Profiterol "magnific" - asa l-a definit socrella mea
#22
Postat 07 March 2012 - 05:35 PM
Asa arata crema azi scoasa de la frigider, adica la fel ca ieri, nu se intareste absolut deloc si e la fel de buna.
#23
Postat 08 March 2012 - 12:50 PM
Auzi Anetto cand mai faci tu profiterol, ha??....tu scrie numai data sa pot face rezervare la avion dar, musai sa faci portie dubla ca-mi cunosc poftele si placerile vietii .
Incearca odata sa le umpli cu crema pasticera.E crima si pedeapsa!
#24
Postat 08 March 2012 - 02:42 PM
yoyo, la 08 March 2012 - 12:50 PM, a spus:
Auzi Anetto cand mai faci tu profiterol, ha??....tu scrie numai data sa pot face rezervare la avion dar, musai sa faci portie dubla ca-mi cunosc poftele si placerile vietii .
Incearca odata sa le umpli cu crema pasticera.E crima si pedeapsa!
Yoyo fac cat de curand pentru ca am lins toti farfuriile.
Portie intreaga voi face mereu, asa cum am facut deja, deci ajunge pentru toata lumea !
Noua ne place profiterolul cu crema de frisca.
Am mai mancat si cu crema de fistic (crema de patiserie amestecata cu fistic) si cu toate ca sunt o mare iubitoare de fistic nu m-a dat pe spate deloc.
Acum e chestie de gusturi, fiecare poate pune ce vrea, mie personal mi se pare prea greoaie crema de patiserie in combinatia asta.
Frisca ii da prospetime, e mai usoara.
Repet, e chestie de gusturi.
#25
Postat 11 March 2012 - 09:19 PM
Bucuria a fost generala.
#26
Postat 11 March 2012 - 10:14 PM
#28
Postat 12 March 2012 - 10:22 AM
Bine ca nu ma simt prea bine, ca altfel fugem in bucatarie sa le fac... avantaje si dezavantaje...
#29
Postat 12 March 2012 - 12:20 PM
sorinadaniela, la 12 March 2012 - 10:22 AM, a spus:
Bine ca nu ma simt prea bine, ca altfel fugem in bucatarie sa le fac... avantaje si dezavantaje...
Ce se vede pe farfurie e toata portia, in afara de alte zece coji umplute si date prin ciocolata pe care le-am oprit pentru noi.
Dl. Any a zis :si noi ce mancam diseara ?? Asa ca am oprit 10 coji pentru noi.
L-am facut cu ciocolata Novi 72% de data asta. A batut-o pe Lindt.
#30
Postat 12 March 2012 - 12:45 PM
any_annette, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:
Ce se vede pe farfurie e toata portia, in afara de alte zece coji umplute si date prin ciocolata pe care le-am oprit pentru noi.
Dl. Any a zis :si noi ce mancam diseara ?? Asa ca am oprit 10 coji pentru noi.
L-am facut cu ciocolata Novi 72% de data asta. A batut-o pe Lindt.
Eu ti-am mai zis chestia asta... Novi e un deliciu. Chiar, ca mi-ai adus aminte cred ca am cateva saptamani de cand nu am mai rontait niste ciucalata.
Pai si ce vrei sa zici? Ca dl. Anny nu are dreptate? Ba are foarte mare dreptate!
#31
Postat 12 March 2012 - 12:56 PM
sorinadaniela, la 12 March 2012 - 12:45 PM, a spus:
any_annette, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:
Ce se vede pe farfurie e toata portia, in afara de alte zece coji umplute si date prin ciocolata pe care le-am oprit pentru noi.
Dl. Any a zis :si noi ce mancam diseara ?? Asa ca am oprit 10 coji pentru noi.
L-am facut cu ciocolata Novi 72% de data asta. A batut-o pe Lindt.
Eu ti-am mai zis chestia asta... Novi e un deliciu. Chiar, ca mi-ai adus aminte cred ca am cateva saptamani de cand nu am mai rontait niste ciucalata.
Pai si ce vrei sa zici? Ca dl. Anny nu are dreptate? Ba are foarte mare dreptate!
Eu cu Novi am facut si biscuitii ciocolatosi si trufele Stellei.
#32
Postat 12 March 2012 - 12:59 PM
Scuze de off... te astept on...
#33
Postat 12 March 2012 - 01:40 PM
sorinadaniela, la 12 March 2012 - 12:59 PM, a spus:
Scuze de off... te astept on...
Ai pm ca n-am stiut unde sa scriu.
O pusese Maya aici, dar n-o gasesc.
#34
Postat 13 March 2012 - 08:17 AM
A fost foarte buna combinatia de creme.
Mi-a mai ramas crema de ciocolata, ceva idei la ce as putea-o folosi?
#35
Postat 13 March 2012 - 11:29 AM
dia, la 13 March 2012 - 08:17 AM, a spus:
A fost foarte buna combinatia de creme.
P3120012.JPG
Mi-a mai ramas crema de ciocolata, ceva idei la ce as putea-o folosi?
Dia daca ti-a placut ma bucur mult !
Acum depinde cata crema ti-a ramas.
O poti pastra in frigider, nu se intareste. Poti face ceva dulce la pahar, deci de mancat asa pur si simplu sau sa umpli vreo prajitura ceva sau un fel de tiramisù (piscoturi inmuitate in cafea, crema si tot asa)
#36
Postat 18 March 2012 - 02:21 AM
Eu am facut cojile alea mai mari ca nu am pus aluatul in spritiera aia sau cum ii zice
le-am umplut cu crema de vanilie ca asa ii plac lui fiica-mea
Crema aia e super buna, cred ca o sa raman fidela pe viata
Imagini atasate
#37
Postat 18 March 2012 - 02:52 AM
Ma bucur tare tare mult ca ti-a placut, raman si eu fidela cremei pentru ca e super buna si acopera perfect cojile.
In plus, ai vazut ca straluceste si-si pastreaza luciul.
Bine ca ti-au iesit cojile, ca ziceai tu ca ai emotii. N-are nimic daca au fost mai mari. Data viitoare vei sti mai bine cum sa dozezi cojile crude.
Brava Lili !
Crema o putem congela, dar eu n-am incercat niciodata.
#38
Postat 18 March 2012 - 01:08 PM
Am fost cuminte si am stat linga aragaz si am facut juma de cantitate de crema de ciocolata, mi-a mai ramas o multime, crema am facut-o in Bimby, cojile erau cumparate de data trecuta.
E ceva sublim
Numa' Marco a avut de comentat ca a zis ca am facut crema fondente si i-am zis ca nu-i adevarat, ca ciocolata am pus o ciocolata asa zis de casa pe care mi-au dat-o cadou la magazinul romanesc si un pic de ciocolata cu lapte.
Mersi Any
#39
Postat 18 March 2012 - 01:12 PM
Ti-a iesit super, ma faci sa incerc si eu cu crema de vanilie , cu toate ca ti-am zis ca le prefer umplute cu frisca.
Crema o poti congela, chiar si in portii individuale, scoti din cand in cand cate o portie si o papi !
#40
Postat 18 March 2012 - 01:16 PM
Excelenta ideea cu congelatul, la o adica o decongelez si o folosesc la urmatorul profiterol.