Pagina 1 din 1
trandafir de la Moldova din somon, ce altceva putea sa fie ?!
#1
Postat 20 June 2012 - 10:37 AM
ador trandafirii , motiv pt. care m-am jucat ieri in bucatarie cu 4 fileuri de somon proaspat
cu ajutorul unui cutit de filetat am taiat fiecare bucata de somon pornind din partea mai subtire spre partea mai groasa, dar nu pina la capatul acesteia, dupa care am intors felia si am taiat in continuare pina cind a ajuns la o dimensiune tripla ca lungime; am condimentat cu sare si un amestec uscat de patrunjel, chili si telina
am rulat cu grija feliile de somon incercind (mai mult sau putin reusit ) sa le redau o forma de trandafir, iar apoi le-am legat lejer cu sireturile de silicon, le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am pus intr-o forma termorezistenta dind-o la cuptor 180°C pt. 12'
am servit trandafirii de somon pe frunze de spanac, alaturi de o garnitura de orez si (optional) codite de rac in sos rece chili-aioli si un motz de maioneza cu gust de lime
sa aveti pofta !
cu ajutorul unui cutit de filetat am taiat fiecare bucata de somon pornind din partea mai subtire spre partea mai groasa, dar nu pina la capatul acesteia, dupa care am intors felia si am taiat in continuare pina cind a ajuns la o dimensiune tripla ca lungime; am condimentat cu sare si un amestec uscat de patrunjel, chili si telina
am rulat cu grija feliile de somon incercind (mai mult sau putin reusit ) sa le redau o forma de trandafir, iar apoi le-am legat lejer cu sireturile de silicon, le-am stropit cu putin ulei de masline si le-am pus intr-o forma termorezistenta dind-o la cuptor 180°C pt. 12'
am servit trandafirii de somon pe frunze de spanac, alaturi de o garnitura de orez si (optional) codite de rac in sos rece chili-aioli si un motz de maioneza cu gust de lime
sa aveti pofta !
#3
Postat 20 June 2012 - 11:16 AM
Asta e cu dedicatie ca sa nu uit cate castane trebuie sa-ti dau, da??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!
#4
Postat 20 June 2012 - 03:59 PM
Eu unul nici nu le mai dadeam la cuptor, le treceam prin zeama de lamîie si miam!
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#6
Postat 20 June 2012 - 09:02 PM
zerda, la 20 June 2012 - 11:16 AM, a spus:
Asta e cu dedicatie ca sa nu uit cate castane trebuie sa-ti dau, da??
e poftim noroc pe capul meu, ofer trandafiri si primesc in schimb castane !
mai am niste fileuri de somon, iar daca imi bubuie mintea ceva nou si bun, urmatoarea reteta o sa fie cu dedicatie.
#8
Postat 20 June 2012 - 09:39 PM
Vad io ca daca vreau sa fac frumuseti,musai tre' sa capat cu un cutit de filetat si sa-mprumut si mainile tale.Eu am facut din somon afumat mini-trandafiri ca gustare,dar sa-l fac si pe cel proaspat asa-nu mi-a dat prin cap.Excelenta ideea, in special pentru oaspeti ,cand le-ai servi somon,dar nu stii cum.
#9
Postat 03 February 2013 - 12:18 PM
Dana,merci de idee,uite-i si pe-ai mei inainte de cuptor
I-am facut din fileu Salma,marinat peste noapte in frigider intr-un sos din ulei de la rosii uscate,sos teryaki,un praf de nelik(nu stiu cum ii zice in romana ) o lingurita de capere, suc de lamaie si sare.Sosul asta l-am turnat dupa in pachetelele de folie si dat la cuptor.
Si-aici produsul final
Dar trebuie sa-i zic si lui Alexandru multumesc pentru ideea sosului,pe care l-am citit in discutiile voastre la nu mai stiu ce subiect.Adica cel cu ceapa(rosie la mine) si un pahar de vin lasat pana la aproape evaporare, plus adaugat frisca amestecata cu un ou(asta deja de la mine putere) Super,ce sa mai zic,desi eu nu sunt cea cu pestele,dar asta a fost intr-adevar foarte gustos!
I-am facut din fileu Salma,marinat peste noapte in frigider intr-un sos din ulei de la rosii uscate,sos teryaki,un praf de nelik(nu stiu cum ii zice in romana ) o lingurita de capere, suc de lamaie si sare.Sosul asta l-am turnat dupa in pachetelele de folie si dat la cuptor.
Si-aici produsul final
Dar trebuie sa-i zic si lui Alexandru multumesc pentru ideea sosului,pe care l-am citit in discutiile voastre la nu mai stiu ce subiect.Adica cel cu ceapa(rosie la mine) si un pahar de vin lasat pana la aproape evaporare, plus adaugat frisca amestecata cu un ou(asta deja de la mine putere) Super,ce sa mai zic,desi eu nu sunt cea cu pestele,dar asta a fost intr-adevar foarte gustos!
#10
Postat 03 February 2013 - 12:25 PM
Ellani, felicitari pt. ingenioasa idee de-a pune trandafirasii in forme termorezistente imbracate in folie de Al. e demna de retinut !
ma bucur mult ca v-a placut. sa va fie de bine, ca arata totul foarte apetisant !
p.s. nelik = cuisoare
ma bucur mult ca v-a placut. sa va fie de bine, ca arata totul foarte apetisant !
p.s. nelik = cuisoare
#11
Postat 03 February 2013 - 01:13 PM
Dan@, la 03 February 2013 - 12:25 PM, a spus:
Ellani, felicitari pt. ingenioasa idee de-a pune trandafirasii in forme termorezistente imbracate in folie de Al. e demna de retinut !
ma bucur mult ca v-a placut. sa va fie de bine, ca arata totul foarte apetisant !
p.s. nelik = cuisoare
ma bucur mult ca v-a placut. sa va fie de bine, ca arata totul foarte apetisant !
p.s. nelik = cuisoare
Multam,multam,mai avem si azi din el si desi,am facut destul de multisor sos,sotul a zis ca unicul bai la el ca e prea putin.
Da,mi-ai amintit acum ca-s cuisoare.Eu eram sa zic o prostie,adica garoafe (ca-i zice la fel si la floare aici) dar stiam ca-i cu totul altul in romana drept condiment.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1