Daniella, la 07 April 2012 - 03:24 PM, a spus:
Ce-o fi insemnand ca gustati din ce preparati ? Cate 2-3 varfuri de lingura, sau o farfurie mica?
Ce fel sunt sosurile (picante) de care pomenesti?
Eu nu as putea sa tin asa pt ca sunt carnivora.
Felicitari pt kg pierdute. Astept sa divulgi si nr de saptamani. Deci mergi si pe jos 4 km/zi? Si inainte de dieta ii mergeati? sau doar acum?
Offf...
In primul rand "domnule" e Luciano, nu eu.
Am incercat sa sugerez ce inseamna "gustatul" meu. Procedez la fel ca si enologii care simt gustul vinului sub bolta palatina.(Au o galeata langa ei, altfel s-ar face manga

Normal doar cand sunt singur acasa si gatesc! Si ma feresc si de nevasta

Imi place sa cred ca nu sunt bulimic ca si starletele care infuleca o farfurie si apoi o ... debordeaza.
Gust doar ca sa imi dau seama de ce mai are nevoie mancarea pe care o prepar si sa evaluez produsul finit. Si asta nu-mi (mai) face pofta sa o si infulec.
Regimul de viata actual mi-a schimbat el preferintele si gusuturile in alimentatie, E meritul lui nu al meu.
Qvasi vegetarian sunt de multa vreme, datorita metabolismului, a hiperuricemiei - guta. Dar nu total. Cand nu mi-am impus nici o restrictie mancam aproape zilnic 4 feliute transparente de bresaola facuta de mine(cunoasteti topicul). Pentru gustul divin nu ca sa ma hranesc cu ea. Nici acum nu m-as da in laturi, dar e post.
De Pasti? Absolut acelasi lucru ca azi. Voi da slava Celui de Sus pentru buruieni, legume, o branza de vaci cu leurda tocata, albusul de la ouale fierte, o salata de fructe, o "inghetata" din branza de vaci 0.5% cremoasa, amestecata cu o lingurita de miere si cubulete de capsuni proaspete tinute 10 minute in congelator. Poate un sos cu kefir, ierburi, cateva capere si/sau castraveti murati. Habar n-am. Dupa inspiratie. Exista mult prea multe lucruri bune de care ma pot bucra. Si voi gati cu dragoste pentru parintii mei batrani: pulpa de ied, ciorba acra cu smantana si leustean, si drob.
Cu toata sinceritatea: In momentul de fata nu ma mai atrage nimic din ceea ce mi-ar afecta sanatatea, nu-i nici o vointa la mijloc, nici o ambitie, nici o retinere. Mirosurile, sau aspectul unor mancaruri apetisante nu ma tantalizeaza. Pot sa le am pe masa de lucru langa computer, daca nu ma incurca la treaba.
Sa nu mint. Imi impun sa am grija doar de cantitatea de branza fermentata, sau cu mucegai. (de abia astept sa fac din nou Gorgonzola. Doar sa taie socrul meu iezii.) Astea le consum cu firmitura

In alta existenta probabil ca am fost soarece intr-o fabrica de branzeturi cu motanul in vacanta.
Dar daca ceapa si usturoiul mi-ar face rau... as prefera mai bine sa mor cu gura plina de ele

Sosurile picante?
Gasesti un sos de chili home-made pe la postarile mele. Iau cate-un varf de lingurita de multe ori cand trec pe langa frigiderul unde mai am multe borcanase. Au antioxidanti si ard grasimile mai ceva ca napalmul. Si sunt dependent
Mai rar, nu zilnic, imi fac cate un dip de tip asiatic cu sos de soya light(singura sare adaugata - de aceea mai rar) putina miere, otet balsamic ghimbir ras, usturoi facut alifie, cativa stropi de ulei de seminte de susan si sa nu uitam pasta mea de chilli, uneori Tabasco. Mai lungesc poate cu putina apa, imi iau o laptuca sau doua andive inmoi frunze in el si "pasc" in timp ce ma uit la opera.
Destul despre mine. Dar am vrut sa nu raspund la intrebari si sa va satisfac curiozitatea.
Sunt un ciudat.

Ma duc sa-mi scot din cuptor a doua tava de placinta de varza.