Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#441 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 05 April 2012 - 08:19 AM

-500 de grame, cred ca am scapat de platou.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#442 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 April 2012 - 08:21 AM

Vezi postareazerda, la 05 April 2012 - 08:19 AM, a spus:

-500 de grame, cred ca am scapat de platou.

Iahuu!! :lol: Bravo :105: azi se vede treaba ca e o zi buna pt. toata lumea ,acele cantarelor sunt generoase azi :lol:

Succes in continuare!

#443 Useril este offline   2ut 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 05 April 2012 - 08:39 AM

Vezi postareaDexter, la 05 April 2012 - 02:24 AM, a spus:

Vezi postarea2ut, la 04 April 2012 - 08:53 AM, a spus:

ma intrebam daca tu aveai nevoie sa slabesti, adica aveai kilograme in plus, sau nu neaparat? Eu am un surplus destul de mare, IMC aproape 30, deci as avea de unde da jos si ma intrebam daca pot spera la cel putin 7-8kg pierdute in cele de saptamani de detox, sau chiar mai mult.

2ut, detoxul ăsta, mă face să mă simt foarte bine din toate punctele de vedere, parcă dau "reboot" la organism, pe toate planurile. aveam şi de pierdut ceva kile aşa că plăcutul s-a înbinat cu utilul :105:
nu cred că se pot pierde mai mult de 7-8 kg in trei săptămini, indiferent de BMI (IMC), eu nu ştiu pe nimeni care să fi pierdut mai mult.

Mersi de raspuns, Dex, oricum 7kg e foarte bine, ca dupa aia merg in concediu, asa ca pica numai bine (adica nu plec imediat ci dupa aproximativ o luna, deci am tim si sa reintroduc incet diverse alte alimente). Pana luna viitoare, mai citesc si ma bucur pentru fete.

#444 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 05 April 2012 - 09:28 AM

brava Zerda! bine ca scaparam de platou, ca asa cum spuneai e enervant sa vezi in fiecare zi cum acul cantarului se joaca, cu nervii tai. Sper sa urmeze iar o saptamana de slabire accelerata, sau macar cateva zile bune.

Geany, e foarte normal ce spui tu. Normal ca daca esti la dieta ai pofte de orice altceva ... doar penru ca sunt altele ... De aceea, Dex a spus foarte bine, ca intai trebuie sa fii foarte bine pregatit psihic si extrem de determinat, uite aici ce zicea:
"Dacă vrei să incepi, trebuie să fii pregătită psihic şi motivat la maxim pentru că nu va fi uşor, mai ales primele 3 zile e posibil să pofteşti tot ce vezi şi să ai efecte secundare mai puţin plăcute. Părerea mea este că detoxul nu este numai un act fizic de eliminare a toxinelor ci şi unul ce ţine de psihic intr-o măsură mai mică sau mai mare. atitudinea faţă de mîncare se va schimba. Mănînci de stres? La detox nu ai cum aşa că vei invăţa să inlocuieşti mîncatul cu altceva. Mănînci de plictiseală, numai pentru că ţi-e poftă de ceva bun? Iar nu ai cum. Meniul e inflexibil, e boring şi nu îţi va oferi mari plăceri gastronomice, aşa că va trebui să găseşti altceva care să inlocuiască impulsurile respective.
Mi s-a intimplat să trebuiască să ajung şi la restaurant şi am comandat fie piept de pui la grătar sau friptură de vacă la grătar, cu saltă verde şi am specificat că am un program de nutriţie foarte strict şi nu vreau nici un adaus de nici o culoare. La mine in judeţ este destul de normal ca lumea să pape în fel şi chip iar restaurantele sunt flexibile la chestii din astea.
Dacă vei fi in gaşcă o să fie mai greu. Dacă calci pe bec, asta e, îi dai inainte.

Altă variantă ar fi să scurtezi durata la o săptămină sau 10 zile să vezi cum îţi prieşte şi să mai faci o tură mai încolo"

In cazul tau, ca vrei sa faci o dieta light nici nu trebuie sa renunti la ulei, eu doar de paine si mezeluri din comert ziceam...si eventual cafea ...

Avand in vedere cele mentionate de Dex, mie mi-a luat vreo 7 saptamani sa ma pregatesc psihic sa pot aborda dieta la buchea listei de permisiuni.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#445 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 05 April 2012 - 01:20 PM

Eu sunt în faza de stagnare, tot 51, oricum nu mai vreau să dau jos decât un kilogram şi sunt mulţumită.Dacă dau mai mult jos, trebuie să-mi schimb garderoba, şi nu-mi convine :tongue3: - ştiţi voi, mai binele e duşmanul binelui... =))
Bine ai venit , Geany, o aşteptăm şi pe 2ut.
Felicitări Dana şi Zerda!!!!!! :blush: :hug: =))
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#446 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 April 2012 - 01:28 PM

Vezi postareakoral, la 05 April 2012 - 01:20 PM, a spus:

Eu sunt în faza de stagnare, tot 51, oricum nu mai vreau să dau jos decât un kilogram şi sunt mulţumită.Dacă dau mai mult jos, trebuie să-mi schimb garderoba, şi nu-mi convine :tongue3: - ştiţi voi, mai binele e duşmanul binelui... =))
Bine ai venit , Geany, o aşteptăm şi pe 2ut.
Felicitări Dana şi Zerda!!!!!! :blush: :hug: =))

Koral, teoria mea e astfel: daca scazi mai mult, poti sa mananci linistita din toate (fara excese) si te intremezi imediat. 1 kg ala sau 2 in plus slabite sub greutatea ta ideala sunt doar ca sa ai unde sa revii putin din inertie si sa te joci cu ele cand ai chef 2-3 zile sa scapi de ele, dar sa nu mai treci de greutatea dorita. Pe mine, daca mai slabesc ma motiveaza sa mai tin ...
Pai eu dupa primele 5-6 zile cand a mers snur (600g/zi), cam 10 zile am stat pe platou, cu cate 3-4 zile greutate stationara. Asa ca e bine ca ai dat 1 kg si in saptamana 2. Mai ai 1 kg pt sapt 3.

#447 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 April 2012 - 01:55 PM

Borsul meu de loboda cu iaurt dietetic si ceapa verde...poza naspa ca e fierbinte..

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-405-13336268921311.jpg

#448 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 April 2012 - 02:40 PM

Bun Geany, bun! de sapt urmatoare ma dau si eu pe de astea ...

#449 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 05 April 2012 - 03:38 PM

Sa va marturiseasca pavarottianul Paparotti cat a dat jos primavara aceasta?

37.91 ! ... pounds =))

Eat greens! :crying:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#450 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 April 2012 - 05:07 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 05 April 2012 - 03:38 PM, a spus:

37.91 ! ... pounds =))

Eat greens! :crying:

Uaaauu :) eu m-asi multumi cu 3 kg. =))

P.S Am devenit tare ''aricioasa'' :) ai mei fug care incotro din calea mea cand ma vad ;) bub' a furat-o azi din cauza de dezordine ;) hi hi! tre' sa ma mai abtinez si eu :)

#451 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 05 April 2012 - 09:36 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 05 April 2012 - 03:38 PM, a spus:

37.91 ! ... pounds :floare:

Eat greens! :floare:

Adica 17 kg?? :) am cautat cu google si asa mi-a zis :hiding:

#452 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 April 2012 - 10:25 PM

felicitari domnule Paparotti! :floare: Dai detalii despre dieta? Nu ai mai gustat sunculita facuta in casa, slaninuta si toate bunataturile gatite ? 17 kg in cat timp?

#453 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 06 April 2012 - 07:15 AM

azi not good: + 400 g: 57,9 kg! offff! ma enervez! :105:

Mi-e clar experimentul, este de la inlocuitul pieptului de pui cu piept de curcan. E a 2-a oara cand mi se intampla ca imediat cantarul sa reactioneze. De ce oare? Ori o fi de la cele 2 prize de monoglutamat?
(m-am uitat ieri la mag pe un plic de curry de la alta firma, la fel era cu monoglutamat!!!!)

Uf si mai aveam 800 g ca sa ating cele 7 kg. Acum am putin mai mult... :appl:
Aseara am avut piept de curcan cu multe cozi de ceapa verde la tigaie (condimentata cu pepperoncino foarte picant)

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13336898762083.jpg

Azi la ora 12 am chiftele din piept de curcan cu salata de spanac crud.
O portie de chiftele imi ramane pe maine, vad eu cu ce o combin, o salata verde cred ...

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13336900450856.jpg

pe diseara vedem, daca gasesc muschi de vita, de nu, vesnicii creveti cu rosii.

#454 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 06 April 2012 - 05:19 PM

Zi cu ghinion şi la mine, azi dimi aveam 52!!!!!! adică m-am îngrăşat un kilogram!Problema este că nu m-am îngrăşat, ci am retenţie de apă, dimineaţă mi-erau picioarele umflate de nu m-am putut încălţa cu pantofii pe care mi i-am cumpărat marţi şi cu care am umblat bine-mersi miercuri şi joi.
De la ce oare am reţinut apa, n-am schimbat meniul, nu am mâncat mai sărat, am băut cam aceleaşi cantităţi de lichide...
Azi am eliminat masa de prânz, am mâncat dimineaţă un măr iar acum, la cină, peşte la grătar cu suc de lămâie şi salată dintr-o jumate de castravete cu usturoi şi oţet balsamic. Să văd ce se întâmplă mâine...

Editez- n-am poze că mi s-au terminat bateriile din nou.
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#455 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 April 2012 - 07:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 05 April 2012 - 10:25 PM, a spus:

felicitari domnule Paparotti! :o Dai detalii despre dieta? Nu ai mai gustat sunculita facuta in casa, slaninuta si toate bunataturile gatite ? 17 kg in cat timp?

Am gustat absolut din toate ca orice bucatar ... ma rog, invartitor in cratita pasionat dar nepriceput. La fel ca enologii cu vinul (mi-i rusine sa spui :blush: )"io nus (sic!) d'alea de inghite"

Nu urmez nu's ce dieta, trend sau sistem. Mananc cam la doua ore, poate si mai putin. In cantintati mici. si mestec indelung. Iau cu mine la servici noaptea - ca-s din divizia bufnitelor :o - unul doua trei kiwi, sau o portocala doua, de doua saptamani borcanul cu bors de urzici+stevie+leurda .... + usturoi (Da!) in care mai scap cate o canita de kefir, sau poate doar un borcan cu kefir de'l tot fac de 5 ani incoace, alta data cateva rosii cherry, o gulie, sau un morcov, o felie de telina,sau un pastarnac. Crude ele.
De fapt nu (mai)mi-e foame never dupa cam doua saptamani de cand am inceput.
Pofta mi-e mai ceva ca la o gravida :o
Dar nu (mai)mi-e pofta de "interzise" ci de cele permise care au capatat pentru mine o savoare extraordinara.
Cafei si vin nu am baut niciodata. Pe polonicul meu! Am lasat sucurile zis dietetice carboagzoase pentru bors. Iau sticla cu mine la lucru. Acasa mai storc o lamaie, dupa ce i-am ras coaja, toc niste ghimbir si torn apa peste.
Branzeturi grase - nema. Sau de ce sa mint? O lingurita, una, "seara" :o la cinci, de branza de burduf usturoaie facuta anul trecut. Cand oi muri sa le spuneti sa-mi puna in coparseu.
Nu pot sa spun ca am mese principale, toate 8-10 :D sunt principale si reduse cantitativ.
Ce mai halesc? Dovlecei, sau vinete, sau pleurotus grillate si marinate.
Nu pun sare pe nimic!
Laptele de exemplu (eu il consum sub forma de kefir, dar de la vaca, nedregesat) contine sare in mod natural.Cteva grame.
O alta masa/gustare de-a mea poate sa fie formata 5-6 migdale crude, sau doi mieji de nuci, sau 5-6 alune de padure crude. Nu le numar, cateva.
peste marinat de mine.
cate un albus de ou in tigaie de teflon sau poache-at...
ce mai mananc ?
O dar ce multe si ce bune!
Supa de alge wakame cu legume Yummmyyyyyy!
doi trei biscuiti graham pe zi.
Tone de leurda.
usturoi verde - fara numar
ceapa verde - in prostie!
branza de vaci dietetica. zilnic. cu sau fara mirosenii si herburi. Urda. cate o felie de cas.
cand vreau ceva texturat fierb cu legume si sosuri iuti de-ale mele "snitele" de soya intr-o cratita de un litru. ma tin aproape o saptamana.
supa de varza si ceapa cu cu cimbru cat buchetul miresei si mult piper.
rontai cand ma plictisesc seminte de: mustar, coriandru, in, chimen, rod scortisoara ==))
Incepe sa devina ciudat, nespa? Baspa!
Ghimbir uscat (tot de Mandea), piper szechuan :)anason stelat. etc. Nu pentru ca mananc noaptea la servici bors cu usturoi, caci sunt de regula singur in cea mai mare parte a timpului, dar sunt dependent de mirosenii. Am intr-o punguta ziplock un ardei iute rosu afumat langa computer. Si acasa si la lucru.
Carne nu mananc, dar o gust.
Acum o saptamana mi-am taiat o felie de 3 mm de salam de Sibiu. Ce-mi mai placea odata! Si am mestecat-o indelung cum fac acum cu orice rontai/ mananc. Am rams in gura cu un ghemotoc slinos de grasime suspecta si absolut gretoasa. Incercati si voi. Ceva in organism mi-a spus (de ce oare numai acum?) sa nu-i dau drumul pe gat in jos.
Undelemn de masline neprihanit ? cam 50 ml pe zi. crud. negatit. cand trec pe langa sticla imi torn un dop si-l savurez. Nu terapeutic ci pentru ca imi place la nebunie.
5-6 masline zise light
alta "masa" doua trei prune uscate, sau o lingura de merisoare deshidratate (Nu confiate)
ciuperci champignons crude. Un ospat!
O jumatate de ardei gras California. Imi da energie sa merg pe jos 4 km. Well, mai am suficiente "depozite" din care sa fac retrageri :D
Laptuci
Rucola.
Andive
Toate plain, fara sosuri sau vinegrete.
Le disociez dar nu din vre-o stategie. De cand am schimat regimul alimentar, palatul meu jubileaza si simte foarte intens aroma fiecarui aliment si se bucura ca un copil :o

Si lista e foarte lunga. Mult mai lunga. Fiind asa de lunga le vine randul destul de rar si mi-e pofta de ele.
Si pe masura ce vine vara se lungeste si mai tare cu legume si fructe de sezon.
Ceaiurile nu mi-au placut niciodata, nu-mi plac nici acum. Mie imi place acru ==> bors de tarate din fund de la madam Potropopescu sau de legume. Caldari!

Ce nu:
sare adaugata , nu cea continuta in legumele crude in mod natural(cateodata o lingurita de sos de soya light intr-o marinata sau sosulean rece pikant si asiatic)
Zahar, dulciuri niciodata. dar mai pun o lingurita de miere in sosul de mai sus.
Carne preparata de mamifer sau pasare. Nu-s vegan ci doar gutos si in dieta guta se exacerbeaza datorita "autoconsumului" cand am pofta, cateva feliute de carpaccio de vita cu suc de lamaie nu ma omoara, chiar imi place.
Paine, pizza, aluaturi, paste. NU. Musli da.
Hei, ia sa-mi pun la incoltit niste grau.

M-ati intrebat in ce perioada?
Mi-e rusine sa va spun atat este de scurta. M-ar cauta ziaristii dupa IP-ul computerului. Nerusinat de scurta. Nu mi-am propus. Pur si simplu s-a intamplat. Si da, ma simt muuuuuuuult mai bine (vaaaai ce rau ma simteam acum doar ... saptamni) Si sunt plin de energie si de loc frustrat si nervos. Unele medicamente inainte zilnice le-am uitat, altele a tebuit sa le injumatatesc.

Gatesc aproape zilnic lucruri pe care la gust si nu le mananc si nu am nici o problema cu asta.
Repet daca vreau sa vad ce gust mai are o bucata de carnat afumat de casa, uscat si fermentat la perfectie (anul asta au reusit o nebunie!) musc din el si il mestec bine. Si nu-mi amai trebuie. Si nu-mi mai trebuie sa gust multa vreme.
De o saptamana sunt pe platou. Saptamana asta, pana acum doar 0,6 kg.
Noa si! Pot fugi dupa autobu, nu ca merg pe jos de cate ori pot, dar pot fugi.

Cum am slabit?
Cred ca cu ajutorul lui Dumnezeu.
Nu va luati dupa mine.
Nu-mi numar caloria, sau lipida, sau glucida. Nu mananc nici dupa culori, dupa alfabet, sau dupa grupa alimentara. M-am trezit ca disociez fara sa-mi dau seama si nu o fac intotdeauna.
Acum o sa ma faceti probabil harcea-parcea, dar nu mai am timp sa scriu ca mi s-a facut pofta de niste papadie :o si s-a facut intuneric (am lanterna)

Succes si sanatate tuturor!
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#456 Useril este offline   Carmella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 06 April 2012 - 10:40 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 06 April 2012 - 07:19 PM, a spus:

Carne nu mananc, dar o gust.
Acum o saptamana mi-am taiat o felie de 3 mm de salam de Sibiu. Ce-mi mai placea odata! Si am mestecat-o indelung cum fac acum cu orice rontai/ mananc. Am rams in gura cu un ghemotoc slinos de grasime suspecta si absolut gretoasa. Incercati si voi. Ceva in organism mi-a spus (de ce oare numai acum?) sa nu-i dau drumul pe gat in jos.

Ce nu:

Carne preparata de mamifer sau pasare. Nu-s vegan ci doar gutos si in dieta guta se exacerbeaza datorita "autoconsumului" cand am pofta, cateva feliute de carpaccio de vita cu suc de lamaie nu ma omoara, chiar imi place.

Citind prima parte, cind scriai ca ti se pare gretoasa carnea, am vrut sa te trimit la niste analize, pentru ca in foarte multe cazuri greata la carne inseamna ceva, citeodata grav. Apoi ai zis ca e de la guta, deci exista o explicatie :o

Eu te felicit, banuiesc ca ti-ai dorit sa si slabesti, nu numai sa te detoxifici :blush: Numarul mare al kilogramelor de care ai scapat intr-o perioada asa de scurta probabil ca e legat si de faptul ca ai avut de unde, si inca mai ai, cum ai zis chiar tu. Ai mai vorbit cindva de o cura pe care ai tinut-o si de scaderi la fel de mari, daca nu ma insel. Ideea unde "bat" eu e ca poate ar trebui sa adopti o alimentatie lejera pe care s-o poti tine si vara si iarna ca si primavara (atunci cind explodeaza verdeturile), ca sa nu mai existe puneri multe de kilograme. Sau sa sesizezi din timp momentul periculos peste care kilogramele ar fi prea multe si sa reduci din consum atunci. De multe ori m-am intrebat cum fac oamenii care ajung si la de 2 ori greutatea lor normala, si cred ca sint prea relaxati, intr-un mod nepermis =)) O vreme ingrasarea e normala, dar cind vezi ca schimbi un numar la haine, apoi altul, apoi altul, nu devine ingrijorator? Zic si eu...

#457 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationKili-mangiamo

Postat 07 April 2012 - 12:52 PM

Vezi postareaCarmella, la 06 April 2012 - 10:40 PM, a spus:

...De multe ori m-am intrebat cum fac oamenii care ajung si la de 2 ori greutatea lor normala, si cred ca sint prea relaxati, intr-un mod nepermis :D O vreme ingrasarea e normala, dar cind vezi ca schimbi un numar la haine, apoi altul, apoi altul, nu devine ingrijorator? Zic si eu...

Iti dau perfecta dreptate in absolut tot ce ai scris.
Cand cineva ma lauda ca am pierdut din kilograme, totdeauna il intrerup si i spun ca nu are de ce sa ma laude, ci sa ma certe ca-mi sap mormantul cu lingura si furculita :angry:

Admir neconditionat persoanele constiente care nu ajung intr-o astfel de situatie, desi acesta ar trebui sa fie o normalitate. Kudos!

Obezii nu ar trebui tratati cu ingaduinta si politete ci scuturati cat se poate de bine.
Fata de alte defecte fizice, sau care tin de intelect deficitar, fata de handicapuri fizice si psihice mostenite, sau dobandite, obezitatea este o rusine.

V-o spune "Paparotti" care isi pune public cenusa in cap si nu parmiggiano :D cum i-a pus Pamella lui Giorgio in filmul Yes, Giorgio de unde mi-am luat avatarul.
Nu trebuie discriminati, nu trebuie tratati cu cruzime (pe mine da :occasion14: caci am imbatranit degeaba ) in special pe copii si adolescenti, dar trebuie treziti la realitate cu orice pret pana nu e prea tarziu.

In primavara acesta am avut o nevoie vitala de detoxifiere, iar consecinta imediata a fost si pierderea de greutate. Mi-a placut si ce se intampla si cum ma simt.
Pourvu que ca dure - cum ar fi spus mama Corsicanului cand a auzit ca acesta a fost incoronat Imparat.
Doamne ajuta!

#458 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2012 - 03:24 PM

Domnule Paparotti, din partea mea stima si respect! Sunt alte persoane care nu se opresc niciodata si desi am incercat cu vorba buna, o tin langa: asa e felul lor obez! Nu ai cu cine vorbi. Asa ca mai bine mai tarziu decat niciodata. Sigur, dupa ce vezi ca nu e tocmai usor sa te abtii de la multe cele o vreme indelungata, poate e mai usor sa ne schimbam modul de viata in general, ramanand la o alimentatie sanatoasa si lejera permanent (hai cate o mica exceptie la o sindrofie, dar mica).
Practic, din cate am inteles tu tii fara carne, fara sare, fara zahar si fainoase si relativ disociat. Multe legume/fructe preponderent crude, condimente si kefir+branza de vaci degresata. De Paste care sunt intentiile?

Ce-o fi insemnand ca gustati din ce preparati :occasion14: ? Cate 2-3 varfuri de lingura, sau o farfurie mica?
Ce fel sunt sosurile (picante) de care pomenesti?

Eu nu as putea sa tin asa pt ca sunt carnivora.

Felicitari pt kg pierdute. Astept sa divulgi si nr de saptamani. Deci mergi si pe jos 4 km/zi? Si inainte de dieta ii mergeati? sau doar acum?

#459 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 April 2012 - 03:47 PM

Koral, cum a mers azi cantarirea? In ultimele 10 zile am patit si eu de 3-4 ori sa mearga cantarul in sus. Nu chiar 1 kg, dar e deosebit de enervant! Si azi am +100 g. Sunt sigura ca e legat de evacuari, cat si de retentie de apa. Insa o sa vezi ca se duce acul unde trebuie. Mai am azi si maine si termni. Si mai am nevoie de - 1,1 kg ca sa ajung la -7 kg/ 3 sapt. de dieta. Greu de crezut sa scap de asa de mult in ultimele 2 zile! Insa ca si maestrul Paparotti o sa ma uit in sus si o sa vorbesc cu Divinul despre asta!

Azi am niste pofte teribile de dulciuri si de diverse. Am mancat hamburgheri de manzat cu o caserola de "salata de camp" la pranz si pt seara o sa fac creveti cu rosii (rosiile alea oribile de le cumparai pe miercuri si tot acolo sunt) si fulgi de usturoi la tigaie.
Pt maine am 5 chiftelute din piept de curcan (gloante au iesit, fara exagerare) cu salata verde si peste/creveti cu rosii.
Eu cu fructele am sarit. Le-am cam eliminat, mi se parea ca stagnez din cauza lor. Poate, poate azi imi fac un suc din 2 mere sa-i dau si picei.

De luni incep cele 6 saptamani de readaptare.
Abia astept sa bag o ciorba de loboda, sa am timp sa mi-o fac numai ... Si niste leurda ...

#460 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 07 April 2012 - 04:56 PM

Vezi postareaDaniella, la 04 April 2012 - 12:04 PM, a spus:

Dex, mi-am amintit a doua intrebare. Ziceai pe la han la un mom dat, ca daca vrei sa tii o dieta scurta de 2 zile pt 1-2 kg, merge una cu carne de vita si rosii. Poti, te rog, sa repeti regula, ca am uitat cum ai zis ca trebuie facut.
Si o mai am si pe a 3-a: daca nu mananc 1 fruct la o masa (1 cana capsuni), pot sa le mananc ambele portii din zi la o singura masa (2 cani capsuni, sau 2 mere, sau 2 portocale sau 1 grepfruit)?

2. idea este aşa: in perioada de revenire, organismul se va lupta din răsputeri să pună la loc ce a pierdut. dacă reuşiţi să staţi 6 săptămîni la noua greutate, corpul se va reseta şi in cele mai multe cazuri nu va mai "stoca" ce il hrăniţi in plus. in ziua in care vedeţi să aţi crescut cu mai mult de 1 kg, dacă urmati meniul de mai jos, veţi pierde ce s-a depus, cam între 0,250 şi 1,5 kg, depinde de organismul fiecăruia.
treaba asta se poate aplica şi de cei care nu au făcut detoxul, dar nu am date suficiente să susţin că merge la toată lumea. la mine merge, chiar şi la mult timp după ce am terminat detoxul.

meniul: apă la greu, min 2L, ceai, cafeaua este permisă, nimic altceva pînă la cină cind se mănîncă o friptură de vacă imensă, cel putin 500-600 g, cu o (una) roşie sau un măr.
carnea poate fi făcută cum vă place, pe grătar, la cuptor, etc dar fără adaosuri, numai suc de lămîie, ulei, condimente. cei care nu pot rezista cu o singură masă, pot să împartă carnea în două mese.

important: nu repetaţi meniul în zile consecutive şi aş zice eu, nici mai des de o dată pe săptămînă.

3. cel mai eficient este să măninci fructul la o masă, dacă l-ai sărit, nu îl mai măninci decît cel mult la gustare, dar nu amîndouă odată. combinaţiile respective (o proteină, o legumă şi un fruct) cum le-a gîndit doctorul, sunt cele mai eficiente. dacă improvizăm, vom avea alte rezultate.

Arata acest topic

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul