Moatzo - ulei, ajunge un creion... parerea mea. Sigur se gaseste în DM si alta firma de creioane cu ulei de caise si/sau lammîie. In rest, poti uleia cu ulei de masline. Cu creionul însa e mult mai confortabil. Betele alea de trandafir si alte lemnoase sînt un rahat pe bat. Eu nu folosesc de alea. Pentru curatare de cuticula si împins, am scula aia care am aratat-o într-un link pe aici/undeva. E de plastic. Are un vîrf mai ascutit si usor încovoiat, iar celalalt capat are forma identica cu betele alea slefuite, doar ca e cauciucat, e mai mare si mai soft. Am vazut eu niste scule cu vîrf de metal la pro, dar am înteles ca pentru uz casnic

nu-s indicate, fiind prea agresive. Pericolul de ranire mai mare. Betele de trandafir sînt foarte inconfortabile fiind asa subtiri, si prea tari. Se poate rani usor pielea din jurul unghiei, care e înmuiata de la solutie. Eu am reusit chiar si cu scula cu vîrf cauciucat sa belesc prea adînc. Astazi
Uite aici se vede, nu prea bine, din vîrful ustensilei. Batul ala alb cu vîrf rosu.
Acum despre solutii de dizolvat cuticule. Si eu voiam sa iau Mavala, chiar dupa ce cumparasem aia de la P2, cu gîndul ca aia fiind mai scumpa, face minuni. O cunostinta însa n-a avut succes, asa ca am renuntat, si am continuat cu P2. Eu cred ca solutiile astea reactioneaza diferit la fiecare persoana/cuticula. Apoi mai e si metoda de curatare. Eu dau cu solutia care are textura usor gel-ata, în jurul fiecarei unghii de la o mîna, prima data. Încep cu degetul mic (asta nu are importanta, însa asa încep eu mereu si cînd ojez, pilesc, uleiez, etc

). Dupa ce le ung bine, încep a curata cu vîrful ala oblic. Prima data împing usor cuticula în sus, apoi razui usor toata pielea în jurul unghiei. Cum zicea si Daniella, gelul ala cu tot cu particule topite din piele, arata ca o mîzga mocirloasa. Bun, nu asa scîrbos... asa mai mucios
Dupa ce termin prima mîna, ma spal pe labe, apoi continui cu a doua mîna la fel. Cînd sînt gata ma spal bine cu sapun. Daca nu ojez, creionez pielea, cuticulele si unghia cu ulei. Daca nu tre' sa mai fac chiar nimic, dau cu ulei de masline pe mîini, unghii... tot
Daca ojez (acum dau sub base coat si cu opi strengthener, care paremi-se ajuta bine la cele 4 unghii mai moi), dupa spalare usuc bine unghiile si încep treaba. Cînd sînt gata, iar oja e uscata, neaparat uleiez cuticulele! Pe parcursul fiecarei zile uleiez cu creionul de la 1-7 ori... cum îmi amintesc. În cazul meu, uleiul este cea mai importanta chestie in lupta contra cuticulelor! Asta e parerea mea... cu privire la textura cuticulelor mele
Sînt foarte happy cum arata situatia momentan, si sper sa ramîna tot asa. Deja le fac cu solutie doar o singura data pe saptamîna. Si daca ramîn asa, sint deja multumita.
Azi ramîn naked pe gherutele scurte. Le rasfat
O alta cunostinta foloseste solutia de cuticule de la OPI. E ok.