Pachetele de foietaj cu gem de caise
#1
Postat 11 May 2012 - 05:36 PM
Asociatia culturala care a gazduit evenimentul, a organizat la sfarsitul serii, un bufet de dulciuri. Tot ce era pe masa, era facut de cateva doamne membre ale asociatiei respective.
Pachetelele astea mi-au atras atentia, in primul rand pentru ca nu-mi dadeau seama cu ce sunt umplute.
Dupa ce am depistat cine e autoarea, m-am indreptat spre ea si am aflat rapid tot ce vroiam sa stiu: aluat de foietaj cumplut cu pandispan si gem. Atat. Simplu. Rapid.
Deci daca va ramane pandispan de la vreu tort si nu stiti ce sa faceti cu el, asta e solutia .
Ingrediente pentru circa 26 de bucati:
1 aluat de foietaj dreptunghiular de 275 de gr
250 gr pandispan
6 linguri de gem de caise
Nota:
- gustati mai intai umplutura. Daca nu vi se pare dulce de ajuns, adaugati putin zahar pudra.
Pandispanul l-am rupt bucati cu mana si l-am maruntit cu lamele de la robot.
Am pus intr-un castron, impreuna cu 6 linguri de gem de caise.
Am amestecat bine cu o lingura.
Umplutura obtinuta nu trebuie sa curga. Am luat o lingura, am intors-o si aluatul ramanea lipit de lingura. Asa trebuie sa fie, de consistenta asta.
Se desface pe masa de lucru aluatul de foietaj, se pune o parte din umplutura pe lungimea aluatului, se ruleaza foarte putin si se taie restul de aluat.
Ruloul obtinut se taie bucatele de 4 - 5 cm.
Ies 3 rulouri din care vor rezulta circa 26 de pachetele.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam pachetelele si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.
Abia scoase din cuptor
#4
Postat 12 May 2012 - 08:22 AM
nu mai intru cand postezi ceva nou ca-,mi ramane gandul acolo si mai am altele pe care nu le-am incercat
#5
Postat 12 May 2012 - 08:54 AM
pot sa-ti fur ideea dulce ?
ma gindesc la niste pateuri umplute cu un miez de piine - pe post de pandispan, si amestecat cu o pasta de ciuperci calite sau ardei copti sau un mousse de somon, de sa pice mitza'n coada !!!
#7
Postat 12 May 2012 - 11:07 AM
Angel, la 12 May 2012 - 08:22 AM, a spus:
nu mai intru cand postezi ceva nou ca-,mi ramane gandul acolo si mai am altele pe care nu le-am incercat
De-ai sti ce lista lunga am si eu, ca tot vad cate ceva colo si colo!
Abia ieri am reusit sa fac dulcele lui Lili, pus pe lista de vreo luna.
uptown girl, la 12 May 2012 - 08:54 AM, a spus:
pot sa-ti fur ideea dulce ?
ma gindesc la niste pateuri umplute cu un miez de piine - pe post de pandispan, si amestecat cu o pasta de ciuperci calite sau ardei copti sau un mousse de somon, de sa pice mitza'n coada !!!
Dana, super ideea ta!
Maiculita, daca-mi zici de ciuperci ma ai de partea ta, ne plac la nebunie
moatza, la 12 May 2012 - 10:08 AM, a spus:
Pusa, sa vezi cum imi invarteam capu-n toate partile, eram ca un girofar, sa depistez ce si cum!
Lui dl.ANy i-au placut, dar nu l-au dat pe spate, el face mereu comparatie cu ce am mai facut. Si-apoi la el tre sa aiba ciocolata. Dar i-am zis ca trebuie variat si in plus sunt extrem de rapide, bune de reciclat pandispan, bune pentru un bufet cand is multi si nu poti face chestii complicate.
#8
Postat 22 May 2012 - 09:03 AM
A zis sotul ca voi fi data in judecata de forneti
#9
Postat 22 May 2012 - 09:27 AM
#11
Postat 22 May 2012 - 09:36 AM
#12
Postat 22 May 2012 - 12:22 PM
izuk, la 22 May 2012 - 09:03 AM, a spus:
A zis sotul ca voi fi data in judecata de forneti
Ahahaha! Inseamna ca i-au placut si sotului!
Ma bucur tare ca le-ai facut ! Frumoase ti-au iesit!
zerda, la 22 May 2012 - 09:36 AM, a spus:
Fa-le si impusti doi iepuri dintr-odata. Adica poti face un tort si cu restul de pandispan faci pachetelele .
#13
Postat 23 May 2012 - 01:55 PM
Pentru 10 iunie avem la scarbici o intalnire cu pictori faimosi din zona. Fiecare aduce un platou, femeile mancare barbatii beuturi, io din astea voi prezenta!
#14
Postat 23 May 2012 - 06:17 PM
laura_lala, la 23 May 2012 - 01:55 PM, a spus:
Pentru 10 iunie avem la scarbici o intalnire cu pictori faimosi din zona. Fiecare aduce un platou, femeile mancare barbatii beuturi, io din astea voi prezenta!
Laura, ma bucur mult !
#15
Postat 24 May 2012 - 12:07 PM
Nu m-as fi gandit la asta in 100 de ani
Multumesc
#16
Postat 24 May 2012 - 12:21 PM
alpha, la 24 May 2012 - 12:07 PM, a spus:
Nu m-as fi gandit la asta in 100 de ani
Multumesc
Alpha, ma bucur sa te revad !
Nici eu nu m-as fi gandit la asa ceva, noroc ca din cand in cand ma mai cultiv si noroc ca am dat de doamna respectiva sa-mi dea reteta.
#17
Postat 25 May 2012 - 08:47 AM
In felul asta gemul nu mai curge .Pana la punctul asta puneam doar magiun de prune.
Acuma e deschisa calea spre orice preferinta .
Uiuiiiiu !Vine vremea capsunilor .
Si vorba lui UPG ,cate si mai cate variante dulci sau sarate pe aceeasi tema se pot tricota ...
http://povesticulinare.blogspot.com/
#18
Postat 07 June 2012 - 08:48 PM
Piscotel, la 25 May 2012 - 08:47 AM, a spus:
In felul asta gemul nu mai curge .Pana la punctul asta puneam doar magiun de prune.
Acuma e deschisa calea spre orice preferinta .
Uiuiiiiu !Vine vremea capsunilor .
Si vorba lui UPG ,cate si mai cate variante dulci sau sarate pe aceeasi tema se pot tricota ...
Asa am zis si eu cand am aflat de fapt ce contin pachetelele! Genial!
#19
Postat 07 June 2012 - 09:25 PM
Parca ma mananca degetelele sa le fac si eu.
Daca o vedeam mai devreme sigur le faceam pt ziua fetelor. Ce rau imi pare!
#20
Postat 08 June 2012 - 12:41 AM
sorinadaniela, la 07 June 2012 - 09:25 PM, a spus:
Parca ma mananca degetelele sa le fac si eu.
Daca o vedeam mai devreme sigur le faceam pt ziua fetelor. Ce rau imi pare!
Cu visine si telemea nu am mancat niciodata, chiar o sa le gust cand merg acasa .