Forum Culinar: Reţete detox - Forum Culinar

Salt la continut

• 103 Pagini +
  • « Prima
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Reţete detox

#501 Useril este offline   cristinaD 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 09 April 2012 - 04:27 PM

Daniella multumesc pentru rezumatul facut. Foarte util :appl:

#502 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 09 April 2012 - 04:30 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 April 2012 - 04:24 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 09 April 2012 - 04:11 PM, a spus:

Merci Dany! :appl:

Cred ca fiecare avem micile noastre complexe ,pe mine ma deranjeaza falcile,deci fata rotunda si asi vrea sa ma trag putin la fata si burta ,deci asi vrea sa mai dau ceva jos in talie,am noroc ca e mai latareata asa nu ascutita,posteriorul nu ma deranjeaza e in spate nu sa vede :) si balcoanele stau bine acolo la locul lor =)) :-*

si eu vreau sa dau gusa jos, burta si pe picioare la genunchi in sus. In rest stau bine. Insa se stie ca femeile pierd prima oara la sani si eu am trecut de la ultimul la primul mos si baba si degeaba, a trebuit sa-i pun bretele ca altfel il pierdeam. Ceea ce inseamna ca in circumferinta am slabit. Gusa nu mi se pare ca mi s-a tras deloc. Burta da, s-a injumatatit, deci mai am o tura de 6 kg pe putin de tinut! vedem de pe 7 ami incolo, pana atunci jos toxina si sus mentinerea!
Mult succes Geany, ca nu e asa greu cu borsurile de loboda si leurda, cu stevia, cu ridichiile si toate verdeturile. Poate ajung si eu in piata §(o mai fi cineva la 7 jum?) si trantesc un bors pt maine. :-*

Dapai deaia nu ma lasa sotul sa slabesc prea mult ca nu-i place :-*

Eu daca am bors sau supa la amiaza de legume sunt super ok.,apoi seara o salata cu ceva carnita sau branza slaba ,ma simt perfect :) fructe acre nu prea pot eu,ma doare stomacul :)

#503 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 09 April 2012 - 06:57 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 April 2012 - 04:21 PM, a spus:

Zerda, carnea contine lipide, deci nu e un regim fara lipide. De asemenea, fructele si legumele contin glucide, deci nu e un regim fara glucide. Zaharul alb, rafinat, nu aduce absolut nimic sanatos organismului, sau un plus nutritional! Deci pana aici nu stiu unde era minusul regimului din punctele astea de vedere. Mai degraba ce a spus UpTownGirl este de luat in calcul si anume ca este sarac in calciu, dar nici lactatele nu constituie decat in anumite conditii o sursa de calciu care se absoarbe si nu consuma calciul din oase, ci mai degraba tot legumele verzi perfect digerabile si metabolizate de organism cu continut ridicat de calciu care se absoarbe mult mai bine decat continutul ridicat din branzeturi. Cu ce se hranesc ierbivorele de produc calciul din lapte?

Eu stiu ca o dieta de fripturi cu salate, precum si fructe pe zi este echilibrata, mai ales pe termen scurt si aduce un rezultat bun, fiind mult mai sanatoasa decat o dieta disociata sau unilaterala (Atkins sau vegan).
Acum nu oricine suporta o dieta, mai ales o persoana cu probleme de sanatate sau de metabolism. In aceste cazuri intotdeauna trebuie consultat medicul curant inainte de a ne apuca de orice regim sau de a ingurgita orice pastila.
De asemenea, calugarii tin post 40 zile doar cu apa, dar e alegerea lor, cum a fost si cu tinutul dietei, ca doar nu ne-a fortat nimeni. Bineinteles fiecare isi asuma si riscurile, dar si modul cum aplica un anumit regim.

Da carnea contine lipide dar foarte putine, asta nu e rau. Dar fosfolipidele sunt preponderent in ou, si acolo ai o restrictie.
Nu am mancat zahar alb, decat daca m-am trezit noaptea sa mananc in timp ce somnambulam. Toata lumea stie ca detest cu pasiune dulciurile, nu m-ating de ele nici de sarbatori! pentru mine au facut doua torturi in toata viata de ziua mea plus ala de la nunta.Intrucat si exsotul era la fel de iubitor de dulciuri ca si mine, ce ne-a ramas si ne-au dat acasa, a facut mucegai in frigider.
Eu nu absorb calciul din ierburi, desi mananc cantitati impresionante de varza de exemplu despre care ai zis tu ca are calciu, andive mananc de doua ori pe saptamana si am calciul sub minim. Numai din iaurt, kefir si branzeturi se absoarbe la mine.
Carnea inhiba absorbtia de calciu, si carnea de 300 de grame pe zi, nici la atletii de performanta nu e recomandata tot timpul, poti verifica. De asemenea mancatul carnii si al fructelor la aceeasi masa, cauzeaza alte neplaceri digestive, poti sa ma verifici de asemenea, mi-au spus-o cel putin 3 doctori. de aia nici nu am mancat fructe cu carne la aceeasi masa si bine am facut!

Eu sunt una din persoanele norocoase care stie ce probleme de sanatate are cu documentatia in mana, muuulte analize, de aia mi-am permis sa va spun, poate aveti aceleasi simptome, poate aveti aceleasi probleme!
Si daca mai vad vreo atittudine condescendenta din partea ta, ca si cum e o vina ca sunt bolnava si m-am supus acestui regim, afla ca am facut-o chiar sa vad daca merge, deci da, primele doua saptamani nu m-am simtit rau, in ultimele 3 zile am zis ca mor! Rezultat final in opinia mea este ca e o aventura riscanta si dupa discutia de azi cu doctorita este riscanta pentru ABSOLUT oricine, ca la intepaturile tale de ieri m-am simtit datoare pentru sinceritate sa intreb daca m-am simtit rau doar pentru ca sunt eu, nu pentru ca e excesiv
Raspunsul a fost ca nu te simti nici pe jumatate asa de rau cum meritai sa te simti! Este excesiv pentru toti.

Si ca ultima concluzie : sambata am mancat o saorma de vita si am baut 2 beri, am mancat piept de pui la gratar cu salata verde si ce cartofi prajiti nu a mancat omul, duminica am mancat: rulada de lipie cu branza philadelphia cu somon afumat,, tartine cu icre rosii, placinta cu urda, branzeturi diverse,salata de vinete, pastrav la gratar, ciuperci cu cascaval, paine prajita si am baut toti vin, fara apa minerala.
Azi ,dupa ce am venit acasa m-am cantarit, cum mi-a zis doctorita, am 300 de grame mai putin decat vineri, dupa mine totul tine de cantitate, nu are nicio legatura cu regimul, este exact cum mi-a zis doctorita mea, echilibrat si de toate.
Asta e concluzia mea dupa aceasta aventura.
ps am martori la saorma si la bere aici pe forum, restul banuiti si voi ca de Florii la mama nu am mancat paine cu apa.
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#504 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 09 April 2012 - 07:42 PM

Am decis să urmez detoxul şi săptămâna asta, deşi tot 52 de kg am avut şi azi dimineaţă. Mie, sincer, simt eu că mi se potriveşte. Nu slăbesc foarte mult de la ea, suport bine felurile de mâncare şi fructele permise, nici măcar nu mi se pare plictisitoare,mai am , oricum, câteva zile.
Cred că şi regimul acesta e ca şi postul ortodox, unde se menţionează că persoanele care nu pot ţine pe motive de sănătate, bătrânii, gravidele şi copiii trebuie să îl evite, întrucât e greu de ţinut.
Eu ţin uneori şi postul ortodox, de obicei iarna, dar dacă simt că nu mai pot, îl întrerup fără nici o remuşcare .( Acela nu-l ţin pentru slăbire, evident.)

Eu aş vrea să mut câteva kile de pe posterior pe balcoane, vorba lui Geany. Iar câteva de pe coapse le-aş pune pe creier :))))
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#505 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,045
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 09 April 2012 - 08:01 PM

Oameni buni, dacă nu vă prieşte ceva opriţi imediat, mai ales dacă vă ştiţi sensibilităţile.

reiterez, ce merge la mine nu merge neapărat şi la alţii, fiecare trebuie să aibă discernămîntul să aplice părţile benefice şi să le elimine pe cele negative.

zerda, tu ai scris destul de puţin despre ce ai mîncat şi cum ai adaptat detoxul dar in ce priveşte concluzia ta "este excesiv pentru toţi", nu sunt de acord. dacă e vorba de detoxul propus de mine, eu fac parte dintre "toţi'' şi experienţa mea a fost pozitivă şi benefică din toate punctele de vedere, inclusiv părerea doctorului şi toate testele pe care le-am făcut la final.

am notat părţile pozitive şi cele negative, în mod sigur vor folosi celor care citesc pe aici şi vă rog din nou să nu vă apucaţi şi să nu continuaţi un detox care nu vi se potriveşte sau nu respectă principiile de nutriţie care vă satisfac.

PS: cantitatea de proteină este max 300g, am vrut numai să vă readuc aminte.

#506 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 April 2012 - 08:23 PM

Vezi postareaDaniella, la 09 April 2012 - 01:14 PM, a spus:

Rezultatul meu, dupa 3 saptamani de detox, metoda propusa de Dexter, cu mici abateri pe la fructe (mai mult in minus decat in plus) - 6,0 kg, respectiv de la 53.7 la 47.7 kg.

he, he, he, vrabia Mihai-viteazu' :)

bafta cu mentinerea!

#507 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 08:54 PM

Vezi postareamoatza, la 09 April 2012 - 08:23 PM, a spus:

Vezi postareaDaniella, la 09 April 2012 - 01:14 PM, a spus:

Rezultatul meu, dupa 3 saptamani de detox, metoda propusa de Dexter, cu mici abateri pe la fructe (mai mult in minus decat in plus) - 6,0 kg, respectiv de la 53.7 la 47.7 kg.

he, he, he, vrabia Mihai-viteazu' :)

bafta cu mentinerea!

He,he, am văzut şi eu greşeala, dar n-am vrut să-i spulber visul! :D Mai ştii- poate că-i o premoniţie... :) Hai, Dana!

#508 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 09 April 2012 - 11:10 PM

HAHAHAAHhahaha :D ! mai cum stie subconstientul unde tinde!!! si nici cand a zis moatza nu m-am prins, am crezut ca e un citat de pe unde am scris ce mai intentionez sa fac pana la sfarsit de an! de abia cand a scris Koral "greseala" m-am benoclat si am bunghit ca si in somn tot acolo vreau sa ajung ...
Mda, am facut ca femeile cu varsta ... :) , e normal sa o facem si cu kilogramele, nu? Am dat contoarul inapoi. :)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#509 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 11:12 PM

Zerda, scuze, dar nu am vrut sa fiu intepacioasa, doar ca exact asta ai scris: ca ai probleme de sanatate!
Tu nu ai tinut regimul propus aici, ci unul personal, creat si ales de tine cu o saptamana de chimchi, tofu si tot felul de altele care nu aveau nici macar o legatura cu cel de la care s-a nascut topicul. De aceea, sa spui ca aceasta dieta este o bazaconie din cauza careia te simti TU foarte rau si toata lumea sa ia aminte, desi tu nu ai tinut dieta despre care noi vorbim (si bine ai facut!) mi s-a parut putin incorect spus, fata de ceilalti cititori care ar trebui sa isi poata face o parere justa.

Cat despre intepaciuni, ma abtin sa comentez replica ta: nu te simti nici pe jumatate asa de rau cum meritai sa te simti!

#510 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 09 April 2012 - 11:17 PM

Fix asta am facut, am oprit cand am simtit ca nu ma pot ridica din pat sa fac ceva ce-mi doream foarte tare.Pentru ca sunt extrem de incapatanata, am fost unde doream sa fiu cu spinarea complet uda de la transpiratia cauzata de hipoglicemie, atunci am mancat si saorma si berea! A doua zi era duminica Floriilor si eu spalam pervazurile pana am plecat la mama, desi cu o zi inainte abia m-am tarat spre casa. O fi si o chestie de ce-ti stimuleaza energia, mie regimul asta mi-o ucide.
Daca va deranjeaza opiniile contrare, avem o problema cu democratia. Mie imi plac mai mault lactatele decat carnea.

kimchi este un soi de varza napa, de care manca si dexter. tofu este un soi de proteina pe baza de soia, carnea este in exces si dexter a spus ca max 300 de grame, deci in mod normal mai putin, calciul este pe sponci cum a zis si up town girl, fructele nu se mananca la aceeasi masa cu carnea, poti verifica, lipsa lactatelor este o aberatie, supa de alge a zis toata lumea ca e ok, kimchi are o gramada de beneficii, salata de ridichi daikon la fel, deci despre ce anume de divagatii in afara regimului vorbesti tu??

ca nu mananc portocale, mere, rosii si carne ca un lup infometat??
Nu-mi fac bine unele si nu-mi place ultima excesiv!
Am incercat, am luat 2 omeprazol pe zi, nu merita! am mancat peste, si carne dar putina cam 100 de grame zilnic.

o da , am probleme de sanatate, numai ca eu mi le cunosc si aleg sa nu le agravez! vedeti ce faceti voi cu a voastra!

Si aceasta incheiere este numai ca te-ai abtinut sa comentezi !

#511 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 11:27 PM

Geany, "aburita" de borsurile tale de loboda, l-am comis si eu asta seara cu kefir si ou. Am facut o oala mare (3l), o sa am pana de Paste. Prin urmare de maine tin post de carne. Seara ciorba de loboda si la pranz cruditati si branza.

Azi am mancat
- MD: detoxicolon,
- la pranz o salata verde cu ulei, lamaie, 1 avocado si 1 conserva mica de ton scursa de ulei.
- la cina pulpa de vita maturata marinata in sos de soia+balsamico si gratarita cu o salatica asortata. Dupa vreo 2 ore am servit si cateva felii de camembert.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2012/post-685-13340068680294.jpg

#512 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 11:31 PM

Vezi postareacristinaD, la 09 April 2012 - 04:27 PM, a spus:

Daniella multumesc pentru rezumatul facut. Foarte util :floare:

Cristina cu multa placere. Ma bucur ca il gasesti util. Citesc despre nutritie din 1994, dar nici pe departe nu stiu exact ce si cum, pentru ca si doctorii se contrazic in opinii si teorii. Ce am rezumat insa, se regaseste cam la toti...

#513 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 April 2012 - 11:37 PM

Vezi postareazerda, la 09 April 2012 - 11:17 PM, a spus:

deci despre ce anume de divagatii in afara regimului vorbesti tu??

Daca ai fi citit lista de alimente si principiile pe care se bazeaza dieta propusa nu mai intrebai asta cu atata indignare. Ti-am spus cat se poate de civilizat ca tu nu ai tinut dieta de care se face vorbire! Ce e de suparare? Faptul ca vorbim de lucruri diferite?

Shaorma si doua beri sunt intr-adevar foarte sanatoase! ... Ceea ce ai vrut sa demonstrezi, mentionand listoiul de alimente ingurgitate in we, precum si cu faptul ca 3 zile ai crezut ca mori, dar ai continuat un regim nerecomandat de medicul tau curant, in conditiile in care afirmi ca suferi de un metabolism al lipidelor defect si de reflux gastro-esofagian, ai demonstrat! No more comments.

Din partea mea numai bine si sanatate.

#514 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2012 - 12:05 AM

Vezi postareakoral, la 09 April 2012 - 07:42 PM, a spus:

Am decis să urmez detoxul şi săptămâna asta, deşi tot 52 de kg am avut şi azi dimineaţă. Mie, sincer, simt eu că mi se potriveşte. Nu slăbesc foarte mult de la ea, suport bine felurile de mâncare şi fructele permise, nici măcar nu mi se pare plictisitoare,mai am , oricum, câteva zile.
Cred că şi regimul acesta e ca şi postul ortodox, unde se menţionează că persoanele care nu pot ţine pe motive de sănătate, bătrânii, gravidele şi copiii trebuie să îl evite, întrucât e greu de ţinut.
Eu ţin uneori şi postul ortodox, de obicei iarna, dar dacă simt că nu mai pot, îl întrerup fără nici o remuşcare .( Acela nu-l ţin pentru slăbire, evident.)

Eu aş vrea să mut câteva kile de pe posterior pe balcoane, vorba lui Geany. Iar câteva de pe coapse le-aş pune pe creier :floare:)))

+1!
forta koral! Jos toxina!
Intr-adevar, este multa lume care tine intreg postul de 40 zile de doua ori pe an, fara alimente de origine animala: lactate, oua, carne. Nu cred ca 3 saptamani fara branzeturi si oua zilnic au asa o mare influenta asupra sanatatii, cat ceea ce ingurgitam in afara perioadelor in care ne concentram pe dieta.

#515 Useril este offline   koral 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2012 - 06:52 AM

În sfârşit, bechinbiznis!Azi dimineaţă 51,5kg! :floare:

#516 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2012 - 07:09 AM

brava Koral! da-i inainte! ce ma bucur! Sa stii ca eu cred ca poti slabi si cand termini dieta, din inertie, daca te mentii pe hrana light.

si eu bechinbiznis! -300g, adica 57,4 kg ....uuuu era sa scriu iar 47,4 :floare: . Subconstientul e fixat pe target de acum 2 luni, asa ca a gasit metoda si va face totul sa-l atinga ... ia sa vedem puterea aceea extraordinara a subconstientului meu :floare:

Ce mananci azi?

Eu am papat MD: 2 kiwi. Apoi detoxicolonul la 30 min.
Pentru pranz am o casoleta de cruditati: 1 andiva, jum. de castravete, cateva ridichi si rosioare. Fara dressing de nici un fel dar cu 100 g camembert. As fi vrut sa-mi fac un deep de ulei cel mai ev+ balsamico, dar nu aveam in ce sa-mi iau asa micutz... .
Gustare de amiaza am o cana de capsuni.
Cina: ciorba de loboda cu leurda, dreasa cu kefir si ou.

Mi se pare mai importanta mentinerea de 6 saptamani, ca e mai permisiva si as putea sa calc stramb, decat dieta in sine, unde stiam clar ce si cum am voie.

#517 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 10 April 2012 - 05:32 PM

zerda, apreciez faptul că ne-ai impărtăşit experienţa ta, am să rog adminii pe calea mesajului personal, să mă ajute să pun o notă la începutul topicului care să avertizeze persoanele interesate.

#518 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,455
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 April 2012 - 08:27 PM

ok, adaugat in primul mesaj:
ATENŢIE: Dacă aveţi probleme de sănătate sau sensibilităţi metabolice, de digestie sau de orice altă natură, înaintea începerii oricărui program de detox, este necesar să obţineţi avizul pozitiv al doctorului curant.

#519 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 10 April 2012 - 09:32 PM

Multumesc si apreciez si atitudinea voastra si a lui dexter. Recunosc cinstit ca am vrut sa merg pana la capat sa vad daca oricine poate urma acest regim, pe riscul meu, mi-am asumat lipsurile si cu toate increngaturile. Cum am mai spus de scapat de 6 kg scapati, nu asta e problema.
Oricum va multumesc ca ati sesizat problema reala.

#520 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 11 April 2012 - 12:22 AM

Vezi postareaAdriana, la 10 April 2012 - 08:27 PM, a spus:

ok, adaugat in primul mesaj

adriana, mulţumesc!

zerda, sănătate multă!

dani, koralina şi geany, what's up?