Forum Culinar: Special de Dragobete... - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Special de Dragobete... Cu drag, din drag pentru cei dragi, de Dragobete...

#21 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 27 February 2012 - 08:36 AM

Foarte frumos totul Gela - si mie tot la piftia de curcan mi-au ramas ochii - trebuie sa-l mituiesc pe The Husband :headbang: sa faca si pentru noi.

#22 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 27 February 2012 - 08:59 AM

Gela, totul arata minunat, chiar nu-mi dau seama cum reusesti sa faci atatea si-n timp asa de scurt. Sa va fie de bine petrecerea!

#23 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 27 February 2012 - 09:49 AM

Gelutza, e superb ce ai reusit sa faci! Sunt fericiti prietenii tai sa te aiba si eu ma bucur ca te-am inspirat un pic. Felicitari :headbang:

#24 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 February 2012 - 10:10 AM

Mamma mia ce de-a bunatati :headbang:

#25 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 February 2012 - 04:19 PM

Geluta, super totul! Si pe mine piftia de cocos m-a dat pe spate, pentru ca nu am mai mîncat de ani buni din cocosi de casa. Arata fantastic!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#26 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 February 2012 - 01:25 PM

Am ramas masca..... atatea bunataturi, facute intr-o singura zi.......????? Zi-mi ca n-am priceput io bine.... Mie-mi luau vreo 3 zile sa le fac pe toate..... :)
Ii invidiez pe prietenii tai, ati avut o petrecere pe cinste, sunt sigura. Bravo, felicitari si jos palaria! :lol: :) :)

#27 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:17 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 February 2012 - 11:42 PM, a spus:

Bravo Gela, ai facut un ospat pe cinste :) !
Felicitari, se vede ca ai muncit mult, dar cred ca meritat! Satisfactia e enorma cand ii vezi pe ceilalti multumiti :D !

Cat de bune tre' sa fie fost raciturile de cocosel :angry: !

Ma bucur ca ai incercat ceva din ce-am propus eu pe forum :angry: !
Ti-a iesit minunat totul!

Ai spus totul, any...am si uitat cat de mult am muncit, mi-a ramas in amintire frumusetea acelei seri!
Multumesc pentru complimente!

#28 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:21 PM

Vezi postareaDaniella, la 27 February 2012 - 12:47 AM, a spus:

woaw Gela! felicitari :D totul super apetisant! :)
Dar eu cel mai mult vreau raciturile si pulpite de cocosel din ograda :D Ce frumos ai decorat raciturile! cum procedezi? Imi place ca pe langa ca are multa carne, ti-a iesit limpede si transparenta. Asa o face si mama mea (o fierbe la foc molcom in 2 zile, dupa prima zi culege toata grasimea ce se strange deasupra). Mama nu o orneaza
As vrea sa gust si din muschiuletii aia :angry: . Din fiecare iau cate o felie! in rest ma abtin :angry: cu greu ... sa mai ramana si pe la altii cate ceva de gustat ... Oare unde sunt retetele astea de muschi?
sa fii sanatoasa si sa mai faci asa organizare pentru cei dragi si prieteni :D ! esti o inimoasa! :D Ai nota 10 cu felicitari si de la mine!

cum se face crema de sampanie?

Multumesc pentru frumoasele cuvinte.
Promit sa postez crema de sampanie pana la 8 Martie( sa studiez intai daca nu e pe aici un topic de genul)
Oricum se face usor, din sampanie, amidon, zahar,frisca si arome...
Am vazut ca ai descoperit singura retetele de muschi, sa le incerci sunt minunate amandoua!

#29 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:24 PM

Vezi postareacarmaw, la 27 February 2012 - 06:03 AM, a spus:

doamne sunt muta de admiratie o sa vin la tine sa cer autografe ca nu se mai poate!!
Ai fost cuisinier en chef in viata anterioara cu siguranta!
De cind ai aparut pe forumuri eu ma tot intreb ce caut printre voi.....
Frumos ,splendid.Superlativ la astea exista???


Plecaciuni si ata,t ca nu stiu ce sa mai spun, sa vezi cand vei veni tu in vizita prin locurile natale ce pregateli fac!
Promite-mi ca vii! :angry:

#30 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:26 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 27 February 2012 - 08:33 AM, a spus:

Superb! Felicitari! Ai energie de vanzare... :notworthy:

Multumesc pentru felicitari!
De vanzare nu... dar molipsitoare, daaaaaaaaaa! :P

#31 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:27 PM

Vezi postareaCristina, la 27 February 2012 - 08:36 AM, a spus:

Foarte frumos totul Gela - si mie tot la piftia de curcan mi-au ramas ochii - trebuie sa-l mituiesc pe The Husband :notworthy: sa faca si pentru noi.

Multumesc, Cristina, piftia e de cocos de curte, curcanul il tai de Paste! :P

#32 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:28 PM

Vezi postarea2ut, la 27 February 2012 - 08:59 AM, a spus:

Gela, totul arata minunat, chiar nu-mi dau seama cum reusesti sa faci atatea si-n timp asa de scurt. Sa va fie de bine petrecerea!

Cu putin ajutor de la sot am reusit, multumesc!

#33 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:31 PM

Vezi postareacristinaD, la 27 February 2012 - 09:49 AM, a spus:

Gelutza, e superb ce ai reusit sa faci! Sunt fericiti prietenii tai sa te aiba si eu ma bucur ca te-am inspirat un pic. Felicitari :notworthy:

Daca nu m-as fi inspirat si de la voi nu as fi reusit sa imi incant prietenii, asa ca va multumesc inca o data tuturor!

#34 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:32 PM

Vezi postareaAdriana, la 27 February 2012 - 10:10 AM, a spus:

Mamma mia ce de-a bunatati :notworthy:

Abia astept un nou chef :P!

#35 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:34 PM

Vezi postareaMaya, la 27 February 2012 - 04:19 PM, a spus:

Geluta, super totul! Si pe mine piftia de cocos m-a dat pe spate, pentru ca nu am mai mîncat de ani buni din cocosi de casa. Arata fantastic!

Daca as avea cum, ti-as trimite si tie un cocos, fiindca mai am cativa!
Tare mi-ar face placere!

#36 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 08:34 PM

Vezi postareaFoxyy, la 28 February 2012 - 01:25 PM, a spus:

Am ramas masca..... atatea bunataturi, facute intr-o singura zi.......????? Zi-mi ca n-am priceput io bine.... Mie-mi luau vreo 3 zile sa le fac pe toate..... :P
Ii invidiez pe prietenii tai, ati avut o petrecere pe cinste, sunt sigura. Bravo, felicitari si jos palaria! :P :P :notworthy:

Multumesc frumos!
Nu am facut totul intr-o zi, a fost cam asa:
joi seara piftia si blatul de tort...
vineri seara muschii si fiert de salata buff
sambata de dimi sarmalele si restul
Cand vrei, nimic nu ti se pare greu;sotul m-a ajutat la tocat carnea si pentru salata, a spalat vase, a fugit la magazinul din colt...

#37 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 28 February 2012 - 09:44 PM

Vezi postareacarmaw, la 27 February 2012 - 06:03 AM, a spus:

doamne sunt muta de admiratie o sa vin la tine sa cer autografe ca nu se mai poate!!
Ai fost cuisinier en chef in viata anterioara cu siguranta!
De cind ai aparut pe forumuri eu ma tot intreb ce caut printre voi.....
Frumos ,splendid.Superlativ la astea exista???


Si eu ma intreb, dar stii ce? Mai trebuie si cineva ca noi, care sa admire,sa saliveze si sa aplaude!Imagine postata

Gelutza, vorba lui Fox, am amutit! Imi faceam eu o idee, dar imaginile...jos palaria!Sa va fie de bine cheful (scula a mai scartait ceva?)
Doamne cata putere de munca ai!Sa te tina Bunul, ca ferice e de prieteni tai! Si de d-l Gelu!Imagine postata Nu mai am cuvinte!Imagine postata
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

#38 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 28 February 2012 - 09:57 PM

Vezi postareazoazorel, la 28 February 2012 - 09:44 PM, a spus:

Vezi postareacarmaw, la 27 February 2012 - 06:03 AM, a spus:

doamne sunt muta de admiratie o sa vin la tine sa cer autografe ca nu se mai poate!!
Ai fost cuisinier en chef in viata anterioara cu siguranta!
De cind ai aparut pe forumuri eu ma tot intreb ce caut printre voi.....
Frumos ,splendid.Superlativ la astea exista???


Si eu ma intreb, dar stii ce? Mai trebuie si cineva ca noi, care sa admire,sa saliveze si sa aplaude!Imagine postata

Gelutza, vorba lui Fox, am amutit! Imi faceam eu o idee, dar imaginile...jos palaria!Sa va fie de bine cheful (scula a mai scartait ceva?)
Doamne cata putere de munca ai!Sa te tina Bunul, ca ferice e de prieteni tai! Si de d-l Gelu!Imagine postata Nu mai am cuvinte!Imagine postata

Zoazo, cu toate ca a existat un moment in care nici eu nu mai credeam ca le termin, am reusit pana la urma cu ajutor mult din partea sotului la lucrurile marunte.
Cat desre scula, a fost in exercitiul functiunii toata noaptea, inclusiv la perinitza, fara de care nu incheiem niciun chef! :71:
Multumesc pentru cuvintele frumoase!

#39 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 19 March 2013 - 07:50 PM

Nu voi deschide un topic special, o sa lipesc aici, fiindca este vorba tot de o zi ce tine de traditii/obiceiuri romanesti, cateva din pregatirile facute de mine pentru Lasatul Secului de anul acesta, zi careia i se acorda o importanta deosebita in familia mea. In zona in care locuiesc eu aceasta zi este a treia sarbatoare din an, dupa Craciun si Paste, deoarece in ziua iertarii si impacarii rudele, prietenii şi vecinii se vizitează şi îşi cer iertare unii de la alţii pentru eventualele greşeli, pentru a intra cu sufletul curat în post. Prin tradiţie, cei care se consideră vinovaţi aduc persoanei de la care-şi cer iertare : prăjituri, cozonaci, nuci şi fructe, în semn de iertare.
Iata cateva din pregatirie facute de mine pentru atunci.

Am avut multe platouri cu diverse aperitive. Dintre cele pregatite de mine: piftie de cocos, chiftele la cuptor si drob de pasare, rulada sarata cu umpluturi de pateu si ciuperci sau piept de pui si patrunjel.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-1363713832521.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637138719614.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637139320999.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637139935795.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-1363714014886.jpg

Sarmalele nu au lipsit de la Iertaciune.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637140846343.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637141173529.jpg

Friptura a fost de porc si s-a facut la gratarul cu jar, sub clar de luna, nu am pozat-o, din pacate, am ratat momentul! ;)
La dulciuri, pe langa cafea au stat fursecuri diverse, a la Petunie, a la Any, sau a la Laura Laurentiu.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637143121333.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637143409756.jpg

Mare succes a avut checul regal cu mac si lamaie.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637148624267.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637145646632.jpg

Tortul, dorit initial sa fie ciocolatos, a fost pana la urma cu multe portocale.:hug:

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-1400-13637153554903.jpg

Admir pe toata lumea care stie sa-si managerieze asa de bine timpul incat sa poata poza si masa aranjata, eu nu reusesc niciodata, din pacate...Important este ca a fost o masa la care toata lumea s-a simtit bine, asa ca eu sunt impacata.

#40 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 19 March 2013 - 09:39 PM

Felicitari pentru tot ceea ce ai facut Gelutza.
Tare frumos obicei. Ma bucur ca-l pastrati inca.

Am o curiozitate. Am vazut in zona Olteniei ca la Lasatul Secului oamenii aprind foc in fata portilor si multe persoane stau in jurul lui.
Ce semnificatie are aprinderea focului?

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi