Eataly, cel mai tare post! Demn de initiatoarea acestui topic! Brava de 3 x!!! Cata creativitate! Esti o artista, nu doar culinara si foto! La concursul de gatit nu stiu daca te primeste juriul cu reteta asta, dar avand in vedere cat arsenal ati cumparat de cand cu topicul acesta, va propun sa initiati si un concurs de cea mai faina manichiura. Premii garla. Numai eu mi-am luat vreo 6-7 oje de mancarici, ca de dat acasa rarissim!
Sunteti fantastice cu toate!
Eu raman la pasiunile mele privind culorile de oje: rosu si french, dar imi place la nebunie sa vad noile voastre fantezii pe aici. Dupa modele nu ma omor deloc, rareori unele insa imi plac. Strasuri si alte bling-blinguri imi place sa vad la voi. Eu nu am avut niciodata si nici ca ma pasioneaza, inca .... Mi-au placut picturile free handmade pe oje in anii 2003-2005. Cele magnetice si crash nu mi-au placut vizual niciodata, le-am zarit prima oara la salon in urma cu vreo 3-4 ani, insa nu m-a tentat sa le incerc. Imi place cat de tare v-ati aprins voi!
Am vazut la o doamna o manichiura (unghie lunga cu gel) pe fond argintiu, cu 3 trandafiri negri stilizati subtire, dar nu-s cum erau intortochiati ca modelul ocupa toata unghia. Tanti era imbracata in negru si accesorizata in argintiu. Avea un inel gigant argintiu cu un trandafir gigant. Foarte mistoaca. I-am cerut nr. manichiuristei, dar nu mi l-a dat, a zis ca isi deschide ea salon in 3 saptamani si ma suna sa ma duc pt modele de acest gen. Sunt curioasa. Oricum nu le-am gelat niciodata si nu stiu daca si un strat subtire de lac dauneaza?
Maya, imi place noua ta pasiune pt rosu si nuantele si forma de unghii si imi place enorm forma de unghii din paletarul acela de l-ai postat acum vreo 2-3 saptamani, parca de la Opi era. Mie oja aia 60 seconds (am luat si eu rosul) nu imi tine nici 12 ore, fara sa fac nimic (le-am facut seara la culcare si a doua zi pana-n pranz a trebuit sa le scot). Numai din spalatul pe maini se curata pe varfuri. Cu top coat tine vreo 40 ore. Deci confirm ceea ce ati concluzionat si voi, ca potriveste si tine bine pe o unghie, nu e musai sa tina si pe alta. Fiecare trebuie sa-si gaseasca oja potrovita pt unghiile sale, care nu e neaparat o recomandare buna si pt alte persoane. La fel ca si cu dietele, trebuie personalizate!
Adriana, iti sta bine in ultima foto in care toate sunt egale. Eu, daca mi se crapa una din carne, nu o bag in seama, sperand sa mai reziste cateva (2-3) zile sa ajunga la nivel de varf de deget. Apoi le scurtez pe toate egale. Insa dadusera fetele (Ioana parca) o modalitate de a o lipi/repara cu foita de tigara si un lipici instant.
Ralesu, iar sunt noctambula

Voi nu sunteti superstitioase? ... era parca o superstitie ca nu e bine sa te uiti la unghii, ca te vorbeste cineva de rau?

Ale mele de cand s-a terminat cu marea, de vreo 2 luni, au devenit casante si in fiecare saptamana trebuie sa le scurtez, ca se sparge cate una pe varf. Nici timp de ele nu prea am mai avut, ca la carte. Sa vina vara, soarele, vreau la mare!
V-am spus ca mi-am invinetit o unghie la picior (2-3 lovituri repetate, nu joaca). Sunt acoperite cu rosu si scurtate maxim, ca pentru pantofi inchisi. Mi-e si frica sa curat oja, se duce oare vanataia, pe masura ce creste unghia?
Carmen, mi-am luat si eu o trusa electrica de mani/pedi din Lidl (desi imi devine tot mai clar ca produsele de la ei sunt de discount ... poate ma insel ... ). Imi faci o prezentare, te rog

gata, ce nevorbita sunt ....