezervorul.
ăi care mănîncă de supărare să se intrebe ce (altceva) trebuie să facă să le treacă supărarea/plictiseala/stresul/etc. trebuie să conştientizăm că mîncarea e făcută să ne hrănească, nu să ne aline emoţiile. de aia zic eu că orice detox are şi un component spiritual pentru că avem ocazia să reflectăm la "hrana noastră, cea de toate zilele."
să vă spun cum de cîte ori imi era foame îmi venea in minte că e un privilegiu să am mincare in frigider? mulţi nici frigider n-au. despre revelaţia că mărul este cel mai bun desert şi că nu ne trebuie dulciuri sofisticate ca să ne simţim satisfăcuţi la sfîrşitul unei mese? despre cum toate activităţile pe care le plănuim la evenimente cu familia sau cu prietenii sunt centrate în jurul mincatului? altceva nu am putea face impreună? nu, nu vă spun :D

triplu pompon pentru cris şi jos toxina! Imagine postata

#970 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 27 May 2012 - 05:57 PM

Vezi postareaDexter, la 27 May 2012 - 05:31 PM, a spus:

Uma, te contra-contrazic :) ăi care nu simt foamea, dimineaţa de exemplu, să se intrebe de ce nu o mai simt.

Pai de fapt nu ma contrazici :D

Da, mancarea e facuta sa ne hraneasca, dar acum nu putem uita de placerea de a manca in familie, nu putem sa nu ne aducem aminte cu placere de ce ne gateau bunicii, parintii :)
Deci nu o sa putem "despuia" mancatul de partea sentimentala :D

Da, sunt perfect de acord ca suntem norocosi sa avem mancare - eu am trecut prin perioada comunista in care sa ai mancare era o lupta (nu ca am suferit de foame, dar cat timp pierdut la cozi, cat stres pe parinti).

Si un mar dulce aromat e minunat (cat de dor imi e de merele ionatane :D - iar cu ce face familia impreuna -eu zic ca mai face si sport, drumetie si altele :) Dar da, sa ai familia in jurul mesei, e un sentiment minunat (poate fi mancare sanatoasa :) )

#971 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 May 2012 - 09:33 PM

Eu stiam ca se recomanda sa mananci in familie e bine si caterapie pshica, stabileste punti intre oameni, detensioneaza, plus ca mancatul impreuna impune o coordonare.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#972 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2012 - 09:50 PM

cris, felicitari pentru start si pentru rezultat. Dex a fost bland, ai avut cateva devieri si ti le subiniez, ca nici eu nu intelesesem exact mecanismul la inceput:
- cafea nu e voie la detox deloc, fructoza nici atat
- doar 2 fructe pe zi si doar din lista, doar in cantitatile permise (1 mar la o masa, sau 1 portocala, sau 1/2 grepfruit, sau 1 cana capsuni). In pima zi ai avut 3 fructe si abatere suplimentara mandarina.
atat. Nu e grav, dar stiu ca vroiai sa tii la buchea dietei originale.
Agit si eu pampoanele! fortza cris!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2012/post-685-13381482087631.jpg

#973 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2012 - 10:09 PM

Vezi postareaUma, la 27 May 2012 - 05:57 PM, a spus:

Da, sunt perfect de acord ca suntem norocosi sa avem mancare - eu am trecut prin perioada comunista in care sa ai mancare era o lupta (nu ca am suferit de foame, dar cat timp pierdut la cozi, cat stres pe parinti).

+ 1!!!

#974 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 May 2012 - 10:43 PM

nu era vorba că mîncatul în familie nu e un lucru bun, ci că socializările sunt prea des centrate in jurul mîncatului ... cel puţin în cazul meu.

#975 Useril este offline   Uma 

• PipPipPipPip
  • LocationMica's world

Postat 28 May 2012 - 12:41 AM

Vezi postareaDexter, la 27 May 2012 - 10:43 PM, a spus:

nu era vorba că mîncatul în familie nu e un lucru bun, ci că socializările sunt prea des centrate in jurul mîncatului ... cel puţin în cazul meu.

Scoate-i la plimbare inainte si dupa masa :)

#976 Useril este offline   Oana S 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 28 May 2012 - 10:16 AM

Vezi postareaDaniella, la 27 May 2012 - 12:32 AM, a spus:

Oana, am mancat si eu azi mazare cu carne la brunch si orez integral cu carne si legume la cina. Vedem maine dimineata kg, parca nu ma simt prea usoara!
La tine cum e ?

a fost ok sa introduc mazarea, am mai scazut cu 200g, am adaugat in w-end si carbohidrati si dupa 2 zile ,inca sunt ok la cantar, nu am pus nimic. Am sa vad si maine cum se comporta.

Pupici!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#977 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 12:16 PM

Raportez ca nu are nici un efect suplimentul cu extract de anghinare! scurtatura asta nu functioneaza! dupa 5 zile nu am decat -200 g (ei sustineau ca se slabesc circa 10 kg in 10 zile si 11 kg in 15 zile de administrare), in conditii in care tin dieta de mentinere! Raportez, aviz Moatza, ca mai mult efect are detoxicolonul (tot in conditii de mancat lejer si inlocuit 1-2 mese cu detoxicolon).
Mie nu-mi e foame pana pe la 12, asta inseamna ca nu functioneaza metabolismul? De multe ori mi-e foame, dar nu apuc sa mananc pana spre dupa amiaza :occasion15:

#978 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 May 2012 - 12:32 PM

Avea dreptate cine spunea ca e frectie la un picior de lemn. Pacat! Sunt multi pacaliti de reclama
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#979 Useril este offline   cris31 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 28 May 2012 - 05:32 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 May 2012 - 09:50 PM, a spus:

cris, felicitari pentru start si pentru rezultat. Dex a fost bland, ai avut cateva devieri si ti le subiniez, ca nici eu nu intelesesem exact mecanismul la inceput:
- cafea nu e voie la detox deloc, fructoza nici atat
- doar 2 fructe pe zi si doar din lista, doar in cantitatile permise (1 mar la o masa, sau 1 portocala, sau 1/2 grepfruit, sau 1 cana capsuni). In pima zi ai avut 3 fructe si abatere suplimentara mandarina.
atat. Nu e grav, dar stiu ca vroiai sa tii la buchea dietei originale.
Agit si eu pampoanele! fortza cris!

Ce de-a pampoane si ce de culori!!! Sper sa le vad si peste trei saptamani.
Cu cafeaua si fructoza stiam, dar fiind we m-am mai alintat putin. Azi am baut doar ceai, cam cu ghionturi ce-i drept. Cu fructele am ametit-o eu, dar am printat ce mi-ai trimis si ma tot uitam si abia azi m-am prins ca era vorba doar de doua fructe. Multumesc de observatii si vor fi binevenite oricand, pentru ca da, vreau sa tin curat detoxul.
Acu mai am o intrebare, stiu raspunsul dar nu ma pot abtine. Cu tigara de la cafea voi cum a-ti procedat? Pentru ca eu nu fumez decat dimineata la cafea, doua tigari, e un tabiet cu mult farmec, acu fara cafea dar si fara tigari?
Deja au trecut trecut trei zile si in primele doua nu am intampinat nici o greutate, doar spre seara, ieri m-a apucat foamea, dar era pe drept, crevetii au fost cam putini, m-am prins prea tarziu ca sa mai fac ceva. Astazi m-a cam durut capul si o stare de somnolenta si chiar senzatie de varsaturi. Am baut apa, m-am frectionat la timple si a trecut.
Si acu meniul

28.05.2012, a treia zi. 59.800 kg

MD ceai de salvie si dupa o ora o cana de capsuni si iarasi ceai, acu de sanziene
P ragu de vita cu sos de rosii si salata de rosii cu patrunjel si otet de mere
C biban facut pe sare cu saramura cu multe rosii, ardei iute, usturoi si patrunjel, fresh de portocala

Jos toxina!

#980 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 29 May 2012 - 09:47 AM

Bravo, Cris, inceputul e promitator!
Vezi ca daca ai la pranz rosii, la cina trebuie sa papi alta leguma din cele permise.

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul