Forum Culinar: Profiterol - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Profiterol "magnific" - asa l-a definit socrella mea

#81 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 March 2012 - 10:07 AM

Vezi postareaAdriana, la 26 March 2012 - 08:44 AM, a spus:

Apropo de crema, simbata seara am varsat-o peste niste capsuni :)


Si ce-au zis capsunile, le-a placut cu ce le-ai imbracat :) ?

#82 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2012 - 11:08 AM

Nu prea au avut timp sa vorbeasca :crying:

#83 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2012 - 05:14 PM

Uite-le, in seara asta se repeta :)
Imagine atasata: monthly_03_2012/post-4-1332774828051.jpg

#84 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 March 2012 - 05:16 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 March 2012 - 05:14 PM, a spus:

Uite-le, in seara asta se repeta :)
Atasament IMG_4407.JPG


Faine :) ! Eu crema o fac mai groasa, oricum.

#85 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 March 2012 - 05:37 PM

am vazut dar pe asta am facut-o exact ca tine si n-a iesit asa de groasa, nici dupa atita stat in frigider
ori trebuia s-o fierb mai mult, ori e de vina ciocolata ca eu am pus cu lapte, nu stiu ce sa zic

#86 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 March 2012 - 07:09 PM

Vezi postareaAdriana, la 26 March 2012 - 05:37 PM, a spus:

am vazut dar pe asta am facut-o exact ca tine si n-a iesit asa de groasa, nici dupa atita stat in frigider
ori trebuia s-o fierb mai mult, ori e de vina ciocolata ca eu am pus cu lapte, nu stiu ce sa zic


Nu cred sa fie de vina ciocolata =)) .

#87 Useril este offline   ionica3727 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 27-March 12
  • LocationTargu-Mures

Postat 27 March 2012 - 09:36 AM

Eu stiam ca profiterol se mai numesc si Mini Choux a la creme, pe care le-am preparat si eu dupa acelasi model de Craciun, si culmea chiar mi-au iesit ( desi fusese prima data cand le-am facut), asa ca de pasti urmeaza sa la prepar din nou, si daca imi vor iesi cel putin la fel de delicioase ca prima oara, atunci inseamna ca am totusi talent de cofetar in mine :unsure:

#88 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 27 March 2012 - 04:13 PM

Vezi postareaany_annette, la 26 March 2012 - 07:09 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 26 March 2012 - 05:37 PM, a spus:

am vazut dar pe asta am facut-o exact ca tine si n-a iesit asa de groasa, nici dupa atita stat in frigider
ori trebuia s-o fierb mai mult, ori e de vina ciocolata ca eu am pus cu lapte, nu stiu ce sa zic


Nu cred sa fie de vina ciocolata :occasion14: .

Eu am niste crema la congelator sa testez ce si cum arata dupa decongelare...experienta o voi folosi pe principiul"pac la razboiu" in perioadele aglomerate.O pregatesc dinainte si o scot doar in ziua cand trebuie.
Va tin la curent, mi-e pofta rau de ceva dulce!

#89 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 27 March 2012 - 04:32 PM

Vezi postareaionica3727, la 27 March 2012 - 09:36 AM, a spus:

Eu stiam ca profiterol se mai numesc si Mini Choux a la creme, pe care le-am preparat si eu dupa acelasi model de Craciun, si culmea chiar mi-au iesit ( desi fusese prima data cand le-am facut), asa ca de pasti urmeaza sa la prepar din nou, si daca imi vor iesi cel putin la fel de delicioase ca prima oara, atunci inseamna ca am totusi talent de cofetar in mine :occasion14:


Mini choux sunt coji mai mari, taiate pe jumatate si umplute. E altceva.
Succes pe data viitoare :toothy6: !

Vezi postareaGelutza, la 27 March 2012 - 04:13 PM, a spus:


Eu am niste crema la congelator sa testez ce si cum arata dupa decongelare...experienta o voi folosi pe principiul"pac la razboiu" in perioadele aglomerate.O pregatesc dinainte si o scot doar in ziua cand trebuie.
Va tin la curent, mi-e pofta rau de ceva dulce!


Gela, eu asa am citit, cica se pastreaza foarte bine, dupa ce se dezgheata e la fel ca in momentul in care ai congelat-o.
Chiar sunt curioasa, tine-ne la curent :toothy6: !

#90 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 March 2012 - 05:36 PM

Anyyy, am facut cojile.Pot sa le umplu maine, nu?
Am musafiri maine seara, le-am facut de azi!

Pa: au iesit perfecte! :notworthy:

#91 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2012 - 07:36 PM

Sigur ca da.

#92 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 March 2012 - 09:19 PM

Adiana, merci, ai fost mai rapida :violent1: !
Lili abia astept sa-l faci :violent1: :) :) !

#93 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 30 March 2012 - 09:47 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 March 2012 - 09:19 PM, a spus:

Adiana, merci, ai fost mai rapida :violent1: !

:violent1:

#94 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 April 2012 - 01:38 PM

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13334530405672.jpg


Voilà!

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13334528163801.jpg

In timp ce frecam aluatul cu ultimul ou s-a auzit trosc:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13334528562411.jpg

In rest n-am avut probleme, chiar recomand sa faceti cojile o zi inainte.Se usuca mai bine si nu se molesesc prea repede.Adica eu le prefer ferme si nu flescaite mingile de profiterol.
Ca o masura anti umiditate, le voi face mereu cu o zi inainte cojile.

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-1333452992279.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13334530157604.jpg

#95 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 April 2012 - 01:43 PM

Cojile ti-au iesit perfecte, in ciuda micului inconvenient distractiv dupa cate mi-ai zis :D !
Superb ti-a iesit :D , da' nu mi-ai zis daca ti-a placut.

#96 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 April 2012 - 01:47 PM

Vaiiii, nu ti-am zis: :D

Bune rau, nici eu nu mai cumpar, Manu le adora.Ti-am zis ca am avut musafiri, le-au placut si lor.Si ea nu e ciocolatoasa.

#97 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 April 2012 - 01:54 PM

Vezi postareaEataly, la 03 April 2012 - 01:47 PM, a spus:

Vaiiii, nu ti-am zis: :D

Bune rau, nici eu nu mai cumpar, Manu le adora.Ti-am zis ca am avut musafiri, le-au placut si lor.Si ea nu e ciocolatoasa.


Bravaaaaa, atata vroiam sa aud ca nu mai cumperi :D !!!!
Si ma bucur ca i-a placut lui Manu :D .

Cojile, ma repet, ti-au iesit perfecte, iar crema luceste tare bine.

#98 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 April 2012 - 01:56 PM

In general cumparam cojile deja facute sau cand mergeam la restaurant , dar n-am cumparat niciodata cutiile alea deja facute.Sau alea congelate.

#99 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 April 2012 - 01:59 PM

Vezi postareaEataly, la 03 April 2012 - 01:56 PM, a spus:

In general cumparam cojile deja facute sau cand mergeam la restaurant , dar n-am cumparat niciodata cutiile alea deja facute.Sau alea congelate.


Nu, eu ziceam de profiterolul gata facut de cumparat de la cofetarie.
Coji goale n-am cumparat nici eu niciodata.

#100 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 10 April 2012 - 11:17 AM

Profiterol cu fructe de padure, crema e cea de aici.Am inlocuit zmeura cu fructe de padure congelate.
Minunate:

Imagine atasata: monthly_04_2012/post-9-13340494083822.jpg

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi