Forum Culinar: trandafir de la Moldova - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

trandafir de la Moldova din somon, ce altceva putea sa fie ?!

#1 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 June 2012 - 10:37 AM

ador trandafirii :hug: , motiv pt. care m-am jucat ieri in bucatarie cu 4 fileuri de somon proaspat :D

Imagine postata

cu ajutorul unui cutit de filetat am taiat fiecare bucata de somon pornind din partea mai subtire spre partea mai groasa, dar nu pina la capatul acesteia, dupa care am intors felia si am taiat in continuare pina cind a ajuns la o dimensiune tripla ca lungime; am condimentat cu sare si un amestec uscat de patrunjel, chili si telina

Imagine postata

am rulat cu grija feliile de somon incercind (mai mult sau putin reusit :D ) sa le redau o forma de trandafir, iar apoi le-am legat lejer cu sireturile de silicon, le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am pus intr-o forma termorezistenta dind-o la cuptor 180°C pt. 12'

Imagine postata

am servit trandafirii de somon pe frunze de spanac, alaturi de o garnitura de orez si (optional) codite de rac in sos rece chili-aioli si un motz de maioneza cu gust de lime

sa aveti pofta ! :pupic:

Imagine postata


#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 June 2012 - 10:39 AM

Superbe :pupic:

#3 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 20 June 2012 - 11:16 AM

Asta e cu dedicatie ca sa nu uit cate castane trebuie sa-ti dau, da?? :pupic:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#4 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 20 June 2012 - 03:59 PM

Eu unul nici nu le mai dadeam la cuptor, le treceam prin zeama de lamîie si miam! =))
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 June 2012 - 08:58 PM

 Adriana, la 20 June 2012 - 10:39 AM, a spus:

Superbe :D


merci de apreciere, Adriana. =))

in plus, sint usor de realizat si de mincat.
in max. 35' trandafirii de somon ajunsesera istorie. :D

#6 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 June 2012 - 09:02 PM

 zerda, la 20 June 2012 - 11:16 AM, a spus:

Asta e cu dedicatie ca sa nu uit cate castane trebuie sa-ti dau, da?? :D


e poftim noroc pe capul meu, ofer trandafiri si primesc in schimb castane ! :D
mai am niste fileuri de somon, iar daca imi bubuie mintea ceva nou si bun, urmatoarea reteta o sa fie cu dedicatie. =))

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 20 June 2012 - 09:07 PM

 Alexandru, la 20 June 2012 - 03:59 PM, a spus:

Eu unul nici nu le mai dadeam la cuptor, le treceam prin zeama de lamîie si miam! =))


tie iti da mina sa le maninci si crude ca pe sushi, ca esti urs polar ! :D

ramine pe data aviatoare sa fac trandafiri de la carpaccio :D

#8 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 20 June 2012 - 09:39 PM

Vad io ca daca vreau sa fac frumuseti,musai tre' sa capat cu un cutit de filetat si sa-mprumut si mainile tale.Eu am facut din somon afumat mini-trandafiri ca gustare,dar sa-l fac si pe cel proaspat asa-nu mi-a dat prin cap.Excelenta ideea, =)) in special pentru oaspeti ,cand le-ai servi somon,dar nu stii cum.

#9 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 February 2013 - 12:18 PM

Dana,merci de idee,uite-i si pe-ai mei inainte de cuptor

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1267-13598862033653.jpg

I-am facut din fileu Salma,marinat peste noapte in frigider intr-un sos din ulei de la rosii uscate,sos teryaki,un praf de nelik(nu stiu cum ii zice in romana :headbang: ) o lingurita de capere, suc de lamaie si sare.Sosul asta l-am turnat dupa in pachetelele de folie si dat la cuptor.

Si-aici produsul final

Imagine atasata: monthly_02_2013/post-1267-13598862173916.jpg

Dar trebuie sa-i zic si lui Alexandru multumesc pentru ideea sosului,pe care l-am citit in discutiile voastre la nu mai stiu ce subiect.Adica cel cu ceapa(rosie la mine) si un pahar de vin lasat pana la aproape evaporare, plus adaugat frisca amestecata cu un ou(asta deja de la mine putere) Super,ce sa mai zic,desi eu nu sunt cea cu pestele,dar asta a fost intr-adevar foarte gustos!

#10 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 03 February 2013 - 12:25 PM

Ellani, felicitari pt. ingenioasa idee de-a pune trandafirasii in forme termorezistente imbracate in folie de Al. e demna de retinut ! :headbang:

ma bucur mult ca v-a placut. sa va fie de bine, ca arata totul foarte apetisant ! ;)

p.s. nelik = cuisoare

#11 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 February 2013 - 01:13 PM

 Dan@, la 03 February 2013 - 12:25 PM, a spus:

Ellani, felicitari pt. ingenioasa idee de-a pune trandafirasii in forme termorezistente imbracate in folie de Al. e demna de retinut ! :headbang:
ma bucur mult ca v-a placut. sa va fie de bine, ca arata totul foarte apetisant ! ;)
p.s. nelik = cuisoare


Multam,multam,mai avem si azi din el si desi,am facut destul de multisor sos,sotul a zis ca unicul bai la el ca e prea putin.
Da,mi-ai amintit acum ca-s cuisoare.Eu eram sa zic o prostie,adica garoafe ;) (ca-i zice la fel si la floare aici) dar stiam ca-i cu totul altul in romana drept condiment.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi