Forum Culinar: Uleiuri - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Uleiuri Presate la rece sau uleiuri esentiale - pentru uz intern si extern

#1 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 May 2012 - 01:51 PM

o sa incep cu un citat din ce a Scris Oana S :rolleyes: , cea care mi-a deschis apetitul de a cumpara si folosi uleiuri naturale in loc de produse cosmetice:
Uleiul de Catina il folosesc pe fata si ma dau seara.Se poate bine folosi si pe corp..
Uleiul de argan il folosesc dimineata sau la amiaza , ma dau pe fata , pe corp si inainte de a ma spala pe cap imi masez parul cu ulei si-l las cat am eu chef 1-2 ore. Il folosesc si dupa ce-mi spal parul, pe parul uscat ma dau cu cateva picaturi si imi place cum se aseaza, mai ales ca eu am parul des, aspru si cu fir gros...toate calitatile
Uleiul de cocos, tot asa pe fata , pe corp si pe par.
Uleiul de ricin, cand ma dor muschi si oasele ma masez in zona aia si apoi sunt mai ok. Il mai folosesc pt par, imi aplic ininte de a ma spala.
Uleiul de migdale, ma dau dimineata si seara in jurul ochilor,imi hidratez buzele cu el. Se folosesc si la demachiere.
Uleiul de jojoba, pt fata , corp si par.


Heeeelp! am ajuns la plafar si am luat uleiuri ca innecata!!! Acum ce si cum fac cu ele:
- ulei de nuca presat la rece
- ulei seminte de susan presat la rece (Asta cred ca e pt chineese food :floare: )
- ulei migdale presat la rece (am inteles ca asta e pt zona ochilor si/sau fata/corp)
- ulei de struguri presat la rece
- ulei de catina
- ulei de sunatoare
- ulei de chimen negru egiptean (asta vreau sa-l dau picei, cica e imunostimulator si antibiotic natural)
- ulei esential ylang-ylang
- ulei esential de pin (Asat cred ca o sa-l pun in vasul de aromoterapie in perioada racelilor/virozelor)
Ulei de argan nu am mai luat pt ca il am deja, il folosesc (inca fara consecventa) pe par cateva picaturi inainte/dupa baie, precum si pe fata ca si demachiant in asociatie cu cateva picaturi de tonic.

Astept advices pentru cele de mai sus si am sa mai aduc citate din ultimele zile ( daca mai gasesc) din cuvantul altor utlilizatori ai forumului.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#2 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 May 2012 - 03:51 PM

Primele patru si cel de chimen le poti folosi cu succes in salate.
Din toate celelalte poti face un cocktail si folosesti/ te dai acolo unde ai nevoie. Mi-ai adus aminte ca am si eu de susan. Face o salata f gustoasa sa stii, Pe cel de nuca il ador in salate!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#3 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 May 2012 - 06:40 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2012 - 03:51 PM, a spus:

Primele patru si cel de chimen le poti folosi cu succes in salate.
Din toate poti face un cocktail si folosesti acolo unde ai nevoie. Mi-ai adus aminte ca am si eu de susan. Face o salata f gustoasa sa stii, Pe cel de nuca il ador in salate!

Adica tu zici ca toate sunt de uz alimentar :lol: ? nada de uz cosmetic? trebuie sa iau prospectele la puricat!
tu ce ai folosit si la ce/cum?
am gasit si sare de himalaya :lol: si nici nu a fost scumpa (uleiurile in schimb, scumpe rau!)

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#4 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 25 May 2012 - 08:13 PM

Ce bine ca ai deschis topicul asta, bravo, Daniella!
O sa frecventez si eu clubul asta ca sa invatz, nu detin secrete cu uleiuri ca sa vin si eu cu povesti, asa ca ma asez frumusel in banca si iau notite... :lol:

#5 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 May 2012 - 09:12 PM

Daniela ce gramaje au uleiurile?
Eu uleiul de migdale dulci il folosesc la demachiat mai ales demachiatul ochilor.
Uleiul de nuci presate l-am folosit pt par, dar am renuntat ca am avut o sticluta mica.
Uleiul de catina l-am folosit doar la bilutele efervescente pt baie.
Uleiul de samburi de struguri, asta e bun in salate, dar si pt cei cu pr de piele uscata.
Uleiul de chimen, nu stiu daca merge la copii, asta e bun pt boli sptecifice femeilor, pt productia lactatiei.Tb sa vezi la contraindicatii daca merge la copii.
Uleiul de ricin il folosesc pentru unghii si sprancene-gene :lol:
Uleiul de susan, tot la mancare l-as folosi.
Cel de sunatoare e bun pt candidoze.

Iar uleiurile volatile sunt bune pt aroma-terapie.

Edit:eu mai folosesc ulei de jojoba pe fata dimineata, iar seara in jurul ochilor dau cu ulei de argan presat la rece.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 25 May 2012 - 09:19 PM

Ma bucur ca ai deschis acest topic. Mie imi plac mult uleiurile de catina, argan, jojoba,ricin, migdale dulci si cocos. Aceste 6 uleiuri le folosesc si arat mai bine si nu numai eu vad asta, si alti admira pielea mea. Astazi am fost la dentis si a ramas uimit de schimbarea tenului meu, eu care aveam mai mereu problemute cu cosulete,aveam pete de la soare...etc , si acum arat bine.

Eu folosesc uleiul natural de Catina presat la rece pt cosulete, ma dau in fiecare seara de vreo 3 saptamani si tenul meu arata super bine :occasion15:
Mai iau si pastilute din ulei de Catina ca sa-mi ajut ochii sa lacrimeze mai bine, eu am probleme cu lacrimarea si mai mereu ochii mei sunt uscati si se irita f usor.
Pastilute mai sunt bune si pt a reface celulele pielii pt ca uleiul este f bogat in antioxidanti. Folosesc aceste pastilute de 2 saptamani si vad o mare schimbare la ochii mei, nu-i mai simt deloc uscati, chiar deloc.

Cateva detalii despre uleiul de catina folosit intern....

Actiuni interne - uleiul de catina este recomandat in tratamentul unor afectiuni ca: ulcerul gastric si duodenal, diaree, urticarie, stari alergice, maladii neuroendocrine, reumatism, afectiuni circulatorii, hepatice, alcoolism, anemii, astenie si, in ultimul timp, ca remediu contra stresului. Proprietatile bactericide il recomanda in infectiile gastrointestinale si dermice. In ultimul timp, cercetarile au stabilit ca are efecte spectaculoase in oncologie (cancerul uterin, de prostata), geriatrie, iar clinic a fost demonstrata actiunea antiinflamatoare. O serie de studii atesta efectul pozitiv al antioxidantilor din catina, ea fiind frecvent indicata ca tratament asociat in cazurile de Parkinson, de scadere a imunitatii. Astfel, ea contribuie la intarirea sistemului imunitar prin procesul de distrugere a radicalilor liberi si a substantelor toxice preluate din mediu.
Catina (Hippophae rhamnioides) -este un arbust rezistent la seceta si geruri, care creste in palcuri, de-a lungul zonelor litorale dar si in cele montane insorite, in special pe formatiuni salinifere. Raspandita in Europa si Asia, catina se gaseste si in Romania mai ales in teritoriul cuprins intre raurile Siret si Olt. Catina creste pana la aproximativ 5 m inaltime, are ramuri cu spini, frunze lanceolate, muguri amarui si fructe portocalii carnoase cu sambure tare. Dupa 4-5 ani de dezvoltare arbustul face fructe, care pot ramane pe ramuri si peste iarna.
In Grecia antica , Dioscorid si Terophast recomandau utilizarea catinei in hrana cailor de curse pentru sporirea masei musculare si a luciului pielii. Este cunoscuta de secole utilizarea catinei ca remediu pentru ingrijirea pielii si drept component al produselor cosmetice cu actiune nutritiva , revitalizanta si de refacere .Produsul este folosit in medicina estica si foarte recent in cea vestica pentru tratamentul ranilor la nivelul tegumentelor si mucoaselor.

Datorita vitaminelor A si E pe care le contine, uleiul obtinut din catina are proprietati terapeutice foarte puternice. Produsul are efecte regenerante, de intinerire si este folosit in foarte multe boli, atat pentru prevenire, cat si pentru tratare. Uleiul de catina este un adevarat elixir pentru ochi. El mareste acuitatea vizuala, combate oboseala oculara si incetineste evolutia bolilor de ochi. Uleiul de catina contine cea mai bogata substanta naturala in vitamina E din lume. Vitamina E este supranumita si vitamina tineretii si a fertilitatii. Uleiul de catina este insa cel mai folositor datorita concentratiei sale. In fiecare an se recomanda se faceti 2-3 cure cu ulei de catina, asigurandu-va astfel necesarul de vitamine si oligoelemente.
Compozitia Uleiului de Catina- licopen pigmentul natural care da culoarea fructelor si care are proprietati antioxidante, antitumorale si de reducere a colesterolului. In fructele de catina se gaseste de asemenea quercitina, o substanta antioxidanta, analgezica, antiastmatica, antibacteriana. Datorita acestor substante, catina este recomandata in cazul cataractei, gastritelor, faringitelor, psoriazisului, obezitatii.
Consumul uleiuluide catina protejeaza pielea si mucoasele de actiunea nociva a unor radiatii (amelioreaza chimioterapia) si ajuta in vindecarea unor boli precum psoriazis si Zona Zoster. Intareste sistemul imunitar si creste rezistenta la efort fizic si intelectual.

Folosit exetern...

- herpes, papiloma - in aceste doua afectiuni, aplicatiile de 2-3 ori pe zi cu ulei de catina (prin ungere cu un tampon de vata) pot avea rezultate spectaculoase.
- arsuri, arsuri chimice - anumite studii facute la noi in tara au pus in evidenta efectele exceptionale ale uleiului de catina aplicat pe arsurile in curs de vindecare.
- boli de piele, dermatoze care se agraveaza la frig - are efecte puternice mai ales asupra persoanelor devitalizate, cu o constitutie mai fragila.
-pentru afectiuni oftalmologice (miopie, hipermetropie, glaucom, cataracta), urticarie, alergii, dermatoze, imunitate scazuta, ulcere cutanate, eczeme, acnee, escare, hemoroizi, psoriazis si arsuri solare. Catina este un bun sudorific si mai este folosita si in tratarea anumitor afectiuni ginecologice.
- tumori exteriorizate - se foloseste o combinatie in parti egale de ulei de catina si ulei de ricin (se gaseste in farmacii), cu care se ung de 2-3 ori pe zi zonele afectate. Aceasta combinatie da rezultate foarte bune si in tratamentul lipomurilor, protejeaza partile corpului care sint cele mai expuse frigului, adica fata, miinile si picioarele.

Este un excelent protector impotriva radiatiilor solare sau de alta natura. Se foloseste in scop profilactic la incetinirea proceselor de imbatranire si prevenirea aparitiei cancerului, ca tonic general in situatii de stres si ca imuno-modulator.

Am sa mai vin si cu alte detalii la celalalte uleiuri.

Pupici!!

ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#7 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 25 May 2012 - 11:12 PM

Vezi postareaDaniella, la 25 May 2012 - 06:40 PM, a spus:

Vezi postareaLapona Enigel, la 25 May 2012 - 03:51 PM, a spus:

Primele patru si cel de chimen le poti folosi cu succes in salate.
Din toate poti face un cocktail si folosesti acolo unde ai nevoie. Mi-ai adus aminte ca am si eu de susan. Face o salata f gustoasa sa stii, Pe cel de nuca il ador in salate!

Adica tu zici ca toate sunt de uz alimentar :occasion15: ? nada de uz cosmetic? trebuie sa iau prospectele la puricat!
tu ce ai folosit si la ce/cum?
am gasit si sare de himalaya :105: si nici nu a fost scumpa (uleiurile in schimb, scumpe rau!)



Ah, nu mah. Ma refeream ca si culinar le poti folosi. Dar la ce preturi stiu ca au, eu numai la salate le-as folosi :71:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#8 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 25 May 2012 - 11:40 PM

Ioana si Oana, multumesc mult pt interventii. Foarte pretioase informatiile :71: .
Oana, merci :occasion15: ca ti-ai facut timp sa scrii, stiu ca esti ocupata in perioada asta si am zis ca te stimulez daca deschid eu topicul ca ai zis ca nu ai timp acum. Sa scriem toate, mai ales despre experiente. Ma bucur mult ca ai rezultate pozitive. Eu sunt sigura ca e si de la dieta vegetala pe care ai tinut-o nu demult si de la cura de detoxifiere, de asemenea. Datorita povestii tale de acum cateva zile, am hotarat sa le incerc. Ma demachez cu ulei de argan si cu ulei de migdale in jruul ochilor de acum, sa vedem cum merge. In functie de cum va functiona si la mine, voi renunta la produsele cosmetice de sinteza si voi incerca de acum sa folosesc numai uleiuri si alte produse naturale. Asa ca iti multumesc mult ca ai venit sa ne povestesti mai deunazi despre experienta ta.
La ala de catina ma mai gandesc cum sa-l folosesc.

Ioana, primele 5 au 100 ml.
Nu am apucat sa citesc prospectele, dar am citit putin pe cutie si asa e: cele de pin, rozmarin si ylang-ylang sunt doar de uz extern pt aromoterapie, masaj, sau de pus in apa de baie.
Exista un supliment foarte eficient pentru stimularea imunitatii, care e doar pe baza de chimen, dar e capsule si copiii nu pot sa inghita capusle. . Intreband de acela, plafarista mi-a recomandat uleiul de chimen.
Cum se foloseste uleiul de sunatoare pt candidoze? extern?
Si cel de samburi de struguri pt piele uscata, tot extern se foloseste?

Am luat si pastile si tinctura de anghinare, trebuie sa le studiez (Zice ca sunt bune pt regenerare ficat si pt probleme legate de digestia defectoasa, obezitate).

Lapona, sunt sgura ca sunt bune in salata, dar probabil pt efecte, trebuie administrate consecvent in anumite doze. Numai la mancare ti-e gandul ultimamente :105:
Am vazut ca la majoritatea scrie parca 10 pic /zi cu exceptia catinei care zice 20 pic de 3 ori pe zi. Eu mi-am facut asta vara catina cu miere fifty-fifty si am mancat 3 borcane

Gelutza, ia loc langa mine, sa vedem cine, ce ne mai spune despre ele.

Eu am ploapele de sus umflate mereu. Stiti vreun remediu?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#9 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 26 May 2012 - 12:22 AM

Am mai adus un citat al Laponei din alt topic:
...ce mai poti folosi pentru pielea uscata sunt uleiurile: de masline,de nuca, amestecate cu vitamina A (stiu ca in tara se gaseste la sticlute, aici nu) si E, fa-ti impachetari seara, stai asa ca jumate de ora cat te invarti tu prin casa si apoi faci un dus. La dus incearca sa nu folosesti geluri si alte spumante de dus. Daca ai posibilitatea foloseste sapun de casa -da, stiu, nu miroase atat de magnifique insa e foarte bland cu pielea- ori sapunul de Alep, cu ulei de masline. E bun, sa stii. Mai ai de asemenea posiblitatea sa folosesti Bioil, nu stiu daca il gasesti in tara. E foarte fain si miroase si teribil. Iar excelent e uleiul de argan, la plafar cred ca il gasesti.


Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#10 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 29 May 2012 - 06:47 PM

am cumparat recent sticluta asta, are 250ml

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-100-13383098366517.jpg

eu n-am mancat trufe niciodata, dar imi amintesc de-un post al Adrianei in care spunea ca au un iz de petrol. cam asta simt si eu in acest ulei, dar gustul e cel obisnuit de uev. l-am picurat pe niste dovlecei la abur si gustul nu mi s-a parut deloc ciudat, asa cum m-a influentat mirosul.

e ceva de capul lui? ce parere aveti?

#11 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2012 - 10:43 AM

Moatza, eu nu am avut uleiul asta (nu cumpar uleiuri aromate, prefer aromez eu in casa un ulei bun...ies mai ieftin si trebuie doar sa pui in sticla de ulei ingredientul de aroma sau gust: usturoi, rozmarin, pepperoncino etc). Am mancat trufe proaspat rase (cantitati infime pe paste sau similar). Intr-adevar gustul de trufe e puternic si aduce a petrol. Iti place sau nu e chestuiune de gust. Mie imi place, dar nu tuturor place. Cred ca e un ulei aromat pe care sa-l foloseti la gatit, cred ca doar la rece si in cantitati mici, dar nu am experienta folosirii lui. Zic sa-l probezi pe paste cu sos de ciuperci, il pui la sfarsitul gatirii ca si condiment. Am impresia ca seful il avea..., sau fetele din Italia iti pot da mai multe detalii despre folosirea lui, daca intra pe aici.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#12 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 30 May 2012 - 10:55 AM

Dani, te-ai lamurit cum e cu uleiul de masline bun (dar nu adus din italia, ca acolo n-ajung prea curand)? As vrea si eu sa stiu de unde sa-mi iau si sa fie ok (pana acum am mai luat din Kaufland, am mai primit, dar nu stiu cat de grozave au fost).

#13 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2012 - 12:51 PM

2ut, nu :sleepy1: ! nu m-am lamurit, decat ca sunt multe "facaturi". Adica scrie ulei extravirgin, dar nu are legatura mare cu el. Zice ca ar trebui sa coste peste 12 € /kg, sa scrie de unde provin maslinele si unde a fost prelucrat, in afara de unde a fost ambalat. Eu nu prea am gasit informatia asta pe ambalaj. Mai ramane de verificat pe la plafaruri/magazine naturiste ..., dar nici acolo nu sunt doar produse "curate" ... Sincer, doar am capatat mai multa neincredere in folosirea sa, decat sa aflu de unde putem noi aici procura unul virgin.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#14 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 May 2012 - 12:54 PM

Foarte util topicul, Dani bine ca l-ai deschis :sleepy1:.

#15 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2012 - 01:32 PM

Any, ajuta-ne cu uleiul extra-virgin. Ce facem noi de aici? Cum identificam si gasim un ulei bund e consum :sleepy1: ?

Am o nedumerire: exista vreo diferenta intre:
-ulei de migdale
-ulei de migdale dulci?
Exista de doua feluri, sau doar eticheta mea e incompleta si nu contine cuvantul dulci?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#16 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 May 2012 - 01:37 PM

Vezi postareaDaniella, la 30 May 2012 - 01:32 PM, a spus:

Any, ajuta-ne cu uleiul extra-virgin. Ce facem noi de aici? Cum identificam si gasim un ulei bund e consum :sleepy1: ?

Am o nedumerire: exista vreo diferenta intre:
-ulei de migdale
-ulei de migdale dulci?
Exista de doua feluri, sau doar eticheta mea e incompleta si nu contine cuvantul dulci?


Cu extravirginul am mai discutat, eu nu cumpar pentru ca-l facem noi.
In plus in comert sunt multe falsuri, mai ales in afara Italiei.

Ulei de migdale n-am folosit niciodata.

Edit, vorbesc prostii am avut anul trecut dar am si uitat de el.
Nu-mi aduc aminte ce scria pe el, ca l-am lasat la mare, chiar daca banuiesc ca dupa atat timp nu mai e bun, fiind deja deschis.

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 30 May 2012 - 01:42 PM

Exista 2 feluri, chiar acum ma informez pe net ca nici eu nu stiam.
Pentru ulei se folosesc cele dulci, pentru ca cele amare contin substante nocive.

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2012 - 02:55 PM

Intre timp va mai scriu ce am gasit in prospectele lor, despre uleiurile pe care le-am luat eu, dar pe viitor vreau sa ajung sa scriu si despre experiente:
- Uleiul esential de rozmarin. Aromoterapie pt trup si suflet! Folosit ca adaos in: apa pt inhalatii/baie/comprese, ulei de masaj, lampa de aromoterapie. Efecte: tonifiant, antiseptic (conservarea carnii), purificare aer, actioneaza favorabil asupra sistemului circulator, stimuleaza inima slabita, tratamentul tensiunii scazute, a senzatiei de maini si picioare reci, ajuta la curatarea vaselor de sange, benefic in arteroscleroza, intensifica circulatia la nivelul creierului, creste capacitatea de concentrare si memorie, combaterea migrenelor, dureri de cap, bun tonic digestiv, favorizeaza secretia bilei si functionarea normala a ficatului. Antiseptic, tonic (benefic in cazuri de gripa, raceala, tuse), antispamodic, energizant, contra infectiilor gastrointestinale, contra flatulentei, colicilor, nervozitatii. Artrita, reumatism, dureri musculare, entorse, luxatii (Datorita efectului de incalzire la nivelul tegumetnelor). Ajuta la deblocarea energiilor interne, sava simtiti mai puternic si sa va imbunatatiti relatiile cu cei din jur.
- ULEIUL DE CHIMEN NEGRU EGIPTEAN. Remediu pretios in ingrijirea corpului cu efecte benefice asupra pielii uscate, sensibile, iritate, efect calmant, revitalizant, antiinflamator, antibacterian, antiviral, consolideaza sistemul imunnitar al pielii si este un puternic stimulent al sistemului imunitar in general. Bun remediu pt bolile de piele (eczeme, psoriazis, matreata). Are proprietati anticelulitice, contine elemente esentiale de lupta impotriva infectiilor, reactiilor alergice, stimuleaza regenerarea, creste viteza de vindecare, stimuleaza cicatrizarea. Hipoglicemiant, antiasmatic, imunomodulator natural, stimulent si tonic general. Administrare: 5 -10 pic /zi.
- Ulei de migdale dulci. Eficienta nutritiva superioara, fiind bogat in vit A, B, E. Intern (pt imbunatatirea functiilro digestive, reduce colesterolul sanguin, hraneste creierul si sistemul nervos, dinamizeaza inteligenta, reduce durerea si cotnractiile musculare): 5-10 pic/zi. Extern - se aplica pe zona afectata. Efecte: hidratant, anticelulitic, hipertonifiant mamar, hraneste pielea, o catifeleaza, adjuvant pr iritatii/inflamatii. Hidrateaza pielea din jurul ochilor, atenueaza cearcanele. Previne imbatranirea pielii si netezeste ridurile. Hraneste scalpul si netezeste cuticulele parului, conferind stralucire. Foarte bun demachiant (nu intinde rimelul, nu agreseaza genele, nu necesita clatire, hidrateaza genele, nu ustura ochii).
- Ulei de argan BIO - Extern se poate fol pe gat si in jurul ochilor sau ca adaos in crema de noapte.Are efect de antiimbatranire si reducerea ridurilor, cicatrizant, pentru prevenirea vergeturilor, pt. elasticitatea pielii: pentru par folosit de 2-3 ori pe luna (2-3 linguri pe toata lungimea) il fortifica, ii confera stralucire si aspect matasos.
Intern 5-10 pic/zi pentru a reduce colesterolul, hipertensiunea arteriala, imbunatateste functia hepatica.
- Ulei de samburi de struguri. intern 5-10 pic / zi: ROL PUTERNIC ANTIOXIDANT, contribuind la mentinerea elasticitatii vaselor sanguine si la scaderea nivelului colesterolului, la prevenirea hipertensiunii arteriale, protejare a sist.circulator, marind capacitatea de rezistenta a sist. imunitar. Stimuleaza regenerarea celulara, dermonuntritiv, emolient. Extern: hraneste pielea, previne uscarea, ajuta la mentinerea tineretii si elasticitatii naturale, regenereaza si revitalizeaza pielea, eficient in prevenirea ridurilor, mai ales a celor din jurul ochilor.

Am si cum se aplica fiecare pentru fiecare ulei functie de scop/afectiune in parte. Dar mai sus extras, ca sa stiti ce sa achizitionati in caz ca doriti sau aveti nevoie, functie de necesitate.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#19 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 30 May 2012 - 02:58 PM

Vezi postareaany_annette, la 30 May 2012 - 01:42 PM, a spus:

Exista 2 feluri, chiar acum ma informez pe net ca nici eu nu stiam.
Pentru ulei se folosesc cele dulci, pentru ca cele amare contin substante nocive.

Deci, inteleg ca nu se face ulei decat din migdale dulci. Boon! Merci :sleepy1: de info! Ma speriasem ca nu am cumparat ce trebuie!
Valabilitate: vad pe ele, 1-2 ani, de la data producerii.

Boon, atunci intreb fetele din Romania : ce surse de a achizitiona ulei de masline extravirgin (presat la rece) pur ati gasit?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#20 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,016
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 30 May 2012 - 03:21 PM

moaţa, uleiurile cu trufe de cele mai mult ori sunt făcute cu miros sintetic, ca la parfum. dacă sunt cu trufe adevărate costă foooarte mult. 1 kg de trufe negre costă cam 300-400 de euroi, alea albe sunt peste mie.

dani, uleiurile de măsline sunt ca vinurile, nu cred că se poate da o recomandare generală, eu m-am stabilit pe 2 care îmi plac şi le cumpăr numai pe alea. alternez între un ulei grecesc şi unul italienesc, nefiltrat. in bucătărie mai folosesc din când în când, ulei de nuci, ulei de avocado, ulei de susan, ulei de cocos (ăsta e bun şi pentru dat pe corp) şi unt de cacao.

cît a costat uleiul de cătină?

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi