Forum Culinar: Prajitura rapida alla Geany - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Prajitura rapida alla Geany Ciocolatzoasa ...

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 July 2012 - 02:21 PM

:D Dragilor ,momentan eu dispun de un buget f. limitat ,in plus lucrez din ochi si cu ce am ,sa va povestesc ce am combinat de asta data ...

Am facut un aluat de chec din 6 oua ,12 linguri de zahar,12 linguri de ulei,12 linguri de faina http://artaculinara....1-chec-marlena/am copt in tava dreptunghiulara de la aragaz (28/39) pe foaie de copt (initial am vrut sa fac rulada apoi m-am razgandit si am taiat in 4 fasii)

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943029843.jpg

Crema din 3 tablete de ciocolata de 100 de gr. fiecare (1 ron tableta ''aro'')1 si 1/2 amaruie+1 si 1/2 lapte,dat pe foc cu 300 de ml. de smantana (varsata 25% grasime) lasat sa se raceasca + esenta de rom ...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-1342094318888.jpg

Mixata..

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943266097.jpg

(nu prea am avut rabdare sa se raceasca bine ,era cam molcuta)

4 linguri de zahar le-am pus la ars,si am aruncat inauntru cam 100 de gr. de alune ...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420942968577.jpg

In cratita unsa de zahar ars am stins cu putina apa si am dat un clocot stropit cu esenta de rom si obtinut 50 de ml. de sirop...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943119275.jpg

Am inceput asamblarea,fasie de blat ,pensulata cu sirop,uns cu crema...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943323602.jpg

Tencuit si pe margini... :D

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943378248.jpg

Din alunele caramelizate am zdrobit cu sucitorul si obtinut un crantz...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943461542.jpg

Pus pe tencuiala''

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943526532.jpg

Dat la rece ,apoi taiat fasii..

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943587571.jpg

Din jumatataea de cioco amaruie si jumatatea cu lapte (nu ma putusem hotara de care sa opresc asa ca am pus jumi-juma :D ) am facut o glazura,am pus 2 lingurite pline vf. cu zahar cu 1 de cacao ,stropit cu apa ,1 lingurita de ulei, 1 plina vf. de smanatana si ciocolata 100 de gr. in total,dat pe foc la topit facut glazura...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943649075.jpg

Cum mi-a ramas crema si crantz am tencuit si feliile toate...Asta-i tot..

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13420943746005.jpg

Cine vrea mai ciocolatzoasa de atata poate inlocui la blat cu cacao (cate linguri de cacao se pun tot atatea linguri de faina se scad ca sa se pastreze proportia de pulberi 12 linguri in total faina+ cacao)

#2 Useril este offline   verber 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,872
  • Inregistrat: 08-December 09
  • LocationFRO

Postat 12 July 2012 - 02:26 PM

imi lasa gura apa...
BRAVO!!

#3 Useril este offline   cristinaD 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 328
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationV.A.

Postat 12 July 2012 - 02:37 PM

Geany, arata tare bine prajitura ta :D

#4 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 12 July 2012 - 02:42 PM

Hi hi hi! Sar-na :D :D ma bucur daca v-a placut sau daca v-a inspirat ,am facut in trecut cu crema de lamaie (albacazapada) si nuca de cocos http://artaculinara....na/page__st__20..buna si aia!

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 July 2012 - 10:01 AM

Giani, draga mea, altu' moare si-asa n-are!

nu se cunoaste bugetul limitat, prajitura ta poate fi la fel de bine tort de nunta, cat si desert la o masa oarecare. are ingrediente corecte, nu toate coloraturile si aromele care tb sa puna in umbra deficientele...e pe gustul meu 100%.
Ai stofa, ai vointa si faci totul cu mare drag! De-aia imi place de tine si te admir sincer! Bravo, fata!

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 July 2012 - 11:14 AM

Vezi postareamoatza, la 13 July 2012 - 10:01 AM, a spus:

Giani, draga mea, altu' moare si-asa n-are!

nu se cunoaste bugetul limitat, prajitura ta poate fi la fel de bine tort de nunta, cat si desert la o masa oarecare. are ingrediente corecte, nu toate coloraturile si aromele care tb sa puna in umbra deficientele...e pe gustul meu 100%.
Ai stofa, ai vointa si faci totul cu mare drag! De-aia imi place de tine si te admir sincer! Bravo, fata!

=)) Sar-na! =))

=)) =))

#7 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 July 2012 - 01:06 PM

Bravos, Geany, a iesit mai ceva ca la cofetarie!
Sa pup eu dulce o fata harnicutza! :rolleyes:
GEORGIA

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 July 2012 - 01:20 PM

Mnee!! :) sar'-na! poate mi s-o urca la cap si m-oi videa' si cofetareasa deacu' :)

Sotul a halit cu maxim interes :) el care nu-i cu dulciurile (doar clatite ,gogosi si placinte) :)
A zis"bravo nu-i f. dulce,f. buna'' :rolleyes:

#9 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 July 2012 - 12:21 PM

Din nou prajitura ...de data asta am facut blat din 6 oua ,6 linguri de zahar,6 de faina esenta de vanilie,copt pe hartie de copt in aceeasi tava..

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13426065760283.jpg

Taiat in 3 de asta data..

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13426065911654.jpg

Pus prima foaie,pensulata cu sirop (tot zahar ars stins rom si lamaie)

pus crema de ciocolata (de data asta cu plic de la dr. oetqer se face cu lapte dar merge orice crema va place),al doilea strat pensulat pus frisca ...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13426067060713.jpg

Aceeasi glazura dintr-o ciocolata amaruie ...+ motz! =))

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13426067298466.jpg

Gaaattaa!! :P Trebuie taiata rece dar bub' nu a avut rabdare asa ca patratul asta e cam shui :P ) :D

#10 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 18 July 2012 - 01:11 PM

Gata, am vazut si amanuntele, ti-am mai zis eu, mai ceva ca la cofetarie, poti sa deschizi Cofetaria alla Geany! =)) :D
GEORGIA

#11 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 18 July 2012 - 01:26 PM

Bravo =)) Esti de nota 10 draga Geany :D
Trimite si la mine din inspiratia si optimismul tau,te rog :P

#12 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 July 2012 - 01:33 PM

Deci peste ultimul strat ai pus doar ciocolata amaruie topita??
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#13 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 July 2012 - 01:34 PM

:D Ma bucur ca va place si poate v-a inspirat!

Una bucata optimism pt. Lilisor la pachet!Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13426111649512.jpg

=))

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-1342611182928.jpg

:P

#14 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 18 July 2012 - 01:43 PM

Vezi postareazerda, la 18 July 2012 - 01:33 PM, a spus:

Deci peste ultimul strat ai pus doar ciocolata amaruie topita??


Daa!!
Ca si la prima am pus 2 lingurite pline vf. de zahar,1 lingurita cacao,stropit cu apa si frecat cu furculita cat sa se lege un sirop,1 lingurita de ulei,1 lingurita plina vf. de smantana patratelele de la o ciocolata amaruie 100 de gr (aro 1 ron buc.)am dat pe foc la foc mic tot amestecand am mai luat de pe foc iar am mai pus doar pana se topeste ciocolata adica imediat (normal ar fi pe baie de aburi dar eu nu am rabdare),mi s-a parut prea groasa asa ca am mai pus o lingurita de smantana am omogenizat acum consistenta era justa .

Dat la rece se comporta bine daca asi fi pus doar ciocolata cred ca se intarea beton asta are o consistenta perfecta in opinia mea...

Imagine atasata: monthly_07_2012/post-405-13426117686451.jpg

#15 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 30 July 2012 - 10:14 PM

Ce simple cu ce bune sunt prajiturile tale. De aspect ce sa mai zic? Nota 11 :drool: :drool:

#16 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 31 July 2012 - 05:01 PM

Paii multumesc sunt tare simple de facut,f. gustoase , o sa ma gandesc sa mai fac eu deastea :D

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 March 2013 - 12:22 PM

Si din nou prajitura simpla alla je' :lol:
Totul a inceput cu faptul ca tata mare amator de chilipiruri :lol: a achizitionat saculete cu lamai,super ieftine dar care trebuie consumate (spre disperasionul' lui mami' :lol: )


Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623045315508.jpg


asa ca am facut o tarta cu lamaie.crema 1 ou si un galbenus,400 ml. de lapte ,6 linguri de zahar,30 gr. de amidon+ 20 de gr. de faina,zeama si coaja de lamaie ,esenta de vanilie,putin unt(cam 40 de gr.)
Blat de biscuite din: 2 oua + un albus (ramas de la crema),3 linguri de zahar,6 linguri de ulei,6 linguri de faina,zeama si coaja de lamaie,putin praf de copt (maxim o juma' de lingurita)

Rondele de lamaie confiate,2 lamai taiate rondele potrivite de subtiri, 1 pahar si jumate de apa si un pahar de zahar.


Am vazut mai demult pe euforia cuisin pe Anna Olson,facand felii de lamaie si portocale rosii ,confiate,ca un vitraliu le-a spus ea.

Am retinut atunci procedeul ca era f. simplu si iata ca i-a venit timpul sa-l pun in practica

Se spala si se taie lamaile rondele ,se oparesc cateva clocote in apa simpla si se scurg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-136230459996.jpg

Se face un sirop fiert din cata apa tot atata zahar (eii,ashi'! n-o sa respect eu ,asa ca eu am pus un pahar jumate de apa de la mine putere si unul de zahar)

Cand da in clocot se pun rondelele si lasa la fiert cam 20 de min. pana siropul scade mult ,face bulbuci asa si ele arat cam asa

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623047183583.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623047455253.jpg

Se scot si se pun la zvantat pe un gratar

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623047672366.jpg

Le-am mai presarat eu si cu putin zahar,dar daca se vrea se pot tavali prin zahar

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623048101709.jpg

Asa arata ce mi-a ramas si ce s-a scurs de pe ele

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-1362304798883.jpg

e o dulceata asa de buna ca nu am de gand sa o risipesc o sa o amestec cu oleaca de dulceata de caise si o sa ung blatul de tarta cu ea inainte sa pun crema..

Pt. crema am frecat un ou intreg si un galbenus cu 6 linguri de zahar (pana se dizolva zaharul si se albeste) am pus 400 de ml. de lapte si am dat pe foc,cand incepe sa bolboreseasca am pus 30 de gr. de amidon + 20 de gr. de faina ,luat crema de pe foc,inglobat frecand cu telul para ,sa nu faca cocoloase,am mai pus zeama si coaja de lamaie ,esenta de vanilie,dat din nou pe foc,tot frecand cu telul para,am lasat sa se racoreasca putin si am pus cand era calduta si vreo 40-50 de gr. de unt,am acoperit cu folie de plastic sa nu-mi faca crusta!

Scuzati pozele dar e soare puternic si nu-mi ies

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623048964853.jpg

Pt blat (biscuite) am batut 3 albuse (ca unul imi ramasese de la crema)
cu un praf de sare,am adaugat si cele 2 galbenuse pe rand ,3 linguri de zahar ,6 linguri de ulei 6 linguri de faina in ploaie la sf ,putin praf de cop (cam 1/2 lingurita),zeama si coaja de lamaie si esenta de vanilie
am copt pe hartie de copt in tava cu diametrul de 27 de cm.

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623049028266.jpg

Am pensulat cu siropul de va spusei amestecat cu ceva dulceata de caise

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623049099069.jpg

Pus crema,am ras si niste ciocolata alba ca aveam si coaja de lamaie,si pus rondelele

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623049160387.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623049351881.jpg


Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623049408209.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623049232388.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2013/post-405-13623049293956.jpg

Cu portocala cred ca iese mai bine,la lamaie e inca usor amaruie coaja dar mie imi place,daca ati mancat vreodata rondea de lamaie de prin vreo dulceta (de cirese amare de exemplu) asa sunt,sunt frumoase si de efect ,cum zicea Anna olson ca un vitraliu ,cu portocale rosii ies frumoase tare ,voiam demult sa fac experimentul asta si acum i-a venit randul.

#18 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 03 March 2013 - 12:28 PM

Suuuuper tare, Giani!
Vointa sa ai, ca incropesti imediat ceva! Mai ales cat esti tu de inventiva!
Fameleon multumit?

Propun ca taticu' tau sa se ia de mana cu omu' meu si sa plece la cumparaturi, apoi sa si pregateasca bucate din toate cate cumpara. Compatimesc alaturi de mama lu' Giani!

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 March 2013 - 12:31 PM

Vezi postareamoatza, la 03 March 2013 - 12:28 PM, a spus:

Suuuuper tare, Giani!
Vointa sa ai, ca incropesti imediat ceva! Mai ales cat esti tu de inventiva!
Fameleon multumit?

Propun ca taticu' tau sa se ia de mana cu omu' meu si sa plece la cumparaturi, apoi sa si pregateasca bucate din toate cate cumpara. Compatimesc alaturi de mama lu' Giani!

Hi hi!! Daa!!

Paii momentan se delecteaza doar bub' ca sotosenia e de serviciu si cel mare e plecat se intoarce pe seara,dar sunt sigura ca o sa le placa si lor,bub' linge doar feliile de lamaie dar nu le papa :lol:

#20 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 03 March 2013 - 12:42 PM

[quote name='Geany' date='03 March 2013 - 12:22 PM' timestamp='1362306127' post='188167']

[quote]

Bravo!

Imi plac toate astea a`la je.

Poti rade coaja de lamaie si o presezi in borcan cu zahar,iar lamaile le storci si pui zeama in pungi de alea ptr gheata si zdup la congelator. Cand ai nevoie, scoti un cub doua si gata. Eu asa fac/faceam acu o sa vad cu fructoza daca stau sa nu pun nici prea multa.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi