Forum Culinar: Profiterol - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Profiterol "magnific" - asa l-a definit socrella mea

#21 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 March 2012 - 05:01 PM

Sorina, deci nu-s mari modificari.
Tu fa-l fara sa stie Boni :wasted: .

#22 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 March 2012 - 05:35 PM

Mi-au mai ramas cam 2 linguri de crema ieri si am pus-o la frigider.
Asa arata crema azi scoasa de la frigider, adica la fel ca ieri, nu se intareste absolut deloc si e la fel de buna.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-1331134526875.jpg

#23 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 08 March 2012 - 12:50 PM

Ispita, ce-mi faci!!!!!!!!!!!

Auzi Anetto cand mai faci tu profiterol, ha??....tu scrie numai data sa pot face rezervare la avion dar, musai sa faci portie dubla ca-mi cunosc poftele si placerile vietii :hug::-* .

Incearca odata sa le umpli cu crema pasticera.E crima si pedeapsa!

#24 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 March 2012 - 02:42 PM

Vezi postareayoyo, la 08 March 2012 - 12:50 PM, a spus:

Ispita, ce-mi faci!!!!!!!!!!!

Auzi Anetto cand mai faci tu profiterol, ha??....tu scrie numai data sa pot face rezervare la avion dar, musai sa faci portie dubla ca-mi cunosc poftele si placerile vietii :-*:-* .

Incearca odata sa le umpli cu crema pasticera.E crima si pedeapsa!


Yoyo fac cat de curand pentru ca am lins toti farfuriile.
Portie intreaga voi face mereu, asa cum am facut deja, deci ajunge pentru toata lumea :hug: !

Noua ne place profiterolul cu crema de frisca.
Am mai mancat si cu crema de fistic (crema de patiserie amestecata cu fistic) si cu toate ca sunt o mare iubitoare de fistic nu m-a dat pe spate deloc.
Acum e chestie de gusturi, fiecare poate pune ce vrea, mie personal mi se pare prea greoaie crema de patiserie in combinatia asta.
Frisca ii da prospetime, e mai usoara.
Repet, e chestie de gusturi.

#25 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2012 - 09:19 PM

Azi am fost invitati la masa la socrii si nu era sa ne ducem cu mana goala :rolleyes: .
Bucuria a fost generala.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13314935323489.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-13-13314935473428.jpg

#26 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 11 March 2012 - 10:14 PM

Daca mi-ai aduce si mie asa desert te-as invita si eu la masa in fiecare duminica.

#27 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 March 2012 - 11:29 PM

Vezi postareaela, la 11 March 2012 - 10:14 PM, a spus:

Daca mi-ai aduce si mie asa desert te-as invita si eu la masa in fiecare duminica.


Asa-i :rolleyes: ?
Adevarul e ca e foarte apreciat un desert cand e facut de propriile manute.

#28 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 March 2012 - 10:22 AM

Ti-am zis eu ca tu vrei sa ma omori...
Bine ca nu ma simt prea bine, ca altfel fugem in bucatarie sa le fac... avantaje si dezavantaje...
Sorina

#29 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2012 - 12:20 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 March 2012 - 10:22 AM, a spus:

Ti-am zis eu ca tu vrei sa ma omori...
Bine ca nu ma simt prea bine, ca altfel fugem in bucatarie sa le fac... avantaje si dezavantaje...


Ce se vede pe farfurie e toata portia, in afara de alte zece coji umplute si date prin ciocolata pe care le-am oprit pentru noi.
Dl. Any a zis :si noi ce mancam diseara :floare: ?? Asa ca am oprit 10 coji pentru noi.

L-am facut cu ciocolata Novi 72% de data asta. A batut-o pe Lindt.

#30 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 March 2012 - 12:45 PM

Vezi postareaany_annette, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:



Ce se vede pe farfurie e toata portia, in afara de alte zece coji umplute si date prin ciocolata pe care le-am oprit pentru noi.
Dl. Any a zis :si noi ce mancam diseara :biggrin: ?? Asa ca am oprit 10 coji pentru noi.

L-am facut cu ciocolata Novi 72% de data asta. A batut-o pe Lindt.


Eu ti-am mai zis chestia asta... Novi e un deliciu. Chiar, ca mi-ai adus aminte cred ca am cateva saptamani de cand nu am mai rontait niste ciucalata.

Pai si ce vrei sa zici? Ca dl. Anny nu are dreptate? Ba are foarte mare dreptate!
Sorina

#31 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2012 - 12:56 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 March 2012 - 12:45 PM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 12 March 2012 - 12:20 PM, a spus:



Ce se vede pe farfurie e toata portia, in afara de alte zece coji umplute si date prin ciocolata pe care le-am oprit pentru noi.
Dl. Any a zis :si noi ce mancam diseara :biggrin: ?? Asa ca am oprit 10 coji pentru noi.

L-am facut cu ciocolata Novi 72% de data asta. A batut-o pe Lindt.


Eu ti-am mai zis chestia asta... Novi e un deliciu. Chiar, ca mi-ai adus aminte cred ca am cateva saptamani de cand nu am mai rontait niste ciucalata.

Pai si ce vrei sa zici? Ca dl. Anny nu are dreptate? Ba are foarte mare dreptate!


Eu cu Novi am facut si biscuitii ciocolatosi si trufele Stellei.

#32 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 12 March 2012 - 12:59 PM

Stai, nu pleca... vreau sa fac pastele tale cu smantana si salmone affumat. Vreau si eu reteta, cantitate, procedeul supercomplicat ca mor de foame.
Scuze de off... te astept on...
Sorina

#33 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 12 March 2012 - 01:40 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 12 March 2012 - 12:59 PM, a spus:

Stai, nu pleca... vreau sa fac pastele tale cu smantana si salmone affumat. Vreau si eu reteta, cantitate, procedeul supercomplicat ca mor de foame.
Scuze de off... te astept on...


Ai pm ca n-am stiut unde sa scriu.
O pusese Maya aici, dar n-o gasesc.

#34 Useril este offline   dia 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 11-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 13 March 2012 - 08:17 AM

Stiu ca am promis ca fac tarta prima data, dar am trecut la profiterol, cu deosebirea ca choux-urile le-am umplut cu o crema de vanilie :rolleyes:
A fost foarte buna combinatia de creme.

Imagine atasata: monthly_03_2012/post-764-1331619415915.jpg

Mi-a mai ramas crema de ciocolata, ceva idei la ce as putea-o folosi?

#35 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 March 2012 - 11:29 AM

Vezi postareadia, la 13 March 2012 - 08:17 AM, a spus:

Stiu ca am promis ca fac tarta prima data, dar am trecut la profiterol, cu deosebirea ca choux-urile le-am umplut cu o crema de vanilie :cheers:
A fost foarte buna combinatia de creme.

Atasament P3120012.JPG

Mi-a mai ramas crema de ciocolata, ceva idei la ce as putea-o folosi?


Dia daca ti-a placut ma bucur mult :D !
Acum depinde cata crema ti-a ramas.
O poti pastra in frigider, nu se intareste. Poti face ceva dulce la pahar, deci de mancat asa pur si simplu sau sa umpli vreo prajitura ceva sau un fel de tiramisù (piscoturi inmuitate in cafea, crema si tot asa)

#36 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 18 March 2012 - 02:21 AM

Any, am facut si eu profiterol :blush:
Eu am facut cojile alea mai mari ca nu am pus aluatul in spritiera aia sau cum ii zice :scratch:
le-am umplut cu crema de vanilie ca asa ii plac lui fiica-mea
Crema aia e super buna, cred ca o sa raman fidela pe viata :sad3:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-1332030071702.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13320300871881.jpg
  • Imagine atasata: monthly_03_2012/post-1233-13320301091489.jpg


#37 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2012 - 02:52 AM

Lili, ti-a iesit super crema, asa cum trebuie!!! Bravo!
Ma bucur tare tare mult ca ti-a placut, raman si eu fidela cremei pentru ca e super buna si acopera perfect cojile.
In plus, ai vazut ca straluceste si-si pastreaza luciul.

Bine ca ti-au iesit cojile, ca ziceai tu ca ai emotii. N-are nimic daca au fost mai mari. Data viitoare vei sti mai bine cum sa dozezi cojile crude.
Brava Lili :scratch: !

Crema o putem congela, dar eu n-am incercat niciodata.

#38 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2012 - 01:08 PM

Straluceste ca soarele :)
Am fost cuminte si am stat linga aragaz si am facut juma de cantitate de crema de ciocolata, mi-a mai ramas o multime, crema am facut-o in Bimby, cojile erau cumparate de data trecuta.
E ceva sublim
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-13320688494573.jpg
Numa' Marco a avut de comentat ca a zis ca am facut crema fondente si i-am zis ca nu-i adevarat, ca ciocolata am pus o ciocolata asa zis de casa pe care mi-au dat-o cadou la magazinul romanesc si un pic de ciocolata cu lapte.
Mersi Any :-*

#39 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 18 March 2012 - 01:12 PM

Cat de mult imi plac mie farfuriile astea cu picior, n-ai idee. Am si eu una si mi-e tare draga.
Ti-a iesit super, ma faci sa incerc si eu cu crema de vanilie , cu toate ca ti-am zis ca le prefer umplute cu frisca. :-*
Crema o poti congela, chiar si in portii individuale, scoti din cand in cand cate o portie si o papi :) !

#40 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 18 March 2012 - 01:16 PM

E veche si ciobita, cre ca era vreo mostenire de pe la vreo matusa de-a soacra-mi, ea a dus-o la munte eu mi-am adus-o acasa :-*
Excelenta ideea cu congelatul, la o adica o decongelez si o folosesc la urmatorul profiterol.

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi