Forum Culinar: KITCHENAID - Forum Culinar

Salt la continut

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

KITCHENAID

#181 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 12 April 2012 - 08:15 AM

Si mie imi place tare mult, Dexter! E foarte sic. Eu in ciuda aluia mare, nu pot fara unul de mana, mai ales cand fac ceva rapid, nu il bag pe ala mare. Fain rau, dar aici nu am vazut inca.
Daca ai de gand sa framanti aluaturi de cozonac si placinte cu 5 kile faina, sigur se chinuie, insa pentru un aluat de paste din doua oua si 200 g faina cred ca e ok.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#182 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 12 April 2012 - 10:49 AM

Vezi postareaDexter, la 11 April 2012 - 09:46 PM, a spus:

am cumpărat un mixer de mînă, KitchenAid Architect, 9 viteze, 3 accesorii, dar cred că îl duc înapoi pentru că am citit că se cam chinue la frămîntatul aluatului. are cineva experienţă cu aparatul ăsta?

poza de pe net, că încă nu l-am scos din cutie

E mai potrivit ca sa faci o salata de icre, de vinete, la frecat maioneza, sa bati frisca sau albusuri spuma. La framîntat aluaturi gen pîine, nici un aparat de genul asta nu rupe inima tîrgului.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#183 Useril este offline   alinacismas 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 16-February 10

Postat 12 April 2012 - 10:20 PM

Vezi postareaNataly, la 11 April 2012 - 09:26 PM, a spus:

Vezi postareaalinacismas, la 11 April 2012 - 01:32 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 April 2012 - 01:20 PM, a spus:

Eu am avut electrocasnice mari din SUA si regret sa te anunt ca toate au facut fas, in ciuda transformatorului.
Te sfatuiesc sa te uiti chiar pe site la KA sa vezi daca nu au asa ceva, iun transformator specific, asta daca tii cu orice pret sa il iei de acolo.
Daca inca nu i-a parvenit persoanei, ori daca i-a parvenit si mai e timp, te sfatuiesc sa il trimiti inapoi, sa iti incasezi banii si sa iti cumperi unul din Europa.

oau...asta da dezamagire...ptr ca KA meu este deja in drum spre mine.....sper sa gasesc o solutie ptr ca l-am astepta de mult...iar in sua tres sa recunosc ca era mult mai ieftin...de asta am apelat la varianta asta....

De curiozitate, si desigur daca nu te deranjeaza, cat te-a costat daca l-ai comandat din America? Cu tot cu transport ma refer.

170 de dolari m-a costat....la noi nu am gasit sub 2400 de lei, asa ca daca rezolov partea cu transformatorul ma declar multumita....

#184 Useril este offline   Dexter 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 3,042
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 13 April 2012 - 01:57 AM

merci de informaţii, nu'ş ce-o să fac, mă mai gîndesc. cred că-l pot duce inapoi şi probat, oricum pîine nu cred că am de gînd să fac, da' un aluat de pizza sau ceva cocă parcă m-ar bate gîndu'.

alina, 170 nou? aşa preţ nu am văzut decît pe ebay şi nu cred să fi fost nou. dacă-i nou, e foarte foarte ieftin.

#185 Useril este offline   Alexandru 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 13 April 2012 - 02:18 AM

Vezi postareaDexter, la 13 April 2012 - 01:57 AM, a spus:

merci de informaţii, nu'ş ce-o să fac, mă mai gîndesc. cred că-l pot duce inapoi şi probat, oricum pîine nu cred că am de gînd să fac, da' un aluat de pizza sau ceva cocă parcă m-ar bate gîndu'....

Dupa mine, e pacat sa-l dai înapoi, aparatele sînt oarecum complementare, iar acesta este infinit mai practic pentru cantitati mici (încearca numa' sa bati un singur albus de ou cu magaoaia cealalta :) ) De curatat nici nu mai zic.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#186 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 22 April 2012 - 12:06 PM

Booon,eu inca mai stau pe margine,dar iaka am venit dupa sfaturi pentru altii.
Se casatoreste un coleg de-al sotului si trebe cado,normal ca trebe si ide'.
Eu,daca tot il am in vise,am sugerat un Kitchen Aid,caci vad cum e sa-l iei de unul singur,iar ei urmeaza sa puna mana de la mana.

Am vazut pe internet ca au 'oferta' acum care e in jur de 650 Euro.Tot la oferta au si un set din 3 accesorii:masina de tocat,pare-mi se razatoare care curata legumele si storcator,care costa in jur de 125 Euro.

Pe langa faptul ca toate accesoriile ii par sotului din plastic,inclusiv si KA,zice ca si 300W e prea putin(am citit eu ceva pe-aici de motor direct,dar nu prea am inteles care-i treaba) iar ca de banii astia sa ia cate ceva,ex mixer,masina de tocat separat,chiar daca alta firma sau in general sa le cumpere altceva,gen frigider,masina de spalat,etc.

#187 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,992

Postat 22 April 2012 - 12:10 PM

In afara faptului ca eu il consider un cadou super :toothy9; , ce pot sa-ti zic e ca e tot din metal, la fel paletele.
Accesoriile de care zici nu stiu cum sunt ca n-am, dar le are Maya si-ti zice ea.
300 w nu e putin, face ce face unul de 1000 si, pentru ca are motor cu propulsie directa si deci nu pierde nica pe drum.
Accesoriile sunt incluse in astia 650 de euro sau sunt separat?

#188 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2012 - 12:19 PM

Nea,separat,adica 650 + 125.In cei 650 intra KA cu bol de metal 4.5 litri si cele 3 palete.

Mdea,as vrea si eu un astfel de cadou,doar ca eu deja m-am casatorit :floare: Si nici daca mai fac o nunta nu cred ca-mi cumpara cineva :toothy9;

Pai paleta aia alba,care pare din masa plastica,tot metal e?

#189 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2012 - 12:37 PM

Vezi postareaEllani, la 22 April 2012 - 12:19 PM, a spus:

Nea,separat,adica 650 + 125.In cei 650 intra KA cu bol de metal 4.5 litri si cele 3 palete.

Mdea,as vrea si eu un astfel de cadou,doar ca eu deja m-am casatorit :floare: Si nici daca mai fac o nunta nu cred ca-mi cumpara cineva :toothy9;

Pai paleta aia alba,care pare din masa plastica,tot metal e?

Da, Ellani, toate paletele sunt din metal.
650 de euro nu-i chiar ieftin, sa stii.

#190 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2012 - 12:51 PM

Poi stiu,mai ales ca e 'oferta'.La 'neoferta' ajunge si la 750 :toothy9; De aia sta doar in vise la mine. :floare:
In prin alte parti cu cat poti sa-l capeti?Asa,la 'neoferta'.

#191 Useril este offline   any_annette 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2012 - 12:55 PM

Vezi postareaEllani, la 22 April 2012 - 12:51 PM, a spus:

Poi stiu,mai ales ca e 'oferta'.La 'neoferta' ajunge si la 750 :toothy9; De aia sta doar in vise la mine. :floare:
In prin alte parti cu cat poti sa-l capeti?Asa,la 'neoferta'.

Pe ebay (in Europa) gasesti mai ieftin

#192 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 April 2012 - 01:14 PM

Ellani, robotul e din metal, cîntareste parca vreo 11 kg, bolul are volum de 4,83 L mai exact, si e din inox. Paletele din setul de baza, absolut toate sînt de metal, si alea albe. În rest nu stiu la ce accesorii te referi. Seturile sînt diferite. Exista si din plastic, dar si varianta de metal. Absolut tot ce e din pastic, nu e un plastic oarecare, ci foarte rezistent. Ce am eu din plastic, am de 6 ani, si functioneaza perfect. Nimic nu e spart, crapat nici macar zgîriat. Setul de feliatoare, razatori, etc. Toate sînt din inox, cu ceva margini de plastic. Taie perfect si dupa 6 ani. Cît folosesc eu robotul asta, nu cred ca-l mai foloseste nimeni de pe forum. Si la mine framînta greu, la greu, si des, mai ales de cînd Denise este alergica la atîtea si tre' sa fac aluaturi, pîine, cozonaci, paste...etc

Motorul este cu propulsie directa. Cei 300 de Watti de KA îi doboara pe cei 1200 W a lui Kenwood, de exemplu. Nu ma întelegeti gresit, Ken, nu e un aparat rau, e chiar foarte bun, si framînta si spumeaza si el ca un erou. Ce nu mi-a placut mie la el, e prea usor, si o ia din loc. L-am numit pe el, fiind demn de comparatie :toothy9;

Dar sa trec din nou la motoras. Motorul cu propulsie directa, e un motor simplu si direct. Lucreaza "la fata locului"... mecanica simpla :floare: Pe cînd un Ken are nevoie de 1200 Watt, "ca prima rotita s-o învîrta pe a doua, a-2-a pe urmatoarea si tot asa". Calea fiind mai lunga îi trebuie putere, pe care o trasmite si totodata mai si pierde prin mai multe puncte spre locul de munca. Adica mai multa tehnologie...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#193 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2012 - 09:36 PM

Any,am dat acum un search pe e-bay in Anglia,dar doar la prima cautare,deci n-am stat sa caut minutios si mi-a aratat cam la 500 Euro.Si daca mai pui si taxele de vama,plus transportul ,plus mai erau ceva gen garantie cre costa 50-60 euro cred ca n-ar iesi cu mult mai ieftin :floare:

Danke,Maya :floare: ca ti-ai facut timp sa raspunzi,mai ales ca,banuiesc c-a fost o zi plina pentru tine.
Acum pot sa argumentez mai bine in fata sotului de ce cred eu ca e un cadou bun,avand in vedere ca informatia e cu experienta de 6 ani.Iar el transmite mai departe colegilor si vad ei ce hotarasc pana la urma.Mai au si ei sotii sau girlfrienduri si poate vin si ele cu idei,desi barbatii am inteles c-ar fi mai mult pentru ceva mai necesar,in viziunea lor gen masina de spalat sau frigider.

#194 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 22 April 2012 - 09:58 PM

Vezi postareaEllani, la 22 April 2012 - 09:36 PM, a spus:

Danke,Maya :floare: ca ti-ai facut timp sa raspunzi,mai ales ca,banuiesc c-a fost o zi plina pentru tine.

Chiar terminasem de aranjat masa, apoi am luat o mica pauza de asteptare, si aici am citit... asa ca am raspuns :floare:
Am sarbatorit în cinci, deci nu a fost asa plina ziua :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#195 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 24 April 2012 - 01:51 PM

Stiti ca si eu mi-l doresc, nu? Ei bine, din cand in cand, mai plec intr-o cautare pe e-bay sau pe amazon si ma uit la preturi.
Toate bune si frumoase, dar azi am constientizat ceva: nu sunt toate la fel. Corect!
Da' eu cum imi dau seama care e za best of za best, ca m-am incurcat de tot in numele lor. Care-i cu 5 in fata, care-i fara, care-i zice doar Artisan si-i da culoarea... si tot asa.
Buuuuun, asa ca lamuriti-ma, va rog frumos, si pe mine, cum trebuie sa se cheme la momentul acesta robotelul? KA Artizan si mai cum?

Spre exemplu, am gasit unul care-mi place. Bun. Da' cum pot afla despre ce model este vorba?
Ei ii zic doar KitchenAid Artisan 300W si gata. Bine, ca-i dau si detaliile tehnice, care ar fi astea:

Dati Tecnici
Potenza (W) 300
Voltaggio (V) 220 - 240
Frequenza (Hz) 50 / 60
RPM 58 - 220
Dimensioni in mm (A x L x P) 353x221x358 (mm)
Dimensioni dell'imballo IN mm (A x L x P) 419x279x414 (mm)
Peso netto (kg) 11.3
Peso lordo (kg) 12.7
Capacita di impasto massima 1.2 kg di farina tipo 00
o 1 kg di farina di grano duro

Da' ce alta diferenta e intre ultimele modele? Sau e una si aceeasi Marie cu alta palarie (alta culoare si ceva accesorii in plus sau in minus)?
Ma puteti lamuri si pe mine, va rog frumos? Multumesc mult!
Sorina

#196 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 24 April 2012 - 04:08 PM

Sorina, in principiu sunt doua feluri -cele care isi "ridica" capul (Tilt Head Mixers)
si cele care isi ridica bolul (Bowl lifting mixers).

Dintre cele "tilt head mixer" cel mai mic e din "Classic series" (seria Clasica)care are capacitatea bolului de "8 cups" Urmatorul e din seria "Artisan" cu "9 cups" -similare sunt cele din seria "Custom Metallic series" care sunt in culorile vesele si metalizate (deci e diferenta doar de culoare - asa e si "Cook for the cure edition" care e varianta roz)

Pentru cele "Bowl lifting mixer", sunt seriile "KitchenAid Commercial 5 Series" cu capaciatea de "11 cups" , "The Professional 5tm 2122 Plus Series" similar cu primul doar ca
bolul e mai mare si are accesoriile un pic diferite si cel mai mare "The Professional 600 Series" cu capacitatea de "14 cups".

Am pastrat denumirile in engleza in cazul in care vrei sa te mai uiti pe net dupa ele.

Eu am Artisanul - e ok sa framante cozonac dintr-un 1 kg de faina..dar sunt cu ochii pe el si il ajut un pic . Doar atunci mi-as dori sa am unul mai mare, insa e si mai inalt si nu as avea loc sa-l pun in bucatarie.

Alege in functie de ce vrei sa faci, cat de des il folosesti..eu iti recomand sa-ti cumperi cel putin un Artisan. Am vazut ca in Canada se gasesc cele din seria clasica si la $350+taxe la oferta.
A cat is a friend fur-ever !

#197 Useril este offline   Ellani 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2012 - 08:23 PM

Maya,am vazut c-a fost oricum frumos si elegant, si farfuriiiiiiiiileeeeee :floare:
Sorina , :scratch: ce bine c-ai intrebat si ce bine ca Uma :floare: ne-a luminat.Prinde bine,pe viitor,in caz de si daca..... :drool:

#198 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 27 April 2012 - 12:43 PM

Äh...ahem, inainte de a va comanda in America de Nord, cititi ce s-a scris in urma.

Va mai pun niste linkuri cu titlu informativ:

http://ask.metafilte...om-US-to-Europe

http://www.davidlebo...from-america-w/
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#199 Useril este offline   sorinadaniela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 April 2012 - 02:22 PM

Multumesc mult, Uma! M-am mai luminat un pic. :unsure:

Laponica, eu sunt deja la curent cu peripetiile tale, asa ca stiu ca nu am voie sa profit de o astfel de oferta. Saru' mana!
Sorina

#200 Useril este offline   Uma 

• Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • LocationMica's world

Postat 27 April 2012 - 03:52 PM

Vezi postareaEllani, la 26 April 2012 - 08:23 PM, a spus:

Maya,am vazut c-a fost oricum frumos si elegant, si farfuriiiiiiiiileeeeee :lol:
Sorina , :unsure: ce bine c-ai intrebat si ce bine ca Uma :lol: ne-a luminat.Prinde bine,pe viitor,in caz de si daca..... :lol:

Vezi postareasorinadaniela, la 27 April 2012 - 02:22 PM, a spus:

Multumesc mult, Uma! M-am mai luminat un pic. :lol:

Cu multa placere doamnelor :lol:
Da, Laponel are dreptate, nu cumparati din Nord America daca locuiti in Europa...insa poate gasiti oferte si in zona voastra.

Mie imi e tare drag al meu =))
A cat is a friend fur-ever !

Arata acest topic

• 17 Pagini +
  • « Prima
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou