Prajitura rapida alla Geany Ciocolatzoasa ...
#41
Postat 05 November 2017 - 10:18 AM
Dintr-un ou intreg,un praf de sare ,4 linguri de zahar,zeama si coaja rasa de lamaie,esenta de vanilie,un pachet de unt moale(lasat la temperatura camerei),faina cat cuprinde (pt. a obtine un aluat moale ce se desprinde de pe peretii vasului la framantat si de pe maini cum se vede in poza)aa si un pic de praf de copt ,cam 1/3 de lingurita..L-am dat la frigider la rece acoperit cu folie alimentara.
Am facut bilute cam de marimea unei nuci mai micute si apoi in tava le-am aplatizat cu mana sa fie catd e cat rotunde ,mi-au iesit niste fursecuri faine,le-am pus sa se raceasca pe un gratar ca sa nu mi se umezeasca dedesupt ,au iesit exact cum mi-am dorit ca textura..,
In poza sunt doar cativa din ei...Dar mai aveam chef sa ma joc cu ei, mi-am spus sa fac si o crema sa-i lipesc cate doi .Am facut o crema din unt frecat cu zahar si cacao,esenta de rom,niste crema de ciocolata de la borcan (si asta era desfacuta mai demult si era destul de tare)si o lingura de gem acrisor de fructe.Am dat-o la rece sa se intareasca iar untul cat de cat .Am lipit cate doi,am mai topit si niste ciocolata furata de la Ale' si le-am balacit acolo..Asa arata,cam mazgalite dar de bune sunt f. bune...
Mi-au iesit in total 34 de fursecuri simple deci 17 bucati lipite asa cate 2,daca le-asi fi facut mai micute ieseau mai multe...Poze ca de obicei super urate la ceas de seara... scuze...
#42
Postat 05 November 2017 - 07:55 PM
sa va fie de bine, Giani, invidie maxima, ce-as mai vrea si io oliac' de plictis!
marti ma desfasor si eu, ca fac un tort ptr o Gabriela, abia astept!
#43
Postat 05 November 2017 - 08:02 PM
moatza, la 05 November 2017 - 07:55 PM, a spus:
sa va fie de bine, Giani, invidie maxima, ce-as mai vrea si io oliac' de plictis!
marti ma desfasor si eu, ca fac un tort ptr o Gabriela, abia astept!
paii nu era nimic la tv. si am zis sa incropesc repede ceva cu ce am prin bucatarie...asa de repede ca s-a facut seara tarziu pana la urma
#44
Postat 22 November 2018 - 02:32 PM
Am dispus in tava de la negresa prima foaie de aluat,intepata cu furculita,intins marmelada,presarat cu aluna macinata
Presarat marul razuit pe razatoarea cu ochiuri mari si stors in pumni de zeama(nici nu m-am mai obosit sa-l curat de coaja de data asta,ca de obicei la placint eu curat merele si le calesc cu zahar),presarat si asta cu ceva zahar vanilat de la pliculet
Dispus a doua foaie de aluat intepata cu furculita si presarat cu restul de zahar vanilat din pliculet ca sa mi se rumeneasca frumos,dar cine o vrea mai blonda nu e necesar
Mie imi place asa mai rumenie
Sexiuni' calde ca de obicei din cauza de huni pofticiosi si nerabdatori care tropaie din picioruse
Zau ca e bunuta, rapida ieftina cum imi place mie cu ce ai la indemana,dar tre' sa mai stea putin sa se raceasca sigur va fi si mai buna...dar cu magiun si miez de nuca e ce trebuia sa fie de fapt.. Eh'!ne multumim cu ce avem
#45
Postat 22 September 2019 - 01:22 PM
Tot pe principiul un fel de 2 feluri n-am ci' sa fac,talentu' meu tropaie rau''
Am comis aluatul de prajitura turnat varianta din 3 oua intregi https://www.artaculi...4729#entry14729,Am pus 1/2 din compozitie in tava mea de negresa tapetata cu hartie de copt,lasat la cuptor cam 10 min.,lasat afara sa se zvante,asa arata
Cu mere am facut in trecut,cu branza cu stafide facut,azi alceva' ,am scos din frigi' niste resturi de gemuri de la clatite ca noi incepem de toate
Pus ashea ici si colo
Facut o crema fiarta ca asta https://www.artaculi...-crema-prajita/ dar doar cu 2 oua intregi in loc de 3 galbenuse si doar cu faina in loc de faina + amidon...pus peste tot capodoperu'
Adaugat al doilea strat de 1/2 din compozitia de turnata
Copt bine(un pic prea bine chiar )
Sexiune',ca de obicei calda ,ca eu nu am rabdare,zau ca se mai incheaga cand se raceste bine bine de tot
Eh' credeti ca se fini'??!! ..mnnee!! unele le lasai doar asa blonde pudrate,altele cu niste cioco' topita in cap si motz de frisca
Sexiuni'
Si gata ,acum zau ca am terminat
#48
Postat 04 November 2019 - 02:29 PM
Eu am facut un aluat ca de uscatele,aveam un iaurtel mic grecesc luat la reducere,un ou intreg,putina sare,putin zahar,esenta,coaja rasa de lamaie,faina si putin praf de copt,am facut un aluat ca de taietei si l-am intins ca pe un aluat ca de taietei
Le-am parjit in ulei profund incins in ceaunel ca pe gogosi,
Scos pe hartie absorbanta
Doar pudrate cu zahar pudra vanilat
Si pus motz' de gem de visine ,nutella sau gem de piersici
Daca aveam timp faceam repede o crema fiarta de vanilie sa pun motz' cu poshul' dar asta in viitor o sa le fac cu aluat de foietaj cumparat ,copt la cuptor, si o sa fie un cremsnit reinterpretat alla je
#49
Postat 14 January 2020 - 02:57 PM
Painea incalzita bine
taiat cu paharul
Asa arata
Si cu gem de visine
Si cu cascaval
Prajit in tigaia cu putin ulei bine incinsa dinainte
Scoase pe hartie absorbanta
Sexiuni' fierbinti
Sug destul de mult ulei ca orice gogoasa sau friganea,cred ca merg si date prin ou si facut ca la friganele,sau spreiate doar cu ulei sau pensulate cu putin unt topit si dat la cuptor...
#52
Postat 14 January 2020 - 07:08 PM
Giani, ce sa zic, da-i inainte cu experimentele si arata-ne si noua!
#54
Postat 11 February 2020 - 02:42 PM
#55
Postat 11 February 2020 - 03:00 PM
Am uitat sa specific ca gogosile sau mancat cu Nutela
Aceasta postare a fost editata de mino: 11 February 2020 - 02:58 PM
#56
Postat 11 February 2020 - 03:01 PM
#59
Postat 11 February 2020 - 07:45 PM
moatza, la 11 February 2020 - 06:16 PM, a spus:
Paii ma grabeam rau si vazusem mai demult trucul cum sa incalzesti untul,apa calda am de la centrala
Un exemplu orecare luat la repede de pe net,la nimereala ca sunt multe https://www.gustarte...amerei-15731608....Hi hi hi! si mi-am amintit Moatzo patania ta de sarbatori acum cu ceva ani in urma cand ai pus un pachet de unt pe calorifer si l-ai uitat acolo si ti s-a topit tot si s-a scurs
#60
Postat 11 February 2020 - 08:10 PM
Geany, la 11 February 2020 - 07:45 PM, a spus:
moatza, la 11 February 2020 - 06:16 PM, a spus:
Paii ma grabeam rau si vazusem mai demult trucul cum sa incalzesti untul,apa calda am de la centrala
Un exemplu orecare luat la repede de pe net,la nimereala ca sunt multe https://www.gustarte...amerei-15731608....Hi hi hi! si mi-am amintit Moatzo patania ta de sarbatori acum cu ceva ani in urma cand ai pus un pachet de unt pe calorifer si l-ai uitat acolo si ti s-a topit tot si s-a scurs
o, da, am sechele si acum!
sambata seara am facut absolut la fel, doar ca nu am mai plecat sa intind rufele in balcon, am stat cu ochii-tinta pe el.