Forum Culinar: Ce oja avem azi! - Forum Culinar

Salt la continut

• 175 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce oja avem azi! Cu poze

#1541 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 November 2012 - 06:16 AM

hello, girls :(( !

Eataly, cel mai tare post! Demn de initiatoarea acestui topic! Brava de 3 x!!! Cata creativitate! Esti o artista, nu doar culinara si foto! La concursul de gatit nu stiu daca te primeste juriul cu reteta asta, dar avand in vedere cat arsenal ati cumparat de cand cu topicul acesta, va propun sa initiati si un concurs de cea mai faina manichiura. Premii garla. Numai eu mi-am luat vreo 6-7 oje de mancarici, ca de dat acasa rarissim!

Sunteti fantastice cu toate!

Eu raman la pasiunile mele privind culorile de oje: rosu si french, dar imi place la nebunie sa vad noile voastre fantezii pe aici. Dupa modele nu ma omor deloc, rareori unele insa imi plac. Strasuri si alte bling-blinguri imi place sa vad la voi. Eu nu am avut niciodata si nici ca ma pasioneaza, inca .... Mi-au placut picturile free handmade pe oje in anii 2003-2005. Cele magnetice si crash nu mi-au placut vizual niciodata, le-am zarit prima oara la salon in urma cu vreo 3-4 ani, insa nu m-a tentat sa le incerc. Imi place cat de tare v-ati aprins voi!

Am vazut la o doamna o manichiura (unghie lunga cu gel) pe fond argintiu, cu 3 trandafiri negri stilizati subtire, dar nu-s cum erau intortochiati ca modelul ocupa toata unghia. Tanti era imbracata in negru si accesorizata in argintiu. Avea un inel gigant argintiu cu un trandafir gigant. Foarte mistoaca. I-am cerut nr. manichiuristei, dar nu mi l-a dat, a zis ca isi deschide ea salon in 3 saptamani si ma suna sa ma duc pt modele de acest gen. Sunt curioasa. Oricum nu le-am gelat niciodata si nu stiu daca si un strat subtire de lac dauneaza?

Maya, imi place noua ta pasiune pt rosu si nuantele si forma de unghii si imi place enorm forma de unghii din paletarul acela de l-ai postat acum vreo 2-3 saptamani, parca de la Opi era. Mie oja aia 60 seconds (am luat si eu rosul) nu imi tine nici 12 ore, fara sa fac nimic (le-am facut seara la culcare si a doua zi pana-n pranz a trebuit sa le scot). Numai din spalatul pe maini se curata pe varfuri. Cu top coat tine vreo 40 ore. Deci confirm ceea ce ati concluzionat si voi, ca potriveste si tine bine pe o unghie, nu e musai sa tina si pe alta. Fiecare trebuie sa-si gaseasca oja potrovita pt unghiile sale, care nu e neaparat o recomandare buna si pt alte persoane. La fel ca si cu dietele, trebuie personalizate!

Adriana, iti sta bine in ultima foto in care toate sunt egale. Eu, daca mi se crapa una din carne, nu o bag in seama, sperand sa mai reziste cateva (2-3) zile sa ajunga la nivel de varf de deget. Apoi le scurtez pe toate egale. Insa dadusera fetele (Ioana parca) o modalitate de a o lipi/repara cu foita de tigara si un lipici instant.

Ralesu, iar sunt noctambula :71: , ce tare le-ai scurtat! Sunt faine oricum!

Voi nu sunteti superstitioase? ... era parca o superstitie ca nu e bine sa te uiti la unghii, ca te vorbeste cineva de rau? :((

Ale mele de cand s-a terminat cu marea, de vreo 2 luni, au devenit casante si in fiecare saptamana trebuie sa le scurtez, ca se sparge cate una pe varf. Nici timp de ele nu prea am mai avut, ca la carte. Sa vina vara, soarele, vreau la mare!
V-am spus ca mi-am invinetit o unghie la picior (2-3 lovituri repetate, nu joaca). Sunt acoperite cu rosu si scurtate maxim, ca pentru pantofi inchisi. Mi-e si frica sa curat oja, se duce oare vanataia, pe masura ce creste unghia?

Carmen, mi-am luat si eu o trusa electrica de mani/pedi din Lidl (desi imi devine tot mai clar ca produsele de la ei sunt de discount ... poate ma insel ... ). Imi faci o prezentare, te rog :love7: ?

gata, ce nevorbita sunt .... :P

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1542 Useril este offline   mihamarky 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 14 November 2012 - 08:43 AM

Pana acum am folosit numai oje mate , acu intrai pe metalizate dupa ce am vazut ojele Mayei cele rosii am zis ca inca 2 nu strica . este gabrini 327, se usuca extrem de repede, si asa arata dupa smotru in baie, spalat vase si un castronel cu fistic

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-124-13528752681369.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-124-1352875281145.jpg

pupicei, miha

#1543 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,487
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 14 November 2012 - 08:44 AM

Eu nu reusesc sa n-o bag in seama :(( ca mi se agata apoi si ma enerveaza :love7:
Tre sa ma duc in urma sa studiez bine cum a explicat Ioana lipitul si sa-mi amintesc cind mi-o trebui :71:

#1544 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 November 2012 - 08:45 AM

Mihamarky e foarte frumoasa.

#1545 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,611
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 November 2012 - 09:17 AM

@Foxyy abia acum m-am prins! Ti-am spus ca functionez la ralenti. Da, cu placere, daca gasesti culorile puse de mine, sunt interesata, in special Morning Rose. Subscriu la ce ai zis despre cuticule! Ma pup ca nu le-am mai taiat!

@Mihamarky: foarte misto rosul Gabrini!

@Maya, ce imi plac unghiile tale!

@ Adriana: foarte bine iti sta cu ele scurtate si egale, da!
@ Ralesu: unghii perfecte! Nu am mai vazut asa degete si unghii gratioase!
@ Lilly: super tare supa ta de oje :love7:))) Si eu care ziceam ca am multe, m-am linistit! Imi place foarte mult oja aceea aurie, e deosebita! Ce marca, ce culoare?
@ Toate: Eu nu am folosit niciodata OPI cumparat in Europa. Nu stiu daca sunt fabricate aici, este foarte posibil insa, caci multe substante chimice legale in SUA nu sunt permise de regulamentarile si legile europene, la fel ca si in cazul produselor alimentare. Cand ma dau numai cu oja, dupa 2, 3 zile se ciobeste, mai ales ca is cu mainile prin apa, cratiti etc. Daca insa fac tot tacamul cu chip skip, baza si top coat tine mai mult.
In orice caz, OPI ramane, cred, marca cea mai inventiva in privinta culorilor. Imi place mult noua colectie France, in special On her majesty's secret service. Live and let die este absolut ma-gni-fi-ca! Lovin' it!

Daca va place griul sobolan, incercati Nein!Nein!Nein!Ok, fine!

Si pentru voi:

http://www.youtube.c...h?v=AGLCZSwYfDo
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1546 Useril este offline   Lapona Enigel 

• Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,611
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 14 November 2012 - 09:19 AM

Da, nu imi explic de ce nu mi se insereaza video de pe youtube. Fac ceva gresit? Nu e primul link pe care nu il pot pune.
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#1547 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 14 November 2012 - 09:27 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 November 2012 - 08:44 AM, a spus:

Eu nu reusesc sa n-o bag in seama Imagine postata ca mi se agata apoi si ma enerveaza Imagine postata
Tre sa ma duc in urma sa studiez bine cum a explicat Ioana lipitul si sa-mi amintesc cind mi-o trebui Imagine postata

A pus laura_lala un filmulet cu explicatia cum sa repari unghia.Sa stii ca functioneaza de minune;de cand a postat ea,nu mi-am mai taiat nici o unghie imediat ce s-a crapat(am avut tot timpul aproape noroc ca nu mi s-a rupt de tot)

Linkul meu

Eu am folosit prima data Super Glue;chiar s-a intamplat la servici sa mi se crape o unghie,mai apoi mi-am cumparat lipici pt unghii,dar e acelasi lucru cu Super Glue,Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1548 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 November 2012 - 09:41 AM

mersi frumos :love7:

#1549 Useril este offline   petunie 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,817
  • LocationDeutschland

Postat 14 November 2012 - 09:49 AM

Vezi postareaAdriana, la 14 November 2012 - 09:41 AM, a spus:

mersi frumos Imagine postata

Sa-ti fie de folos!Imagine postata
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#1550 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,690
  • LocationBucuresti

Postat 14 November 2012 - 11:50 AM

Carmen, mi-am luat si eu o trusa electrica de mani/pedi din Lidl (desi imi devine tot mai clar ca produsele de la ei sunt de discount ... poate ma insel ... ). Imi faci o prezentare, te rog :) ?

gata, ce nevorbita sunt .... :love7:
[/quote]

Daniella si eu tot de la Lidl am cumparat-o. Intentionam de mult achizitionarea unei truse electrice si pana sa ma hotarasc sa comand de pe net una mai cu "staif" am vazut-o pe asta. O folosesc deja de doua saptamani si sunt incantata. Am sa incerc fotografiez componentele pe masura ce le folosesc cand imi fac manichiura, acum fac pauza in sensul ca nu mai curat si lustruiesc suprafata unghiei decat o data pe luna.
Si de scurtat nu e cazul acum- apropo cand vrei sa le scurtezi si nu esti inca obisnuita cu discul sa vezi ce repede se face treaba :) dar in timp te obisnuiesti sa ti instrumentul in mana.
Imagine postata

#1551 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 November 2012 - 02:23 PM

Lore, aia sclipicioasa e o "no name" pe care a ales-o Manu din piata.Inca n-am folosit-o.De folosit peste o baza colorata.

Dani, mi-am pus fanteziile in practica. :scratch:

#1552 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 14 November 2012 - 05:44 PM

Azi sînt sub protectia lui Jacob, iar Lili e divina, ca de obicei :rolleyes:
Nu va mai pozez nica, ca am unghii scurte scurte (de aia l-am si luat azi pe Jacob cu mine acasa :mellow: ), si m-am hotarît sa mai rezist cumva sa nu mai tai cuticulele. Sper sa reusesc.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1553 Useril este offline   Daniella 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 14 November 2012 - 06:01 PM

Vezi postareaCarmen L, la 14 November 2012 - 11:50 AM, a spus:

Carmen, mi-am luat si eu o trusa electrica de mani/pedi din Lidl (desi imi devine tot mai clar ca produsele de la ei sunt de discount ... poate ma insel ... ). Imi faci o prezentare, te rog :rolleyes: ?

Daniella si eu tot de la Lidl am cumparat-o. Intentionam de mult achizitionarea unei truse electrice si pana sa ma hotarasc sa comand de pe net una mai cu "staif" am vazut-o pe asta. O folosesc deja de doua saptamani si sunt incantata. Am sa incerc fotografiez componentele pe masura ce le folosesc cand imi fac manichiura, acum fac pauza in sensul ca nu mai curat si lustruiesc suprafata unghiei decat o data pe luna.
Si de scurtat nu e cazul acum- apropo cand vrei sa le scurtezi si nu esti inca obisnuita cu discul sa vezi ce repede se face treaba :mellow: dar in timp te obisnuiesti sa ti instrumentul in mana.

merci, astept sa postezi. Am citit si eu pe diagonala instructiuni si am incercat accesoriile alea care zicea ca sunt de calcaie si pt piele ingrosata, dar nu am vazut sa faca vreo curatenie/diferenta ... dar nu am avut prea multa rabdare ... doar intr-un colt de calcai am incercat ... Am zis ca mai incerc dupa baie pe pielea inmuiata, dar nu am mai avut vreme ... :mellow: . Eu nu am ingrosata cine stie ce pe calcaie, in schimb pe podul talpii (nu sh'cum sa numesc partea aia care vine mereu pe sol, indiferent ca ai tocuri de 10 sau de 3) de vreo cativa ani s-a ingrosat si intarit ca naiba. Au incercat alea de la pedi sa ma briciuiasca, dar am refuzat sistematic, pt ca nu am facut-o niciodata si stiu ca briciul provoaca mai mult rau decat bine in timp ... ceva mai dihai ca si taiatul cu sarg al cuticulelor ...
Am mai incercat 1 accesoriu: discul de scurtat unghiile la maini ... si da am cam scapat freza pe bumbul ala din mijloc si am facut o gaura, in lungime, asa ca a trebuit sa le scurtez si mai mult decat mi-am propus. In schimb, la picioare de ex unde am unghii scurte, lipite de deget la varf deci, nu stiu ce as putea folosi, ma tem ca la viteza sa nu faca buba ...
mai am destule de incercat ... si nu am pricipit la ce folosesc burghiele alea 2 subtiri ... :) Speram sa fie si ceva cu care sa poti curata suprafata langa cuticula si chiar ceva de impins cuticula, dar nu m-am prins care ar fi, daca sunt ... :mellow:
Asa, ca de aia te rugam, ca daca si cand ai tu timp sa-mi explici mai pe indelete ... pacat ca nu da electric si cu oja si cu acetona, asa era complet setul pt mine ... :-*
M-am uitat si dupa tutoriale pe youtube dar nu am gasit ceva care sa arate in detaliu, care ce accesoriu tb fol si cum

Am mai citit un tutorial cu manechiura corecta/sanatoasa de la A la Z (nu mai stiu dc a fost postat aici) si zicea ca nu e bine sa impingi cuticulele cu nimic, nici cu metal, plastic, nici macar cu betisoarele din lemn de trandafir. Ci ca, cea mai corecta si sanatoasa metoda este cea folosita de medici, care dupa spalare si/sau inmuiere, imping cuticulele cu prosopul. :D

Miha, si mie imi place nuanta ! Seamana cu Rimmel 60 sec. Insa cel mai mult eu ador rosul strong curat lucios, fara metalizare. Un fel de sangeriu de ala ca rujul de buze pt brunete.

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#1554 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 November 2012 - 06:18 PM

M-am uitat si dupa tutoriale pe youtube dar nu am gasit ceva care sa arate in detaliu, care ce accesoriu tb fol si cum

[/quote]

Incerc cat mai repede sa vin cu ceva poze, sa aibe timp dl sa la faca altfel singura cam greu.
Eu m-am obisnuit deja cu ele, trebuie exersat si atingeri usoare pana te obisnuiesti.
Cele doua freze subtiri sunt si pentru curatat zona cu piele de pe langa cuticule si pe langa unghie, vei intelege mai bine din poze.Si nu nu se ia strat gros sunt destul de delicate dar nu trebuie apasat tare.
De scurtat putin folosesc pila de sticla ca altfel se ia cam mult, dar cu o manevrare precisa ajungem sa folosim cu brio si discul fin.

Sub nici o forma sa nu folosesti instrumentele pe pielea muiata, scrie si in instructiuni, doar uscata bine.In portiunea piciorului descrisa de tine langa degete ai sa fi incantata de scula, netezeste super. Nici eu nu am bataturi dar netezeste fin calcaiul si apoi trebuie folosita o crema grasa.

M-am temut ca ma pot rani si ca la viteza mare poate fi nasol dar sunt destul de delicate. Doar nu o sa stai cu freza pe unghie apasand nu? treci usor pe langa cuticule pe marginea unghiei, pe deget.
Si atunci cand e necesar ,eu zic o data pe luna se trece cu freza rotunjita usor pe suprafata ungiei si apoi cu pasla pentru luciu.

Dar cand fac poze am sa mai explic pe fiecare.
Cum ai vazut si tu la calcai nu te poti rani cu ele decat daca apesi aiurea cred, deci fara frica treci peste calcai cu pila rotunda si ai sa vezi diferenta.

Moama cat am scris, plictisim fetele, mai bine vin cu poze :rolleyes:
Imagine postata

#1555 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 November 2012 - 06:26 PM

Tot eu :rolleyes:

Cel mai mult imi place sa folosesc aparatul la pedichiura, e util tare.
La maini cum folosesc gel pentru cuticule sunt curate unghiile, din cand in cand
lustruiesc putin cu pasla aceea alba suprafata unghiei, de curatat o data pe luna
daca e cazul.

Maya trage unghiile in chip ce daca sunt scurte, arata-l pe Jacob.

Ale mele tot rosii sunt.
Imagine postata

#1556 Useril este offline   ralesu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 816
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 14 November 2012 - 06:31 PM

Vezi postareaDaniella, la 14 November 2012 - 06:16 AM, a spus:

Ralesu, iar sunt noctambula :mellow: , ce tare le-ai scurtat!

Le-am ros!! Initial le-am taiat sa se mai regenereze si apoi le-am ros la greu 2 saptamani si acum m-am decis sa le pictez iar, ca sa ma opresc din ros :rolleyes:

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 November 2012 - 09:17 AM, a spus:

@ Ralesu: unghii perfecte! Nu am mai vazut asa degete si unghii gratioase!

Lapo, mersi de complimente! Daca as avea si pielea de pe fata la fel de frumoasa ca unghiile, ce bine ar fi!

Miha, imi place mult rosul. E ca cel al Mayei, nu?

Va pup pe toate!

#1557 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • LocationGermany

Postat 14 November 2012 - 08:14 PM

Miha, ca-mi place rosu tau nici n-are rost sa mai spun. Este exact nuanta mea! Nu ma mai satur de rosu :D

Carmen
, acu e întuneric si oricum nu s-ar vedea. E o culoare frumoasa si "tare", super pentru unghii scurte. Las' ca fac mîine o poza :)
Jacob rulz! :tongue3:

Hai ca pun o poza de pe net, sa vezi culoarea.

Imagine postata

Lili
, tu folosesti topcoat, da? Daca nu, neaparat la culorile Twilight! Culorile astea glitterate o cer cu forta! Eu oricum le ador pe toate cu extra luciu, de sa ma oglindesc în ele :lol:

Daniella, mie rosu Rimmel îmi tine cel mai mult. Red Carpet. Opi nici macar doua zile. În general, cel mai bine ma tin ojele de la Rimmel. Dar n-am probleme cînd una se ciopleste, ca am motiv sa schimb culoarea :D

Înca rezist cu cuticulele. Le curat doar cu solutia aia. Sper sa rezist pîna la capat. Momentan arata ok si daca nu se face mai "rau" de asa... merge, le suport. În orice caz, le uleiez cu masline, migdale si sîmburi de caise. Mi-am luat si creme speciale de cuticule cu ulei de caise... Dupa ce le uleiez se subtiaza si arata ok. Banuiesc ca trebuie uns la greu :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1558 Useril este offline   Carmen L 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 14 November 2012 - 08:45 PM

Maya merci. Interesant ce mult imi plac culorile inchise, tari pe unghiile voastre :)
o fi primul pas spre a le aplica candva si pe ale mele :)
Imi place sclipiciul din ea. Si mie imi place sa luceasca oglinda oja, au fost
cazuri ca am dat 2 straturi de top coat :lol:

Maya dupa un timp raman subtiri cuticulele si curatate mai rar, bravo
ca rezisti :tongue3: continua.

Ale mele tot rosii, asa arata a 4-a zi , am facut si treburi casnice in acest timp.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_11_2012/post-42-1352919311942.jpg

Imagine postata

#1559 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Postari: 14,143

Postat 14 November 2012 - 08:54 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 14 November 2012 - 09:17 AM, a spus:

@Foxyy abia acum m-am prins! Ti-am spus ca functionez la ralenti. Da, cu placere, daca gasesti culorile puse de mine, sunt interesata, in special Morning Rose. Subscriu la ce ai zis despre cuticule! Ma pup ca nu le-am mai taiat!

Caut si te anunt ce si cand gasesc! :tongue3:

#1560 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor

Postat 14 November 2012 - 10:56 PM

Carmen, minunate, si forma si oja, tot tot
Cind apare aparatul la Lidl iar o sa mi-l iau si eu daca zici ca se merita

Arata acest topic

• 175 Pagini +