Forum Culinar: Brie en Croûte - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Brie en Croûte

#61 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 21 March 2012 - 04:58 AM

Vezi postareaIoana, la 19 March 2012 - 04:27 PM, a spus:

Eu am facut o alta combinatie, Brie n-am gasit rotund,decat triunghi si am vrut sa am si eu o rotia frumoasa,asa ca am luat Camembert, foaia am uns-o cu gem de smochine, cea iesit?un deliciu.Iaca si dovada


Ioana, asa cum zici, dovada spune totul. :)
Sa va fie de bine!

#62 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 21 March 2012 - 05:12 AM

Fetelor daca chiar nu vreti, nu puteti sau nu va place varianta de brie cu dulce puteti incerca in loc de dulceata de caise cu un sos pesto, sau pur si simplu puteti pune intr-un mojar cateva fire de patrunjel verde, sare, piper, ulei de masline, frecati pana se face o pasta consistenta, intindeti pe foetaj, presarati cateva rosii uscate (sun dried tomatoes), daca va place adaugati si migdale, nuci sau fistic daca va place si condimentati eventual cu putin oregano sau busuioc. Impachetati tot si dati la cuptor. Eu o sa incerc si varianta asta. Revin cu dovada ca Ioana. :)

#63 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 21 March 2012 - 12:44 PM

Mi-a venit o idee: pot sa le fac cu smochine uscate, daca tot nu gasesc merisoare.

#64 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 21 March 2012 - 01:01 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 21 March 2012 - 04:58 AM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 19 March 2012 - 04:27 PM, a spus:

Eu am facut o alta combinatie, Brie n-am gasit rotund,decat triunghi si am vrut sa am si eu o rotia frumoasa,asa ca am luat Camembert, foaia am uns-o cu gem de smochine, cea iesit?un deliciu.Iaca si dovada


Ioana, asa cum zici, dovada spune totul. :notworthy:
Sa va fie de bine!


multumesc, a fost un deliciu, trebuie sa refac.Am atatea pe lista si nu apuc sa le fac pe toate.


Vezi postareaany_annette, la 21 March 2012 - 12:44 PM, a spus:

Mi-a venit o idee: pot sa le fac cu smochine uscate, daca tot nu gasesc merisoare.



e o idee,voi Lidl nu aveti, ca vad ca la Adriana e, sau in Sicilia nu e?
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#65 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 March 2012 - 09:16 PM

Imi place ideea cu rosiile uscate. Acum trebuie sa hotarasc intre dulce si sarat...
Si smochine uscate (fara zahar) am, de astea se gasesc peste tot.
Sorina

#66 Useril este offline   DanaT 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationIreland

Postat 22 March 2012 - 12:12 PM

Ador combinatia asta... Imagine postata
Pana o sa apuc sa o fac am sa ma tot gandesc la ea.. Grozava!

#67 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 March 2012 - 12:19 PM

Vezi postareaDanaT, la 22 March 2012 - 12:12 PM, a spus:

Ador combinatia asta... Imagine postata
Pana o sa apuc sa o fac am sa ma tot gandesc la ea.. Grozava!



Dana, ma bucur sa te revad!

#68 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 March 2012 - 11:12 PM

Gabita, am facut si eu, si nici nu pot sa-ti spun ce bun este... ca stii tu!

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-1332450684704.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-5-13324506971411.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#69 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 23 March 2012 - 09:03 AM

vai, Maia!!! m-ai ucis cu ultima poza Imagine postataImagine postataImagine postata
ma duc sa iau o gura de apa si imi promit solemn (eu, mie) ca o fac de pasti! am zis!

#70 Useril este offline   alimocanu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 412
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationPiatra Neamt/ Gorizia(it)

Postat 23 March 2012 - 04:40 PM

M-am uitat aseara iar pe topic si am adormit cu gandul la brie... pe care am incercat-o o data dar moftoroasa cum sunt la branzaturi nu prea i-am dat sanse... Astazi la munca m-a bantuit, asa ca imediat ce-am terminat, am mers si am luat foietaj si brie si am comis-o... grav! Am uns cu dulceata de cirese negre... nici amare dar nici extraordinar de dulci si am fost.. data pe spate:) mi-a placut enorm, desi probabil ca ar fi trebuit sa mai las putin la cuptor... branza nu s-a topit in intregime, dar gustoasa a fost asa ca ma declar... multumita.
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

#71 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2012 - 09:39 PM

Am gasit si eu in sfarsit azi Brie rotund.
Are 150 de gr fiecare rotita. Pentru 2 oameni sa le fac pe toate 4 care le-am luat? Voi ce ma sfatuiti :occasion14: ?

#72 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 March 2012 - 09:55 PM

Vezi postareaany_annette, la 23 March 2012 - 09:39 PM, a spus:

Am gasit si eu in sfarsit azi Brie rotund.
Are 150 de gr fiecare rotita. Pentru 2 oameni sa le fac pe toate 4 care le-am luat? Voi ce ma sfatuiti :occasion14: ?



nuuuu! mi se pare muuult si una de om, are peste 800kcal o portie!

maine trag targa pe uscat pana spre seara, si la cina le comit si eu! am zis!

#73 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2012 - 10:36 PM

Vezi postareamoatza, la 23 March 2012 - 09:55 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 23 March 2012 - 09:39 PM, a spus:

Am gasit si eu in sfarsit azi Brie rotund.
Are 150 de gr fiecare rotita. Pentru 2 oameni sa le fac pe toate 4 care le-am luat? Voi ce ma sfatuiti :occasion14: ?



nuuuu! mi se pare muuult si una de om, are peste 800kcal o portie!

maine trag targa pe uscat pana spre seara, si la cina le comit si eu! am zis!


Am pus numai una de om pana la urma :thumleft: !
Si din aluatul de foietaj ramas am imbracat 4 crenvursti.
Abia astept sa vad cum e :thumleft: !

800 de kcal???? Moatzo nu trebuia sa-mi spui chestia asta !

#74 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 23 March 2012 - 10:48 PM

Papilele mele gustative au comandat Brie en croute cu marmelada de portocale.
:occasion14:
Asa vor ele!

#75 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 23 March 2012 - 10:50 PM

oricum tu esti norocoasa vizavi de chestia asta cu ingrasatu'/slabitu'.
poti sa te faci ca n-ai vazut, pofta buna!

ps: si crenvursti in foietaj??? peste mia de kcal. nutritionistii recomanda sa nu depasim 500kcal la masa de seara.

:occasion14:

#76 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 March 2012 - 10:55 PM

Vezi postareaEataly, la 23 March 2012 - 10:48 PM, a spus:

Papilele mele gustative au comandat Brie en croute cu marmelada de portocale.
:occasion14:
Asa vor ele!


Ale mele sunt cu dulceata de smochine si smochine uscate

Vezi postareamoatza, la 23 March 2012 - 10:50 PM, a spus:

oricum tu esti norocoasa vizavi de chestia asta cu ingrasatu'/slabitu'.
poti sa te faci ca n-ai vazut, pofta buna!

ps: si crenvursti in foietaj??? peste mia de kcal. nutritionistii recomanda sa nu depasim 500kcal la masa de seara.

:thumleft:


Good bye :thumleft: !

#77 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 March 2012 - 12:34 AM

Revin...
Cum spuneam am facut-o cu dulceata de smochine si smochine seci. Bucatile de branza au avut 150 de gr fiecare.
Nici eu, nici dl.Any n-am putut sa le dovedim.

Parerea mea si repet strict parerea mea proprie si personala e ca e prea dulce ca sa fie considerata mancare si nu dulce.
Eu am crezut ca iese ceva sarat in final, adica sa se poata cina.
O fi fost prea dulce dulceata mea, nu stiu ce sa zic.

Anyway, de bun a fost bun :( .

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13325418427066.jpg

#78 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 March 2012 - 03:23 AM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 13 March 2012 - 11:49 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 13 March 2012 - 11:05 PM, a spus:

Trebuia s-o fac mai demult dar mai intii n-am avut timp, apoi n-am avut oua :(
A mea arata rau de tot dar a fost asa de buna ca s-a terminat imediat (Stefano a renuntat la profiterol in favoarea ei), acum trebuie negresit sa gasesc un brie rotund si s-o refac. E adorabila crocantul (sper ca se zice asa) aluatului, dulceata merisoarelor si gustul brinzei.


Ba nu arata rau de loc. Ma bucur tare ca v-a placut. Ti-am zis ca si eu am refacut-o in weekend si de aceea as vrea sa mentionez ca e bine ca stratul de dulceata sa nu fie foarte gros pentru ca dupa aceea devine prea dulce si parca ia prea mult din gustul branzei.



Vezi postareaany_annette, la 24 March 2012 - 12:34 AM, a spus:

Parerea mea si repet strict parerea mea proprie si personala e ca e prea dulce ca sa fie considerata mancare si nu dulce.
Eu am crezut ca iese ceva sarat in final, adica sa se poata cina.
O fi fost prea dulce dulceata mea, nu stiu ce sa zic.

Anyway, de bun a fost bun :( .



Any, eu cred ca ai pus putin prea multa dulceata. Si eu am patit-o a doua oara cand am refacut-o si mi-a iesit mai dulce decat ar fi trebuit. Am specificat intr-unul din posturi despre asta. In plus eu l-as numi mai degraba un aperitiv, mai ales cand ai musafiri si vrei sa-i mai tii putin de vorba pana se perpeleste fripturica la cuptor...... sau si mai bine, doar ceva ce merge asa...... papat in doi Imagine postata la un pahar de vin, dar nu ca dinner in sinea lui.

#79 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 March 2012 - 03:36 AM

Vezi postareaMaya, la 22 March 2012 - 11:12 PM, a spus:

Gabita, am facut si eu, si nici nu pot sa-ti spun ce bun este... ca stii tu!

Atasament Camembert en croûte feuilletée (2).jpg

Atasament Camembert en croûte feuilletée (3).jpg



Maya, stiam ca o sa-ti placa. Imagine postata

#80 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 March 2012 - 02:30 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 24 March 2012 - 03:23 AM, a spus:


Any, eu cred ca ai pus putin prea multa dulceata. Si eu am patit-o a doua oara cand am refacut-o si mi-a iesit mai dulce decat ar fi trebuit. Am specificat intr-unul din posturi despre asta. In plus eu l-as numi mai degraba un aperitiv, mai ales cand ai musafiri si vrei sa-i mai tii putin de vorba pana se perpeleste fripturica la cuptor...... sau si mai bine, doar ceva ce merge asa...... papat in doi Imagine postata la un pahar de vin, dar nu ca dinner in sinea lui.


Probabil ca, am zis mai sus, dulceata de smochine in combinatie cu smochine seci nu e buna, adica rezulta ceva prea dulce.
Nu stiu cum sunt merisoarele ca n-am mancat niciodata.
Pana si brie-ul asta cu greu l-am gasit in forma rotunda, intr-un discount gen Lidl.

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi