Forum Culinar: Special de Dragobete... - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Special de Dragobete... Cu drag, din drag pentru cei dragi, de Dragobete...

#1 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2012 - 06:43 PM

Iubesc sarbatorile romanesti cu tot ce inseamna ele pentru mine, pentru familia si prietenii mei si nu am stat deloc pe ganduri cand am vazut ca se apropie Dragobetele...
Mi-am anuntat prietenii ca e timpul sa ne dezmortim sufletele incremenite dupa sarbatorile de iarna de catre gerurile napraznice si nesfarsitele ninsori, cum altfel, decat printr-o petrecere, fiindca urmeaza lungul post al Pastelui si ne vom pierde antrenamentul...
Toata lumea a prins bucuroasa si raspuns provocarii.
Fiind un chef gandit cu drag, din drag pentru cei dragi, m-am straduit sa pregatesc bucate alese,proaspete, care sa aduca satisfactie si placere si nu in ultimul rand, chef de chef.
Am inceput prin sacrificarea catorva cocosi ce se luptau pentru suprematie in ograda gainilor, asigurandu-mi materia prima pentru o parte a preparatelor aflate pe lista meniului.
Piftia de pasare a a vut onoarea sa fie preparata prima...
Am pus-o in caserole de plastic si in pahare de unica folsinta pentru a o putea depozita in siguranta si transporta, daca era nevoie, intrucat locatia petrecerii a fost mult "disputata" si nu se stia de la inceput...
S-a inchegat foarte bine, puteai s-o dai de-a dura, doar am avut o groaza de picioruse gelatinoase...
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302725302137.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-133027254602.jpg

Am continuat cu pregatirea dropului din maruntaiele cocosilor, e poza noctambula, dar se se vede clar;
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302726599062.jpg
Mi-a placut asa de mult cum arata rulada de spanac a cristineiD incat am si pus-o pe tapet si a iesit grozava, eu am modificat cate ceva, dar nu in punctele esentiale...
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302728846682.jpg
Asa arata mai de aproape si a avut mult succes.
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302729121317.jpg
In seria aperitiveleor a urmat apoi salata boeuf, sotul a tocat cu multa rabdare un lighean de ingrediente...dar a meritat!
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302731412475.jpg
Au iesit cinci caserole cu salata , am pus carne de vita, asa ne place.
La ornat nu am avut mult timp la dispozitie, dar a existat si asa ceva...
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302732590492.jpg
Tot suntem la categoria salate, am pregatit si de salata de vinete
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302734178944.jpg
Au urmat sarmalele in foi de varza, am vrut si cu vita dar nu a mai fost timp de infasurat...
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302735378106.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-1330273574108.jpg
Pentru friptura am ales muschiuletul de porc in crusta al lui Alexandru, multumesc Alex,desi am facut doi, nu a mai ramas nici macar firimitura!
Iata-i pe amandoi dupa taierea atelor,
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-1330273793574.jpg
Dupa taiere,
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302738522523.jpg
Si in combinatie cu altceva...
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302738998114.jpg
Intrucat mi-a facut rau cu ochiul reteta de rulou din carne de porc cu nuci, prune uscate si cartofi a lui any_annette, am pregatit si eu doua bucati, am folosit muschi de porc, pe unul l-am umplut cu prune, nuci si bacon tocat, pe al doilea l-am garnist cu caise uscate, fistic si sochine, am umplut si prune si smochine si cartofi, a fost nebunie mare si cu astria, ce mai, multumesc Any!
Continui...

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 26 February 2012 - 07:21 PM

Gella ce bine arata totul! :occasion14:

Mi-e pofta de salata de vinete,de salata beof,si muschiuletul arata intr-un mare fel :occasion15:

#3 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2012 - 07:23 PM

Iata aici muschii abia scosi din cuptor,
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302747892728.jpg
Cel umplut cu prune, taiat,
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302748141562.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302751468271.jpg
Alaturi de prune umplute,
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302749271907.jpg
Cel umplut cu caise uscate, smochine, fistic,
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302750297259.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302751876806.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302752562372.jpg
Nu exagerez spunand ca muschii au fost nebunia serii!
Am avut si pulpe de cocospuse la marinat 24 de ore, le-am servit cu granitura de legume la cuptor si acrituri, gogosari, castraveti.
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302753849935.jpg
Pe langa tot ce am preparat eu au fost barnzeturi proaspete si legume/fructe asortate.
Pentru desert, m-am hotarat foarte greu, aveam o multime de chestii in cap si pana la urma, am ales blatul ciocolatos al lui any, umplut cu o crema fina de sampanie.L-am facut in forma de inima, doar era sarbatoare iubirii pe limba noastra :occasion15: .
Am pus in blat si fructe uscate, din care cauza, desi mi-am propus sa-l tai in trei, dupa prima taiere m-am oprit si de teama ca se rupe,( fiind un blat fara ou, mai sfaramicios)am lasat doar in doua, dar partea de deasupra a iesit evident, mai grosuta, fiindca altceva croisem la inceput!
Iata blatul taiat,
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-1330275768345.jpg
In acest moment mi s-au descarcat bateriile aparatului foto, nu am mai putut poza toti pasii, l-am ornat cu frisca, am dat contur inimii cu afine congelate, am mai facut o inima mai micuta in mijloc si acolo am pus trei trandafirasi(rosu, galben, roz) facuti de moi din PDZ. si pe deasupra am avut niste spirale ciocolatoase facte tot de moi si puse la uscat pe sticle.
Iata aici se taiase cand am putut poza ceva din el, se vede cred si compozitia si aspectul care a placut mult, mult, in special doamnelor( ca barbatii au mancat mai la ziua, ghiciti de ce... :occasion14: )
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302760002198.jpg
Iata si o sexiune,
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302762141543.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302764050963.jpg
Am avut si o rulada bicolora umpluta cu crema de sampanie ramasa de la tort si multe fructe uscate,
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302763239759.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-13302763705835.jpg
Cam atat am reusit sa surprind in timpul pregatirilor,pozele cu persoanele nu constituie obiectul acestei postari, motiv pentru care nu pot expune si instantanee de la masa...
Pot sa va spun ca am inceput dansul cu o melodie splendida, romaneasca, pe care mi-a dedicat-o sotul...
http://www.youtube.c...h?v=-7RJO9VSRDw
Cam atat, bineinteles ca e mult loc pentru mai bine, dar eu am numai doua maini si mii de idei! :floare:

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 26 February 2012 - 07:27 PM

Totul arata minunat, iar piftia aceea m-a facut sa înghit în sec :occasion15:
Ferice de prietenii tai!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2012 - 08:08 PM

Vezi postareaAlexandru, la 26 February 2012 - 07:27 PM, a spus:

Totul arata minunat, iar piftia aceea m-a facut sa înghit în sec :occasion15:
Ferice de prietenii tai!

Multumesc, Alexandru, pofteste, te rog, mai am, fiindca am avut pe langa acele caserole si o sarja de pahare de plastic pe jumatate pline(cu piftie) pe care le-am rasturnat cu fundu-n sus! :occasion14:
Uite, special pentru tine...
Imagine atasata: monthly_02_2012/post-1400-1330279715923.jpg

#6 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 26 February 2012 - 08:51 PM

Ai muncit,nu gluma,Gela!Dar cred ca si ai fost rasplatita cu aprecieri pe masura! :occasion15: Iar eu sunt aproape sigura ca putini au sarbatorit Dragobetele intr-o astfel de componenta,deci ati fost si originali ,pe de-asupra!

#7 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2012 - 09:30 PM

Gela, totul la superlativ, ci ce ai pregatit tu, si complimentele bine meritate. Bravaaaaaaaaaaaaaaaaa :occasion15:

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2012 - 09:36 PM

Gela, uite cativa ghiocei firavi in gradina azi...o zi insorita.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2012/post-16-13302849612815.jpg


#9 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 February 2012 - 09:39 PM

Bravo, Gelutzo, iar ai fost la inaltime!

#10 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 26 February 2012 - 09:39 PM

Vezi postareastella, la 26 February 2012 - 09:36 PM, a spus:

Gela, uite cativa ghiocei firavi in gradina azi...o zi insorita.


Stella, am egoism pe tine, asa sa stii!

#11 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 26 February 2012 - 10:04 PM

Wow!!! Fara cuvinte...
Totul arata bine pregatit si foarte frumos aranjat, ai toate laudele mele !!! :occasion15:

Mii de pupici la marea bucutareasa :occasion14:
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#12 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2012 - 10:26 PM

Vezi postareaEllani, la 26 February 2012 - 08:51 PM, a spus:

Ai muncit,nu gluma,Gela!Dar cred ca si ai fost rasplatita cu aprecieri pe masura! :floare: Iar eu sunt aproape sigura ca putini au sarbatorit Dragobetele intr-o astfel de componenta,deci ati fost si originali ,pe de-asupra!

A fost o sarbatoare pe cinste si distractia a fost totala, iti spun cu mana pe inima, ca la douazeci de ani si desi mi-a fost rau cu o zi inainte si ma temeam ca nu pot finaliza totul, am reusit sa ma incadrez si in timp fiindca sotul mi-a fost sprijun de nadejde, doar sarmale nu a invartit, in rest amandoi am facut totul.
Si da, toata lumea asteapta urmatoarea invitatie, avem pastrama adusa astazi de baci(trebuia sa fie adusa joi, dar nu a putut baciul) asa ca in weekendul urmator facem gratarul! :hug:

#13 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2012 - 10:29 PM

Vezi postareastella, la 26 February 2012 - 09:30 PM, a spus:

Gela, totul la superlativ, ci ce ai pregatit tu, si complimentele bine meritate. Bravaaaaaaaaaaaaaaaaa :floare:

Saru'mana,Stellut,complimentele tale imi dau aripi pentru urmatorul chef :hug: !

#14 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2012 - 10:32 PM

Vezi postareamoatza, la 26 February 2012 - 09:39 PM, a spus:

Bravo, Gelutzo, iar ai fost la inaltime!

Pai a fost Dragobetele, mai moatzo, mai !
Multumesc!

#15 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2012 - 10:33 PM

Vezi postareastella, la 26 February 2012 - 09:36 PM, a spus:

Gela, uite cativa ghiocei firavi in gradina azi...o zi insorita.

Ce surpriza placuta, woww, la mine e zapada mare inca, multumesc frumos! :floare:

#16 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 26 February 2012 - 10:35 PM

Vezi postareaOana S, la 26 February 2012 - 10:04 PM, a spus:

Wow!!! Fara cuvinte...
Totul arata bine pregatit si foarte frumos aranjat, ai toate laudele mele !!! :floare:

Mii de pupici la marea bucutareasa :lol:

He, he...marea bucatareasa...nu am cum sa ma intrec cu tineretea ta, dar tin si eu pe aproape, am vointa de fier si iti intorc pupicii, na,nu ma las! :hug:

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 February 2012 - 11:42 PM

Bravo Gela, ai facut un ospat pe cinste :lol: !
Felicitari, se vede ca ai muncit mult, dar cred ca meritat! Satisfactia e enorma cand ii vezi pe ceilalti multumiti :hug: !

Cat de bune tre' sa fie fost raciturile de cocosel :floare: !

Ma bucur ca ai incercat ceva din ce-am propus eu pe forum :lol: !
Ti-a iesit minunat totul!

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 27 February 2012 - 12:47 AM

woaw Gela! felicitari :lol: totul super apetisant! B)
Dar eu cel mai mult vreau raciturile si pulpite de cocosel din ograda :hug: Ce frumos ai decorat raciturile! cum procedezi? Imi place ca pe langa ca are multa carne, ti-a iesit limpede si transparenta. Asa o face si mama mea (o fierbe la foc molcom in 2 zile, dupa prima zi culege toata grasimea ce se strange deasupra). Mama nu o orneaza
As vrea sa gust si din muschiuletii aia :scratch: . Din fiecare iau cate o felie! in rest ma abtin :headbang: cu greu ... sa mai ramana si pe la altii cate ceva de gustat ... Oare unde sunt retetele astea de muschi?
sa fii sanatoasa si sa mai faci asa organizare pentru cei dragi si prieteni B) ! esti o inimoasa! B) Ai nota 10 cu felicitari si de la mine!

cum se face crema de sampanie?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#19 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 27 February 2012 - 06:03 AM

doamne sunt muta de admiratie o sa vin la tine sa cer autografe ca nu se mai poate!!
Ai fost cuisinier en chef in viata anterioara cu siguranta!
De cind ai aparut pe forumuri eu ma tot intreb ce caut printre voi.....
Frumos ,splendid.Superlativ la astea exista???

#20 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 February 2012 - 08:33 AM

Superb! Felicitari! Ai energie de vanzare... :headbang:
Sorina

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi